Gebelikde bulantı ve kusma

kıyamam canım benim çok geçmiş olsun benim annem de 42 yaşında doğum yaptı son kesemiz kız kardeşim var çok tatlı ok zeki şuan 10 yaşında Allah yardımcımız olsun ben de sen gibiydim süründüm ağladım günlerce mutfağıma giremiyordum 1haftadır iyiydim çıkarmıyordum bugün öğrencim gelecekti temizlik yaptım çıkardım defalarca fazla ayaka kalmaya gelmiyor ama ilk haftalardaki halsizlik yok ben de sen gibi serumlarla beslendim ve uyudum uyumasam da resmen kafam kalkmazdı umarım atlatırız bugün ben de ağladım artık bebeğime yararlı bir sey yemek istiyorum hadi yemeyeyim bari su içeyim yaa ben su içemiyorum aylardır bebeğe zararı olur diye korkuyorum ıhlamur ve nescafe rahatlatıyor bu yaşıma kadar ağzıma sokmazdım nescafe içeceğim tuttu ama sen gibi ilk başlarda limonlu soda bana çok iyi geliyordu şimdi tiksindim ondan da .... 2 3 gün nar yedim sonra mandalina onlardan da soğudum..şimdi salçalı yağsız peynirli ekmek yiyorum kuru kuru düşünsene günlerdir midemdeki tek şey... çilek yedim bir de dün o kadar.. her seydeb tiksindim yaaa her seyden.. bol bol yat canım dinlen soda limon dene ıhlamur dene doktorum iyi gelir dedi..zararsız.... tuzlu şeyler ye ... dua edeleim birbirimize ...

canım artık su önemli bence zorla kendini.ben dolaptan soğuk su içiyorum o bulandırmıyo ama şimdide soğuk su içe içe grip oldum benim kusmalarda çok şükür geçti.e geçsin bi zahmet 15. haftadayım.ama benimde bulantılar ara ara oluyo hala.hele şu sıralar yutkunamıyorum zaten bademciklerim şişti bulantıda olunca çok kötü oluyor kendimi mandalinaya vurdum son günlerde.

oyy oyyy nedir çektiğimiz ben de mandalina yiyorum kaç gündür :)) yok yok biz gerçekten berbat geçirdik bu dönemleri sen 2. bebek düşünüyor musun bakim :)))) eşime minik su aldırdım dolaba koyayım bakayım öyle deneyeyim belki işe yarar ..soda limondan da tiksindim zaten ıhlamur iç canım o da yumuşatıyor hem hastalığına da iyi gelir ben hem doktoruma hem de diyetisyene sordum özel beslenme uzmanı akrabama da sordum ıhlamurum hiçbir zararı yok için rahat olsun ..hem hastaymışsın da iyi gelir...

evet canım ıhlamur iyi geliyo 2 gündür içiyorum hem boğazımı yumuşatıyor.biz şanssız kesimdeniz kimilerininki çok rahat anlamıyorum ayrıcalıkları ne :) doğru düzgün sevinemedim bile bebeğe.millet ne güzel hamile kıyafetlerini giyip çıkıyor gezip tozuyo.benim dışarıya çıkacak dermanım yokki markete bile gitmeye üşeniyorum.bu arada 2. çocuğu bi süre düşünmüyorum çok zor çünküüüüüüü sen düşünüyormusun

gerçekten ya nasıl özeniyor insan annemin arkadaşları da anlatıyorlar hep gelinleri falan yiyip içip geziyorlarmış gayet rahatlar ben de dışarı çıksam azcık ayakta kalsam rahatsızlanıyorum bankaya gitmem gerekiyordu biraz bekledim ayakta nasıl fenlaştım kolonya falan getirdiler ben hayatımda bayılma nedir bilmem serum nedir bilmem ahh ahh bu bebek bana neler yaptı şimdiden hayatımda ilk kez hastanede yattım ...2. çocugu ben de düşünmüyorum valla canım şuan çeken bilir gerçekten çok zor geçti bizim.. birbimize hep böyle destek olalım canım aynı dönemdeyiz her şeyimiz aynı gidiyor inşallah bu kadar çektik doğumda Allah yardımcımız olur da bir avazda doğururuz inşallah :)))
bu arada 2 gündür çıkarıyorum ben yaa sanırım şekerli şeyler yedim ondan... soğuk su denedim ben de ama zorlanıyorum sabah 2 3 yudum içtim onunla duruyorum artık başka şekilde sıvı almaya devam edeyim ben 16.haftada inşallah kurtulacağız bu iğrenç durumdan o zaman bol bol telafi ederiz bu günleri:)) kontrol ne zaman bir dahaki cinsiyet bellli olacak inşallah gönlünden geçen olur canım hadi hayırlısı ..ben 16 ocak ta gideceğim.. 3lü testim de o gün olacak sen de unutma sakın 16-20.haftalarda yapılıyormuş...

