Gebelikde bulantı ve kusma

Gebelikte bulantıya iyi geliyor(alıntıdır)

Zencefil ayrıca gebelikte sabah hastalığı diye bilinen ve sabahları görülen bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklarda da kullanılır. 30 hamilede yapılan denemelerde hastalara her gün 1 gr. toz zencefil verildiğinde, semptomların azaldığı ve tamamen geçebildiği ortaya çıkmıştır.

arkadaşlar benim doktorum zencefil hapı verdi bana ve ben çok memnun kaldım.
İçtiğim gün bulantılar gitti,rahatladım:sm_cool:
içip içmemekte tereddüt ettiğim için internetten biraz araştırma yaptım ve sonuç süper,
zencefil heşeye iyi geliyor.bulantı dışında gripten kas ağrılarına kansere kadar.
:teytey::teytey:

ben 1 ayda 2 kutudn fazla bıtırdım cok kotu halde oldgum ıcın ama doktoruma ustune basa basa bınkere sordm zararı vrmı dıye oda hyr asla bunlrn hıcbır yan etkısı yok olsa ztn vermeyız dedı. nitekım şimd,i bıraktım bi sorn yok gibi şukur.yani doktorlarnda bıldgı vardır ilacı verdiğine göre kafalarına göre veremezlerki...kan kusmaktn ıyıdr ztn yan etkısı yoksa ıcmek cunku ben kan kusuyordum artk .

iyi bari..ben doktora gittiğimde henüz başlamamıştı bulantım ama tedbiren yazmıştı..bugün yine yarım aldım zaten..çubuk krakere rağmen kahvaltı öncesi istifra edince:KK43: inş.gerçekten zararsızdır.. Rabbim korur inş.:Saruboceq:

Zencefil ayrıca gebelikte sabah hastalığı diye bilinen ve sabahları görülen bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklarda da kullanılır. 30 hamilede yapılan denemelerde hastalara her gün 1 gr. toz zencefil verildiğinde, semptomların azaldığı ve tamamen geçebildiği ortaya çıkmıştır.

içip içmemekte tereddüt ettiğim için internetten biraz araştırma yaptım ve sonuç süper,
zencefil heşeye iyi geliyor.bulantı dışında gripten kas ağrılarına kansere kadar.

aa..zencefil hapı mı...eczaneden mi alınıyor bu hap aktardan filan mı.. doğal bir hap olması elbette daha tercih edilesi zira.. dramamine kadar etkin mi bir de...

merhaba arkadaslar bende 6 hafta 5 gunluk hamıleyım. 5. haftadan berı her sabah yataktan kalktıgım gıbı lavobaya kosuyorum.:KK43: okadar cok oguruyorum kı kendımı sıkmaktan ter ıcınde kalıorum.gun ıcındede bulantılarım basladı. doktorumda bana zencefıl hapı verdı bu sabah ılk kez kullandım sabah kusmadım ama ogurtulerım oldu yıne. gun ıcındede bulantım oldu. umarım ıse yarar bu hap.cunku butun gun sıkıntı yasıorum boyle..ogururken kasılmalardan bebısım zarar gorcek dıyede korkuyorum.

bu bahsedilen zencefil hapının linkini ekliyorum:
arkopharmaturkiye.com/urun/id/39

ama hamile ve emzirenlerde kullanımı tavsiye edilmiyor diye yazmış...

kızlar merhaba, bir tane profesor bir tane de docent doktora gittim bana zofran verdiler. 2 kez aldım bulantı namına birsey kalmadı. Surekli alabilirsin dediler ama almayı dusunmuyorum yalnız bu ilac bana cok iyi geldi. Gerci bu ilac konularında doktorumuza guvenmek zorundayız herkese hayırlı hamilelikler dilerim Allah yardımcımız olsun..

kızlar merhaba, bir tane profesor bir tane de docent doktora gittim bana zofran verdiler. 2 kez aldım bulantı namına birsey kalmadı. Surekli alabilirsin dediler ama almayı dusunmuyorum yalnız bu ilac bana cok iyi geldi. Gerci bu ilac konularında doktorumuza guvenmek zorundayız herkese hayırlı hamilelikler dilerim Allah yardımcımız olsun..

