Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

İnşallah veririm bakalım, egzersize başlayınca daha çabuk toparlarım diye tahmin ediyorum.
Annem kardeşlerimde bir belirti yok halen çok şükür. Babam için de filyasyon ekibi ilaçları getirmiş onları içince biraz iyi olmaya başlamış. Yine de aklım onlarda bir an önce bitsin kurtulalım diye dua ediyorum
Baban da en kısa zamanda toparlar inşallah canım.

Kızlar mesajlarda biriniz bebek battaniyesi paylaşmış mj kaçırdım tekrar atarmisin cnm bende belki alırım

Doğuma giderken son kilom 74tü, 1 hafta sonraki kilom 69 çıktı 5 kg gitmiş sadece 😭 ben bu kiloları hep kendime almışım bebeme bişey gitmemiş
Üzülme sen ve bebek sağlıklı olun gider kilolar😊 Daha rahmin küçülecek kan hacmin normale dönecek 40'in çıkana kadar azar azar gider kilolar. Ödem de etkili tabi. Benim ilk gebeliğim boyunca odem olmamıştı hiç ama doğumda verilen ilaçlardan mi bilmiyorum inanılmaz ödem olmuştum. 76 ile doğuma gittim bebek 3200 doğdu ama eve geldiğimde ben 75 kiloydum şaka gibi 😅 sonra 40'im çıkarken 65'e düşmüştüm. Emzirme çok aciktirdigi için yine aldım sonra😅

Önce ng ya da og den vermislerdir. Simdi de biberonla verıyorlardır.Birkac güne emzirirsin sonra da taburcu olur.Cok şükür çok sevindim
Onlar ne ki?
Canim ya yarin ziyaret günümdü ama yasaklanmış 😢😢😢😢 o kadar üzüldüm ki cok heycanliydim bugünden beri 😢😢 goremicem yavrumu

Onlar ne ki?
Canim ya yarin ziyaret günümdü ama yasaklanmış 😢😢😢😢 o kadar üzüldüm ki cok heycanliydim bugünden beri 😢😢 goremicem yavrumu
Bebegin bir sebepten emme / yutma durumu olmadiginda ağızdan ya da burundan mideye sonda indirilir.Anne sütü almaya başladı dedikleri artik biberonla veriyorlar demektir bu da iyi birşey elbette.

Onlar ne ki?
Sabret canım korona sebebiyle yoğun bakım ziyaretleri ya yasaklanıyor ya da kısıtlanıyor malesef.Ne de olsa çok yakında taburcu olacak kuzucugun.

Canım eve yardımcı bulduk,yarin basliyor.Annem de var.Evdekiler başının çaresine bakar.Ben de isi gücü bitirip gidebilirsem tabi 🙈
Annennin de olmasına sevindim canım gözün arkada kalmaz. Işi gücü dert etme yaa güzelce tedavini olup bebeğine kavuşursun İnşAllah 👐

Dahiliyeyle görüş dedi yarına randevu aldım orası yeniden yükletir mi acaba yoksa direkt diyet mi verir.
Benim 149 çıktı 100 luk yükleme isteyecekti ben istemeyince açlık tokluk şekerine bi de bikac değere daha baktı. Normaldi hepsi. Gebelik şekeri yok diyebilmek için yüzlük yükleme şart dikkat edeceksin dedi. Diyet yapıyorum şimdi normal aralıkta çıkıyor şekerim.

Benim 149 çıktı 100 luk yükleme isteyecekti ben istemeyince açlık tokluk şekerine bi de bikac değere daha baktı. Normaldi hepsi. Gebelik şekeri yok diyebilmek için yüzlük yükleme şart dikkat edeceksin dedi. Diyet yapıyorum şimdi normal aralıkta çıkıyor şekerim.
Peki istememenizin sebebi o şekere bir kez daha mâruz kalmamak mıydı? Korktum açıkçası üzüldüm de iştahım acayip açık ve çok zorlaniyorum kendimi tutmakta. Eğer yüklemek isterse sanırım izin veririm ben yoksa var mı yok mu emin olamam sizin söylediğinize göre.

Peki istememenizin sebebi o şekere bir kez daha mâruz kalmamak mıydı? Korktum açıkçası üzüldüm de iştahım acayip açık ve çok zorlaniyorum kendimi tutmakta. Eğer yüklemek isterse sanırım izin veririm ben yoksa var mı yok mu emin olamam sizin söylediğinize göre.
İlk gebeliğimde de aynı durumu yașadım ilkinde sınıra yakın değer çıktı. Yüzlük yükleme yapınca bütün değerler normaldi ama yine de dikkat edeceksin dendi. Dikkat ettim ve bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Diyet listeme tam uymadım ama karbonhidrat ve yapay şekerden uzak durmuştum. Şimdi yüzlük yükleme yapsam da yine dikkat etmem gerekecek diye direk diyet yapayım dedim. Doktor da diğer değerlere baktıktan sonra over düzeyde bir diyabet var diyemeyiz ama dikkat etmen gerekiyor dedi. İlk gebeliğimde benim de canım çok sıkılmıştı şimdi çok normal karşıladım. Hiç dert etme sen de canın tatlı istediğinde kuru meyve ve süt ya da yoğurt tüket ara öğün olarak. Şekerle protein birlikte alındığında kan şekeri hızlı yükselmiyor. Sayılı gün çabuk geçer 😊

ugurbocuuu ugurbocuuu Nasılsın kuzum.Vay be doğdu doğacak derken bebek doğdu üzerinden kaç gün geçti nerdeyse 40 ı çıkacak.
Merhaba canım iyiyim sen nasılsın durumlar iyidir inşallah
Evet şafak saya saya şimdi 18 günlük olduk bile bir bakmışsın büyümüşler az kaldı seninde öyle olacak hayal olacak bu günler
Nasıl kilo durumları bebeğinin kilosu gelisimi nasil

X