evet canım senle herşeyimiz aynı gidiyor inş. biran öncede şu bulantılardan kurtuluruz.ben 2 hafta önce 2li test yaptırdım çok şükür doktor normal dedi.üçlü teste gerek duyarmı bilmiyorum.ben 20 ocakta gidicem kontrole 3lü testi sorarım yapıcakmısınız diye.cinsiyet belli olur ozaman bencede :)) çok heyecanlıyım.cinsiyet belli olsa bişeyler almaya başlardık bebeklerimize.hevesleniyorum artık ben.buarada bu testlerin fiyatı farklı haberin olsun.yani sağlık güvencesi ödemiyor.cinsiyet belli olunca isimde düşünürüz artık rahat rahat :)

herkese merhaba
sizler de benim gibi bulantı ve kusma dertleriyle uğraşan bayanlardansınız,sizleri çok iyi anlıyorum.ev hapsindeyim dışarı çıkamaz oldum.10günde 3kilo verdim zaten zayıftım,e tabi bağışıklık düştü üstüne de grip oldum mandalina ve portakal yemeye çalışıyorum,kusmamak için dua ediyorum
dün eşim pirinçli makarna diye bişey almış,ilk kez duydum ve denedim,hatta dün yediğim halde çıkarmadım.bugün de deniycem eğer çıkarmazsam sizlere de mutlaka önereceğim

ben de 2 gündür çıkarmıyorum ama hala çok yakata kalırsam hastalanıyorum garip bir duygu ya resmen hastayız :)) ben de 1 haftadır bir şey yiyorum ama bulamazsınız orda canınız ister falan diye yazamıyorum kıyamam yaa sonra üzülürüm.. hemen doğursak da kurtulsak kızlar... bu arada ben de doktor konusunda kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum ilk gittiğim doktorumu dğiştirdim çünkü (ben rahatsızlandım ve ultrasonda bebeğe baktırmaya gittik randevu dışı gittik saat 22:30 ve özel geldiği için fazladan ücret aldılar 80 tl.. doktor geldi ve beni resmen azarladı :yarını bekleyebilirdin zaten orda ölse bebeği çıkartıp yaşatacak halimiz yok dedi ) ben de bozuldum ve hiç ilgilenmiyordu ayaküstü konusup postalıyordu resmen ..burda ismi duyulan bi doktor ve şımarmış işte..özel hastane bir de... neyseki şimdi başka bir doktora geçtim süper ilgileniyor güler yüzlü ve yaşından dolayı çok tecrübeli yine başka bir özel hastanede..fakat bu doktorumun da adı çıkmış çok paracı önüne geleni sezeryan yapıyor diye ve gercekten giden kime sorduysam sezeryan yapmış kafam çok karıştı..daha bulantılarla uğraşıyorum o bitecek bebek kalbimizi sıkıştıracak büyüdü diye uyuyamayacağız ve sonra doğum telaşı ahh ahhhh ne zor işlermiş Allah yardımcımız olsun...

ya arkadaşlar ben 7+4 günlük gebeyim.midem çok fena bişeyler yiyene kadar çatlıyorum canım bişey istemiyo kusmalarım az ama çok bulantım var bütün gün ve hatta gece bulantıyla uyanıyorum bazen.ne yapıvcan şimdi zormuş bea

