Gebelikde bulantı ve kusma

benım 1.aydan sonra basladı ve 2 ay devam ettı cok sukurkı artık gectı bulantılarım gercekten hamılelıgın en zor donemlerı basımı yastıktan kaldıramıyodum Allah yardımcınız olsun

ıçimi rahatlattın umarım benim de bulantılarım biran önce kesilir çünkü gerçekten çok acı çekiyorum, kendimi falan saldım, butun gun yataktan cıkarmıyorum halsızlık de var..ışe gitmek bir işkence, her gün eziyet çekiyorum sanki..Of allahım lütfen bulantıların azalmasına yardımcı ol ve bebiş sağlıklı olarak büyüsün...

Doktor bana en son zofran diye bir ilaç verdi,1 tane denedim ve hiç kusmadım. Bunu bana veren profesör doktor ama hapın gebelikte kullanılabilirliği B grubu olarak görünüyor. Yani çok güvenli değil . Ancak doktor bana rahatlıkla her gün içebilirsin dedi. Siz kullandınız mı bu haptan arkadaşlar ? Bir de Dramamine varmış o daha güvenli olduğu için onu deneyeceğim. Bütün gün çünkü hiçbirşey yiyemiyorum kahvaltı dışında...

Son düzenleme:

dramamineyı ben kullndm ama cok faydasını görmedm arkdslr sanırım önune gecılmyor bu kusmaların ama ben 13. haftamdym azaldı ve buna ınanamıyorm 3-4 gundr hıc kusmdm tabı bulntm vr ama kıprdmadn duryrm cıkarmayım dıye gecıyr sanrm gercktn 14 haftaya bıtyor umarım sızdede azalır ve biter . bende iş ortamında cok zorlanıyordum cunku:lepi:

slm aynen bende haplar ve serum dahil herşeyi yaptım.ne hapların nede serumun hiç bir yararını görmedim.hayatımın abartısız en zor günleriydi.bırakın hamileliğin tadını çıkarmayı,günlerim adeta kabusa dönmüştü.şimdi 14. haftadayım ve çok şükür 12. haftanın sonunda azalmaya başladı.şu an haftada bir defa bulanıyor ama onuda bulantıdan saymıyorum.bana en iyi gelen şey zencefilli mentollü şekerdi.gerçekten midemi rahatlatıyordu.sabır arkadaşlar nekadar zor olduğunu biliyorum ama inanın geçince asıl hamilelik ozaman başlıyor ve herşey çok güzel oluyor.allhım hepinizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar çok bulantı olunca erkek derler benim bulantılarım var ama çok değil 3,kızım mı geliyor yoksa????bunla ilgisi var mı

arkadaşlar çok bulantı olunca erkek derler benim bulantılarım var ama çok değil 3,kızım mı geliyor yoksa????bunla ilgisi var mı

Ben de başka bir topicde bulantı olunca kız diye duydum..

Tamamen hurafe gibi geliyor bana, bulantıyla cinsiyet arasındaki bağlantı..:)))))

banada tam tersiii senınn kızın olcak madem bukadr bulantın var dıyorlr kızda cok bulanırmıs guyaaaa saglıklı olsnda hayrlısı amaa:kedi:

merhaba kızlar bende 7 haftalık hami,leyim ve bulantılarım bütün gün sürüyor 1 saat bile ara vermiyo bıktım artık yaşamaktan kusmam yok sadece öğürüyorum geçmiycek gibi geliyor içmediğim hapta kalmadı bu durum hep devam edermi

GAmee Allah sabir versin benimde 6.haftada basladi simdi 10. haftadayim kusmam bitti gibi bulanti devam ediyor, sabah bulantiya gozumu aciyorum, inan bazen gece uykumdan uyandiriyor gidip kusuyorum. gunde 6 defa cikardigim gunler oldu. herseyden ama herseyden tiksindim. bitki gibi yasiyorum. neyseki ilk 3 ay annenin vucudundaki birikim bebege yetermis o yuzden kilo veriyorum diye uzulmuyorum, ilac kullanmayida red ettigim icin, durum gercekten kotu.
ama geciyor ben bugun hic kusmadim inanamadim, midem biraz bulandi ama tum gun degil. sanirim yavas yavas gidecek. seninkide gececek, biraz sabir.
bana iyi gelenler:
buzlu su,
buzlu limonlu su
sadece limon yemek
sut ve gevrek ( kahvalti ve tum ogunlerde )
kraker
soguk icilen hersey, ben herseye buz koyuyorum.
insallah tum bulantisi olanlar bir an once hamileligin guzel donemine gecer, bende insallah.

