Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Allaha hamdolsun canım. Pazartesi kontrolumuz vardı. Her sey çok normal ilerliyo. Şöyle bir çevreme bakıyorum çok sağlıklı gebelik gecirdigi halde bebekleri farklı farklı hastalik yaşayan insanlar da var. Her zaman diyorum Allah bizim için en doğrusunu bilir. Rabbim bekleyen isteyen herkesi sağlıkla hayırlısıyla evlat sahibi yapsın inşallah

Kızlar selamlar,
Gebeliğim sonlandırıldığından, minik meleğimi ilk ve son kez gördüğümden bu yana 3 ay bitti. Doktorum 6 ay korunun demişti. Ben de korunmaya niyetliyim çünkü psikolojim hiç iyi değil. BeBeğimden iki hafta sonra canım babamı da toprağa verdim. Dünyanın renkleri soldu sanki. Hep yorgunum, rüyada gibiyim. Hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Her şey anlamını yitirdi sanki. Neyse sizlerin de içini karartmayayım. Diyeceğim o ki kondomla korunduğumuz halde bu ay adetim çok gecikti. Test yapmaya korkuyorum :KK43: .
kızlar selam şimdi okudum gelişmeleri metEla çok şükür,maşallah büyüyor kızın :)
pinkspiders başınsağolsun canım Allah mekanını cennet eylesin,sizlere de sabır versin,adet oldun mu yoksa ....?
melike azra mesajını alıntı yapamadım galiba çok sevindim canımm nasıl gidiyor iyisiniz değil mi

başın saolsun canım babanın da mekanı cennet olsun bekle bakalım normal bir gecikmedir inş moralinin düzeldiği kendini iyi hissettiğin bir dönemde sağlıkla hamile kalıp bebeğini dünyaya getirirsin inşallah
canım sen nasılsın? inşaAllah iyi olacak herşey, burda bebeğini kaybeden arkadaşlara dua ettim Allah'ın katında hepimizin isimleri malum,hakkımızda en hayırlısını o bilir.ben de gebelikle ilgili henüz bir plan yok,daha 5.5 ay olmuş doğum yapalı, biraz daha beklemem lazım

teşekkür ederim kendi adıma duaların için Allah razı olsun. inşallah canım en kısa zaman da rabbim sağlıklı çocuk nasip etsin buradaki tüm arkadaşlarıma

canım sen nasılsın? inşaAllah iyi olacak herşey, burda bebeğini kaybeden arkadaşlara dua ettim Allah'ın katında hepimizin isimleri malum,hakkımızda en hayırlısını o bilir.ben de gebelikle ilgili henüz bir plan yok,daha 5.5 ay olmuş doğum yapalı, biraz daha beklemem lazım

teşekkür ederim kendi adıma duaların için Allah razı olsun. inşallah canım en kısa zaman da rabbim sağlıklı çocuk nasip etsin buradaki tüm arkadaşlarıma

Kizlar bende 13 haftagim bugun ozel bi hastanede dr kontrolum vardi bebegin suyunun biraz az oldugunu soyledi,haftaya tekrar gel dedi.. Bende bu cuma devlet hastanedindn randuvu aldim gidicem umarim hayirli sonuclar alirimm... cok korkuyorumm:KK43: Tecrubeleriniz ve onerilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim

Kizlar bende 13 haftagim bugun ozel bi hastanede dr kontrolum vardi bebegin suyunun biraz az oldugunu soyledi,haftaya tekrar gel dedi.. Bende bu cuma devlet hastanedindn randuvu aldim gidicem umarim hayirli sonuclar alirimm... cok korkuyorumm:KK43: Tecrubeleriniz ve onerilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim
Canim hic uzulme sen elinden geleni yap bol dua et bizide habersiz birakma

Canim öncelikle moralini bozma. Çok vahim bir durum olsaydı zaten doğum hastanesine yonlendirirdi. Yine de tavsiyem sabah akşam birer bardak taze sıkılmış havuc suyu. Saraçoğlu onermisti ve Allah'ın izniyle bende ise yaradı. Etkisi 1 ay sonra ortaya çıkıyo. Hemen diğer hafta bir artis bekleme. Umarım korkulacak bir durum yoktur.
Rabbim tüm bebekleri annesine ve umutla bekleyen anneleri/anne adaylarini bebeklerine kavustursun.

