Gebelikde bulantı ve kusma

allh gönlğne göre versin canım bende hamileliğimin en başında erkek hissediyordum ama rüyamdada hep kız bebek görüyordum gelişiminden dolayı önce dr erkek dedi 4.ayda kız dedi sok olmuştum ama şimdi kıpır kıpır onu hissedince erkek yada kız olmuş hiç düşünmüyorum bile inan sürekli elim karnımda elimi hissedince daha bi haaketli oluyor cadı:):nazar:

sağlıklı olsunda tabiki kız erkek farketmiyo.hepsi bizim canımız.bir tane oğlum var tabi gönlümdende bebişimin kız olması geçiyo.hayırlısı tabi öncelikle.inan bende okadar çok hissetmek istiyorumki bebeğimi.o günleri ssabırsızlıkla bekliyorum artık.oğlum benim elimi hissettiğinde dğil ama babasının elini hissedince çıldırıyodu sanki.herşey gönlünce olsun.

merhabalar;
bende uzun uğraşlar sonucu kendiliğinden gelen bebişimi bekliyorum.:emir_bebek:
7 haftalık hamileyim:KK49:
ama bende midem bulansın , çıkartayım, evde yemek yapamayım, birşeylere aşereyimm, bebişim varlığını hissettirsin istiyorummmmmmm.
daha erken mi bunlar için
zaten 3 yıldır bekledik ancak şimdi geldi, inanamadım bile
şimdilik herhangi birşey yok azıcık azıcık midem bulanıyor ama kusmuyorum ve hiç bir şikayetim yok
kalp atışlarını bir duyayım haftaya ondan sonra emin olacağım

canım inan en güzel hamileligi yaşıyorsun bende 6haftalık hmileyken diyordum ark. hiç bulanmıyor çok rahatım diye ama 7. haftaya girdim çıkarmaya başladım inan eşimden çok klozeti görüyordum gece gündüz su dahi içmeden sürekli çıkarıyordum dudaklarım susuzluktan yara olmuştu hastanede yatdım sıvı kaybı oldu diye 10 günde 4kilo verdim serumlardan sonra kilo vermm durdu ama kusmam bu böyle 3.5 aylık olana kadar devam etdi ve 3ay hayatdan koptum 4aydan sonrada günde 1_3 bazende haftada 2gün akşama kadar çıkarıyorum kendim halendaha yemek yapamıyorum koku olan yerde durmuyorum düşün artık böle seyleri yaşamayı kim ister canım keşke benim hamileliğimde öyle geçseydi ama suan bebegimin haraketleri ogünleri unutduruyor sabahları onun haraketleiyle uyanıyorum sabret allahın izniyle sende bebişini hissetceksin inan ilk hissetdiğinde için öyle bir farklı oluyor ki ben sert tekme hissetdiğimde aglıyorum duygulanıyorum :emir_bebek::nazar:

sağlıklı olsunda tabiki kız erkek farketmiyo.hepsi bizim canımız.bir tane oğlum var tabi gönlümdende bebişimin kız olması geçiyo.hayırlısı tabi öncelikle.inan bende okadar çok hissetmek istiyorumki bebeğimi.o günleri ssabırsızlıkla bekliyorum artık.oğlum benim elimi hissettiğinde dğil ama babasının elini hissedince çıldırıyodu sanki.herşey gönlünce olsun.
senin bebiş babaya düşkün olucak sanırım :emir_bebek: benimki ben konusursam tepki veriyor babasının sesine daha tık yok ben konusuyorum babası elini koyuyor öyle hissdiyor birde her gece bir kez tekmeliyor ona nazlanıyor :KK1:

senin bebiş babaya düşkün olucak sanırım :emir_bebek: benimki ben konusursam tepki veriyor babasının sesine daha tık yok ben konusuyorum babası elini koyuyor öyle hissdiyor birde her gece bir kez tekmeliyor ona nazlanıyor :KK1:

zaten oğlum şuan babaya çok düşkün.derler ya erkek çocuk anneye düşkün olurmuş diye bence hiç öyle değil.ne kadar güzel şimdi benim bebişimde tekmelese beni keşke :KK1:

