Gebelikde bulantı ve kusma

mrb,
bende 10 haftalık hamile olarak aranıza yeni katıldım.bulantınız için size önerim,yatağınızın başucuna kraker yada tuzlu çubuk koymanız ve uyandığınıda yataktan kalkmadan birkaç tane yemeniz.bulantınızı geçiriyor.gün içinde 1 tane oda ısısında maden suyu içmeniz ve gaviscon süspansiyon şurup kullanmanızdır.bu yöntemler çok iyi geliyor.umarım sizlerede iyi gelir.

12+2 günlük hamileyim ama hala bulantı ve kusmalarım devam ediyor. Yaşantım değişti çok zor bulantılarla çalışmak, günlük yaşantını devam ettirmek, mutfağa girmeyeli 2 ay oldu, bir an önce geçmesini istiyorum, benim gibi olanlar ne zaman geçti sizin bulantılarınız?

merhaba kızlar bende 7haftalık hamileyim. ilk günlerde iyiydim sadece ağzımda metal tat vardı az miğdem bulanınca bulatı oluyordu sevinmiştim ama gittikçe artıyor yavaş yavaş mutfağa veda ediyorum en sevdiğim yemekleri bile görmek istemiyorum. ama en beteri bacaklarımdaki belimdeki ağrı başımda da acayip bir ağrı ki anlatamam. şimdi yaz tatili evde yata kalka zaman geçiyo ama okul başlayınca napacam bilmiyorum odama çekyat mı alsam arada uzanmaya ki? bu eklem ağrılarına sırt bel ağrısına iyi gelen ne var ki bilen var mı?

benim ki 10+5.
midem halen asırı bulanıyor ve kusuyorum fakat daha önemli sorunum vardı, baş ağrısı! işte ondan biraz kurtuldum hafifledi. çıkdırıyordum baş ağrısından inanılmazdı. tansiyonum da düşüyordu.

yaaaa birde çok erken başladı bende yel denen bacak kasılmaları. bazen hareket edemiyorum.. sizlerde de benim gibi olan var mı

mrb.ikinci hamileliğim ve mide bulantılarım başladı.kızımda 6 ay hiçbirşey yiyemedim.sürekli serum ve yataktan hiç kalkmadım.neyapacığımı bilemiyorum ve bakmam gereken 2 yaşında kızım var.allahım yardım et bana

Bende 8 haftalık hamileyim.baş dönmesi ve mide bulantısı yaşıyorum.benim dezavantajım antidepresan kullanırken hamile kalmak.ilacı keserkende deli gibi baş dönmesi yaşadım neredeyse 24 saat yattım.2 hafta oldu ilacı keseli,ilk haftaki kadar olmasada hala başım dönüyor.
benimde midem çoğunun aksine sabah bulanmıyor,hatta kendimi gün içinde en iyi sabah kalktığımda hissediyorum.ama öğleden sonra kabus başlıyor.aynı şeyi yaşayan var mı bilmiyorum ama önceden bayıldığım eşimin ten kokusu bile midemi bulandırıyor.

Allah yardımcımız olsun diyerek başlıcam çünkü çok zor bir durum yaşamayan bilemez benim bulantılarım 6 ve 7 haftalarda başlamıştı ama nasıl başlamak sürekli midem bulanıyor ve ne yesem çıkıyor neyse 3 aydan sonra geçer dediler doktorumda dahil ama geçmek bilmedi sadece sürekli çıkarmak değilde şiddeti azalıyor ama mide bulantısı devam şuan 4 ayım bitmek üzere yani son haftadayım 4.ayda geçmesini bekledim halen geçmiyor burda konu açtım yardım istedim napılabilir diye ama yok yok nafile çare yok son çare ilaca başladım çoğu kişi tavsiye etmesede bir çok kişide kullanıyor 2 ilaç değiştirdim ve şimdi ilacı içince çok rahatım içmeyince yine aynı benim bulantılarım hiç geçmicek gibi gözüküyor neyse hayırlısı :KK43:

Benimde bulantı ve kusma 2.ayında başladı şimdi 3,5 a yaklaşıyom ama yine kötüyüm.Yediğimi çıkarmıyorum artık ama;sabah aç karna sarı ve acı bir su çıkarıyorum.Bulantı gün boyu ve mide de hazımsızlık,gaz,ağrı,yanma.İnanın ki psikolojim bozuldu.
:KK60:

kızlar merhaba bende 7 haftalık hamileyim benimde migdemde gastirit var ve aç kaldıkça migdem çok bulanıyo vede gaz yapıyor geceleri uykularım tamamiyle bozuldu allahtan kusmam yok ama çok bulanıyor en sevdigim yemekleri bile görünce içim kalkıyo keyifsiz bir durum :1no2:

bende de gastrit var hiç bişey geçirmiyor bir haftadır var şikayetim şimdiden dayanamıyorum ne zaman bitecek bir hafta sonra okul da açılacak ilaç almaya da çekiniyorum doktorum metpamid önerdi ama hiç faydası olmuyor..

