Gebelikde bulantı ve kusma

merhaba canım Allah yardımcın olsun.. seni çok iyi anlıyorum. Bende kimseyi istemiyorum.. Bıraksalar yemek falan yemeyip 7/24 yatacağım. Çünkü 7/24 bulanıyor.. bitek uyurken rahatım. tuzlu limon bazen iyi geliyor. bende zofran zydis 8 mg lığı kırıp içiyorum :) daha fazla ilaç içmek istemiyorum ama içmezsem klozetin başından ayrılmamam lazım. bir saat içinde 6 kere kusar mı insan.. Kaslarım ağrıyor artık.. Karnımda bebeğim var çok şükür gayet sağlıklı da.. ve ben bu mutluluğu doyasıya yaşayamıyorum.. Allahımmmm inşallah kısa zamanda geçer.. hepimizin yardımcısı olsun..

Vokalist cnm cok sagol allahim sana da kolaylik ve guc versin.zofer ve zofean muadil ilaclar.dun sabahtan yine ogurme vardi ogleden sonra fena degildim allahim dedim duzeliyor muyum ilacta almadim,bugun sabahtan aksama su icsem cikti,surekli aglama modundaydim,sinirlerim iyice yiprandi sanirim,halbuki bebegimi cok istedik,ona birsey olmasin yeter ki ama is stresi ayri dert bazen esim bile moralimi bozuyor.toparlan biraz hasta yapma kendini diyor,yaaa ne alakasi var kendimden bile tiksinir oldum,insanlar kusuyor ama kalkiyorlar ben hepten dagiliyorum.allahim buyuk gececek ins.yarim ilac bile pek ise yaramiyor bu aralar sanki,benim ki 4mg.mis,benim arkadas seninkinden sabah aksam 28. Haftaya kadar almisti mecbur.insallah biz o gunlerde hamileligimizin tadini cikariyor oluruz.

Aynı kaderi paylaşıyoruz. 4 mg sa kırmadan iç bence. Kusmak insanı yoruyor halsiz düşürüyor. Psikolojik olarakta çöküyor bu daha ne kadar sürecek diye.. 28 hafta mı :-o korktum şimdi yaa Allahım inşallah o kadar sürmez.. Peki bebek sağlıklı mıydı okadar uzun süre içmek çok zor dua ediyorum hep bu durumda olanlara yardım et Allahım diye.. Yarın ikili testim var belki onu görmek moral olur..

vokalist aynı günlerde doğum yapacağız inşallah.. ben de mide bulantıları ve kusmalar feci şekilde. temmuz ayım nasıl geçti anlamadım her günüm ayrı bi işkenceydi. 2 defa serum vuruldum ilk serum biraz rahatlattı ama 2. fayda etmedi. soğukta, rüzgarda, cereyanda kalınca midem çok daha kötü oluyo bunu anladım. bu günlerde sabaha kadar geçmek bilmeyen sürekli bir bulantım oluyor. Rabbim yardımcımız olsun..

Arkadaşlar merhaba
Öncelikle Allah hepimize yardım etsin. Bulantı ve kusma ciddi anlamda kabusa çeviriyor hayatı çok iyi bilirim. ben şu anda 18 haftalık hamileyim. Bayramın 1. günü sabah safra kusması ve stress nedeniyle kanamam oldu. Kusmanın etkisi ile çok zorlamışım ve çocuk aşağıya doğru inmeye başlamış. Doktorun dediği şu ; Stressten ve aşırı zorlamadan uzak duracaksın. Ben 10 kiloya yakın vermiştim hastaneye yatmadan önce ve çok fazla mide bulantım ile kusmma oluyordu. Ayrıca zorfan kullanıyordum ama işe yaramıyordu. Doktora gittiğim zaman bana bir serum verdiler. Bir anda gün içinde 7 - 8 defa olan kusmalarım bitti. Artık zofran kullanmıyorum Allaha Şükür. Sadece sabahları safra kusmalarım olmaya devam ediyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Vokalist cnm arkadasimin bebegi saglikla dogdu,nerdeyse 3 yasina girecek,cevremde icen cok kisi biliyorum.allahim korusun bebeklerimizi.benim kusma belli olmuyor dun cok kotuydum bugun oguruyorum,ama kafam kalkmiyor,bir halsizliktir gidiyor,hep yatayim gun hemen bitsin istiyorum.senin masallah 2 li testin gelmis telden yaziyorum o nedenle goremiyorum ne kadarlik oldun?bir de hangi sehir,ben ist ama hala doktor belirleyemedim diyebilirim.c.tesi gidecegim bir doktora heyet raporu ozeller veriyor mu bilmiyorum ama soracagim 1 ay verebilirlerse cok iyi olur.yoksa is yerinde kafam hic kalkmaz.halsizlikten ve buzdolabini acamadigimdan bir sey yiyemiyorum,bugun yine tartildim her gun dusuyor kilo,ama bgn arkadasim gelecek kalacak ben de brz toparlarim belki.ikili testin guzel cikacaktir iyi dusun iyi olsun cnm.zofere gelince snrm tam icicem.sana doktor mu verdi zofrani?

