- 30 Ekim 2011
- 737
- 8
teşekkür ederim yazarsan çok sevinirim
ben çömez olarak size yazamıyorum
yazdım yolladım canım
salsa sana daha önce de yazmıştım çok erken farkedilmesi gerçekten drun dikkatli olduğunu gösterir ama diyeceksinki bu ne işime yarar bebeğim sonuçta kaybettim öyle düşünme ben kendim için konuşayım çok geç farkedildi sezeryan oldum. hatayda yaşıyorsun galiba bu profa hatayda mı gittin birde bişey daha sormak istiyorum ceyp yok ne demekmiş? su vermeninde bir tedavi yöntemi olmaktan çok daha farklı birşey olduğunu duymuştum ankaradaki drdan.doruk nerelerdesin sen ya ben artik yazilara yetisemiyorum yine arkadaslara anlatayim bende 16. haftalikken bebegimi almak zorunda kaldim ilk gebeligimdi ve hic bir sorun yoktu hersey cok guzel ilerlerken ayda bir gidiyordum dr birgun bir uyandim icimde sikinti var ama bebekle ilgili problem yok direk dr gitim uyanir uyanmaz iyiki gelmissin dedi ultrasonla bakarken neden diye sordum aminyo sivin az takip edecegiz dedi olmasa almak zorunda kalirsin sana zarar verir bobreklerine bakti var iki tanede idrar yolari tikali olabilir ama bebek biraz daha buyumeden beli olmaz dedi bir prof bulup aninda ona gitim ama bebek iki hafta geriymis bobrekleri var suyu bitmeye yakin bebekte ceyp yok olsa hemen su verirdim dedi hic 15 gun bekleme sana zarar vermesin dedi ilk gebeligim bunlari duymak beni oldurdu resmen 20 gun once bebegimi aldim ve sebeb olsa bir yere kadar tedavi olunur arastirmada ikinci gebelikte yapmak daha mantikliymis yani ikinci bebegimin mi gitmesi lazim ne kadar rahat drlar yaa piskolojik acidan bakmiyorlar burdakiler beni arkadas listesine ekleyebilrmi dorukk merek etim seni
salsa sana daha önce de yazmıştım çok erken farkedilmesi gerçekten drun dikkatli olduğunu gösterir ama diyeceksinki bu ne işime yarar bebeğim sonuçta kaybettim öyle düşünme ben kendim için konuşayım çok geç farkedildi sezeryan oldum. hatayda yaşıyorsun galiba bu profa hatayda mı gittin birde bişey daha sormak istiyorum ceyp yok ne demekmiş? su vermeninde bir tedavi yöntemi olmaktan çok daha farklı birşey olduğunu duymuştum ankaradaki drdan.
canım üzüldüm başına gelenlere,benimkinle hemen hemen aynı olmuş.iyi doktor ve hastahane çok önemli gerçekten biraz tereddütünüz varsa hemen değiştirin doktorunuzu,aklımıza gelen başımıza geliyor sonra.tekrar hamiş olduğun için sevindim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinve bizleride sevindirsin tezzz vakitte,çünkü günler geçmiyor bir türlü.
o doktora bi arkadaşım gitti zorla randevu alarak,onunda amniyo sıvısı azalıyordu.herkeste olmuyor ayrıca garantisi yok şırıngayla verdiği suyun ve geçen yıl 400 bin istemişti.arkadaşım bilmiyordu tabii fiyatını evimi satarım falan dedi ama fiyatı duyunca gözleri yerinden çıktı kızın olmadı,zaten bi kaç gün sonrada karnında öldü onunda
kızlar bu amniyos sıvısı nasıl azalıyor ve ne zaman anlaşılıyor benim akıntıyla birlikte sıvı geliyor iç çamaşırım ıslancak seviyede özellikle sabah yataktan kalkınca doktora gittik amniyos yeterli dedi ama ben çok korkuyorum ya farkedilmezse diye bir de sabahları kahvaltıdan sonra bir halsizlik çöküyor gözlerim kararıyor tansiyonummu düşüyor anlamıyorum
canım nette aniyon sıvısı mı değil mi test eden pedler varmış onlardan alabilirsin...ama bildiğim kadarı ile normal akıntı ile amniyon akıntısı aynı dr bile anlayamıyorlarmış ama testleri var mış bir araştır canım ...ee birde tabi ultrasonda... sık sık git ölctür....halsizlik belki demir eksikliğinden olabilir dr değilim tabi ama dr sor benceeeee....