Özellikle ilk trimesterde 4-8 haftada başlar ve 14. haftaya kadar devam eder. Bazen 22. haftaya kadar uzayabilir. Sabahları daha fazladır ama gün boyu sürebilir. Genelde ilk gebeliklerde, genç kadınlarda ve ikiz gebeliklerde daha şiddetlidir. Sebebi tam olarak ortaya çıkarılamamıştır. Yüksek hCG düzeyleri suçlanmıştır ancak estrojen düzeylerinin artması, annenin psikolojik sıkıntıları, B6 vitamini eksikliği, gebeliğe bağlı mide-barsak sistemindeki değişiklikler, tiroid bezinin normalden çok çalışması ile ilgili olabilir. Midesinde gebelik öncesinde ülseri olanlarda bulantı ve kusma şikayetleri daha dirençli ve uzun süreli olabilir. Az miktarlarda ve sık aralıklarda yenmesi önerilir. Yemekler sırasında az sıvı almak da iyileşmeye yardımcı olur. Katı, kuru, yağsız ve tuzlu gıdalar önerilir. Amaç, mideyi tamamen boş veya tamamen dolu tutmaktan kaçınmaktır.

Bazen kusmalar çok şiddetli olup dehidratasyona (aşırı su kaybı) neden olabilir (hiperemezis gravidarum). Bu durumda, annenin depoları yıkılmaya başlar ve bunların yıkım ürünleri kanda ve idrarda artar. Eğer, idrar tetkikinde keton çıkıyorsa annenin beslenemediği ve depolarının yıkılmaya başladığı anlamına gelir ki gebenin hastaneye yatırılıp serum tedavisi gerekebilir. Şiddetli kusma olan olgularda öncelikle bu tabloya neden olabilecek üzüm (mol) gebeliği, idrar yolu enfeksiyonları, pankreas iltihabı, safra kesesi ve karaciğer hastalıkları, apandisit, mide-barsak hastalıkları, mide ülseri, tiroid hormon yüksekliği gibi hastalıkların olmadığının gösterilmesi için genel bir fizik muayene ve uygun tetkikler yapılır.

ALINTIDIR
bende bulantı da olmadı kusma da çok şükür

merhabalar;
bende uzun uğraşlar sonucu kendiliğinden gelen bebişimi bekliyorum.:emir_bebek:
7 haftalık hamileyim:KK49:
ama bende midem bulansın , çıkartayım, evde yemek yapamayım, birşeylere aşereyimm, bebişim varlığını hissettirsin istiyorummmmmmm.
daha erken mi bunlar için
zaten 3 yıldır bekledik ancak şimdi geldi, inanamadım bile
şimdilik herhangi birşey yok azıcık azıcık midem bulanıyor ama kusmuyorum ve hiç bir şikayetim yok
kalp atışlarını bir duyayım haftaya ondan sonra emin olacağım

öncelıkle hayırlı olsun canım ama bu haftaları arıcaksın umarım olmaz bulantın bu arada, benım 8. haftamda bır başladı bulantım 2 ay surdu hemde ne bulantı. bırak bişeyı koklamayı makınadan çamaşır bıle çıksa kendımı odaya kapatıyodum o deterjan kokusu bıle benı olduruyodu her sabah kalkıyodum 5 dk geçmeden doğru lavaboya kussam gam yemıcem sadece mıdem bulanıyodu, kocam iş yerındekıler bıkmıştı artık benden, parfum sıkan bırımı var kıyametlerı koparıyodum.daha şuan aklıma gelmeyen neler neler sonra geçtı gıttı unuttum bıle şimdi sabırsızlıkla beklıyorum bebişimin gelmesini...

kızlar midem bulanıyo, ilşkimin 13. günündeyim ve hcg değerim 3.35 çıktı doktor değer normalden yüksek dedi sizce hamilemiyim??

arkadaşlar ben 1 ay önce doğum yaptım.hamileliğim çok zor geçti bulantılardan.6 ay kesintisiz son 3 ayda sabahları hep kustum.psikolojim bozulmuştu artık.ama doğum yaptım gibi geçti inanamadım.inanın geçiyor.bende hep ağlardım geçmek bilmez sanırdım.hatta ilaç bile kullandım son 4 ayda birtek o ilaç bana çok iyi geldi. çok korkardım bebişime bişey olcak diye ama hiç birşey olmadı çok sağlıklı sizde üzülmeyin geçiçek

kızlar midem bulanıyo, ilşkimin 13. günündeyim ve hcg değerim 3.35 çıktı doktor değer normalden yüksek dedi sizce hamilemiyim??