Allah yardımcımız olsun diyerek başlıcam çünkü çok zor bir durum yaşamayan bilemez benim bulantılarım 6 ve 7 haftalarda başlamıştı ama nasıl başlamak sürekli midem bulanıyor ve ne yesem çıkıyor neyse 3 aydan sonra geçer dediler doktorumda dahil ama geçmek bilmedi sadece sürekli çıkarmak değilde şiddeti azalıyor ama mide bulantısı devam şuan 4 ayım bitmek üzere yani son haftadayım 4.ayda geçmesini bekledim halen geçmiyor burda konu açtım yardım istedim napılabilir diye ama yok yok nafile çare yok son çare ilaca başladım çoğu kişi tavsiye etmesede bir çok kişide kullanıyor 2 ilaç değiştirdim ve şimdi ilacı içince çok rahatım içmeyince yine aynı benim bulantılarım hiç geçmicek gibi gözüküyor neyse hayırlısı :KK43:

ben de aynı durumdayım..
17 haftalık oldu sanırım yavaş yavaş geçiyor
bazı günler yine de bulantı hapı almak zorunda kalıyorum
şimdiye kadar hamileliğimden bişe anlamadım desem yeridir
umarım artık geçer de biraz keyfini sürerim hamilelik duygusunun
çok zor günlerdi gerçekten

bugün 3 ay bitiyo ama bulantı hala geçmedi 7 kilo verdim iki ayda yatarak hemde.yemek yiyemiyorum hiç poğçayla yaşıyorum ondanda bıktım .en kötüsü o kadar tiksindimki artık hiç yemek yiyemiycekmişim gibi geliyo.denemiyorum bile artık o yüzden.yediğimi midemde tutmaya çalışıyorum sürekli su bile içmeye korkar oldum inşallah geçer

bugün 3 ay bitiyo ama bulantı hala geçmedi 7 kilo verdim iki ayda yatarak hemde.yemek yiyemiyorum hiç poğçayla yaşıyorum ondanda bıktım .en kötüsü o kadar tiksindimki artık hiç yemek yiyemiycekmişim gibi geliyo.denemiyorum bile artık o yüzden.yediğimi midemde tutmaya çalışıyorum sürekli su bile içmeye korkar oldum inşallah geçer

Canım bnim ya benimde aynen öle herkez düzeli beslen ne kadar yersen cocuk o kadar iyi olur diyolar sanki kendileri geçirmediler bana akıl veriyorlar bende biliyorum ama midm bulanıncada saçmalık oluyo bunlar biraz

10 haftalık hamileyim bende zamansız mide bulantılarım çok kötü duşa girdiğimde bile sıcak suysa eğer fenalaşıyorum.

hele su hiç içemiyorum napçam bilmiyorum

Canım bnim ya benimde aynen öle herkez düzeli beslen ne kadar yersen cocuk o kadar iyi olur diyolar sanki kendileri geçirmediler bana akıl veriyorlar bende biliyorum ama midm bulanıncada saçmalık oluyo bunlar biraz

10 haftalık hamileyim bende zamansız mide bulantılarım çok kötü duşa girdiğimde bile sıcak suysa eğer fenalaşıyorum.

hele su hiç içemiyorum napçam bilmiyorum

herkes akıl veriyo ama bize faydası yok yiyemiyoruz işte biz mi istiyoruz böyle olmasını.idrar yolu enfeksiyonu olucak diye korkuyorum susuzluktan

Bende çalıştığım için bulantı habı alıyom mecbur.Ne yapayım okulda çıkarmak kötü olur.

