Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

ben dr ismini nette araştırdığımda gazetelerde cıkan bu haberi gördüm kadına 3 defa sıvı takviyesi yapmış ayrıca doğum sonrası da yüz yüze görüşmeye gittim muayene oldum herkeze sıvı takviyesi yapılamaz dedi o yazıda da öyle yazıyor sende okursun mutlaka neyse fıyata gelince bende kesinlikle abartılı buldum ve bu fıyatı isteyebileceğinide düşünmüyorum bir ev parası değil 2 ev parası neredeyse sanmıyorum kesinlikle...

arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun,rabbim sabırlar versin.

Benimde 4 ocakta 15 haftalık bebeğimin suyu geldi. 2 gün suni sancı sonucu normal doğum yaptırıldı. doğum anına kadar yaşıyordu yavrum ama hiçbirşey yapılamadı,yapılamazmış. kabul etmek istemesekde alın yazımış buymuş diyorum artık. ilk gebeliğimde böyle bişey yaşamak çok üzücü. asıl bundan sonra ne yapıcam hiç bilmiyorum. tekrar aynı şeyleri yaşamak düşüncesi çok kötü. burdan birbirimize destek olalım belki ufacıkda olsa birbirimize faydamız olur.

aminn canım Rabbim hepimize bol sabır versin inş. hayırlısıyla sağlıklı evlatlarr nasip etsin sanada çok geçmiş olsun diyorum anladığım kadarıyla amniyon sıvın gelmiş inş tekrar yaşamazsın bebeğin böbreklerinde bir sıkıntı varmıymış araştırması falan yapıldı mı? bzlerdeki sıkıntı biraz farklıydı diyebilirim amniyon sıvısının suyumuz gelmeden kendiliğinden artmamaması yada azalması diyebilirim inş tekrar yaşatmassın RABBİM

Arkadaşlar öncelikle hepinize Allah sabırlar versin. Konuyu görünce yazmadan edemedim. Ben de bir melek annesiyim. Ben bebeğimi başka bir sebepten kaybettim ama çok yakın bir arkadaşımın başına sizin yaşadığınız gibi bir durum geldi. 24 haftalık hamileyken ayrıntılı ultrasonda bebeğininin böbrek yollarında daralma tespit edildi. Takipler sonucu daralma artıp böbrek büyümeye devam edince arkadaşım Prof Dr. Namık Demir'e gitti sanırım sizin de bahsettiğiniz doktor o. Arkadaşın eşi doktor olduğu için Namık Hoca onları Dokuz Eylül Üniversitesinde takip etti o zaman hem orada hem Kent'te çalışıyordu sanırım şimdi üniversiteden ayrılmış. Önce bebeğin böbreğine anne karnında şant takıldı yani özel bir aletle böbrek yolu genişletildi, daha sonra şant kendini atınca tekrar müdahale edilip yeni şant takıldı. Bu süreçte amniyon sıvısı sürekli azaldığı için arkadaşımın rahimine iki kere sıvı takviyesi yapıldı. Bu sıvı takviyesi sırasında rahim kasılmaları yaşanıp doğumu başlatabiliyormuş arkadaşımın kasılmaları başladı hastanede nidilatla kasılmaları durdurdular. Nihayetinde bebeği 33. haftaya kadar getirip sezeryanla aldılar. Tabi bebek küveze girdi, kendi kendine solunumu gerçekleştirmeye başlayınca hemen bir operasyon geçirdi. Küvezde fazla kalmadı 3 hafta sonra eve çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 6 aylık falan olunca da yeni bir operasyonla böbrek yolu ve mesane bozuklukları düzeltildi. Çocuğun anne karnında böbreklerinin büyüdüğü süreçte böbreğinin biri işlevini kaybetmiş yapılan işlemlerle diğerini kurtarmayı başarmışlar. Şu an 2 yaşında tek böbreğiyle hayatına devam ediyor ve bu durum yaşantısında bir kısıtlama yaratmıyor, onda ekstra sağlık sorunlarına neden olmuyor, gelişimi normal seyrinde devam ediyor. Yalnız belirli aralıklarla doktora gidip sağlıklı olan böbreği kontrol ettirmeleri gerekiyor. Bu işlemler çok riskli işlemler sıradan bir kadın doğumcu asla yapmaz, hatta çoğu Prof. bile bu riske girmez laylaylom gayet sağlıklı gebelerine bakıp giderler. Namık Hoca bu işi Türkiye'de yapan bir kaç doktordan birisi. Bence bir araştırın hamile kalmadan belirli bir süre önce özel sağlık sigortası yaptırırsanız bunları karşılayabilir. Ayrıca Namık Hoca çok insaniyetli bir doktordur. Benim kardeşim de 34. haftalık erken doğum yaptı ona gitmişti. Hastasının derdiyle gözü dolabilen bir doktordur. Randevu almak istediğinizde aylar sonrasına randevu verirler fakat acil hastalar için kontenjanı vardır sekreterine durumunuzu anlatırsanız bir hafta içinde size randevu verir. Hocaya durumunuzu anlatırsanız belki sizi Dokuz Eylül'de kendi ekibinde çalışmış olan doktorlara yönlendirir. Hally arkadaşım ilkinde böyle bir durum yaşanmışsa rastlantısal olma ihtimali var ama sen iki kere aynı durumu yaşamışsın seninki büyük ihtimal genetik gibi duruyor. Önce eşin ve sen genetik taramalarınzıı yaptırın sorun tespit edilsin sonra PGT tüp bebek yöntemiyle sağlıklı bir çocuk sahibi olabilirsin. Allah hepinize en kısa zamanda sağlıklı çocuklar nasip etsin. Ben melek oğlumdan sonra tekrar anne oldum Allah bana bir oğlan daha nasip etti, yüreğimin yangınını birazcık dindirdi sizinkini de dindirsin inşallah.

