Gebelikde bulantı ve kusma

7.aydayım bulantılarım bitmek yerine artarak devam ediyor. ara sıra kan geldiği de oluyor ve anti ülser ilacı kullanmaya başladım. dayanılacak gibi değil öğmekten halsiz düşüyorum artık.

ben 8.ayımdayım bulantılarım eskiye nazaran azaldı ama bitmedi.zaten artık bitcek diye umudumda kalmadı herhalde doğurunca biticek tek umudum o.

mrb kızlar bende 8 haftalık hamileyim 5. haftada başladı buluntılarım aşırı derecedeydi gece gündüz hep bulanıyordu. sonra aşırı halsiz düştüm ve 3 gece hastanede yattım 7 tane serum verdiler. biraz direncim yerine geldi. ama benim tansiyonumda hep 7-4 yada 8-6 çıkıyor hiç yükselmiyor. hastanede yemediğim için tansiyonumun düştüğünü söylemişlerdi ama kontrole sağlık ocağına gittiğimde hemşire tansiyonum düştüğü içinde midem bulanabilecegini söyledi ve günde 2-3 sefer tuzlu ayran içip ayaklarımıda yüksek yere koyarak yatmamı söyledi. ayran çok içmiyorum ama yemeklerde tuzu artırdım şuan çok daha iyiyim sizde tansiyonunuzu takip edip eger düşük çıkıyorsa sürekli, sizede tavsiye ederim. allah hepimize kolaylık versin

şu an 16. haftamın içindeyim. geçen hafta bulantılarım sakinleşmeye başladı. tamamen geçmese de buna da şükrediyorum. en azından uzuuuuuuuun zamandır giremediğim mutfağa girmeye başladım. bazı kokulara hâlâ tahammül edemesem de (soğan, bulaşık deterjanı ve sıvı sabun gibi) yemek kokularından çok tiksinmiyorum en azından. giderek iyi oluyor inş. tuzlu yemenin bulantıyı azalttığını söylüyorlar fakat ödem yapmasından da korkmak lazım galiba. aşırıya gitmeyelim bence.

şimdi 8. haftadayım ve bulantım devam ediyo ama çıkarmıyorum ve bulantım olduğu zaman yoğurt yiyorum biraz azaltıyor deneyin belki sizede iyi gelir tavsiye edrim birde çok fazla yediğim zaman bulanıyor az az ve sık sık yediğimde o kadar olmuyor:KK39:

merhaba 7 haftalık hamileyim benım cok fazla bulantım yok ama cok mıde yanmam var bunun ıcın ne yapabılırım yaa bıde bulantımın cok olmaması normal mi? ben bi dusuk yaptım nısan ayında da oyuzden bııraz korkuyorum....:KK4:

benım de ilk aylar coktu ..dunyadan bezdim desem yeridir aşırı bulantılarım oldu ama şukur doktor 3.ayında gecer demisti ve gecti ...inşallah sizinde hemen gecer ..

bazı anne adayları sadece bulantı var dıyor allahım keske bendede sadece bulantı olsa bende bulantı olmaya basladımı kesın arkası gelır...6 haftanın sonrlarında basladı 11 haftadayım 10. haftada doktora gıttım artık bıtmıs vazıyetteydm doktorum ılaclarımı verdı mıde bulantımda dahıl onu kullanmaya basladım allaha sukur yıyorum ıcıyorum bı sorunum yok ıllakı 2-3 gunde kusmalarım oluyor ama oncesıne bakacak olursak cok ıyı haldeyım valla...bıde benım ıkız oldugu ıcın ıkı katı falan yasarmısım aman allah gostermesın...

Allah yardımcınız olsun,hepimiz geçtik o yollardan,sabredin geçecek diyeceğim,demesi kolay diyeceksiniz siz de...ama hamilelik öyle bir süreç ki,insan her şeye alışıyor.ben de hiç geçmeyecek sanıyordum,şimdi gün sayıyorum artık.son 3 hafta gibi görünüyor bakalım.bu son zamanlar da geçmek bilmiyor,her dönemin farklı bir sıkıntısı var.Allah hepimizi kurtarsın:KK49:

bende 8 haftayı doldurdum. toplam 2.5 kilo verdim. bulantı kusmam çok var. ne zaman geçecek diye gün sayıyorum resmen. hep hayal ediyorum bir sabah kalkacağım ve midem bulanmayacak rahatça yiyebileceğim ve ağzımın tadi düzelmiş olacak.... bu hayal çok mu uzak?:KK5:

