Gebelikde bulantı ve kusma

hrrkesee merhabaa anne adaylari , o midem bulanmiuor diye kasim kasim gerilen biri olarak 5 haftadan bero ici disina cikan bi hamisim :KK43:( 8+3 uz simdi ama kafami yastiktan kaldirqmiyorum. sabahlari.agzimda eksi bi tat. ne yemek yqpabiliyorum.nede yiyebiliyorum. bugun ilk defa kusma bilekligi diye bisey okudum. kullanan var mi ise yaryor ise hemen alacagim
disarii bile cikamiyorum :KK43:((

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kusma bilekliğini bilmiyorum cnm ben doktoruma vitaminlerimi alamıyorum su içemiyorum dedim bana zofran yazdı. Günde 3 taneye kadar alabilirsin dedi. Sabah onu almadan ben de kafamı kaldıramıyorum. Dil altı 3 dakika içinde etki ediyor. Bütün gün o bi taneyle geçiyor. Bir doktoruna sor ne tavsiye ediyosa onu al ama sormadan bileklik bile olsa kullanma nolur nolmaz..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

selam kızlar ben de 9+3 günlük hamileyim bulantılar 6. haftada başladı sabah kalktıktan sonra başlayıp gece uyuyana kadar saat başı kusuyorum bende aç karnına kusmaktan bıktım boğazımdan kan geliyo artık bayramda doktorum zofran diye bi ilaç önerdi ilk başlarda kesiyordu ama yavaş yavaş o da kesmez oldu kusmuyorum ama bulantılar gün geçtikçe dayanılmaz oluyor zofran yada zofer kullanan arkadaşlar günde kaç mg alabiliyorlar maksimum ben 8 mg alıyorum ama artık az geliyor gibi

Bemim kusmalarımda nerdeyse bitti gibi bişey ama bulantı hala devam ediyor 7/24 bulantı halindeyim her an kusacakmış gibiyim.Bide 2 gündür aşırı derecede mide ağrısı başladı.Kalbimin tam altı.Aşırı derecede sancıyor,zonkluyor.Doktora gitmeye korkuyorum yanlış bişey yapar yanlış ilaç verir diye.Ne geçirir bu ağrıyı ki.Gebeliğimi öğrendiğimden beri rahat bir günüm bile geçmedi.Yine de Rabbime çok şükür.

selam kızlar ben de 9+3 günlük hamileyim bulantılar 6. haftada başladı sabah kalktıktan sonra başlayıp gece uyuyana kadar saat başı kusuyorum bende aç karnına kusmaktan bıktım boğazımdan kan geliyo artık bayramda doktorum zofran diye bi ilaç önerdi ilk başlarda kesiyordu ama yavaş yavaş o da kesmez oldu kusmuyorum ama bulantılar gün geçtikçe dayanılmaz oluyor zofran yada zofer kullanan arkadaşlar günde kaç mg alabiliyorlar maksimum ben 8 mg alıyorum ama artık az geliyor gibi

Canim allah yardimcimiz olsun bu bulanti ve kusma cok zor... Ben zofran kullaniyorum.. 4 mg lik dil altini kullaniyorum gunde 3 tane alabilirsin demisti bana doktorum ama ben 1 tane alsam yetiyor bana gun boyu.. Dil alti olmasi soyle gusel 3 dakika etkisini gosteriyor...

Bemim kusmalarımda nerdeyse bitti gibi bişey ama bulantı hala devam ediyor 7/24 bulantı halindeyim her an kusacakmış gibiyim.Bide 2 gündür aşırı derecede mide ağrısı başladı.Kalbimin tam altı.Aşırı derecede sancıyor,zonkluyor.Doktora gitmeye korkuyorum yanlış bişey yapar yanlış ilaç verir diye.Ne geçirir bu ağrıyı ki.Gebeliğimi öğrendiğimden beri rahat bir günüm bile geçmedi.Yine de Rabbime çok şükür.

Canim kadin dogum doktoruna sor bir. Bebegine zarar verecek bisi vermez ki o...

Arkadaşlar bende çok ağır geçirenlerdenim :KK17: 6. haftada bir başladı ama nasıl bir bulantı 24 Saat yaşamayan bilmez hakikaten. eritti beni 7 kilo verdim.Ağlamaktan gözlerim şişiyordu ağlaya ağlaya uyuyup kalıyordum bazen. günde 6 kez çıkarıyordum su bile içemiyordum.içsem oda çıkıyordu ya. birde evim bana çokkkk kötü kokuyo eve girmek istemiyorum. eve geldiğimde de kokudan çıkarıyorum eşime soruyorum koku falan yok burda diyo radar gibi oldum artık :18: kafayı yiyeceğim. soğan kokusu deterjanlar sabunlar parfüm herşey iğrenç kokuyor. Şuan 17. Haftadayım bulantılarım azalmakla birlikte yine devam ediyor.:KK25::KK25: yine haftada 2 kez falan çıkartıyorum.Çok şükürki yine bu hafta birşeyler yiyebiliyorum artık... Doyduğunu hissetmek Ne Güzel Bişeymiş......:KK1: Allahım geçsin artık...... Uzun yazdım kızlar kusura bakmayın.. Ancak sizler anlarsınız beni...