Canim öncelikle moralini bozma. Çok vahim bir durum olsaydı zaten doğum hastanesine yonlendirirdi. Yine de tavsiyem sabah akşam birer bardak taze sıkılmış havuc suyu. Saraçoğlu onermisti ve Allah'ın izniyle bende ise yaradı. Etkisi 1 ay sonra ortaya çıkıyo. Hemen diğer hafta bir artis bekleme. Umarım korkulacak bir durum yoktur.
Rabbim tüm bebekleri annesine ve umutla bekleyen anneleri/anne adaylarini bebeklerine kavustursun.
Canim yazdiklarin beni cok rahatlatti sagolasin Allah razi olsun.. ozaman kati meyve sikacagi almam gerekicek.. bu aksam havuc salatasi yapmistim onunda bi yarari olurmu acaba suy gb..Dualarin icinde ictenn Aminnnnnn diyorumm.

Canim yazdiklarin beni cok rahatlatti sagolasin Allah razi olsun.. ozaman kati meyve sikacagi almam gerekicek.. bu aksam havuc salatasi yapmistim onunda bi yarari olurmu acaba suy gb..Dualarin icinde ictenn Aminnnnnn diyorumm.
Önemli degil ama yine de sen once su seviyene gore basla istersen. Cok ileri degilse gunde bir bardak da olur gibi. Benim su seviyem de 16. Hafta da 80 di. Birkac gun icinde 40 a dustu ben o yuzden iki bardak icmistim. Insallah bir sey yoktur.

Bende bugün perinatoloji uzmanina gorundum.alttan muayene oldum önce ve bebegin sivisinda sizma yok dendi.ayrintili ultrasona girdim sonra.böbreklerin de bir sikinti yok dendi. Suyum hala sinir da.normalin altında yani.her hafta kontrole gelen lazim dendi.havuçsuyu iceli tam 1 hafta oldu.bol su iicmeye de devam.bakalim haftalar geçtikçe suyun seviyesi artacak mi? Allah yardimcimiz olsun.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım korkma ama kontrolleride ihmal etme dr lar böbreklerine ve mesanesine ayrıntılı usg ile baksın.bol bol dua et

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım korkma ama kontrolleride ihmal etme dr lar böbreklerine ve mesanesine ayrıntılı usg ile baksın.bol bol dua et
Cok tsk.ederim arkadasim sagolasin..ins. cuma gunu doktorumuz hayirli haberler verir..

pinkspiders başınsağolsun canım Allah mekanını cennet eylesin,sizlere de sabır versin,adet oldun mu yoksa ....?
Cok sagol canim. Yok hala regli olmadim. Cok cok gecikti, fakat test yaptim negatif cikti. Muhtemelen dogum sonrasi hormonal bir duzensizlik. Doktoruma da soyledim. Hormon vermek istemiyorum biraz bekleyelim duzeninin kendi kendine normale binmesini, olmazsa mecbur baslariz dedi.

Canim kontrolden geldim dr suyumun iyi oldugunu soyledi..icime su serpildi.. Allaha hamd olsun.. desteginiz icin tekrar cok tsk..