çok saolasın paylaştığın bilgiler benim için çok önemli bu sıkıntıları yaşayanları bulmak konuşmak benim için çok önemli ayrıntılı bi şekilde anlatmışsın çok saol bu dru araştırmak istiyorum ama yakın zamanda gidemem iki gebeliğimde çok yakındı hala kendimi toparlamış sayılmam ama Rabbim yine nasip ederse diye ben şimdiden araştırıyorum neler yapabilirim diye.. canım genetik taramalar yapıldı herşey normal hastalık olmadığı içinde tüp bebekle bir önlem alınamıyor. senin bebeğine Rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömür versin inş Rabbim hayırlısıyla bize de nasip etsin

merhaba.bebeğimi 2ay önce multikistik displastik böbrek ve amniyo sıvının bitmesi nediyle 24haftalıkken sonlandırılma kararı alındı ve bebeğimi kaybettim.ilk gebeliğimdim. 16.haftada böbrek büyümesi ve sıvı azalması var dendi dr merve biçer ilk teşhisi koymuştu. daha sonra birçok doktora gittik belki yanılma vardır diye.en son ege doğum evi sonlandırma kararı aldı.ogün dünyam başıma yıkıldı sanki.güvenemeyip dr. fuat akercan a gittik , bu tür bebeklerin kesinlikle yaşamadığını bebeğin alınmasını söyledi. ege üniversitesindede heyet kararınla alınma kararı alındı ve normal doğum yöntemiyle bebeğimi doğurdum. o anlar o çektiğim acılır hiç aklımdan gitmiyor. bebeğimi göremedim görseydim dayanamazdım.inş bir daha bebeğim olur. . çok zor günler geçirdim. bu tür problem yaşayıp daha sonra sağlıklı bebeği olan anneler lütfen yazsın. hergün ağlıyorum unutamıyorum bebeğimi.rabbim böyle uygun gördü. meleğim şuan daha güvenilir yerde. öyle avutuyorum kendimi.

herkese merhaba yazılanları okudum sanırım herkes izmirden. bende sizlerle benzer şeyleri yaşadım 32. hafta kontrolünde suyumun neredeyse bittiği söylendi ve alınması gerektiği tabii. böbrekleriyle ilgili bir sıkıntısı yoktu bende yüksek tansiyon vardı ona bağlandı. oğlum 2gün dayanabildi hiç görmedim 6ay oldu ama bazen dün gibi acısı. bende namık hocaya gitmeye başladım gerçekten çok bilgili ve babacan bir doktor genetik testlerim yapıldı 5 tane heterozigot mutasyonum var eğer hamile kalırsam iğne vurulmam gerektiğini söyledi.birdaha bunu yaşamamak evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak dileğiyle.

