Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

öncelikle allah hayırlı ve sağliklı bir evlat nasip etsin. bende sıvı azlığı teşhisi daha 10. haftada koyuldu. şimdi 16. haftadayız. en derin tekcep ölçümü 3cm çıktı :KK43: çok kötü olduğunu söyledi doktor :KK43: amniyosentez önerdi. içimi ferahlatacak bir bilgi var mı sende :KK43:
Geçmiş olsun arkadaşım doktorlar böbrek ve mesanesi ne baktılar mi?yani bebeğin mesanesi doluyorsa böbreklerinde sorun yoktur ve su da artar.ayrıntılı USG öneririm. Eğer böbrek ve mesane görülmezse bence o zaman amniyo yatir.

slm arkadaşlar.biraz önce dr'dan geldim.10 dan 11 e yukselmiş , artmış suyum.kaç haftadır hep sınırdaydı ilk defa bugun az da olsa biraz artmıs dedi doktor.havuç suyu içmeye devam edeceğim.insallah su sıkıntılı gunleri atlatırız .suyum normale döner.canım kızım benimm onu şimdiden çok seviyorummm

Kizlar dr.a gittim ikinci gebelikte bu tarz seyle karşılaşmamam icin dedim ne yapabilirim dediler hamile kal sonra takip edelim dediler merak ediom basina bu tarz gelipte ikincisini saglikla sihhatle alan varmi acepp

Merhaba arkadaşlar 27 haftalık gebeyim bebeğimin böbreklerinde büyüme var biri 22 cm diğeri 23 cm ve suyu da bir cm kalmış bu şekilde olup bebeği yaşayan var mı cevap yazarsaniz çok sevinirim..

Canim havuc suyu diyorlar mutlaka ic suyu arttirmaya bakk.25 haftada komple suyu bitmişti vee 35 haftaya kadar susuz yasadi.lakin sivi olmadigi icin.akcigerler gelisemedi ve ne yazikki bebgimi kaybettim :KK43:

Burada okudum havuç suyunu gerçekten faydasını gören oldu mu acaba? Çok saol Sibel cevap yazdığın için Rabbim sabrini versin zor bi imtihan gerçekten:-(

Burada okudum havuç suyunu gerçekten faydasını gören oldu mu acaba? Çok saol Sibel cevap yazdığın için Rabbim sabrini versin zor bi imtihan gerçekten:-(
Canim yorumlarin coguna baktim faydasinu gormusler evet canim her animiz her seyimiz imtihan inseallah oteki tarafta sefaatcimiz olur.ikinci cocugumuda kuvagima alirim saglikla sihhatle dua et inseallah sende saglikla sihhatle alirsin moralini yuksek tut canim olumlu ol

Canim benim gönlünü ferah tut öncelikle. Ben havuc suyu kullandım ve Allahin izniyle de bebegimi kucağıma aldım. Ama benim suyum ilk azalmaya başladığında daha 16 haftaydi ve doktorum eğer 30 haftayı geçseydin hemen alırdım bebeği dedi. Sen de sor doktoruna erken doğum yaptırma ihtimallerini de konuşun. Ama ben havuc suyu kullandım ve 40 haftada doğdu. Sabah akşam bir bardak TAZE SIKILMIS havuc suyu içtim. Sen de dene Rabbim seni de bebek bekleyen isteyen diğer arkadaslarima da en kisa zamanda kucağıniza almayi nasip etsin

Benimde 24.haftada çıktı böbreklerinde çok fazla büyüme var inşaallah düzelir sağlığına kavuşur suyu yok diyolar 1 cm kadarmış suyu Rabbim herkesin yardımcısı olsun

Benimde 24.haftada çıktı böbreklerinde çok fazla büyüme var inşaallah düzelir sağlığına kavuşur suyu yok diyolar 1 cm kadarmış suyu Rabbim herkesin yardımcısı olsun
Inşallah düzelir canım ümidini kaybetme dua et elinden geleni yap inşallah kaybetmek zor Allah yardımcımız olsun hepimizinde