değilsin galiba cnm 0-5 arası normal beşin üstü hamile diye biliyorum ben amaaaaa

merhaba arkadaşlar 10. haftamın içindeyim ve bu bulantı,halsizlik,huzursuzluk kabus gibi çöktü hayatıma sevincimi bile yaşayamadım aşırı bulantım var bir defa kustum ama kusmaktan korktuğum için engelliyorum kendimi yoksa kussam kusarım.Ben çareler arıyorum hiç birşey yiyemiyorum su dahi içemiyorum sadece iki gündür rüyamda iştahım geliyor burnuma yemek kokusu geliyor uyanınca yine mide bulantısı,aç kalınca bulantım artıyor kramplar başlıyor sizdede çok halsizlik var mı? , bütün gün yatıyorum işi bıraktım dayanamadım.en ufak kokuyu bile hissediyorum kaniş köpeği gibi oldum :KK66: bazıları 9 ay sürdü diyor çok korkuyorum.ahududu çayı çok iyi geliyormuş bulantıya tabi konulan miktar önemli fazlası rahim kasılmasına sebep oluyor tabi kasılmada düşüğe düşük telikesi olanlara önermiyorlar
geceleri kıvranmalarım iki gündür geçti ama iştahsızlığım ve bulantım devam ediyor bildiğiniz etkili bişi varmı :KK74:

merhaba arkadaşlar 10. haftamın içindeyim ve bu bulantı,halsizlik,huzursuzluk kabus gibi çöktü hayatıma sevincimi bile yaşayamadım aşırı bulantım var bir defa kustum ama kusmaktan korktuğum için engelliyorum kendimi yoksa kussam kusarım.Ben çareler arıyorum hiç birşey yiyemiyorum su dahi içemiyorum sadece iki gündür rüyamda iştahım geliyor burnuma yemek kokusu geliyor uyanınca yine mide bulantısı,aç kalınca bulantım artıyor kramplar başlıyor sizdede çok halsizlik var mı? , bütün gün yatıyorum işi bıraktım dayanamadım.en ufak kokuyu bile hissediyorum kaniş köpeği gibi oldum :KK66: bazıları 9 ay sürdü diyor çok korkuyorum.ahududu çayı çok iyi geliyormuş bulantıya tabi konulan miktar önemli fazlası rahim kasılmasına sebep oluyor tabi kasılmada düşüğe düşük telikesi olanlara önermiyorlar
geceleri kıvranmalarım iki gündür geçti ama iştahsızlığım ve bulantım devam ediyor bildiğiniz etkili bişi varmı :KK74:

20 haftalik hamileyim. 5. haftadan beri bulantilarim ve kusmalarim devam ediyor. 16. hafatdan ebri biraz daha azaldi. Ben bulantilarimi ayva yiyerek yatistirmaya calistim. Bence ise yariyor. Bazilari da zencefilin iyi geldigini soyluyor. Ama gunluk 20gr. gecmemek gerekiyormus.

inan çok az kaldı geçecek öyle 9 ay süren çok nadir ..benim ilk 3 ay hayatım kabusa döndü dünyadan nefret ettim,restoranların önünden bile geçemiyodum bu yüzden dışarı çıkmak bile istemiyodum..mutfağın önünden bile geçemiyodum bütün kokular sabun şampuan dahi midemi bulandırıyodu,evimize yeni taşınmıştık yeni bi evdi o yeni kokusuna tahamül edemiyodum artık okadar mutsuzdumki eve taşınalı 1.5 ay olmasına rağmen yeniden taşındık.. yani inan benim için hayatımın en kötü dönemiydi..13. haftadan sonra yavaş yavaş azaldı hiç geçmicek sandığım bulantılar 16. haftamda tamamen geçti,şimdi 37.haftamdayım hamileliğimin geriye kalan kısmında en ufak bi mide bulantısı yaşamadım hamileln keyfini çıkardım,ilk ay kafamı kaldırmadan uyuyodum oda geçti..bide doktorum demiştiki istatiklere göre hamilelinde bulantı yaşayan annelerin bebeklerinin sağlıklı olma ihtimali daha yüksek,bu biraz rahatlatmıştı beni...bende çok sıkıntı yaşadığım için çok iyi anlıyorum seni ama inan geçecek hatırlamıcaksın bile bu günleri biraz sabır bi kaç haftan var:)

