Gebelikte 30. Haftayı Bitirenler Yaşadığımız,Sorunlar,Değişimler,hazırlık paylaşalım!

teşekkür ederim begonvil...
devlat hastanesine de gideceğim için biraz tedirginim aslında... iznimi yazdıracağım...
hiç alttan muayene de olmadım şimdiye kadar çekiniyorum... :S bakalım yarın göreceğiz...

merhaba kızlar ben de 32. haftamdayım ayın 20sinde kontrolum var
bebekleriniz hareketleri ne durumda, benim kuzum surekli hareket halinde
sabah tekmeleriyle uyandırıyor, gun icinde ben calısırken o da kıpır kıpır dısardan bile
gozukuyor, aksam yemekten sonra babisini duyunca da kıpır kıpır :ecrin_bebek:
artık bir asagıya bir kaburgalarıma mideme baskı yapıyor bazen kaburgalarım acıyor
32. haftada bebeginin kilo durumunu bilen var mı? cok merak ediyorum ne kadar buyudugnu
en son 1 ay once gitmistim kilosunu soylememisti :1no2:

32 haftalığız, benim ufaklıkta öyle... gün içinde pek değil ama yemek sonrasında ve yattığımda sanki karnımdan fırlıycak gibi... yerinde durmuyor...
kilosunu sormuşsun bizim kilomuz 1900 civarı dedi dr... az yada çok olabilir tahmini olarak 1900 diyebilirim dedi...
şimdi bende mrk ettim... diğer arkadaşlarda paylaşabilirler mi?

selam kızlar bende 30 haftalıktım hemen hemen 2 kıloydu oglum
ama bu aralaar karnım bı sagı bı solu sertlesıyo delı oluyorum

tesekkur ederim cvplarınız icin asagı yukarı bi fikir ediniyorum sayenizde. sertlesmeler bende de fazlasıyla oluyor bi gogsumun altı iri bi yumruk gibi sisip kasılıyor iiiyce geriliyo derim.
sonra iniyo sonra karnımın baska bi yeri sisiyo geriliyo artik popuşu mu dayıyo omuz mu atıyo henuz ayırt edemiyorum kontrol gunu gelsin artik iple cekiyorum

31. haftada 1.755 gr dedi dr normal dedi ama az gibi geldi bana hayirlisi saglik olsunda ins..
33. haftaya girdi midemde feci yanmalar basladi bu yanma çok aci yaa nefes aldirmiyor insana... bel bacak agrisina raziyim inan yeterki gecsin allahim... diger hamileliklerimde hiç bu kadar feci olmamisti: (( kacinci haftada geciyor bu yanmalar bileniniz varmi ?

Son düzenleme:
walla bende hiç yanma olmadı şükür ki... sadece hıçkırıkarakmışım gibi şeyler oluyor... karın sertleşmesi bende de var... genelde sağ tarafım sert oluyor benimde... hissediyorum ama kızım hep o tarafta duruyor...

hıçkırıklar hergün tutuyor kuzumu bu arada hıçkırıklardan tersmi düzmü başı nerde anlıyorsunuz kızlar bilginize

ben yeni girdim 30.haftama ve artan bel ağrıları ve bacak krampları karşıladı beni hemen bazen de aniden baskı yapıyor aşağıya tuvalete zor yetişiyorum :kedi: hayırlısıyla bi görsek doğurduğumuz günleri..........

bende 36 bitti bugün merak edenler için söylüyorum bende hala mide yanması gecmediii bacagımda kıramplar başladı geceleri uyuyamıyorum kocamın tekide kocaman bi yastık oldu bacagım sürekli onun üstünde :) fazlada yürüyemiyorum haa bu arada sunu belirtmek istern 30. haftaya kadar çok rahat bi hamilelik geçirmiştim

Benim de bugün 33+3. Yazdığım saat itibariyle de anlayabileceğiniz gibi uykusuzluk had safhada :) Aslında her gün her gün olmuyor da arada bir tuttu mu tutuyor. Ben de yatakta dönüp dönüp sıkıntı yapacağıma kalkıyorum. Biraz kendimi yoruyorum, tv karşısında falan uyumayı deniyorum. Dün doktorumuza gittik. 2400 geldi kızım. Biraz iri dedi, bir de suyun az gibi çok su iç erken doğurma sakın 3-4 hafta daha sık dişini dedi. Kan testi, tokluk şeker testi istedi. Biraz kilolu bir hamileyim. Zaten 77ile başladım, bir aydır da 90 kilo sınırındayım. İlk 3 ay hiç bulantım olmayınca 4-5 kilo birden alıp, sonrasında biraz da dikkatle daha düzenli kilo almaya başladım. Ama yok bir türlü inandıramadım adamı abartmadığıma. Her gittiğimde bakalım dikkat ediyor musun diyip diyip parmağımdan baktırıyordu zaten şekerime, hep normal çıkıyordu. Bu sefer damardan aldılar bakalım bugün alacağım sonucumu o ne çıkacak.

hayırlı sonuçlar olsun... arkadaşlar benimde belim kitleniyor... sağ ayağıma basamıyorum o kadar canım acıyor... onun dışında Allaha şükür minikim çok hareketli... doktorum bu haftalarda çok hareketli olur dediği için endişelenmiyorum... haftaya cuma NST ye gideceğim... aranızda NST tecrübesi olan benimle paylaşabilir mi nasıl olduğunu....

