Gebelikde bulantı ve kusma

ayy allah yardım etsın sıze kızlar 14 haftadan sonra ben duzeldım az az ama sık sık yıyın bana havuç burde mandalına ıyı gelıyordu allah yardımcınz olsun

benimde 6.haftamdan belli sürüyo maalesef bulantilarim. Ve gidikce azali diye düsündükce git gide dahada cogalmaya basladi. Bütün hayatimi etkiliyo ne yapacagimi sasirdim. Aksamlari dahada siddetli oluyor insallah gecer kisa zamanda

kızlar tecrübelilerden cvp bekliyorum... bulantıların şiddeti artıp azalabilir mi? yaani gün içinde birkaç saat bulantısı olup sonra gün boyu hiç gelmediği olabilir mi? genelde bulantım var ama bazen acaba bebeğim iyi mi dediğim zaman bulantım olmadığını sanıyorum ve hayatım zindana dönüyor! bu normal midir?paranoyak oldum yaaaa!!!!! pffff!!

arkadaşlar merhaba.ben aranıza yeni katıldım.inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.ben de bu mide bulantılarından çok dertliyim.kusmam yok ama bütün gün süren mide bulantım var.mutfağa giremiyorum.sürekli kuru şeyler yiyorum dost kraker vs.bebeğim belenemeyecek diye korkuyorum

Canım ilk 3 ayda bebek senin kanından beslendiği için senin beslenememen bebeği etkilemiyor merak etme.Senin depoların sağ olsun şimdilik.Zaten 3 aydan sonra da bulantıların azalacağı için istediğin herşeyi yersin:):)
Ayrıca limon dilimlerine tuz ekip yemek de mide bulantısına çok iyi geliyor dene istersen bende çok işe yaramıştı...

ben de 7 haftalık hamileyim 1 haftadır gece gündüz yarım saatte bir kusuyorum... gece uykumu alamıyorum bile sürekli öğürerek dolaşıyorum evde... ben de bu kadar ağır geçeceğini düşünmemiştim. bugün doktorum zofrane diye bir ilaç verdi...sabah akşam yarım yarım al dedi...önce tereddüt ettim ama su bile içemiyorum,baş ağrısı çekiyorum,boğazım tahriş oldu, yatakla klozet arası bir hayat yaşıyorum bir haftadır. bugün aldım ilacı ve yarım saat sonra mutfağa girip yemek yemeye başladım. mucizevi bir şeymiş...bakalım etkisi ne kadar sürecek... bunu yanında sabaha karşı mandalina yedim çok rahatlattı...ayrıca 3 yudum soğuk kola dediler o da işe yarıyor.ama bunlar geçici tabiii...1 saat sonra tekrar başlıyor kabus. eğer ilaç da işe yaramazsa ve çıkarmaya devam edersem doktor gel yatıralım hastaneye dedi...Allahım hepimizin yardımcısı olsun...

merhabalar bende 5 haftalık hamileyim ve aranıza yeni katıldım benimde mide bulantılarım çok oluyor gün boyu devam ediyor... gitmesi için ne iyi geliyor acaba. rabbim herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

inş işe yarar bende kullandım zofran bir kutu ama nafile hatta evde 3 4 kutu var kullanmıyorum artık..hastaneye de yattım gene nafile kendisi nezaman geçmek isterse ozaman geçior bu bulantı ve kusmalar...ama gün geçtikçe azalıyor kafana pek takmamaya bak....

Son düzenleme:
8 haftalık hamileyim, Bulantı ve kusmalarım yüzünden, 4 kilo verdim. sadece haşlanmış patates yiyebiliyordum. su içmeyi o kadar çok seviyordum ki, su içemiyor susuzluktan mahvoluyordum. bu yüzden idrarımda iltihap dahi çıktı, antibiyotik almak zorunda kaldım. Fakat Emedur diye bir ilaç var bulantı ilacı, doktorumdan Allah razı olsun, mucize gibi kurtuldum kusmalardan. su da içebiliyorum hem, çok şükür Rabbime. Hepimize Allah şifa sabır ve sıhhat versin. Halimize şükürler olsun.

merhaba bende 31 haftalık hamileyim ama bulantılarım hala geçmedi.ilk zamanlarda çok kusuyordum fakat ozamanki gibi değil allahtan.yemek konusunda ne denediysem hiçbirşey fayda etmemişti.doktorum zofer adlı ilacı verdi bende çok bulantım oldunda yarısını içiyorum hemen etkisini gösteriyor.

