Gebelikde bulantı ve kusma

keşke bnimde buantım olsa:KK43:
bnde 7 haftalık hamileym biraz biraz bulantık vardı ama artık yok.çok korkuorum :'(
kanamam falan yok eğer bebeğime bişi olduysa kanamam olurmu bi bilginiz varmı?

Bulantınız olmadığı için şükretmelisiniz bence.
Bulantınızın olmaması anormal bir durum olduğunu göstermez.
Bildiğim kadarıyla eğer bir sıkıntı olsaydı kanama olabilirdi.
Allah korusun bebeğinizi.
Bulantıyla bağdaştırmayın yalnız, olsa da olmasa da bu bebeğinizin sağlıklı ya da sağlıksız göstergesi değil.

çubuk kraker yemekten çubuk oldum :)
8 haftalık hamileyim öğlene kadar bulantı çekiyorum bazen akşamüzeride oluyor yemek yemek istemiyorum ama tavsiye üzerine yataktan kalkmadan çubuk kraker yiyorum yedikten 10dk sonra falan kalkıyorum gün bıyunca hiç bulantım olmuyor. deneyebilirsiniz kızlar.

7 HAFTALIK HAMİLEYİM İKİZLERİME:nazar:BU HAFTAYA KADAR HİÇ BİŞEYİM YOKTU,BAŞLADI YENİ YENİ..KUSAMIYORUMDA,NAPICAM BEN..HERŞEYDEN TİKSİNİYORUM:KK43:((BULANTIM ÇOK FAZLA,YAĞLI BİŞEYLER ASLA YİYEMİYORUM:KK43:(NE YESEM DOKUNUYOR..

Son düzenleme:
bulantınız olmadığı için şükretmelisiniz bence.
Bulantınızın olmaması anormal bir durum olduğunu göstermez.
Bildiğim kadarıyla eğer bir sıkıntı olsaydı kanama olabilirdi.
Allah korusun bebeğinizi.
Bulantıyla bağdaştırmayın yalnız, olsa da olmasa da bu bebeğinizin sağlıklı ya da sağlıksız göstergesi değil.

canım tşk ederim. Işte 23 martta kontrolüm inş. Bebeğim sağlıklı sıhattli hayırlı olur da bnde duyarım kalp atışarını.bu bnim ilk gebeliğim ve 2 senedir uğraşıoduk bebek için.onu kaybetmekten çok korkuorum.allah ıma emanet bn dikkat ediorum artık ama inş. Bebeğimi bize bağışlar.allah tüm isteyenlere nasip etsin

benimde bulantım var malesef aslında çok iştahlı biriydim ama şimdi canım hiçbişey çekmiyo özellikle soğandan uzak durur oldum bende kuru ekmek yiyiyorum su içmekten korkuyorum su dan bile bulanıyorum

kızlar doktorumdan aldığım bilgiye göre;
canınız bişeyi yemek istemiyorsa kendinizi zorlamayın, o zorla yediğiniz yiyecekler bebeği zehirliyebiliyomuş. zaten ilk 3 ay bebek sizin yediklerinizden değil vücudunuzdaki vitaminlerden besleniyormuş.
4.ayda otomatik olarak iştahınız artacaktır.

ben mide bulantıma çözüm buldum, yataktan kalkmadan önce tuzlu çubuk kraker yiyorum sonra kalkıyorum. işe yarıyor.

Allaha şükür bulantı ve kusmalarım yok...sadece saniyelik mide yanması gibi bişey oluyo...bu arada 10 haftalık hamileyim

Hamileliğimin 5. ayına kadar bulantı ve kusma yaşadım hani derler ya bir yandan yedim bir yandan kustum aynen öyleydim.
5 ay boyunca sadece doktora gitmek için dışarı çıktım o da elimde krakerler ve leblebi ile 5. aydan sonra kusmalarım azaldı ama ilk günden beri bana eşlik eden mide yanmam doğuma kadar devam etti.
Çok şükür sağlıklı bir şekilde oğlumu 4 ay önce dünyaya getirdim ama kusma ve bulantı en berbat şeydi hatta bi ara öğürmekten bebeğime zarar gelecek diye korkmaya bile başladıydım zaten ilk 4 ayda 5 kilo verdim.
Bulantısı çok olanlara tavsiyem sarı veya beyaz fark etmez leblebi içinizi bastırır bir de eğer mide yanmanız varsa 3 yudum oda sıcaklığında süt için iyi geliyor.:KK31:

arkadaşlar bnde hamileliğimin 5.ayından itibaren zofer 4 mg kullanmıştım.birtek o kesiyordu bulantımı.bende çok korkmuştum bebiğme bişey olcak diye ama şuan çok sağlıklı 2 aylık bir oğlum var.

bende 6 haftalık hamileyim çok midem bulanıyor kusamıyorum da elim ayağım kesiliyor sanki doktora danıştım meptamid diye bir hap verdi bugün alıcam ama korkuyorum da bebeğime zararı olur mu dıye illaki bir yan etkisi vardır aranızda kullanan var mı acaba