dr zaten prof oda alıyor ama hastahane zaten çok pahalı.bu kadar olabileceğini bizde ummuyorduk ama gerçek malesef ve her sıvı kaybedene yapılmıyor ve hiç bir garantisi yok.izmir gibi büyük bir şehirde ve özellikle doğum hastanesinde bile yok bu uygulama orası tek.inşallah yaygınlaşır ve böylece fiyatta düşer ve ihtiyacı olanlarda faydalanır.sen kaç aylık hamişsin canım?
tam bir sene oldu arkadaşlar ama acısı hala içimde.bütün testlerim normal çıktığı halde doktorum içimiz rahat olsun amniyosentez yaptıralım dedi,300kişide bir bzaen yan tesir olabiliyor ama hiç böyle birşey yaşamadık dedi.tereddütle beraber kabul ettik yapıldı.doktorum doğum hastanesinde çalışıyor ve orada yapıldı.5.günü biraz kanama ve su kaybıyla hasteneye yatırıldım.15 gün hastanede yattım ve hergün suyum akıyordu azar azar bazen çok.banada habire su içiriyorlardı ama nafile günlük kalp ritmini ölçen doktor 15.günü bebeğinizin kalbi durmuş deyince,benimde kalbim durdu sanki.sonra bana ağızdan ve aşağıdan fitil verdiler ve doğumhaneye çıkarttılar ama beni doğum yapanların yanına değil tek bir odaya aldılar.oraya arada sırada hemşire geldi sancım sıklaşınca kimse yoktu ve ben tek başıma yatağıma doğum yaptım.sonra hemşire gelip doktoru çağırdı.kordonu kestikten sonra meleğimi görmek istedim ve bir şok daha yaşadım o aya kadar bebeğim hep kız çıkmıştı ultrasonlarda ama doğan meleğim erkekti.izmirde yaşıyorum ve büyük doğum hastahanesinde bunlar başıma geliyor.dağda köyde filan değil.o yüzden testleriniz normal ise kimseye amniyosentez önermiyorum.ayrıca amniyosentez sonucu bebeğini kaybeden bir sürü anneyle tanıştım hastanede.umarım tekrar hamile kalırım ama korkuyorum.
merhaba sevgili güzel melek anneleri ,,,,
bende temmuzun 21 de biricik, fındık kurdumu kızımı kaybettim..kızıma karnımda iken hep fındıkkurdum derdim hatta doğum yaptığımda fındıkkurdu kadar doğurdum diye haykırmışım...
11 yıllık evlilik 5 yıllık mücadele sonrası tüp bebek ilk denemede kızım geldi bana o kadar mutlu olduk ki anlatamam o kadar rahat sorunsuz ir hamilelik hatta 3 ayında yurtdışına bile gittik kızımla alışverişe :)) hep ona ciciler aldık hiç ama hiç bir sıkıntım yoktu ne mide bulantısı yada başka birşey ....taki 16 hafta da prof bozuntusu htta kadın doğum bölüm başkanı bir prof bana amniyosentez yapalımı diye sonuncaya kadar özel muan. gidiyordum para ile bakılıyordum 2 li 3 lü testlerim iyi cıkmasın rağmen yaşım 36 diye önerdi halbuki "AMERİKADA AMNİYOSENTEZ YAŞI 40 CEKİLMİŞ VE 2 Lİ TEST KÖTÜ 3 LÜ TEST KÖTÜ 4 LÜ TEST KÖTÜ CIKARSA VE DR DETAYLI ULTRASONDA PROBLEM GÖRÜLÜRSE ÖNERİLİYOR" oysa burda peynir ekmek gibi sadece 3 5 kuruş fazla para almak için yapılıyor hatta benim amniy. hastanede değil muanesinde yapıldı...