merhaba sb3544 çok geçmiş olsun Rabbim inş. başka acılar göstermesin bende bebeğimin böbreklerinde polikistik oluşumlar görüldü hamilelik esnasında ve amniyon sıvısı azaldığı için erken sezeryan olmak zorunda kaldım bebeklrimi kaybettim ama ilginç olan doğduktan sonra yapılan araştırmada böbreklerinde sadece büyüme olduğuydu kistik bişey bulunmadı neden böyle olduğunu kimse bilmiyor canım sizde bebeğinize araştırma yaptırdınızmı ya da kendinize genetik testler yapıldımı??

merhaba gullyy çok geçmiş olsun Rabbim başka acılar yaşatmasın inş. ben izmirde değilim doğumlarımı ankarada yaptım ama izmirde namık hocayı duydum izmirde yaşamadığım için namık hocaya henüz gidemedim hastaneyi aradım bir ay öncesinden randevu verebiliyorlar ancak birde tamamen özel hastane olduğu için herşey ücretli diye biliyorum inş. birşeyler ayarlayıp gitmeye çalışacağım nasıl biri diye soracaktım biraz anlatmışsın sen ilk muayenede neler baktı genetikten başka ? birde amniyon sıvının azalması tansiyon hastası olmana mı bağlandı çok ilginç birşey anlamış değilim bizlerde tansiyon hastalığı yoktu ama yinede azalıyordu peki normal doğummu sezeryan mı oldunuz?

merhaba hally sanada çok geçmiş olsun. rabbım kimseye yaşatmasın. benim bebeğimde multikistik böbrek rahatsızlığı görülmüştü ve suyum bitmişti.benım kordon sentez ve amnıyon sentez sonuçlarım iki kere baktırdım özel ve devlet hasanesinde.her ikisindede kromozonlarımız sağlam çıktı. en son patoloji sonucumuzu aldık ondada aynen multikistik displastik böbrek yazıordu. soan aklımızda yuzde bir soru işareti kaldı bugun genetikteki hocalarla görüşeceğim ya kendinden oluşan bi problem yada genetik. ama genetik değilde oluşma esnasında bebeğin kendiisinden kaynaklancağını düşünüyorlar. inş bir daha çocugumuz olur. ben devamlı ağlıyorum çok zor . rabbım kimseye yaşatmasın.

aminnn kimseler yaşamasın çok zorr boll sabır ve şifa diliyorumm en azından senin için bir sonuç var ortada ona göre tedavide vardır elbet bugün genetiğe gideceğim demişsin gidebildinmi görüştünüzmü merak ettim ailenizde böbrek hastalığı olan varmı yada bebeğini kaybedenler ?

genetiğe gidemedim bugun çalıştığım için. bi kaç gün içinde gideceğim. daha sonra sonuclarımı prof dr fuat akercana göstercem. birde namık demir banada getir demişti. ailelerimizde böbrek hastası hiç yok. belki bilinmeden içilen bi haptan veya x-ray cihazlarındanda olabileceği söylendi. ilk sekiz hafta dışardan alınan zararlı bi ışın bebeği etkiliye biliyormuş. altı ay sonra tekrardan hamilelik düşünebilirsin dediler. bence sende bilgili başka doktorlara göster genetik danışmanlık al üniversite hastanelerinden. sen kaç ay önce kaybettin bebişini.