ilk 3 ay ozllkle...buhap zararlı olabılır dıye okudum bıryerde bende alacktım ama ameltytlrda faland averlyrms narkozdn sonra kusma olmsn dıyee:KK43: demekkı her doktorun gorusu farklı bencede doktorumuza guvenmk zorndyz sanrm

GAmee Allah sabir versin benimde 6.haftada basladi simdi 10. haftadayim kusmam bitti gibi bulanti devam ediyor, sabah bulantiya gozumu aciyorum, inan bazen gece uykumdan uyandiriyor gidip kusuyorum. gunde 6 defa cikardigim gunler oldu. herseyden ama herseyden tiksindim. bitki gibi yasiyorum. neyseki ilk 3 ay annenin vucudundaki birikim bebege yetermis o yuzden kilo veriyorum diye uzulmuyorum, ilac kullanmayida red ettigim icin, durum gercekten kotu.
ama geciyor ben bugun hic kusmadim inanamadim, midem biraz bulandi ama tum gun degil. sanirim yavas yavas gidecek. seninkide gececek, biraz sabir.
bana iyi gelenler:
buzlu su,
buzlu limonlu su
sadece limon yemek
sut ve gevrek ( kahvalti ve tum ogunlerde )
kraker
soguk icilen hersey, ben herseye buz koyuyorum.
insallah tum bulantisi olanlar bir an once hamileligin guzel donemine gecer, bende insallah.

sağol canım ben daha kusmuyorum ama öğürmek yetiyor bitkisel hayattayım resmen bendede hiç iştah yok bende üzülmeyeyim bari bebek besleniyomuş ama artık bende iyi olsam çok zor allah hepimize sağlık versin bir an önce sağlıkla kucağımıza alalım

merhaba arkadaslar bende 6 hafta 5 gunluk hamıleyım. 5. haftadan berı her sabah yataktan kalktıgım gıbı lavobaya kosuyorum.:KK43: okadar cok oguruyorum kı kendımı sıkmaktan ter ıcınde kalıorum.gun ıcındede bulantılarım basladı. doktorumda bana zencefıl hapı verdı bu sabah ılk kez kullandım sabah kusmadım ama ogurtulerım oldu yıne. gun ıcındede bulantım oldu. umarım ıse yarar bu hap.cunku butun gun sıkıntı yasıorum boyle..ogururken kasılmalardan bebısım zarar gorcek dıyede korkuyorum.

ilk bir kaç gün ilacın kokusundanda midem bulanıyordu ama sonra bulantımı kestiğini görünce büyük bir zevkle içtim . şimdi 11.haftadayım artık ilacı almıyorum ve bulantım kalmadı:sm_cool: internettten zencefil ile ilgili çok araştırma yaptım ve özellikle gebelerdeki bulantılara iyi geldiğini okudum.:dance:

kızlar 37.haftamdayım ve efsana geri döndü zaten 22.haftaya kadar bulantı çektim sonra düzeldi derken 35.haftada geri başladı anlamadım hiç bişey mafoldumben

ilk 3 ay ozllkle...buhap zararlı olabılır dıye okudum bıryerde bende alacktım ama ameltytlrda faland averlyrms narkozdn sonra kusma olmsn dıyee:KK43: demekkı her doktorun gorusu farklı bencede doktorumuza guvenmk zorndyz sanrm

evet her doktor farklı ama ben de bayagı araştırma yaptım özellikle yabancı sitelerden zararlı olmadığı söyleniyor. tabi mümkün oldukça az ilaç almakta fayda var..ama şu da var bir yerde de diyordu ki aşırı kusma ve sürekli besinsiz kalmak da hem anneye hem de bebeğe zararlıymış..yani kusmaktan ölebilir misiniz evet diyordu..susuz kalmak kalp krizi geçirmeye sebep olabilirmiş o nedenle ilaç almak daha iyi diyorlar..of allahım çok zor nolur sen biz hamilelere yardım et, bulantıları azalt..

merhaba, hapın adı tam olarak nedir yazabilir misiniz ?

Son adet tarihime göre 5+3 haftalık hamileyim. ıki kez test yaptım pozitifti. Randevumu ancak pazartesi gününe alabildim. Ama ben o güne kadar stresten çok gerileceğim. Çünkü kasık ağrısı dışında hiç belirtim yok. Bulantı sağlıklı gebelik belirtisi diyorlar, ama zerre kadar mide bulantısı yaşamadım ben. Korkuyorum.