çevremde herkes hapa karşı hatta benle aynı anda hamile kalan bir akrabamın doktoru hapı tavsiye etmiyormuş sağlık ocağındaki doktor tavsiye etmiyor çok bilmiş komşularım tavsiye etmiyor ama nedense hap içmeden ne çile çektiğimi nasıl işe geliceğimi çalışacağımı kimse düşünmüyor ,sanki keyfimden içiyormuşum gibi bir atmosfer oluşuyor ,ben istermiyim bebeğime zarar vermek doktorum bebeğe zararı yok diyor hatta herkesin karşı çıktığını anlattaığımda insanlarla bu konuda fazla konuşma herkes başka bişey söyler moralini bozar demişti ve haklıda napım elimden bişey gelmiyor bulantım geçmiyor .

kızlar ben de 8. haftamdayım ama ne hamileliğimden bir şey anladım ne sevinebildim.. bu bulantılar beni öldürecek.. işin tuhafı sabah bulantısı falan değil bu. sabah kalkar kalkmaz başlıyor gece yatana kadar.. uyumakta bile zorlanıyorum bulantı yüzünden. kusmuyorum allahtan ama yemek de yiyemiyorum çok az yiyebiliyorum. sabah kalkar kalkmaz da lavaboya.. dakikalarca öğürüp duruyorum. mide boş tabi bir şey çıkmıyor ama sanki midem yerinden çıkacakmış gibi oluyorum..
off ne zormuş yaa.. oysa yıllardır bu anları bekliyordum ben.. hamileliğin tadını bile çıkaramıyorum.. inşallah en kısa zamanda geçer de kurtuluruz hepimiz..

çevremde herkes hapa karşı hatta benle aynı anda hamile kalan bir akrabamın doktoru hapı tavsiye etmiyormuş sağlık ocağındaki doktor tavsiye etmiyor çok bilmiş komşularım tavsiye etmiyor ama nedense hap içmeden ne çile çektiğimi nasıl işe geliceğimi çalışacağımı kimse düşünmüyor ,sanki keyfimden içiyormuşum gibi bir atmosfer oluşuyor ,ben istermiyim bebeğime zarar vermek doktorum bebeğe zararı yok diyor hatta herkesin karşı çıktığını anlattaığımda insanlarla bu konuda fazla konuşma herkes başka bişey söyler moralini bozar demişti ve haklıda napım elimden bişey gelmiyor bulantım geçmiyor .

Onu bunu boşverin arkadaşlar.
İlaç kullanmanız gerekiyorsa tabi ki kullanacaksınız, herkese herşey o kadar kolay ki ,yaşayan biliyor, diğerleri de boş boş konuşuyor,
kimse kimsenin ne çektiğini bilmiyor malesef.
Ben de çok zor bir hamilelik geçirdim, hiç hayallerimde böyle bir hamilelik yoktu, herşey ne güzel olacak diye hayal ederken, perişan oldum.
Kullanmadığım ilaç kalmadı, 9 ayı gün saya saya bitirdim.
Doğumda bile çıkardım. Şükür geçti.
Kimseyi takmayın, doktorunuzun önerdiği ilaçları da kullanın bence.
Allah şifa versin tez zamanda inş, Rabbim yardımcınız olsun.

Ben de bulantı alıyom ha belki içim çok rahat değildir ama;psikolkojim bozuluyo almayınca .Geçen bi almayayım ara vereyim dedim 13.haftamdaydım(bu haftada artış oluyor dedi Dr) hastanelik oldum tam 8 kere üst üste çıkardım hiç bu kadar fazla çıkarmıyordum.Sanki çamaşr suyu içmişimde onu çıkarıyom bütün boğazım yandı tahriş oldu,bi yandan ağlıyom peki bumu güzel bu kadar moral bozukluğu huzursuzlukta bebeği etkiler değil mi o halde hap gerekiyorsa alınmalıdır.Doktor gerekiyorsa alın,kötü olacağınıza almanız daha faydalı diyor.Suçluluk hissetmeyin lütfen .Zaten bugüne kadar bir zararıda görülmemiş.9 ay boyunca alanlar var e o zaman onların çocuğu nasıl olmalıydı doğunca ama ben möyle kötü birşey işitmedim şükür.Ben 12.haftaya kadar ara sıra alıyodum hafta da 2,3 kere ama ondan sonra hergün almaya başladım 3 haftadır sürekli .Değişen tek şey sabah uyandığım gb çıkarmamam ,habıda öğlen yada akşam almam.Umarım hepimizindesıkıntıları ennnnnn kısa zamanda geçer.

kızlar ben 37 haftamdayım dönüp şöyle bi bakmak istedim topiğe...size sadece şunu sölicem,geçicek hepsi sizi çok iyi anlıyorum,insanların söylediklerine takılmadan ne gerekiyosa onu yapın,üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca çok dua edin yardım isteyin..hamileliğinizin tadını çok yakında çıkartacaksınız..inanın hatırlamayacaksınız.rabbim yardımcınız olsun,bence hamileliğin sadece bu kısmı çok zor diğer sorunlar insanı bunaltmıyo..

X