Tatlım merak etme 16. haftanın sonunda güneş doğacak yüzüne ama 4 aylık olana kadar sabır, bende senin gibi geçirdim hamileliğimi sürekli serum aldım, suya hasret kalmışdım, şimdi ne yaparsan yap serumdan başka bişey fayda etmeyecek ama 4 aylık olunca kendi kendine azalıyor bide 6. aya kadar sabah kusmalarım devam etmişti ama onlar pek zorlamıyor. Dediğim gibi 4 aylık olunca vivident naneli sakız çiğnemeye başla ağzındaki acılığı dengeleyecek ama şimdi istesende kullanamazsın biliyorum..Neyse geçecek bunlar bak şimdi bebeğim 4 aylık kucağımda ben mi yaşadım bu zorlukları diyorum ama bizim gibi çekmeyenler bu durumu hiç anlayamazlar, allah sanada kolaylıkversin canım(

Arkadaşlar benimde sanırım midemde ülsermi bilmem artık aç kalınca çok canım yanıyor ve bulantı geliyore ardından.Ama muz bu sorunu giderdi.Gecenin üçüde olsa kalkıp muz yiyorum.Biraz sabredince geçiyor.Muz yoksa havuç böyle sert gıdalar ve hoş kokulu gıdalar.Şuanda 15.haftadayız ama geceleri ve sabah altı gibi midemdekiler sindirilince mahvoluyorum.Hiç midemin boş kalmaması gerekiyor.En iyi çözüm muz

Son düzenleme:
ben de çok sıkıntılıyım.ne zaman geçecek bu bulantı bilmiyorum.açsam da rahat değilim.toksam da .tuhaf bir durum.Allah yardımcımız olsun.

Ben 13. hafta içindeyim ve şiddeti azaldı. Artık az az ve rahatsız etmeyecek şeyler yiyiyorum.Aç kalmamaya çalışıyorum. Yani bulantı varsa bile baş edebiliyorum.öNCEDEN HER AKŞAM İŞKENCE İDİ.Bir dönem öğünlerim çubuk krakerden oluşuyordu.
Şu an gün içinde zaman zaman midemde ve ağzımın içinde tuhaf bir durum var.
Çok merak ediyorum acaba ne zaman iştahla ve dilediğimi yiyebilecem. hani diyolar ya hamile iken çok turşu yerdim, çok tatlı yedim ben onları yesem midemden ölürüm
Allah herkesin yadımcısı olsun

benim önce bulantım yoktu 7. haftaya girince başladı çıkarmıyorum ama engellemek çok zor gündüz tamam bulansında gece de bulanıyor bu bulantıları kusmadan atlatmam lazım :18:

''benim önce bulantım yoktu 7. haftaya girince başladı çıkarmıyorum ama engellemek çok zor gündüz tamam bulansında gece de bulanıyor bu bulantıları kusmadan atlatmam lazım '' canım ben de 9+5 haftalık hamileyim 6. haftamın sonunda bulantılarım başladı şimdi sabahları kusmaya da başladım inşaallah 12.haftada geçer diyor bazı drlar bakalım nasıl olacak bir de iştahsızlığım var ki mutfağa girince bulantım başlıyor..Allah yardımcımız olsun anne olmak kolay değil

benim de bulantılarım ilk haftalardan beri var kızlar azalacak yerde de artıyo nedenini anlamadım bi türlü hel şu son 1 haftadır neler çekiyorum bi bilseniz...Allah sabırlar versin bu durumdakilere çünkü gerçekten de çok zor bi durummuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…