genetiğe gittiğinde sonuç olarak ne diyecekler merak ettim gidersen benide bilgilendir olurmu birde siz ege üniv hast.ne mi gidiyorsunuz ben izmirde yaşamıyorum ama namık beyi çok duydum eğer ücret fazla tutmazsa gitmek istiyorum fuat akercanın isminide sizlerden çok duyuyorum şu an egedemi hasta bakıyor değil mi olmazsa tahlilleri ordan yaptırıp diğerlerinede göstermeli . röntgenden falan etkilenilebiliyor biliyorum ama benim arkadaşlarımdan röntgen çektiripte hamile kalıp doğum yapanlar var çok şükür sağlıklı çocukları var. şaşırıp kalmış durumdayım hakkımızda hayırlısı olsun ben ilk doğumu 2009 kasımda yaptım ikinci doğumu 2011 martta yaptım şimdi cesaret bile edemiyorum sadece araştıryorum işte

Merhaba sanada çok geçmiş olsun .İnsanın başına böyle kötü şeyler gelince doktor araştırması içine giriyor. Namık hocanın adını heryerden duyuyordum. Randevu aldım , evet aldığım tarihten neredeyse 25 gün sonrasına gün verdiler gittik. Muayene ücreti 240 tl ama özel sigortan varsa çok daha düşük ödüyorsun. Genel bi muayene o,da şaşırdı suyun bitmesine bide bebeğin ölmesine şaşırdı o haftalarda kurtulma şansı yüksekti dedi. Sezeryan yaptım. Genetik tahlillerde pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu görüldü şimdi kromozom testinide yaptırdık ama onun sonuçları henüz gelmedi.Artık biz bütün araştırmaları yaptık. Artık ben neden böyle oldu sorularını geçtim bunları yaşamamız gerekiyormuş deyip geçiyorum. Allah bundan sonrasında hiçbirimize böyle acılar göstermesin. Sağlıklı ,uzun ömürlü bebeklerimiz olur inş.

hally bugun gideceğim nasipse sana bilgi vereceğim. herşeyi veren allah kimisi hap içiyor hiç dikkat etmiyor hiç birşey olmuyor. kromozonlar sağlam bebeğe anneden geçen birşey yok nasıl oldu bende bilmiyorum. dr fuat akercan ii bi doktor onda kontrol oldum doğumu egede yaptırdı fazla ücret ödemeyeyim diye. egede uzmanları asistanları benımle çok ilgilendi doğumum çok kolay oldu. sonucları egeden alcam sonra fuat hca yanıma gel birde ben bakayım dedi. rabbim inş isteyen herkeze verir . sende git araştır inş senınde bebişin olur burda gzl haberlerini paylaşırız. meleklerimiz anneleri için dua ediyordur. sen sadece moralini yüksek tut. rabbıme sığın . herşeyi veren o. canıda o veriyor .

hallygenetiğe gittik . doktorlar kendinde oluşan bir rahatsızlık dediler.

hallygenetiğe gittik . doktorlar kendinde oluşan bir rahatsızlık dediler.

sizlerde mevcut bir hastalık zaten yoktu demiştin bebekte oluşan bir durum yani inş. birdaha yaşamazsın canım ne diyelim peki gebe kalırsan ne yapman gerekiyor genetikte takip edecekmiymiş? Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir bebek kucağına almayı nasip etsin. ege genetiği tavsiye ediyormusun ilgilendilermi bende hacettepe genetiğe gittim ama başka biryere daha görünmek istiyorum oraya mı gitsem başka biryeremi bilemedim

Çok haklısın neden böyle olduyu kafamızdan silmemiz gerekiyor. suyun bitmesine şaşırıyorlar ama yapılacak birşeyde yok diyorlar sonra sezeryan yerine normal doğum yaptırmıyorlar yavruların akciğerleri gelişmediği içinde sıkıntıya giriyorlar. tabi bizde genetiğe gittik kromozom normal dendi ama onun dışında da genetik bi tahlil yokmuş gibi bişey yapmadılar araştıralım edelim niyeymiş diyende olmadı kadın doğumcu o kadar rahatki gebe kal gel bakarız suyun azalırsa gebelik çok ilerlemeden alırız dedi o zaman daha ii araştacaklarmış peki neden bu araştırmayı önceden yapmıyorlar. Böyle şeyler düşünmeyim diyorum ama olmuyor Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. sağlıklı uzun ömürlü yavrularımız olur

