Gebelikte 30. Haftayı Bitirenler Yaşadığımız,Sorunlar,Değişimler,hazırlık paylaşalım!

yataga yattıgım zaman benim de bebegimden periyodik kalp atısları gibi sesler geliyor elimi koyunca:uhm: kalp atisi desem cok yavas saat gibi yavas yavas atiyor hickirik desem cok uzun sürüyor uykuya dalana kadar dinliyorum.. nedir bu cok merak ediyorum doktora 2 hafta sonra gidicem inş. bebegim iyidir, ayrıca catı kemiklerimde agri, uyuamamak, mide yanması, ayaklarda sisme ve kramp, karnımda sertleşmeler ve kasılmalar son 3. ayda sanırım herkes aynı seyleri yasiyor.Herkese hayırlı dogumlar a.s.

hıçkırık düzenli oluyor benimde ama 5 dk sürüyor misal düzenli aralıklarla kuzum hıçkırıyor

slm bende 36 haftalık hamıleyım aynen bende cok uyanıyorum gecelerı tuvalete gıdıp durmak benı bıtırıyor bıraz ısyapsam gogsumun altı cok acıyor.cantamı hazırladım cok sukur ayın 16sında sezeryan gunu verıcek dr bakalım o gunu beklıcekmı bızımkı

kızlar selam, ben 35. haftaya girdim şükür ciddi bi sorunum yok ama belim ağrıyor uzun süre oturunca, gece mutlaka 2-3 kez tuvalete kalkıyorum uykum bölünüyor bi de oğluşum topuz gibi şişiriyor karnımın iki tarafını da bazen öyle şişiyor ki canım yanıyor acayip geriliyor bazen kramp giriyor özellikle gece sağdan sola dönerken filan sol yanıma yatmaktan da uyuştum artık bide ben çok kilo aldım hantallaştım iyice hareketlerim yavaşladı bebeğim hala yan gelmiş yatıyor kanala filan girme gibi bi derdi yok çantam hazır değil bikaç şeyi kenara ayırdım koycam die ufak ağrılar başladı egzersiz yapmaya çalışıyorum
iştahım iyi ama az yedim mi ağzıma geliyormuş gibi oluyor
ve sürekli tatlı yemek istiyorum
benm de bebek hıçkırıyor çok hoşuma gidiyor ciğerleri gelişiyomuş hıçkırdıkça:)

biz de kızımla 31. haftadayız, uyku problemi oluyor gece wc ye 2kere kalkıyorum sabah namazdan sonra ise uyuyamıyorum, 8-9gibi uykum geliyor uyuyorum öğlen iyice sersem gibi oluyor insan. ev işi günlük tempo iyice birbirine giriyor. halsizlik ve mideyi fazla doldurunca nefes alamama, haftada bir de kaburga batması :) Allah bize en az bizler kadar eşlerimize de sabır versin :)

31 haftaya girdik gece uyku sorunum var 1-2 defa wc kalkiyorum.
biraz yuruyus yapinca halsiz kaliyorum. birde nefes almakda zorluk çekiyorum bazen

selam kızlar bende 34 haftalık hamişim. Kızım 2.500 kg 47 cm de boyu doktor seninki tombiş olucak diyor. Bende geceleri 5-6 kez wc ye gidenlerdenim. Hep sırt üstü yatıyorum yana döndüğüm zaman hemen hareketlenmeye başlıyor ve canımı acıtıyor o yüzden hemen düz poziyonu alıyorum. Çok hareketli kızım çok tekmeliyor. Birde bu aralar benimde rahimimde kasılmalar meydana gelmeye başladı doktora gittiğimde ise yalancı doğum sancısı dedi yani rahim yawaş yawaş doğuma hazırlık yapıyormuş. Doğum yaklaştıkça bizim de rahatımız kaçar oldu benimde çok fazla ayaklarım ellerim ve yüzüm şişiyor. Anne olmak kolay değil Allah herkesin bende dahil olmak üzere yardımcısı olsun. Herkese sağlıklı doğumlar ve bunun sonucunda da sağlıklı bebişler diliyorum....

İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ....