cnm Amin evet Rabbim yardım etsin.. hiç geçmiyor.. çok zor.. Annem diyor kucağına aldığında hepsini unutacaksın aklına bile gelmeyecek.. Bu günler unutulur mu anne ölüm gibi diyorum.. doğsun hesabını sorcam diyorum. Heee tabi sorarsın diyor :) inşallah 4. ayda bişeyimiz kalmaz buraya yazarız.. kiminki ne zaman geçecek bakalım.. üşütme kendini

ohh maşallah sevindim arkadaşın adına.. aynı durumdayım sürekli yatmak istiyorum.. Benim 12. haftanın içinde hatta sanırım 13'e girdim. Ben zaten özel bir hastanede çalışıyorum. Kadın doğum doktorunun yanındaydım.. şimdi farklı birimdeyim gece çalışıyorum. O yanında çalıştığım doktora gidiyorum sağolsun mükemmel bir doktordur. ilacı o verdi. sabret çok az kaldı geçecek diyor.. bu arada özel hastaneler heyet raporu verirler. Muayene ücretini veriyorsun sonuçta.. Şikayetini doktora ilet ..gel bizden al dicem ama muayene ücretleri çok pahalı bizde yinede istersen haberleşiriz. Hastane kadıköyde ben sancaktepede oturuyorum.. çok üzülüyorum yaa bu durumda olanlara bende kilo veriyorum.. Bakalım yarın söylicem doktora. açtığım bir konu var bakarsan görürsün iş yerimle de sıkıntım var.. bakalım ne olacak hayırlısı.. sabrımın sınırındayım.. sende dikkat et kendine senin kaç haftalık bebişin sen nerde oturuyosun?

ben hala safra çıkartıyorum cnm ya 3 gündür geceleri uykum yok. ben de diyorum bi doğsun da bebiş, ona ceza vericem diyorum :) ne cezası bu diyorlar. ben de en sevdiği ilk 3 şeyi almıcam ona diyorum :) öyle ceza mı olur diyolar :)))) maksat şenlik olsun işte

Vokalist cnm ben 9. Haftanin icindeyim,senin haftalarini da gormem nasip olur ins.bu aralar geceleri de kalkip oguruyorum ne yapacagiz boyle bilmiyorum,allah hepimize yardim etsin.ben karsida bakirkoy tarafindayim.muayane ucretini gozum bile gormeyecek snrm,cumartesi bir yere doktora gidecegim oraya sorayim bakalim ne diyecekler.olmadi haberlesiriz iyi olur.sen bu halinle geceleri nasil calisiyorsun cnm yaa,rapor alma sansin yok mu?ben 9 gibi siziyorum tabi gece surekli ayaktayim. Arkadasim bende kaliyor dunden beri sagolsun sayesinde birseyler yiyebiliyorum.senin bu zamanlarda sikayetlerinin azalmasi lazim ins.oyle olur cnm.

görürsün inşallah cnm benim en şiddetli haftalarımdı 9.-10. haftalar şimdi o haftalara nazaran daha iyiyim ama yinede bulantı devam kusmalar azaldı sadece.. SGK ile anlaşması olan özel bir hastaneye gitmeni tavsiye ederim. Böylece hem rapor alman kolay olur hem raporun geçerli olur.. rapor bitiminde paranı alırsın sigortadan... Ben sanrıım işten ayrılacağım bilmiyorum.. kafam çok karışık. Arkadaşından Allah razı olsun kalkamıyor bile insan yataktan benimde o haftalarda kardeşim gelmişti yardıma.. oooğf of bitecek elbet bakalım.. Bu arada ikili test için dün gittim doktora %90 kız dedi bakalım hayırlısı.. Onu öyle kıpır kıpır görünce moralim yerine geldi.. Zamanın çabuk geçmesi ve hamileliğin tadını çıkarmamız dileğiyle..

off yaa kıyamam gece uykusuzluk olayı kötü ben yine uyurken rahatım.. yataktan kalktığım anda başlıyor.. doktor benimle pazarlık yaptı.. 2 haftaya geçer, bilemedin 3 hafta olsun hadi en kötü bir ay daha çekersin.. bir ay sonra hala midem bulanıyor dersen gel yüzüme tükür dedi.. Tükürürüm bak dedim tamam dedi bakalım inşallah kurtulacağız ve hamileliğin tadını çıkardığımız günler gelecek..