öncelikle bebeklerini kaybetmiş olan arkadaşlar için çok üzüldüm ve rabbim sabır versin diyorum ben 34+3 günlük hamileyim.. malesef 24.haftadan bu yana amniyon sıvımda cok azalma oldugunu bebeğimin(erkek) her iki böbreğininde olması gerekenden cok daha büyük oldugu bu böbreklerle yaşamayacagını alınması gerektiğini söyleyip POLİKİSTİK BÖBREK RAHATSIZLIĞI teşhisinide koydular ve 24.haftadan bu yana bursada gitmediğim doktor kalmadı her gittiğim doktordan farklı bi rahatsızlık duydum beyninin gelişmediğini kafasında 11mm lik acık oldugunu özürlü doğacagını ciğer gelişimi tamamlanamayacagından dolayı cocugun dogsa bile ölecegini ve en son artık dogdugunda böbrek yetmezliğinden dolayı diyalize baglanacagını dahi söylediler.. aldırmadık paşamı şuan 34.haftadayız sonumuzun ne olacagını hiç bilmiyorum..her gittiğimiz doktor fakülteye sevk etti riskli gebelik bölümüne oraya devam ediyoruz gecen cuma gittik yine suyun 2cm kalmış nst normal ama doğsa bile sonucunda neler beklediğini biliyorsun demi dediler EVET dedim... haftaya pazartesi tekrar kontrolüm var bu siteye girip buraları arastırıyorum benm gibi aynı sorunu yasayan arkadaşlar varmı diye iyi sonuclarda okudum kötüsünüde..... benim elimden gelen birşey kalmadı artık dua edip bekliyoruz gerisi rabbimin takdirine kamış ama hala umudum var en azından yaşadıgı müddetce üzülmemeye karar verdik gelişmeleri yazacagım buraya tekrar...banada kalıtsal dediler ve nedense 24.haftaya kadar hep bebeğin gelişimin cok iyi oldugu 2hafta önden gelişimi gittiği söylendi çok seviniyorduk...24.haftada şeker ölçümü için gittik söyledikleri şu oldu;BİZ BU GÜNE KADAR YALNIŞ TEŞHİS KOYMUŞUZ,BÜYÜYEN BEBEK DEĞİL,BÖBREKLERİYMİŞ.... ogün yıkıldı hastane üzerime agladık cok hemde heryere gittik herkes bi agızdan gbi üzerine dahada kötüsünü ekleyip söyledi artık gitmiyorum özellere falanda zaten kimse risk almak istemediğinden fakülteye yönlendiriyo... hep dua edip bekliyoruz... inşallah rabbim hayırlısını verir sizdende dua etmenizi istiyorum..

baharcım çok geçmiş olsun rabbm inş sana bebeğini bağışlar umudunu hiç kaybetme. benım gebeliğimde 22de haftada sonladırıldı 16 haftalıkken kontrole gitiğimde böbrek büyümesi var deendi suyunda azalma vardı. kontrole alındı . büssü hasteneye gittik izmirde en ii prof gittim fakat hepsi aynı yanıtı verdi 21. haftada gittiğimde bebeğimin suyunun hiç kalmadığını ve böbreklerinde polikistik displastik böbrek teshisikondu yanı doğduktan sonra suyuda olmadığı için akçiğerleri gelişemediğinden drek ölür dediler. ün,i ve normal hastanede kurul toplantı her ikisindede %1 lik bile yaşama sansı yok 7.ayda ölür dediler. ve çok zor olsada alınma kararını kabul ettik. yapılan gen araştırmalarında ne patoloji sonucum normal çıktı bebek oluşurken bi etkenden zarar görüp böbreği bozulmuş. ben hamileliğimin ilk haftalarında hamıle oldugumu bilmeden c grubu hap kullanmıştım. şuan doktorlar ondan süpelenior ilk çocugumdu. 2ay geçmesine rahmen halen unutamıyorum. hergün ağlıyorum. sen umudunu yitirme bu haftaya kadar yaşamış en azından ciğerleri gelişmiştir bi sansın vardır benim hiç yoktu. sen mutlu ol içini ferah tut bebeğinde seni bırakmıyacak. inş bize gzl haberlerini verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…