Arkadaşlar benimde kaburgalarımda ağrı olyor,ama bebişlerimiz için değer.33+6 günlük hamileyim.Geceleri bende bir sağa bir sola dönüyorum.Allah'ım hepimizin evladını sağlıklı,sıhhatli,eli ayağı düzgün ve aklı niyazı yerinde,kucaklarımıza almayı nasip etsin İNŞALLAH.Kızımı canımızı bıcırığımızı kucağımıza almaya az kaldı Allah ın izniyle.

Çok heyecanlıyım ve çok bekledik.
Seni çok seviyoruz esmam.
opuyorumnanaktan

kızlar,

31. haftamdayım... akıntım oluyordu... yalnız son zamanlarda deli gibi kaşıntım var ve akıntım sütlükahve renginde... korkuyorum bişi olur diye... sizlerde de oldumu böyle şeyler... :S

31 haftaya girdik gece uyku sorunum var 1-2 defa wc kalkiyorum.
biraz yuruyus yapinca halsiz kaliyorum. birde nefes almakda zorluk çekiyorum bazen
ben bazen 3 kere bile kalkıyorum akşam belli bi saatten sonra çok sıvı tüketmeyin diyorlar ama ben dayanamıyorum:)
aynı nefes daralması bende d eoluyor bebekler büyüdükçe hareketlerimiz iyice hantallaşıyor maaleseffff hele 30. haftadan sonra hamile olduğumu iyice frk etmeye başladım
sırt üstü yatmayı uzmanlar önermiyor canım bebeğe oksijen gidişi azalıyormuş sol yana yatın diyorlar bebek hareket ediyor benm de sola yatınca ama bi süre sonra sesszileşiyor sanırım o da bize göre konumunu değiştiriyor az da olsa sağa da dönüyorum ama asla sırt üstü yatmıyorum en iyi pozisyon sol tarafmış çünkü bizde de varis basur nefes darlığı gibi problemleri azaltıyormuş bebeğe de oksijen gidişi iyi oluyormuş istersen bir araştır
şişme için de tuz<u azaltın diyorlar bende hiç şişme olmadı ama ben çok az tuz kullanırdım zaten

Kızlar bende 33üncü haftamın içindeyim gece bacak arama yastık koymadan uyuyamıyorum. Sanırım bu yüzden de geceleri bacaklarımın iç tarafı ağrıyor. yemeği fazla kaçırınca miğde yanması oluyor şimdiye dek hiç kusmadm öyle sorunum olmadı allahtan inşallahda olmaz. Oğlum çok hareketli maşallah salı günü randevum var doktora gideceğim.
Bu hıçkırık olayı nedir kızlar? yani nasıl anlıyorsunuz>????

Bazen karnım atıyor böyle pıt pıt kalp atışı gibi düzenli ve uzun sürüyor. acaba diyorum damar falanmı atıyor karnımda yada hıçkırık dediğiniz böyle birşey mi???? :uhm:

selamm
bende sukur 31 haftayı bıtırdım....bebegım ters duruyor ve bu cok canımı acıtıyor hep asagılara wuruyo wurdukca cısım gelıyo:kedi:hareketlerı ıyı sukur
ama bu gunden berı karnımsertlesıyor
hep olursa dr gıderım..
saga sola donmekıskence gecelerı
wc ye gıtmek de ayrı ezıyet
bacaka ralarım we kasıklarım cok agrıyo
ama bebegım ıcın katlanmaya deger

31 haftalıgız bacak rarasında cok agrım oluyor yuruyemıyorum belım agrıyor ayakta kalamıyorum gecelerı yemekten sonra kabıma sıgamıyorum patlıcak gıbı oluyorum olgumun tepıklerı cok sert canımı acıtıyor tekmeden daha cok elıyle aygıyla yıtırıyor yaramaz tuvalet malum kabızlık cekıyorum gecelerı cok terlıyorum bacak arama yastık koymasam uyuyamıyorum varıs oldu bacaklarım agrıyor gebelık sekerım var ınsulın vurunuyorum cok gergın ve sınırlıyım ayyy cok sıkayet ettım cok sukur kuzumun saglıgı yerınde