geçmiş olsun canım.bende senin gibiydim..doğum anına kadar bu duyguyu yaşadım.sadece bulantıma zofer 4 mg diye bir ilaç var.o iyi geliyodu.en azından yemek yememi sağlıyodukaydirigubbakcemile3
Ve hamileliğim boyunca kendi mutfağımda çok yoğun mide bulandırıcı bi korku vardı mutfağa girince bile midem alt üst oluyodu..ama Doğumdan sonra eve geldiğimde o koku kaybolmuştudelikafadulden Hamilelik böye işte canım...Şu anda 5 haftalık 2 çocuğuma hamileyim...Bulantılarım gene olucak biliyorum...ama bu minik mucizeler için değer:CüvCüv:

merhabalar bende su an hamıleyım ve asırı bulantım var doktorum bana zofer 4 mg yı onerdı ve ıyıde geldı ama prospektus bılgılerı yuzunden tereddutteyım kac gundur ıntte bu ılacı kullanıp dogum yapmıs bır anne arıyorum sanırım sız kullanıp dogum yaptınız endıse edılcek bısey varmı cevap yazarsanız cok memnun olurum:KK9:

bebeğimin sevincini yaşayamıyorum,çok mutluydum bulantılar başlamadan önce..adım atmak zor geliyor,yaşamaya mecalim kalmadı,desteğe ihtiyacım var:KK43:

10 haftalık hamileyim psikolojim çok bozuk çok canım yanıyor.yaşayan bir ölüden farksızım artık.hiç ama hiçbir şeyi ağzıma alamıyorum su hariç,açlıktan midem bulanıyor,yiyemiyorum bir iki kere zorladım yedim kan kustum çıkarırken.başım dönüyor.başımı kaldıramıyorum.hiçbir iş yapamıyorum.evimin o halini gördükçe işe gidemeyip çocukların boş geçen derslerini düşündükçe kahrım daha da artıyor.her Allah ın günü acildeyim serum yiyorum acil personelinden de utandım artık.3 günde hastanede yattım.her sey aynı.bu durum 1000 kişiden 4ünde görülüyormuş.bunu öğrenince artık 3 ayda biter diye de kendimi inandıramıyorum.Rabbim ne olur hepimize yardım et şifa ver,sürekli ağlıyorum,dayanamıyorum

10 haftalık hamileyim psikolojim çok bozuk çok canım yanıyor.yaşayan bir ölüden farksızım artık.hiç ama hiçbir şeyi ağzıma alamıyorum su hariç,açlıktan midem bulanıyor,yiyemiyorum bir iki kere zorladım yedim kan kustum çıkarırken.başım dönüyor.başımı kaldıramıyorum.hiçbir iş yapamıyorum.evimin o halini gördükçe işe gidemeyip çocukların boş geçen derslerini düşündükçe kahrım daha da artıyor.her Allah ın günü acildeyim serum yiyorum acil personelinden de utandım artık.3 günde hastanede yattım.her sey aynı.bu durum 1000 kişiden 4ünde görülüyormuş.bunu öğrenince artık 3 ayda biter diye de kendimi inandıramıyorum.Rabbim ne olur hepimize yardım et şifa ver,sürekli ağlıyorum,dayanamıyorum

Allah yardımcın olsun...inşallah en kısa zamanda geçer...bebeğini kucağına alınca unutursun herşeyi...

Benzer şeyleri bende yaşadım canım, hiç geçmeyecek sanıp, daha da kötü oldum.
Şimdi 23. hafta içindeyim ve daha iyiyim şükür, hala daha tam geçmedi, ama o günlere göre
çok iyiyim şükür.
Rabbim yardımcın olsun, şifa versin inş.
Morelini bozma, aynı şekilde devam etmeyecektir inş, en azından azalacaktır.

keşke bnimde buantım olsa:KK43:
bnde 7 haftalık hamileym biraz biraz bulantık vardı ama artık yok.çok korkuorum :'(
kanamam falan yok eğer bebeğime bişi olduysa kanamam olurmu bi bilginiz varmı?

X