Gebelikde bulantı ve kusma

aynen ben de cuma günü kalp atışı için gitcem dr sorcam bakalım ne dicek..
Merhaba; bugün doktora gittim bu dönemde normalmiş, çok kötü olursa yatırıp serum verebiliriz dediler. Ama ben çok iyi olmadığım için ısrarla şimdilik bi ilaç sordum Premesis dedi doktor, kullanan bilen var mıdır acaba bu ilacı ?

Bulantı için ilaç kullanan var mı arkadaşlar, bitkisel, zararlı olmayan bikaç ilaç var ama size de sormak istedim. Kullanan tecrübeli arkadaşlar varsa, öneri ve yorum lütfen ?

Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
Mideniz bulandığında sindirimi ve kokusu ile sizi zorlamayacak tuzlu krakerleratıştırabilirsiniz. Bu tip atıştırmalıkların tadı da hafif olduğu için sizi zorlamayacaktır.

Zencefilin mide bulantısına iyi geldiği biliniyor. Taze zencefilden bir kaç dilim kesip bir fincan sıcak suya atarak 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra çay gibi içebilirsiniz. Hatta bazen zencefili koklamak bile mide bulantısını geçirebilir. Yine aynı şekilde limon koklayabilir ya da çayınıza bir iki damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Vücudun susuz kalması mide bulantısını arttırabilir. Bu yüzden kafeinsiz, şekersiz taze sıkılmış meyve suları hem vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayacak hem de su eksikliğini giderecek iyi bir kaynak olarak kullanılabilir.

Hamilelikte Mide Bulantısına Karşı Önlemler
  • Az yağlı gıdalar tüketin
  • Sindirimi zor yemekler yemeyin
  • Öğünlerinizi bölerek azar azar yiyin
  • Doktorunuza danışarak multivitamin ve folik asit takviyesi kullanabilirsiniz
  • Bazı durumlarda demir takviyesi sindirim sistemini zorlayabilir
  • Kızarmış gıdalardan kaçının
  • Sıcaklık, kötü oda kokusu ve parfümler bulantıyı arttırabilir
  • Acıktığınızda bir şeyler atıştırın boş mide daha çok bulanır
  • Kusma ve bulantı sürekliyse mutlaka doktorunuza danışın

Bulantı ilacı kullanan yok mu hiç acaba :KK43: Bi kez kullandım çok işe yaramadı sanki, devam etsem mi bilemedim ?

Dun dr gittim
Bulantilarin olması istenen birsey dedi.yavas yavas azalacak ,soda yesil elma kraker ye dedi. Beni ararsan sana soda serum yaparim cozumu yok dedi:)Illa tok durcam gibi ugrasma dedi ac kalsan da bebek beslenir dedi.

Merhaba; ben dün gece çok kötüydüm ve hastaneye gittim, serum gerçekten işe yaradı önceki günlere göre iyiyim çok şükür ve dayanılmaz durumlarda tavsiye ederim işe yarıyor.

Bulantı ilacı kullanan yok mu hiç acaba :KK43: Bi kez kullandım çok işe yaramadı sanki, devam etsem mi bilemedim ?

Bende bu sorunun cevabını arıyorum,hiç ilaç kullanan yokmu,serum iyi geliyomuki :KK43:

kızlar öncelikle bebişleriniz hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bulantılar ve kusmalar benim de 6. haftadan itibaren kabusum olmuştu. gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama hala tamamen midem düzeldi diyemem ama 7-12. haftalara göre baya azaldı.tabii herkesin farklı sizlerin daha erken de düzelebilir. ilaç hiç kullanmadım hormonal bir durum olduğu için pek işe yarayacağını düşünmüyorum. doktorum da hiç ilaç vermedi zaten. bir kere ben de serum ile takviye aldım çünkü beslenemez hale gelmiştim. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bir an önce midelerimiz düzelir inşallah.

Merhaba; ben dün gece çok kötüydüm ve hastaneye gittim, serum gerçekten işe yaradı önceki günlere göre iyiyim çok şükür ve dayanılmaz durumlarda tavsiye ederim işe yarıyor.

geçmiş olsun..3 ayı bi geçsek inş azalacağını söyledi doktor inş öyledir..
tat yok ağzımda vallahi :KK43:
akşamları badem iyi geliyor..

kızlar canınız ne istiyorsa ne yiyebiliyorsanız onu yiyin. bebeklerimiz beslenemiyor diye düşünmeyin. onlar sizin depolarınızdaki vitaminlerden besleniyorlar. siz kendinize iyi bakın ki onlar iyi olsun. çorba iyi gelir ekmekle. etimek peynir deneyebilirsiniz. ev makarnası bana iyi gelir.soğuk soğuk cacık yapın. bilirim o bulantı geldi mi insan dünyayı unutuyor ama sabredin. ben kendimi hep şöyle avutuyorum. bu bulantılar kusmalar çok zorladı beni bebeğim uslu bir bebek olacak beni ödüllendirecek :emir_bebek::nazar:

ben 21.haftaya geldim, hala azda olsa midem bulanıyor haftada bir kusuyorum. alıştım sanırım, zamanla azalıyor sabredin bence. ilaçların hiç bir etkisi olmuyor. ama zorla birşey yemeyin daha kötü oluyor .

geçmiş olsun..3 ayı bi geçsek inş azalacağını söyledi doktor inş öyledir..
tat yok ağzımda vallahi :KK43:
akşamları badem iyi geliyor..

Evet, herkes aynı şeyi söylüyor 3 ay geçsin düzelirmiş ama hergün yemek bulmakta zorlanıyorum. Her gün başka bi versiyon eskiden hiç yiyemiyodum. Sonra bulantı arttı, şimdi de ağzımda acı bi tat var. Allah sabır ve güç versin bu durumdakilere inşallah. Doktor Gaviskon diye bi şurup yazdı yemekten önce içiyorum iyi gibi, bir de bulantı için bileklik varmış internetten onu da aldım hadi hayırlısı inşallah geçer artık.

Evet, herkes aynı şeyi söylüyor 3 ay geçsin düzelirmiş ama hergün yemek bulmakta zorlanıyorum. Her gün başka bi versiyon eskiden hiç yiyemiyodum. Sonra bulantı arttı, şimdi de ağzımda acı bi tat var. Allah sabır ve güç versin bu durumdakilere inşallah. Doktor Gaviskon diye bi şurup yazdı yemekten önce içiyorum iyi gibi, bir de bulantı için bileklik varmış internetten onu da aldım hadi hayırlısı inşallah geçer artık.

aminnnn..kesinlikle o acı tat gitmiyor..tek çare erkenden uyumak :KK43: öyle unutuyo uzaklaşıyosun kendimi dinler oldum ..iş yerinde de pek iş yapamıyorum..çubuk kraker yemekten öh geldi:KK43: cidden yicek yemek bulamıyorum bu aralar yavan ekmek yiyorum parça parça acıktıkça:KK43: inşş hemencik biter minnak veletlere bak ne hale getirdio bizi:KK43:

Merhaba hamileliğin 13 cü haftasındayım şuana kadar hiç kusma olmadı ama midem hep bulanıyor daha çok akşam saat 8 den sonra.

akşam yemeği yenilmeden yavan ekmekle geçiştirilirse (ki zaten yemek yiyemiyorum)sabah bulantı olmuyor kesin bilgi:KK70:
yeşil zeytin ağızdaki bozuk para tadına birebir:KK70:

X