10 haftalık hamileyim psikolojim çok bozuk çok canım yanıyor.yaşayan bir ölüden farksızım artık.hiç ama hiçbir şeyi ağzıma alamıyorum su hariç,açlıktan midem bulanıyor,yiyemiyorum bir iki kere zorladım yedim kan kustum çıkarırken.başım dönüyor.başımı kaldıramıyorum.hiçbir iş yapamıyorum.evimin o halini gördükçe işe gidemeyip çocukların boş geçen derslerini düşündükçe kahrım daha da artıyor.her Allah ın günü acildeyim serum yiyorum acil personelinden de utandım artık.3 günde hastanede yattım.her sey aynı.bu durum 1000 kişiden 4ünde görülüyormuş.bunu öğrenince artık 3 ayda biter diye de kendimi inandıramıyorum.Rabbim ne olur hepimize yardım et şifa ver,sürekli ağlıyorum,dayanamıyorum

arkadasım 1000 kişiden 4ünde görülüyor diyen kim ki? benımde cok bulantım oldu aynı senın gıbı, 8 kılo verdım.. ama bak bu baslıkta ne kadar cok kısı bunları yasadı yasıyor.. emın ol cektıklerıne degecek bır sey cıkacak ortaya:) yanı kendını ıstısna sanıp üzülme, normal bır durum.cok zordur o ayrı.. umarım kısa surede gecer.

ya kızlar bende 5+4 hamileyim 3 gündür feci bulantılarım başladı neyapıcam bilmiyorum poşetle kraker aldım akşama kadar yiyorum bulantılar inşallah 3. ayda biter yoksa zor geçicek annelik kolay değilmiş :KK61:

bedenen ve ruhen çöktüm artık o kadar mutsuzum her seyden o kadar cok korkuyorum ki anlatamam psikolojim mahvoldu panikatak oldum afakanım kalkıyor 16 haftada bitti hala her seyden nefret ediyorum tiksiniyorum bulantım kusmam geçmiyor.bari tiksinmesem de yeyip çıkarsam.çok mutsuzum 9 ay sürerse ne yapcam?asla yalnız kalamıyorum ve bir iğneyi bile alıp bir yere koyamıyorum
RABBİM NE OLUR YARDIM ET BİZLERE

bedenen ve ruhen çöktüm artık o kadar mutsuzum her seyden o kadar cok korkuyorum ki anlatamam psikolojim mahvoldu panikatak oldum afakanım kalkıyor 16 haftada bitti hala her seyden nefret ediyorum tiksiniyorum bulantım kusmam geçmiyor.bari tiksinmesem de yeyip çıkarsam.çok mutsuzum 9 ay sürerse ne yapcam?asla yalnız kalamıyorum ve bir iğneyi bile alıp bir yere koyamıyorum

Yaşayan biliyor, çok zor geçiyor biliyorum ama hiç geçmeyecek düşüncesi insanı daha da kötü yapıyor. Kesinlikle aynı kalmayacağını düşün, belki de hiç kalmayacak, en azından ileri ki zamanlarda rahatlayacağına emin ol. Biraz sabır. Allah yardımcın olsun.

Yaşayan biliyor, çok zor geçiyor biliyorum ama hiç geçmeyecek düşüncesi insanı daha da kötü yapıyor. Kesinlikle aynı kalmayacağını düşün, belki de hiç kalmayacak, en azından ileri ki zamanlarda rahatlayacağına emin ol. Biraz sabır. Allah yardımcın olsun.

sağol kardeşim cumartesi yine hastaneye yattım 6 kilo serum yedim doktordan iğneden aşırı korkuyorum o kadar mutsuzum ki anlatamam sanki ben ölecekmişim gbi oluyor ve bu yüzden bebeği alırlar diye çok korkuyorum.aklıma bir tane iyi bir sey gelmiyor

ya doktor mide bulantısı ile bir ilaç veremiyomu peki hamilelere benimde midem çok kötü hiçbişey yiyemiyorum herşeyden tiksindim 4 günden sonra bugün dışardan yemek söyledim onu yiyebildim yemek yiyebildiğim için mutlu oldum ama midemin bulantısı çok kötü :KK43:((

ya doktor mide bulantısı ile bir ilaç veremiyomu peki hamilelere benimde midem çok kötü hiçbişey yiyemiyorum herşeyden tiksindim 4 günden sonra bugün dışardan yemek söyledim onu yiyebildim yemek yiyebildiğim için mutlu oldum ama midemin bulantısı çok kötü :KK43:((

Verebiliyor, mide bulantısı için ilaçlar var. Ama bana verirken, mümkün olduğunca pek kullanma demişti.
Zaten ben de pek bir işe yaramıyordu. Biran önce geçer inş. Allah yardımcınız olsun.

ya kızlar nette de araştırdım net bişey bulamadım,şimdi benim kızlık zarım esnek ve yırtılmadı,normal doğumda kenarlarını doktor mu kesecek,yoksa bebiş itince çatlayacak mı kenarları,bebişin çıkmasını engeller mi,etrafında böyle bi olaya tanık olan var mı,benim ki ilişki sırasında yatağı kirletmez hiç,çünkü küçük bi kapısı var gibi,o sırada genişiyo,sonra küçülüyo ama doğumda nasıl olacak bilmiyom

sakin ol canım,bebişini düşün o çok tatlı ve masum,sana ihtiyacı var stres onu da olumsuz etkileyecek,sadece ona odaklan,onu hisset,onu yaşa,onu hayal et,kaşını gözünü,herşey güzel olacak,elbet geçecek bu hamilelik,onu kucağına alınca tüm sıkıntıların sona erecek,kokusunu içine çekeceksin ve çokkk mutlu olcaksın

X