neyse amniyosentez yapıldı hiç bir sıkıntı yok 13 gün sonra biraz fazla akıntım geldi hoşlanmadım bu akıntının miktarından dr gittim yok bunda birşey dedi. eve gönderdi annemin yanına gittim o gün ve 2 gün sonra sabah saat 5 de kanlar içinde ama öyle böyle değil durdurulamayan bir kan miktarı annemle ben yanlısız hemen eniştemi aradık beni hastaneye götürdüler ordaki dr rhim acılmış bebek doğmak üzere dedi kendi dr aradım bana ağrım olup olmadığını sordu bende yok dedim korkma o zaman dedibir fitil verildi bu arada dr rahim acılmış dedi ya yokmuş öyle birşey onlar 2 el büyüklüğü kadar kan pıhtısı imiş bebeği orda alacaklardı neyse 10 hastanede yattımserum ve antibi. tedavisi sonrası eve gönderildim..PROF. AÇIKLAMASI " bebeğin eşi aşağıda ve eş rahimden ayrılırken bu kanama olabilir dedi " inandık bir sürü yazı okudum benim belirtilerle aynı ....AYNI olmayan tek şey ayı 4,5 aylık bebeğin eşi zaten aşağıda olurmuş.neyse hafif hafifi pembe akıntılar geliyordu 1 gün gelse 1 gün gelmzdi dr hep normal olacak bunlar dedi...taki 23 haftada detaylı ultras. gidene kadar bana mesaj cekilmişti sonucum nasıl cıktı diye sorduğumda gayet güzel dendi merkeze gidip sonucu bir aldım " HÜCRE ÜRETİMİ OLMADIĞI İÇİN BAKILAMAMIŞTIR YAZIYOR" hani herşey cok normaldı yalan üstüne yalan bende kendi capımda bir araştırma yaptım amniyosentez bakılmaması 2 nedenle olur 1 enfeksiyon kapmıştır ki benm başıma gelen 2. doğru şırıngayla alınmaması sonucu ....
cok üzülünce ablam gel benim dr gidelim birde dedi apar topar izmire gittim abla mın dr ultrason aletini koyar koymaz kızım bunun suyu azalmış dedi 5 olası gereken değer 3 tü hemen hast. yatıp serum ve antibiy. tetavisine başlanmalı dedi kbus günler başladı ...ee ben 2 gün önce detaylı ultrasona girdim şar şar akan birşey de yok hatta hiç yok derken ilk defa kırmızı kan geldi benden sıkıntıdannn.....ben salak gibi yine o prof gittim yok birşeyin dedi ama istersen yat dedi bende hast yatım adamı bir daha hiç görmedim bir ara ablam hast cıkarken yakalamış ben nasıl bir sıvı takip edeyim diye sormuş oda onun hiç birşeyi yok önlem için yatırıyorum demiş 2 gün daha yatım eve cıktım o gün cumaydı cts hiç bir sıkıntı yaşamadım pazar doğum sancısı ile dr aradım makatıma vuran ağrım var dedim olur böyle dedi olur dedi ya ark inanabiliyormusunuz ama istersem hast. gidebilirmişim ben artık dayanamadım ağrıya hast. gittik bana doğum başlamış dediler 23+4 ama KÜVEZ yok dediler nasıl yani K OSKOCA ÜNİ. HASTANESİNİN YENİ DOĞAN BÖLÜMÜ KAPATILMIŞ inanabiliyormusunuz tabi bu arada bir allahın kullu bana iğne verip doğumu durdurmuyor ben sancı cekmeye devam ediyorum bu arada açık olmayan rahmim 1,5 santim açılmış ve nihayet bana ilaç veridi verilir verilmez doğum durdu 5 dk bile geçmeden hiç bir yer bizi lmadı kala kaldık o hastanede bir akrabam tepecik doğum evinde bana küvez buldu tabi bu arada ben su içinde uyanır oldum ve beni tepeciye sevk ettiler rapora doğum yapıyor demişler beni giyindirip doğuma aldılar ortalığı ayağa kalırdım eşimi annemi ablama bağırdım cıkarın beni burdan diye ocuğumu alaçaklar dedim ama nafile herkez kaçtı meğersem dr açıklama yapmış aileme eğer bebek kalırsa su tamamen biter bebek rahime yapışır ve rahimi almak zorunda klırız diye 1 gece bkledik ertesi gün heyet alınmasına karar verdi ve normal doğumla tek iyi şey kızımı doğurdum KIZIM CANLI DOĞDU 600 GR 2.5 SAAT YAŞADI 24 HAFTALIKTI cok güçlü bir kızdı başka bir hastanede başka bir yerde benim bebeğim yaşatılırdı ......ama olmaddıııııı......paramparcayız içimizde hiç dinmeyecek kocaman bir yara açıldı babasıda bende ağlamadığımız gün yok ama hayat devam ediyorrrr ... ediyor mu ......
aralık ayında açılarımızı dindirmek için tekrar tüp bebek tedv. başladık şimdi tekrar hamileyim ama cooookkk farklıyım ..........
basınız sağolsun cnaımm çok üzüldüm ama sennki amniyosentezle alakalı değil galiba çünkü arada çok zaman var ne dedi doktorlar onunlamı ilgiliymiş :s