Aynı durumdaydım canım birebir aynılarını yaşadım,hala da hafif hafif yaşıyorum ama baya rahatım şu ara çok şükür, 7.haftada başladı 14. Haftamdayım dha az oluyo inşallah tamamen geçer hepimizin de hamileliğin tadını çıkarabiliriz :)

rabbim kolaylik versin. Ben 4 aylik olana kadar yasadim bu durumu. Havuc ve mandalina bir nebze iyi geliyordu. su dahi icsem geri cikariyordum bu yuzden kilo dahi vermistim. Doktorum bulantimi kesmesi icin hap vermisti bir nebze rahatlatiyordu. bulanti hala vardi ama kusma biraz azaliyordu. 16 haftadan sonra gecti allaha sukur. biraz sabir edin kizlar. guzel gunler gelicek arkasindan

Canım tamamen geçiyormu? Bende şiddetli şeklde bulantı kusma yaşıyorum,braz hafifledi ama sanki hiç geçmeyecekmiş gibi hala mutfağa giremiyorum. Tamamen eski iştahımıza kavuşabilecwkmiyiz merak ediyorum

Canım tamamen geçiyormu? Bende şiddetli şeklde bulantı kusma yaşıyorum,braz hafifledi ama sanki hiç geçmeyecekmiş gibi hala mutfağa giremiyorum. Tamamen eski iştahımıza kavuşabilecwkmiyiz merak ediyorum

Evet canim tamamen geciyor. Sanki butun hamilelik boyunca gecmicekmis gibi geliyor ama gercekten birden kesiliyor. Biraz daha sabir. Ayriyetten ben butun hamileligim boyunca istahsizdim. Bu yuzdenmidir bilmem ben hic asermedim:KK49:. Annem yakinlar tanidiklar herkez soruyordu canin istedigi birseyler var mi varsa yapalim falan gibisinden ama canim hicbirsey istemiyordu. 2 lokma aldimmi doymus gibi hissediyordum.

Cok zayif bir hamileydim o yuzden. zayif bir vucutta kocaman bir karin. Bebegim kilo aliyordu ama ben kilo veriyordum. Hamileligim anneme cekmis o da oyleymis. Zaten bebek buyuyunce mide yanmalari oluyor ondanda yiyemiyor insan. Mideye baski oldugu icin 2 lokma yedimmi tikaniyordum. ama bazi hamilelerin masallah istahlari yerinde oluyor herseyi silip supuruyorlar tombik tombik oluyorlar ben oyle degildim iste.

Evet canim tamamen geciyor. Sanki butun hamilelik boyunca gecmicekmis gibi geliyor ama gercekten birden kesiliyor. Biraz daha sabir. Ayriyetten ben butun hamileligim boyunca istahsizdim. Bu yuzdenmidir bilmem ben hic asermedim:KK49:. Annem yakinlar tanidiklar herkez soruyordu canin istedigi birseyler var mi varsa yapalim falan gibisinden ama canim hicbirsey istemiyordu. 2 lokma aldimmi doymus gibi hissediyordum.

Cok zayif bir hamileydim o yuzden. zayif bir vucutta kocaman bir karin. Bebegim kilo aliyordu ama ben kilo veriyordum. Hamileligim anneme cekmis o da oyleymis. Zaten bebek buyuyunce mide yanmalari oluyor ondanda yiyemiyor insan. Mideye baski oldugu icin 2 lokma yedimmi tikaniyordum. ama bazi hamilelerin masallah istahlari yerinde oluyor herseyi silip supuruyorlar tombik tombik oluyorlar ben oyle degildim iste.

