-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
bende gebeliğin ilk başlarında kusma değilde tüm gün süren bulantı vardı. ve bulantıyı bastırmak için sürekli bişeyler tıkınıyordum. ve bundan dolayı da ilk aylarında biraz fazla kilo aldım ne yazık ki... Ama şu an da bulantı değilde Reflüden dolayı kusmalarım başladı ara sıra oluyor maalesef...
Reflüden dolayı kusma yaşayan varmı aranız da ??
selammsjını bugun gordum coktan dogumunu yapmıss bebişinle mutlu mesut yasıyorsundur...hamileliği refluyle gecirmiş biri olarak cok zorlandın mı merak ediyorum...cunku bz de bebek yapmaya yeni karar verdik ve beni reflüm var....
canım 50 gün önce doğum yaptım bende reflüm vardı cok cektim yemek yemekten korkar olmustum ta ki rennie duo alana kadar bana cok iyi gelmişti o ilaç
ay içimi rahatlattın cnm yaa rennie duo surup mu ve gercekten işe yaradı mı? ...tum hamileliğin boyunca mı sorun cektin yoksa sadece ilk üç ay mı? daha cok sorum var kafama cok takıyorum bu reflüyü...hamilelikten once de var mıydı reflün? dogumun normal mi sezaryan mi oldu?
rennie duo şurup canım ve tadı harika bi şurup =) mentollü naneli midedeki reflüyü anında rahatlatan bi şurup gercekten cok işe yaradı bende kutu kutu bitirdim hamileyken. ilk 4 ay bulantılarım oldu benm (zeytin yeyip cekirdeğinide bi süre ağzımda bekletince rahatlıyodum )4 aydan sonra reflü başladı.... hamilelikten önce reflü nedir bilmezdim =) doğumum doktorumun istediğine bağlı olarak sezeryan oldu çünki 43 le hamile kaldımm 52yle doğuma gittim sadece az bi karnım vardı buna bağlı olarakta çatım açılmadı o yüzden sezeryan oldum cnm
cnm atlattıgına sevindim insallah sen ve bebişin iyisinizdir...darısı basıma artık ne diyeyim :))
Canım anladığım kadarıyla bulgur,nohut,kurufasulye gibi şeyler yediğim zaman şişiyorum.çünkü en son söylemesi ayıp çiğköfte yedim.5 günde anca gitti karnımın şişi
kızlar merhaba,
öncelikle sürekli bulantıdan muzdarip arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. ben hamile değilim ama eylül ayı içerisinde kalmayı planlıyorum. tabii bu arada sürekli araştırıyorum. araştırırken bakın ne buldum :
https://www.farmasaglik.com/The-Original-Sea-Band-Bulanti-Bandi,PR-882.html bu siteden sürekli birşeyle alıyorum ama hiç dikkatimi çekmemişti. herneyse anlatacağım şey sea-band denilen bir ürün. ingilterede üretiliyormuş. üretici firmanın web sitesi de http://www.sea-band.com/seaband.htm
bu band ile ilgili hem Tr den hem yabancı sitelerden(alışveriş sitesi olmayan) bir sürü yorum okudum. yorumların sonucu genel kanı şu: bulantıları tamamen kaldırmıyor ama öğürmeleri, çıkarmaları vs bayaa azaltıyormuş. su bile içemeyen insanlar bazı şeyleri yemeye başlıyorlarmış.
ilk yazdığım siteye telefon ettim. ellerinde kalmadığını çünkü türkiye distribütör firmasının değiştiğini, yeni distribütörlük alan firmanın da ağustosun 3. haftasında teslim sözü verdiğini söylediler. sonra türkiyeye getiren firmayı(solarmed) aradım. onlarda aynı şeyi söyleyince ikna oldum. 2 hafta bekleyebilirmisiniz bilmeme ama kısmen de olsa derdinizi çözecek gibi duruyor.
çok saol canım bu bilgiler için bende yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim kronik mide ülseri olan biriyim şu an 7 haftalık hamileyim.inanılması güç denecek durumda bulantı ve kusmalarım var. bunu engelleyebilmek için ne yaptılar ne verdilerse kar etmiyor.yemek aralarında sıvı tüketiminden uzak kalmak gerektiğini benim doktorumda söylüyor ancak bu zamanlar dışında mümkün olduğunca bol sıvı tüketilmeliymiş. çünkü kusmalar esnasındaki sıvı kaybı dayanılmaz baş ağrılarına sebep oluyor.bununda sebebi o esnadaki gerilmeler ve beyin zarının sıvı kaybından dolayı kuruma yapması.[/QUOTE
mrb,ben yeni katıldım aranıza.10 haftalık hamileyim.sana önerebileceğim,sabahları uyandığında baş ucunda kraker ya da tuzlu çubuk bulundur ve yataktan kalkmadan birkaç tane ye.miğde bulantın çok oluyosa bir tane soda içi ama soğuk içme.bastırıyor.9 haftalığa kadar devam ediyor ama sonra birden kesiliyor ara sıra oluyor.birde yemeklerden sonra gaviscon süspansiyon miğde şurubu iç çok iyi geliyor.ben bunlarla yendim.inşallah iyi gelir.allah bebeğini sağlıkla kucağına vermeyi nasip etsin.