kızlar ben 23+4 deyım dusunun neredeyse 5.5 aylık hamıleyım hala sabah uyandıgımda kusuyorum bır kerede olsa.. cok zor bır donemdır cok ıyı anlıyorum sızı.. ben ılk 3,5 ay kafamı kaldıramıyordum kusmaktan.tek caresı sabır ve olumlu dusunmek.. bakın ben bebısın hareketlerını hıssedıyorum artık, ıcımde kıpır kıpır, zamanında benı yataklara dusurmustu ama sımdı ruh halım o kadar degıstı kı.. onu cok sevıyorum ve deger dıyorum tum cekılenlere.. sızde boyle dıyeceksınız..onun harteketlerını hıssettıgınızı dusunun, onu kucagınıza alacagınız gunlerı, mınık ayaklarını ellerını dusunun...ben ılk 3 ayda bır tane mınık bebek tulumuna sarılıp agladıgımı bılırım, yapamıycam dedım, gecmıycek bu gunler dedım.. ama tum anneler bu yollardan gecıyor kızlar.. hepımıze allah sabır versın..

selam kızlar bende 6 hatfalık hamilyim ama 5. ayda başladı hafif bulantılar.
çok erken değilmi sizce.
benim 3 düşüğüm oldu daha önce hiçbirinde bu kadar erken olmamıştı bulantı.
ve ben kusmaktan çok korkarım ve nefret ederim.
ayy allah sağlıklıca versinde insan herşeye rağzı

ben de 6+2 haftalık hamileyim.. 5gündür başladı bulantım.. kokulara karşı tahammülsüzüm..halbuki güzel koku hayranıyımdır... doktorun tedbiren verdiği dramamine bulantı hapının yarısını alıyordum bikaç gündür..dün bi doktor arkadaşım, bilhassa ilk iki ay folik asit hariç hiçbi ilaç almamaya bak dedi..bgn almadım ve kahvaltıdan biraz sonra greyfurt-nar-mandalina ssuyu içtkten sonra ilk kez kustum ilaç almadan atlatabilmeyi çok isterim ama zor gibi.. sürekli bir bulantı hissi oluyor..o hapı yarım bile alsam gün boyu hafifletiyordu bulantımı..napsam....
ayrıca da dün annemin yanına geldim eşimi ist.da bırakıp.. halsizlik ve bulantı ile evde daha kötü olcam diye.... inş. biran evvel geçer..

aslnda erken dııl benmde 5.hafta başladı kabus gıbıydı 13.haftamdym azaldı kusmuyrm cok ama bulantım tabıkı var.bir yerde okumştum bulantılar bebeğin saglılık oldugunuda gosterırmış ama bılmıyorm nekadar dogruluk payı var umarım saglıklı bir şekilde bebeğini kucagına alırsın

sormayın o bendede var benimde 6. haftada başladı. bende istifra etmiyorum ama benim sorunumda bulantıdan hiç bişey yiyemiyor olmak. uyandıktan 3-4 saat sonra ancak yiyebiliyorum.

bende 6 buçuk haftalık hamileyim ve felaket midem bulanıyor.okadar zor bi durumki allah hepimizin yardımcısı olsun.midenizi boş bırakmayın sürekli bişeyler yemeye çalışın .bu çok zor biliyorum ama zorlada olsa yapmaya çalışıyorum.3 aydan sonra geçecek inş..:ecrin_bebek:

bulantı hapı içme lütfen sabret bebeğini zehirliyorsun

günde yarım dramamine içsek o bile zarar mıdır acep.. tedbiren de olsa ilaç almamak en iyisi ama.. sürekli bulantı da çok çileli...

günde yarım dramamine içsek o bile zarar mıdır acep.. tedbiren de olsa ilaç almamak en iyisi ama.. sürekli bulantı da çok çileli...

ben 1 ayda 2 kutudn fazla bıtırdım cok kotu halde oldgum ıcın ama doktoruma ustune basa basa bınkere sordm zararı vrmı dıye oda hyr asla bunlrn hıcbır yan etkısı yok olsa ztn vermeyız dedı. nitekım şimd,i bıraktım bi sorn yok gibi şukur.yani doktorlarnda bıldgı vardır ilacı verdiğine göre kafalarına göre veremezlerki...kan kusmaktn ıyıdr ztn yan etkısı yoksa ıcmek cunku ben kan kusuyordum artk .

geçiyor cnm mrk etmesabır bırz bnde aynydımm 13 haftam bıtyr hala bulantm vr ama kusmalrm bıttı en azndn demekkı yavas yavas gecıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…