Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Kızlar merhaba, hatırlayanlarınız olacaktır ben de oğlumu 2014 yılında henüz 16 haftalıkken kaybetmiştim. Ammiyon sıvısı kritik derecede azdı ve böbrekleri ultrasonda görülmüyordu. Gebeliğim sonlandırıldı ve yapılan otopside bir böbreğin hiç oluşmadığı, diğerinin de olması gerekenin onda biri büyüklüğünde ve kistik bir yapıda olduğu görüldü. Oğlumla peşpeşe babamı da kaybettim ve derin bir depresyona girdim. Ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam korkusundan çok uzun süre yeni bir hamilelik istemedim. Sanki asla sağlıklı bir hamilelik yaşayamazmışım gibi hissediyordum. Ya tekrar hamile kaldığımda bebeğimi yine kaybedersem? Ya tekrar yıkılırsam? O kadar zor toparlamıştım ki kendimi bir daha başaramam diye korkuyordum. Bir çoğunuzun kafasında da aynı soruların döndüğüne eminim. İki yıl sonra hamile kaldığımda da hep tedirgindim, 16. Haftayı nasıl bekledim, o ultrasona nasıl gittim bir tek sizler anlarsınız. Uzun lafın kısası hamileliğim sorunsuz geçti, her ne kadar her ultrasonda doktora "suyu nasıl?" diye sorsam da sonuçta çok güzel bir hamilelik geçirdim ve şimdi 2 buçuk aylık sağlıklı bir kızım var. Bunu benzer kayıplar yaşayan ve güneşin bir daha asla doğmayacağına inananlar için yazıyorum.

Ordasın biliyorum. Ağlamaktan şişmiş gözlerin, üstünden çıkarmak istemediğin pijamalarınla "Neden ben?" diye soruyorsun. O eski gülen, hayattan zevk alabilen kişi sen değilmişsin gibi, sanki asla sağlıklı bir bebeğin olamayacakmış gibi hissediyorsun. Bil ki güneş yeniden doğuyor. Bil ki seninle aynı şeyleri başka bir zamanda yaşayan biri bugün tekrar öğrendi gülmeyi...

Teşekkürler yazdigin yazı için canım insan bu kere yaşayınca korkuyor aynı şeyleri yasamaktan bende ocak ayında 16 haftalık bebeğini suyu azaldığı için aldırdım aslında aldırmak istemedim bekledim ama keşke beklemeseymisim bebek susuz kaldıkça rahim duvarına yapışmış çok zor aldı doktor çok canım yandı sebebi enfeksiyon olduğu için şu kesesi delinmiş sanırım öyle söylediler neyse şimdi tekrar hamileyim ve aynı seyler olur diye çok korkuyorum tekrar etmez dedi doktor ama işte içimde bir yerde hep bi korku var bu korkuyu nasıl astinjz destek olun istiyorum rabbim kimseye yasatmasin inş

Teşekkürler yazdigin yazı için canım insan bu kere yaşayınca korkuyor aynı şeyleri yasamaktan bende ocak ayında 16 haftalık bebeğini suyu azaldığı için aldırdım aslında aldırmak istemedim bekledim ama keşke beklemeseymisim bebek susuz kaldıkça rahim duvarına yapışmış çok zor aldı doktor çok canım yandı sebebi enfeksiyon olduğu için şu kesesi delinmiş sanırım öyle söylediler neyse şimdi tekrar hamileyim ve aynı seyler olur diye çok korkuyorum tekrar etmez dedi doktor ama işte içimde bir yerde hep bi korku var bu korkuyu nasıl astinjz destek olun istiyorum rabbim kimseye yasatmasin inş
Başınız sağolsun. Bu korkuyu atlatamadım ki. İki yıl bekledim tekrar hamile kalma cesaretini bulana kadar. Ona rağmen hep korktum. Fakat korkunun ecele faydası yok...olacağı varsa oluyor. Olmayacaksa da olmuyor... Senin durumun bizlerden daha farklı bebeğinin böbreklerinde bir problem yok anladığım kadarıyla. Bu durumda hamile kalmayı düşündüğünde jinekoloğuna gidip smear ve vajinal kültür aldırırsın, idrar testi de yaptırdın mı olası enfeksiyon riskini ortadan kaldırmış olursun. Varsa tedavini olur öyle hamile kalırsın. Kafan rahat olur.

Başınız sağolsun. Bu korkuyu atlatamadım ki. İki yıl bekledim tekrar hamile kalma cesaretini bulana kadar. Ona rağmen hep korktum. Fakat korkunun ecele faydası yok...olacağı varsa oluyor. Olmayacaksa da olmuyor... Senin durumun bizlerden daha farklı bebeğinin böbreklerinde bir problem yok anladığım kadarıyla. Bu durumda hamile kalmayı düşündüğünde jinekoloğuna gidip smear ve vajinal kültür aldırırsın, idrar testi de yaptırdın mı olası enfeksiyon riskini ortadan kaldırmış olursun. Varsa tedavini olur öyle hamile kalırsın. Kafan rahat olur.
Bu ay korunduğumuz halde hamile kaldım 6 7 haftalık falan düşükten hemen sonra oldu o yüzden korkuyorum canım kısa aralıklarla aynı şeyleri yasamam inş dua ediyorum tüm herkese hayırlı evlatlar versin rabbim inş

Arkadaşlar merhaba 30+1 günlük gebeyim 2 hafta once kontrolde doktorum suyumun haftasına gore az oldugunu söyledi ve benden test istedi ebenin yanına gttım alttan muaynede bı test yaptı kulak cubugu gıbı bıseyle oradakı nobetci doktorda suyumun az oldugunu soyledi doktorum ayaga kalkmıycaksın yatıp dınlenceksın dedi bı kaç gün sonra farklı bı hastaneye gıdıyım dedım zeynep kamıle gttım tekrar baktırmak için ordada aynı testı yaptılar ama asırı derecede kanamam oldu hemşire normal bu kanama korkma bebekle alakası tok dedı ama benım içim hc rahat değil sizdede böyle kanama vs olmusmuydu?

Merhaba mine benim ilk bebeğimde olmuştu doktor haftasına göre suyu az dedi ama öyle alttan falan bakmadı bol su iç demişti dinlen demişti çok şükür bişey olmadı kızım şimdi 3 yaşında

Merhaba benim ikiz bebeğim var ama biri gayet sağlıklı diğeri suyu çok az doktorlar ölür dedi 19. Haftada 2 hafta gelişim geriliği vardı ama çok şükür 27 haftalık biri diğeri 25 hafta ile uyumlu suyu hala az ölecek diyorlar ya da engelli doğar diyorlar böbrekleri de ya da hiçbir organında bir sorun yok bu durumu yaşayan var mi

X