bende 8.haftamdayım ve bulantılarım iki haftadır var.özellikle bu günlerde değişik şeyler oluyor.çok az yiyorum ve kilo alıyorum.2 ay önce 65 kiloydum şimdi 70.çıldırıcam,hem yiyemiyorum hem kilo alıyorum.düşük tehlikesi olduğu için bir ay sürekli yattım.acaba ondanmı bu kilolar diyorum.
sabah kahvaltılarını zar zor yapıyorum.o da bir kaç lokma ancak yiyebiliyorum.bi daha akşama kadar bişey yiyemiyorum.eşim gelince biraz salata filan yiyebiliyorum sadece.yediklerimde mideme taş olup oturuyor.bulantı çok ama kusmam yok.yemek kokusunu bırakın duymayı aklıma bile getiremiyorum.direk bulantılar artıyor.doktor bulantı ilacı verdi ama pek işe yaramadı gibi.folic asit verdi doktor.ama bulantıdan onu bile yutamıyorum.çok zormuş yaa inşallah daha kötüsü olmaz.

bende 8.haftamdayım ve bulantılarım iki haftadır var.özellikle bu günlerde değişik şeyler oluyor.çok az yiyorum ve kilo alıyorum.2 ay önce 65 kiloydum şimdi 70.çıldırıcam,hem yiyemiyorum hem kilo alıyorum.düşük tehlikesi olduğu için bir ay sürekli yattım.acaba ondanmı bu kilolar diyorum.
sabah kahvaltılarını zar zor yapıyorum.o da bir kaç lokma ancak yiyebiliyorum.bi daha akşama kadar bişey yiyemiyorum.eşim gelince biraz salata filan yiyebiliyorum sadece.yediklerimde mideme taş olup oturuyor.bulantı çok ama kusmam yok.yemek kokusunu bırakın duymayı aklıma bile getiremiyorum.direk bulantılar artıyor.doktor bulantı ilacı verdi ama pek işe yaramadı gibi.folic asit verdi doktor.ama bulantıdan onu bile yutamıyorum.çok zormuş yaa inşallah daha kötüsü olmaz.

canım almış olduğun kiloların yatmandan olabileceği gibi o esnada serum kullanmışsan ondan da olabilir ben 14+5 hamileyim bulantı ve kusmalarım hafiflemiş olsada hala devam ediyor günde 2-3 kere çıkarıyorum ama bulantılarım 6.haftamda başladı ve tam 12.hafta dahil olmak üzere sürekli serum alıp hiç kalkamadan yattım yemek yemeyi geçtim bir yudum su bile içemiyordum ama toplam 4 kilo aldım.biraz daha düzelirsem yürüyüş yapmaya başlarım diyorum sende öyle yaparsın hele bulantıların geçsin biraz kendini toparla yürüyüş yaparsın fazla kilo almazsın.bu yüzden almış olduğun ve alacağın kiloları kafana takma.diğer bir tavsiyem ise bende sürekli istifra ettiğim için folik asiti ben uyuduktan sonra gece uyandırıp içiriyorlardı sonra hemen uykuya daldığım için en azından folik asiti içince onu geri çıkarmamış oluyordum sende böyle dene eşin uyandırıp içirsin sonra hemen uyu.umarım işe yarar.

Ah arkadaşlar! Çok çok bir süreç biliyorum. Ben 20. haftamdayım ve çok şükür bu halde 14. haftadan itibaren kurtulmaya başladım. şimdi daha iyiyim. Sanki gözüm açıldı, dünya üzerime çökmüştü de şimdi kalkmış gibi çok şükür. İnş. sizlerinki de geçer. Bebeğimin varlığıyla bile bulantılardan sonra sevinebildim, onunla irtibat kurmaya başladım çok şükür. Sıkmayın kendinizi, ben de hiç geçmeyecekmiş hissine kapılmıştım, insan o hisse kapılıyor ister istemez ama genellikle geçiyor.

ahh ben ne kadar çektimm
çok şükür iyiym şimdi.

6. haftadan başladı 17. 18. haftama kadar tam gaz sürdü.
16. haftadan snra hafiflemişti ama
tam 5 kilo vermiştim.
hiç geçmicekmiş gibi geliyordu ama geçiyor sabredinn
hayattan kopmuştum,bağlantım gitmişti.
yerlerde sürünüyordum resmen.

Benim de ilk 3 ayda ara ara mide bulantılarım ve iştahsızlıklarım oldu çok şükür öyle istifra durumlarım olmadı.Ama ben limonun faydasını çok gördüm.Limonu dilimleyip tuzlayıp yedim devamlı.Hem C vitamini hem de midemi bastırıyordu.Siz de deneyebilirsiniz kızlar:KK56:

Tiroidlerin sana ve bebeğe yetmiyor olabilir, yakın zamanda yaptırmadıysan tiroid tetkikleri yaptırmalısın. Acilen.

X