Son adet tarihime göre 5+3 haftalık hamileyim. İki kez test yaptım pozitifti. Randevumu ancak pazartesi gününe alabildim. Ama ben o güne kadar stresten çok gerileceğim. Çünkü kasık ağrısı dışında hiç belirtim yok. Bulantı sağlıklı gebelik belirtisi diyorlar, ama zerre kadar mide bulantısı yaşamadım ben. Korkuyorum.

bunyeye göre degsyr cnm bulantı banada bulantılrm oldgnda bebegın saglklı oldgunu gostrır dedılr ama. kımı ınsanda gayet saglıklı bebeklerle bulantı yaşamıyr mrk etme 5.6.haftadn ıtıbarende baslıyor bulantılr eger baslıcksa :KK43:umarm cok bulantı yasamazsn:KK43: zooorrr:'(

arkadaslar oncelıkle hepımınıze allah sabır versın ve bu gunlerı cabuk atlatırsınız umarım. ama bence ıLACSIZ atlatın bu donemı.. benım doktorum 7 kılo vermeme ragmen bana bulantı ılacları icin ASLA dedı.. en kotu ıhtımal cok su kaybedınce serum baglıyorlar.. belkı bu doktordan doktora degısıyor ama ılk aylar bebegın hayatı organları gelısıyor, beyın, kalp, bobrekler vsvs .. belkı ılacların kanıtlanmıs bellı bır rıskı yok ama kımı doktorlar, benım doktorum gıbı, asla rısk almıyor.. ben aglıyordum dayanamıyorum bana ılac verın dıye ama hayır dıyordu.. 3 ay yattım. gorenler olumcul bır hastalıga tutuldum sanıyordu.. ama gectı o gunler.. yanı yınede sızın bılecegınız bır durum ama mumkun oldugunca az ıcın en azından..

akşamları o kadar midem yanıyor ki, 1-2 çay kaşığı renie-duo alıyorum, çoğu zarar vermesin diye şüpheyle.. elma yiyorum...dün özellikle fenaydı...neyse bişekilde uyuyabildm...ama sabh 6 civarı safra mı derler hani, acı acı onu kustum braz da kanlı hatta... sabah kusmalarım genelde çubuk kraker sonrası olunca safra acısı olmuyordu ama bu gafil avladı, baya acı oldu:KK43: tabi mide de geceden beri yanıyordu zaten.....
oooy...oyyy....daha bu kadar yeniyken (7 hafta bile diil henüz) midede yanma erken diilmiki....var mı sizlerde...yediklerim mi yaptı acep..ekşili bi yemek, yoğurtlu kızaartma ve braz da meyveli soda yemştim...7 civarı geç de diil...
bir de çok gaz çıkarıyorum ağzımdan, o da heralde tükrük salgısının artmasıyla çok yutkunmaktan mı oluyor...bazen işte gaz çıkarırken acı safra geliyor ağzıma...iştahım da berbat...zaten zayıfım:KK43:(

kızlar doktor bugün bana tuzlu leblebi ile kuru üzüm ye mideni rahatlatır dedi ve en zararsız emedur dedi başka içme dayan diyorlar ama dayanmak ne mümkün

benimde hamilelik dönemi boyunca bulantım çok fazlaydı.. dişimi fırçalarken boğazıma kaçan suyu bile kusuyodum...doktor bi ilaç verdi..onun sayesinde çok rahat bir hamilelik dönemi geçridim....kutuda 10 tane var...hamileliğim boyunca toplam 5 kutu içtim..büyüklüğü bebek aspirini kadar..ilk zamanlar yarım içiyodum.sonra çeyrek içmeye başladım...ve mükemmel bir ilaç içtikten sonra 10 dakika bile geçmeden tüm bulantı geçiyor...6-7 saat etkisini koruyor...tabi hamilelik döneminde ilaç içme konusu hep tartışıldığı için doktoruma içmesem ne olucak dedi...oda mide bulantından yemek yiyemeyeceksin...açlıktan halsiz düşünce bize geliceksin..sana serum vericez..ve serumun içinde yine bu olucak:) sen bilirsin dedi....doğuma girmeden önce bile mide bulantımı geçirmek için serumla verdiler..isteyen olursa özelden yazsın ilaç adını veriyim..ama doktorunuza danışmadan kullanmayınn

X