İnşallah kesilir brden :) mutfağa grmek istiyorum artık, bişeler canım istesin de yapayım diyorum ama inşallah o günleri de görürüm. Memleketmden uzak olduğum için ailem yanımda deil, ama eşim saolsun 3aydır bana bakıyor elinden geldiğince. Kilom normaldi hamilelikten önce, 1kg verdim 3ayda, iştahımda dediğin gibi yavaş yavaş düzeliyo, 5gündür kusmuyorum maşallah :) ama öğürmelere devam, ya sabır bu da geçer inş :) hamileliğin keyfine varmak istiyorum artık :)

okuduklarım kadarıyla aşırı istahsızlığım ve halsizliğim normal ama benim gibi vücudunda yangınlık hisseden var mı acaba. elimi vücudumun neresine koysam yanıyor gibi ama haftalardır bu böyle. gerçekten çok az yiyebiliyorum bulantılarım oluyor ve canım hiç ama hiç birşey yemek istemiyor.normalde bol su içen biriyim su bile içemiyorum.vücudum bi nevi hasta gibi ayakta duracak halim yok.ayy ne zor günler bu günler. umarım tez zamanda atlatırız.9. haftadayım inş 1 ay sonra normalde dönerim

Başka bir sorunun altınada yazmıştım,
Bende aynı sorunları yaşadım hatta su bile içemeyecek duruma geldiğimden 15. haftada hiperemezis nedeniyle 3 gün hastanede yattım. Yatıştan önce 3 hafta boyuncada her 3 günde bir acile gidip serum + damardan zofran yedim. (Zofran dil üstünün bile etkisi 2 saatten fazla sürmüyordu) Toplamda 6 kg gitti. Şimdi 19. haftamın içindeyim. Eskisi kadar değil şikayetlerim ancak etkileri devam ediyor. Mide asitinden boğazım tahriş oldu 3 aydır gün boyunca boğazımda birşey takılı ve sallanıyor hissi beni acayip rahatsız ediyor. KBB uzmanına gözüktüm mide asiti sebep dedi. Doktorun önerisiyle akşam dişlerimi fırçaladıktan sonra bir bardak suya karıştırdığım karbonat ile gargara yapmaya çalışıyorum azda olsa faydasını gördüm. :KK43::KK43: Hastanede diyetisyenim Ülk.. Sade Grissini ni önerdi ve işe yaradı 2-3 tane ile günü geçirdiğimi biliyorum..

bayanlar ben 13+4 günlük hamileyim bulantılar beni öldürüyor :KK43: çalışıyorum çalışırken daha da bir zor oluyor heryere poşet taşıyorum :KK43: zofran aldım 1 hafta ilk 4 gün faydası oldu sonra artık o bile fayda etmedi ne yapıcam bilemedim :KK43:

Sürekli bulantım var bişey yiyemiyorum. Bunlar normalde yerimden kalkasım yok kalkınca sanki kalbim daha hızlı çarpıyo hemen midem ağzıma geliyo bu normal mi?? başınıza geldimi lütfen yardm edin

7 haftalıken aşırı migde ağrısı ile başlayan bulantı .şuan 12 haftama girdim bu zamana kadar 2 kere kustum ama çok aşırı tiksinti vardı mutfaktan buzdolabından . Az bulantı var geçmek üzere inşchallah.

Size tavsiyem çok dinlenın az az yiyin ve sabahları yatağnızın yanına tuzlu kraker koyun çok vaydasını gördum ve bol su tuketin
Herkese hayırlı doğumlar diliyorum rabbım cümlemizin yardımcısı olsun .

Bende sizden farksizim kızlar ilk bebegimde 3.ayda başlayıp doğuma kadar süren bir kusma ve bulantı yaşadım puan 2. gebeligimi yaşıyorum bu daha erken başladı ne yapacağımı şaşırdım koku hassasiyetim çok ama yemeklerden ziyade parfüm oda spreyi banyo deterjan yumuşatıcı kokulari bunlar beni deli ediyor bu hafta dr.a danisacagim ama bi ilaç filan varmı bu konu hakkında bide size sormak istedim

Bende sizden farksizim kızlar ilk bebegimde 3.ayda başlayıp doğuma kadar süren bir kusma ve bulantı yaşadım puan 2. gebeligimi yaşıyorum bu daha erken başladı ne yapacağımı şaşırdım koku hassasiyetim çok ama yemeklerden ziyade parfüm oda spreyi banyo deterjan yumuşatıcı kokulari bunlar beni deli ediyor bu hafta dr.a danisacagim ama bi ilaç filan varmı bu konu hakkında bide size sormak istedim
Canim bende bulanti erken baslamisti doktorum premesis diye bi hap verdi onu kullaniyorum su an icinde hem folik asit b 6 vitamini b 12 vitamini ve kalsiyum var b 6 vitamini gebelikte azaldigi icin bulanti oluyor su an rahatim arada yoklasada en azindan su an calisabiliyorum

Canim bende bulanti erken baslamisti doktorum premesis diye bi hap verdi onu kullaniyorum su an icinde hem folik asit b 6 vitamini b 12 vitamini ve kalsiyum var b 6 vitamini gebelikte azaldigi icin bulanti oluyor su an rahatim arada yoklasada en azindan su an calisabiliyorum

Bende sorayım bu hapı dr.a hayırlısı bakalım Allah yardımcımız olsun bide hastayım şimdi offfff offfff

X