Allah yardımcısı olsun tüm hamilelerin...bende ikizlerime hamileyken kusmaktan içim dışıma çıkıyodu 4,5 ay boyunca... çok iyi anlayabiliyorum sizleri o yüzden...bebeklerime bişey olcak diye korkuyodum bi yandan su bile içemiyodum çünkü kaç defa serum falan verildi...hatta diyodum bu sıkıntıları yaşayanlar nasıl 2.defa çocuk düşünebiliyolar ilerde diye( 4 kilo falan vermiştim yanlış hatırlamıyosam...ara sıra en yiyebildiğim şeyler muz ve salatalıktı..her türlü koku burnuma geliyodu hatta eşime diyodum ayy burası çok iğrenç kokuyo diye o da yazık diyodu ne kokusu ben hiç bişey duymuyorumm diye..çok zor gerçekten ama geçiyo zamanla önemli olan bebeklerimiz Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..herkese hayırlı doğumlar dilerim...

4. ayımıza girdik gidiyoruz :) halen devam ediyor hatta sabah olan bulantı biraz azaldı akşama döndü diyebiliriz.. Gülü seven dikenine katlanıcak ..

kizlar cok kotu midem bulaniyor suan uzandim zor tutuyorum kendimi..

ayyy Allah sabır versin cnm ben o hallerimi düşündükçe kendime acıyorum 15.haftamdayım yeni yeni düzeliyorum dün aylar sonra su içtim o da 4 5 yudum nasıl mutlu oldum... seni en iyi biz anlarız. bol bol yat dinlen ..meyve ye..soda limon iç..bana bunlar iyi gelirdi.zor gerçekten ama çektik çekiyoruz.hala buzolabımı açamıyorum iştahım yok

kizlar cok kotu midem bulaniyor suan uzandim zor tutuyorum kendimi..

doktorum bir ilaç verdi bana . Onu kullanıyorum ilk verdiğinde algılayamamıştım ama sonra çaktım ilaç resmen uyutuyor .Doktoruma bunu kullanmak istemiyorum uyumak uyumak yoruyor beni dedim .. Adam haklı tabi diyor ki e hamilesin uyuman lazım :))) iç rahatlığı ile kullan hem rahatlatıcak seni hemde bulantını alacak . dediği gibi oldu diyebilirim.

Araştırmalar, hamilelikte bulantı ve kusmayla karakteristik aşerme sendromunu yaşayan kadınların düşük yapma ihtimalinin çok düşük; aşerme sendromu yaşamayan hamilelerin ise, düşük yapma ve sakat bebek doğurma risklerinin oldukça yüksek olduğu da ortaya çıkarmıştır...

Yazının devamı için aşağıdaki linke tıklayın:
xxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:

kesinlikle doğru canım ben neler atlattım maşallah bebegim beni bırakmadı Allaha şükürler olsunn..... bulantı çok oldu ben de doktorum da söyledi bebeğin anne karnına sağlıklı bir şekilde sımsıkı tutunduğunun kanıtıdır dedi test bile yapmadı bebeğime maşallah iyiyizzzz..... gececek bakalım sabırrrrrrrrrrrrr

kızlar bende bulantıdan ve kusmadan çok şikayetçiyim. dr. bulantı için zofran verdi ama faydası yok gibi.
minibüse biniyorum bulantı öğürmekten içim dışıma çıkıyor. çantamda mandalina taşıyorum biraz içimi bastırıyor.
sabah akşam yiyebildiğim tek şeyde kaşarlı tost sanırım tuzlu olduğu için ii geliyor. birde ayran .
soda ii geliyorda miğdemde ki gazı alıyordu ama sanırım artık bağışıklık yaptı. akşamları uyuyuamıyorum canım çok acıyor.
sabah akşam kusmak ve öğürmekle geçiyor günüm. bi komşumuz tuzlu leblebi iyi gelir dedi. akşam eşim tuzlu leblebi almış yedim biraz içimi bastırdı gibi .
umarım iyi gelir. ablam da hamile ama maşallahı var onda hiçbirşey yok.
çok zormuş artık bitsin bu işkence diye dua ediyorum geçermii bukadar ay çok zor.....

bende sürekli şekerli sakızlardan çiğniyorum şu kokululardan :) napayım otobüste kusmamak için iyi geliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…