Metela senin suyun ne kadar kalmıştı?
Canim benim ilj başlarda 80 di ( ml olarak) sinra 3 gun icinde 50 ve 40 a düştü. En son olarak 19 ml olmustu sonra artmaya başladı. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Havuc suyu ve normal su icmeni tavsiye ederim

arkadaşım merhaba bebeğinin durumu nasıl inşallah suyu artmıştır.nasılsın??

slm arkadaşlar.biraz önce dr'dan geldim.10 dan 11 e yukselmiş , artmış suyum.kaç haftadır hep sınırdaydı ilk defa bugun az da olsa biraz artmıs dedi doktor.havuç suyu içmeye devam edeceğim.insallah su sıkıntılı gunleri atlatırız .suyum normale döner.canım kızım benimm onu şimdiden çok seviyorummm

canım nasılsın bebeğinin durumu nasıl?doğuma ne kadar kaldı?

Canim çok şükür iyiyiz.16 da su an suyum.havuçsuyu iciyorum hala.vr bol bol su.

Merhaba arkadaşlar 27 haftalık gebeyim bebeğimin böbreklerinde büyüme var biri 22 cm diğeri 23 cm ve suyu da bir cm kalmış bu şekilde olup bebeği yaşayan var mı cevap yazarsaniz çok sevinirim..
çok geçmiş olsun canım yeni haberlerde bir arkadaşımızın videosunu izledim bebeğe anne karnında bir işlem yapılıyor konyada bir dr yapıyor onun dışında birkaç kişi daha varmış istersen araştır git derim bizlerin gebelik devam ederken düzelenlerimiz de oldu düzelmeyenlerde inş seninki düzelip devam edenlerden olur sağlıcakla yavrunu kucağına alırsın

Arkadasim gecmis olsun. Benim doktorum da amniyosentez onermisti ben de yaptirdim. Temiz cikti. Bizim durumumuzdakilere Amniyosentezi bebegin bilinen bir kromozomal bozuklugu var mi diye yapiyorlar. Yani bu gebeligin icin degil de bir sonraki gebelik icin yardimci olmasi acisindan. Allah korusun ama bebek ölürse onun dokularından da araştıramazlar mı kromozomal bozuklukları diye sormuştum ve doktorum Türkiyedki mevcut lab teknolojisiyle bunun çok mümkün olmadığını canlı hücrelerle daha kolay çalışıldığını ve en doğru sonucu amniyoyla aldıklarını söylemişti. Gebeliğimi sonlandırma kararı alındıktan sonra henüz bebek canlıyken amniyosentez yapıldı sonrasinda gebeliğim sonlandirildi.
arkadaşlar Allahım hiçbirimizi evlat acısıyla imtihan etmesin inş. henüz ölü dokuyla çalışılması zor ama birkaç aya kadar ankara da yıldırım beyazıt etlikteki hastanede genetik dru bu tahlillere bakmaya başlayacak bilginiz olsun

canım sen nasılsın? inşaAllah iyi olacak herşey, burda bebeğini kaybeden arkadaşlara dua ettim Allah'ın katında hepimizin isimleri malum,hakkımızda en hayırlısını o bilir.ben de gebelikle ilgili henüz bir plan yok,daha 5.5 ay olmuş doğum yapalı, biraz daha beklemem lazım
dualar için Allah razı olsun kabul etsin inş bende iyi olmaya çalışıyorum hayat mücadelesine devam ediyoruz işte zaman çabuk geçiyor akıp gidiyor senin 5.5 ay olmuş ben en son 2011 martta doğum yapmıştım yıllar geçti tıp ta bir ilerleme yok hala bekliyoruz inş hayıla sonuçlanır herşey hakkımızda hayırlısı olsun

X