çok şükür benim hiç bulantım olmadı doktorum da hamileliğin tadını çıkaranlardansın dedi umarım tüm arkadaşlar bi an önce atlatırlar tüm hamişlere Allah yardımcı olsun

kızlar hala devam ediyor mu bulantılarınız ? ben ölmek istiyorum artık... kusmaktan mahfolmuş haldeyim.. klozetin başında ağlamaktan gözümde yaş kalmadı.. öğürmelerim okadar şiddetli ki sol gözümdeki damarlar patladı.. gözümün içi kan topladı.. göz kapağım ve altı mosmos oldu.. dayak yemiş gibi bir görüntüm var.. beni görenler korkuyor.. tepkiler canımı sıkmaya başladı.. "hiiiiiii gözüne ne olduuuuu?" dediklerinde bir daha gözlerim doluyor.. şimdi iki gündür kusmuyorum ama bulantılar devam ediyor.. Aksi gibi doktorum o sırada tatildeydi rapor alamadım.. zaten alsam da iş yerim kabul etmiyor.. öyle şerefsizler... doğuma kadar devam etmesinden korkuyorum yetti artık canıma vallaa

1 ay kadar sürmüştü benim bulantılarım da,hayatı gri görmeye başlamıştım artık.9 ay sürenler ne yapıyor tahayyül edemiyorum.Allah yardımcıları olsun.

benim 10. hafta ama bittim diyebilirim, sudan kendi tükürüğümden tiksinmiş durumdayım, benim 2. hamileliğim ilkinde daha beterdi 4,5 ayda geçmişti umarım bu daha çabuk geçer, seninde en kötü 4-4,5 ayda azalır tam geçmesede normale dönüyosun, az kalmış sık dişini..

Vokalist cnm cok uzuldum durumuna,is yerine de sinir oldum raporu kabul etmemek ne demek?ben gecen persembe ilk kez gittim ise 2-3 saat durup dondum,bu hafta yine raporluyum.bu 12. Haftam ,en kotu 11. Haftamdi,bir daha yasamam insallah.bugun de yataktan cikamiyorum.kolum ayagim kalkmiyor yine.11. Haftaya gore azalsa da rahatsizligim baslara gore daha siddetli.ama sen daha kotusun,millet ne derse desin bosver,gozune dikkat et.insallah bir an evvel duzeliriz hepimiz.benim aglamadigim gun yok,cnm burnumda,allahim yardimcimiz olsun.

bende 10 haftalık hamileyim ama topu topu 3 kere kustum ada akşam saatleri .ilk hamileliğimde yer yer kusardım:) bunda hiç bişi yok olması bi det olmayıncada neden olmuyor diye düşünüyorum

Bütün anım ay Allah'ım ay Allah'ım demekle geçiyor bulantılarım yüzünden sonra kendimi toparlayıp çok şükür diyorum. gece gündüz tam 24 saat bulantım var hamileliğimin taaa en başından beri 10. haftanın içindeyim 4 hafta nasıl geçti nasıl uzun sürdü ilk hamileliğim de sadece ağrım olmuştu eşim ne olur sadece bir kere kus hamile olduğun belli olsun diye espri yapardı midem o kadar rahattı yani. Şimdi sadece 2 kere kustum ama bulantım hat safhada ağzım sürekli su doluyor geçen 10 günü raporlu geçirdim muhtemelen haftaya tekrar 10 gün rapor alıcam. Allah tez zamanda geçirsin bulantılarımızı.

merhaba arkadaşlar bugün dayanamayıp doktora gittik eşimle ilk beta hcg değerim 6 eylülde 141.67 çıkmıştı.. bugün 14 eylül ve kan değerim 7821. çıktı doktor artık çok güzel ultrosonla bi bakalım kese oluşmuş mu dedi karnımdan baktığında göremedi vajinal ultrosonla baktığında gördük kesemizi çok şükür.. ama bebeği göremedik :/ 10 gün sonra tekrar gel dedi bebeği görelim hem kalp atışlarını duyalım hem bakalım kesenin içine mi yoksa dışına mı tutunmuş dedi orda birazz moralim bozuldu şimdi kafamda ya kesenin içinde değilde dışında görünürse bebek dış gebelikten korkuyom yaa sizler ne düşünyosunuz en son dedikleri moralimi bozdu doktorun benim gibi olan varmı aranızda ://

not.. son regl tarihim 6 ağustosdu... doktor 5 haftalık hamilesin dedi bugün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…