Canim benim kendini üzme. Suyun miktarını söyledi mi doktor? Benim suyum 16 haftadan itibaren 80 den 50 ye 40 a kadar düştü. O dönemde gebeligi sonlandırmak gerektiğini söylediler bana ama kabul etmedim. hatta bir ara 19 a kadar indi ki dr bana artık kaybediyoruz bitti dedi. Ben her gün sabah ve akşam taze sıkılmış havuc suyu içtim. Taze taze sık katı meyve sıkacağı varsa. Ben sikamadigim zaman satan yerlerden aldım. Çok etkili mi bilmiyorum ama havuc suyu ile kahvaltı veya yemegin arasında 1 saat olsun. 1 saat önce veya sonra.
Her şeyden önemlisi Allaha Sığın. O bizim için en iyisini bilir. Ben kendimi üzücü sonuca alistirmak için bir çok düşünceye kaptırmıştim. Ben suyun azaldığını öğrendiğim Filistin bombalanmisti ve bir çok anne evladının cansız bedenini basmıştı bagrina. Ondan daha mı fazla yanacak canın kokusunu bilmedigim bir evlat için dedim. Elbette ki yanacakti canım ama bu durumla karşılaştığım için acilardan acı beğenmek zorunda kalmıştım.
Ama Allaha Şükür ki Rabbim bana evladimi bağışladı. Hem de dr larin soyledigi karsilasabilecegim bir çok aksiligin hiçbiri olmadan. Inşallah bundan sonra da bir aksilik le karşılaşmam. Ne çok yazdım kusura bakmayın.
Rabbim sana da diğer arkadaslarima da saglikla evladını kucağıniza almanızi nasip etsin. Bol bol da su iç faydası var mı bilmiyorum ama iç.
öncelikle allah hayırlı ve sağliklı bir evlat nasip etsin. bende sıvı azlığı teşhisi daha 10. haftada koyuldu. şimdi 16. haftadayız. en derin tekcep ölçümü 3cm çıktı :KK43: çok kötü olduğunu söyledi doktor :KK43: amniyosentez önerdi. içimi ferahlatacak bir bilgi var mı sende :KK43:

öncelikle allah hayırlı ve sağliklı bir evlat nasip etsin. bende sıvı azlığı teşhisi daha 10. haftada koyuldu. şimdi 16. haftadayız. en derin tekcep ölçümü 3cm çıktı :KK43: çok kötü olduğunu söyledi doktor :KK43: amniyosentez önerdi. içimi ferahlatacak bir bilgi var mı sende :KK43:
Allah sifa versin canim. Butun su 3cm mi? 30ml yani. Amniyosentez ne icin yapilacak onu bir sormani oneririm herhangi bir tedaviye yardimci mi olacak sadece genetik bir sıkıntı var mi diye mi bakilacak? Ama su da var ki bana da Amniyosentez oneemislerdi daha sonra bakan bi docent su yok ki nasil alinsin dedi. Amniyosentez de 20ml yakin su aliyolarmis. Ben yaptirmadim gerek de gormemislerdi zaten yapilacak bir sey yok diye ama benim de su seviyem 19 ml kadar düştü yani 1.9cm Allahtan umudunu kesme ve tavsiyem her gun sabah aksam havuc suyu ic taze sık. Istersen testere disli slan pencesi otu alip cayini yap ondan da sabah aksam iç. Ben saraçoğlu ofisini aramistim ordan da yardımcı olurlar yeni bir sey buldularsa. Ne kadar yardimci oldu bana bilmiyorum ama gunde 3-4 lt su ic ve en az 10 saat yatar pozisyonda dinlen. Bana oyle soylemisti dr. Insallah iyi haberlerle de dön. Bir cok olumsuz sey duyabilirsin doktordan ben ne olursa amenna dedim. Karar senin Rabbim gonlune ferahlik versin.

Arkadasim gecmis olsun. Benim doktorum da amniyosentez onermisti ben de yaptirdim. Temiz cikti. Bizim durumumuzdakilere Amniyosentezi bebegin bilinen bir kromozomal bozuklugu var mi diye yapiyorlar. Yani bu gebeligin icin degil de bir sonraki gebelik icin yardimci olmasi acisindan. Allah korusun ama bebek ölürse onun dokularından da araştıramazlar mı kromozomal bozuklukları diye sormuştum ve doktorum Türkiyedki mevcut lab teknolojisiyle bunun çok mümkün olmadığını canlı hücrelerle daha kolay çalışıldığını ve en doğru sonucu amniyoyla aldıklarını söylemişti. Gebeliğimi sonlandırma kararı alındıktan sonra henüz bebek canlıyken amniyosentez yapıldı sonrasinda gebeliğim sonlandirildi.

arkadaşım sıvı azlığı erken dönemde gerçekten düşündürücü, dr un neyi öneriyorsa yap bence,bende 24.haftada amniyosentez yapacak kadar su kalmamıştı çünkü,Allah sağlıklı evlat nasip etsin,yardımcın olsun

X