çok şükür biz de 30. haftamıza ulaştık. amaaaaa, ulaşır ulaşmaz grip olduk. hemşire olduğum için işten rapor aldım, evde kocamdan bulaştı (( doktora gitmedim kendi kendime, anne şefkati ve nane limonla iyileşmeye çalışıyorum. bakalım 2 güne düzelmezsem doktora gitcem artık...

güzelim geçmiş olsun bende 38+3 oluyorum yarın, belki cuma günü doğumum suni sancıyla başlatılcak suyum azlamış çünkü.bne nst ye girdim keyifli bişey yatıyosun 20 dk bebişin kalp atışlarını dinliyosun karnına biriki alet bağlıyolar elinde bi buton bebiş hareket ettimi ona basıyosun dr en az 3 hareket istiyo.benimki bikere etmişti.sonra çıkan raporu dr değerlendirip bilgi veriyo okadar.senin için hayırlısı artık

Canım çok geçmiş olsun... a.s. umarım en kısa zamanda iyileşirsin... tam salgın ayları bunlar... çok dikkat etmek lazım...

ayyy çok heyecanlı... benim doğumuma daha 1 ay var ama ben bile yerimde duramıyorum... inş. hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın canım... a.s.

benim haftam karıştı valla.aslınsa sat a göe 36 haftada olmam lazım ama pazartesi günü usgde 35 haftada gözüktük.bişey anlamadım.son haftalarda sapma olabiliyomuş.ama bana tuhaf geldi.neyse.2kasımda son muayenem var ve sezryan için gün vericek doktorum.
oğluşum inanılmaz hareketlendi hiç durmuyo doğru düzgün.bi o yana bi buyana dönüyo.bazende kasıklardan ağrı geliyo yukarı doğru.cnımı acıtıyo bazı hareketleride.gece uykusu kalmadı.evde herkes horuldarken ben yatakta koyun sayıyorum.sabaha karşı 4gibi anca uykuya dalıyorum.sonrada 5:45de kızı okula hazırlamak için kalkıyorum.peşinden eşim gidiyo yatıp uyuyorum.ama 2saat falan.
uykusuzluk çekiyorum kısacası.kalbim sıkışmaya başladı bide.nefes almakda zorlanıyorum .çarpıntımda oluyo.sizdede oluyomu?kısacası artık zorlanıyorum kızlar.doğursam günü gelse diye sabırsızlanıyorum

31. haftamızdayız. bebiş çok iri. artık iyice ağırlaştım 2 ay nasıl geçecek kara kara düşünüyorum. 4. katta oturuyorum ve asansör yok merdiven çıkamıyorum yakında ya evden çıkmam ya eve girmem herhalde. gece uykuları zaten başından beri yoktu. her gece 10 kez uyanıyorum 4-5 kezde tuvalete gidiyorum. bacaklarımı kasarsam kramp giriyor. kramp girerse 2 gün üzerine basamıyorum. hep çok yorgun, bitkin ve tahammülsüzüm. çabuk sinirleniyor, çabuk üzülüyor çok çabuk ağlıyorum. sürekli sırtım ağrıyor. karnım hep çok gergin ortadan ikiye çatlayacam diye korkuyorum. çok üşengeç oldumeivme yemek yapmak bile istemiyorum. hala çalışıyorum ama çalışmak denirse işiminde hakkını veremiyorum. tam bir tembel oldum yani. kendime ben bile tahammül edemiyorum. sanki bir anda çok yaşlanmışım gibi geliyor. birde sanki hiç eski halime dönmeyecek hep böyle kalacakmışım gibi geliyor. 3 yastıkla yatıyorum yatakta eşime yer kalmıyor:)) birde hala yatak odasında karşılıklı pancereleri açmadan uyuyamıyorum. ter içinde kalıyorum. illaki odada rüzgar esecek yazı klima karşısında geçirdim zaten. yazık eşimde sabaha kadar üşüyor benim yüzümden. ona yorgan örtüyorum kendim sere serpe.sık sık yemezsem uzun süre atıştırmazsam aldığım ilk lokmayla birlikte ne var ne yok çıkarıyorum.bebiş sürekli geriniyo sanki yada iri olduğu içinmi bilmem çok fena dayanıyor. kaburgalarıma ve mesaneye baskı yapıyo bazen adım bile atamıyorum. bir an önce gelse diyorum artık sen asıl doğunca gör diyerlar ama ben şu fizksel sorunlar bitsin herşeye rağzı durumdayım. ayy ne çok derdim vrmış saydıkça gerisi geldi. ama bugün bebişimin son halini gördüm ultrasonda onun için tüm bunlara değer galiba :)) özlemle yolunu gözlemeye devam ediyorum

cnm merhaba...

biz de 31 haftalık olduk,,malum şikayetlerin hepsi mewcut..bel ağrısı en aşırısı akannehir...hangi hastaneye gidiyorsun onu merak ettim ben de kocaeli deyim..

KASILMALAR VE UYKU DÜZENSİZLİĞİ VAR OUNU DIŞINDA BİRŞEY YOK TATLI ŞEYLER BUNLARDAkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…