bende 30 haftadayım bendede 1 haftadır terkeme başladı uykudan her uyandığımda terli uyanıyorum ki normalde çok terleyen bi insan değil benimde bacaklarım aiğrıyo özellikle apış arası denen yer ara ara belime vuruyo şükür kasılmalarım yok yemmek yiyince çok tıkanıyorum kallbim sıkışıyo yatarken bakalım daha neeler çıkcak ayrıca bebeğim 2 hafta önde gidiyo nugün doktora gittim 1 800gr.olmuş doktor mormal dedi başka bi sorun yok şükür ayrıca karnımda çok büyümüş şuana kadar 12 kilo aldım

Ben de 33. haftamın içerisindeyim. Bacak arası, ayak tabanı ağrıları bende de başladı 2-3 haftadır. Herhalde bunlar herkeste görülen şikayetler. Neyseki dayanılmayacak boyutta şeyler değiller. Son zamanlarda sık sık olmasa da midemle de uğraşıyorum. Az yesem de şişlik hissediyorum, ara ara asit tadı geliyor yemeklerden sonra. Az kaldı ama, biraz daha dayanacağız artık bunlara, sonra bebeklerimiz kucağımızda olacak.

Bir de ben bu ara acayip uyuyorum. Sabah eşimle 7 buçuk gibi kalkıyorum. Eğer işim olmazsa da evde oturursam 9-10 gibi tekrar yatıp öğlene kadar uyuyorum, kimi zaman akşam 4-5 gibi tekrar uyuyorum. ışlerin hepsi kalıyor tabii. Tüm bu uykulara rağmen gece de 12-1 gibi yatıp yine mışıl mışıl uyuyorum. Bir ara gece uykularında çok zorlanmaya başlamıştım, aynı sizin yazdığınız gibi zor uyuma, sabah 4-5 gibi uyanma halleri falan... Şu aralar geçti gibi. Tam yan da yatamıyorum. bir bacağımı yukarı çekip yarı yüzüstü gibi bir pozisyonda rahat ediyorum. Karnıma çok yüklenmiyorum ama yine de tam yan yatmak gibi değil tabi. Bebeğime bir zararı olur mu ki? Kızımın keyfi yerinde gerçi, gece ben döndükçe heyecan yapıyor kıpır kıpır oynuyor sonra o da uyuyor :).

37+0 olduk bu gün teyzeleri....ben de ne sağ ne sol tarafında rahat rahat uyuyabiliyorum...hem göbeğim çok kaşınıyor,hem uyuşuyor bi taraflarım,hem de sağdan sola dönerken ya da diğer türlü çatım kopacakmış gibi oluyor...ben de sırtıma,başıma 5-6 yastık koyuyorum ve yarı yatar yarı oturur pozisyonda uyuyorum..inanaın çok rahat ediyorum..doktoruma bunun bir zararı olur mu diye sordum..sen nasıl rahat uyuyorsan bebeğinde içerde rahat olur dedi....hayırlısı bakalım....bu arada bebişim hala dönmedi...bu gün saat 15.00'te kontrolüm var...sezeryan günümü de söyleyecek büyük bir ihtimalle.....çok heyecanlanıyorum çokkkkkkkkk:)

bende 34+4 oldum çatı ağrılarım felaket gece sağdan sola dönmek zulüm resmen belim çok ağrıyor fazla ayakta kalınca daha neler neler vallh sizlerdede aynı şikayetler bebek ters bu canımı sıkıyor bisürü sorun hiç keyfim yok anlıyacağınız

arkadaşlar 32. hafta muayenesi nasıl oluyor... sizin drlar ne gibi testler istedi... beni bilgilendirir misiniz?

arkadaşlar 32. hafta muayenesi nasıl oluyor... sizin drlar ne gibi testler istedi... beni bilgilendirir misiniz?

32. hafta muayenesi diğer haftalar gibi bir fark yok
benim sadece akıntım fazla gibi gelmişti bana ona baktı ve
herhangi bir enfeksyon yok dedi herhangi bir test falan yazmadı
rutin kontrol gibiydi.....:1rolleyes::1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…