Gebelikde bulantı ve kusma

Merhaba

Hepinize çok acil şifalar insAllahbem 10.haftadayim ve 4 haftadir aralıksız Kusma ve bulantı devam ediyor . Yataktan kalkmak istemiyorim kalktigim anda çıkaracağım çünkü. Serum ilaç. Vs. Denedik ama malesef gecmiyo sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum şu ıcemiyorum. Istisnasiz yediğim hersey kusma ile sonuçlanıYor.

Şu iyi gelir diyebileceginiz birsey varsa yazar mısınız ? InsAllah çabucak geçer hepimizin sıkıntısı ; (

Geçmiş olsun...

Canım selam o senin bünyenle alakalı bana hiçbisey iyi gelmedi kraker,leblebi,zencefil vs denemedigim kalmadı beni daha kötü yaptı , serum takıldı , premesis, emedur vs. hicbiri iyi gelmedi zofran zydis kullandım 8mg kullandım doktorum cok kötü oldugum icin fazla almama izin verdi ama o da tamamen kesmiyodu sadece katlanmama vesile oldu.30. Haftaya giriyorum sadece 2 hafta felan azaldı 22,23.hhafta gb hala devam ediyo .sürekli kustugundan bogazım yara oldu reflü oldu artık bide onunla uğraşıyorum yani deneme yanılma yöntemiyle iyi geleni bul yoksa da maalesef sabırdan başka çare yok (

Geçmiş olsun öncelikle bu kadar ağır geçirenlerden duyduğum kadarı ile hiç bir çözümü yok bünyeye göre değişen bir zamanı var ve o vakit geçiyor Benim 12.haftada geçmişti ilaç vs hiç bir sey fayda etmiyordu 12.haftada birden kesildi Kuzenim sizin gibi ağır geçirdi hastanede yattı 16 haftaya kadar 16. haftada geçti diyor Allah yardımcınız olsun umarım tez zamanda geçer Netden çok araştırdım net bir bilimsel açıklaması yok kimi uzmanlara göreB6 eksikliği deniliyor ama ben onuda kullandım bir etkisini görmedim Ama kimisinede fayda ediyormuş Tamamen bünye meselesi tekrardan geçmiş olsun

Çok sagolun. Denemedigim yemek vs. Kalmadı amq malesef sonuç sıfır başladığım gibiyim.

insAllah benim ki de bahsedildigi gibi 3.aydan sonra geçer.

Tekrar hepimize geçmiş olsun.

Sanki kendimi okudum. 10. Haftalarda cosuyo canim...
ne yenen ne icilen ..
hicbirsey fayda etmiyor...
ben yeni yeni yemek yemeye basladim.
O da herseyi degil...
10. Haftalar ne yersem yeyim cikariyordum. Sudan tiksiniyordum... gerci hala su icemiyorum.
Zar zor iciyorum onu da cikariyorum cok siddetli.
Artik gececek bu aralar diyorlar ama oyle diyenlere de sinir oluyorum. Her soylenen batiyor. Hamilelik psikolojisi sanirim.
sabır sabır sabır... yaoacak baska birsey yok.
Allah yardimcin olsun..

Haa birde ya şafi esmasinı zikret devamli.

daha 6. haftadayım ama 1 haftadır 24 saat süren mide bulantılarım var çok şükür neyseki 1 haftada sadece 2 kez kustum. hiçbirşey yiyemiyorum su içemiyorum halsizlikten kafamı kaldıramıyorum yemek bile yapamıyorum kokuları beni çok rahatsız ediyor. dahada artacak diye çok korkuyorum. Allahım herkese yardımcı olsun inşallah.

Yolun basindasin canim. Benim de 5. Hafta baslamissti. 8-9-10. Hafta costu... Allahim o gunleri hatirlamak bile istemiyorum. Hayatimin en zor gunleriydi diyebilirim. Simdi de hala devam ediyor ama eskisi kadar yogun degil sukurler olsun...
gececek canim. Sabret... ya şafi esmasini zikret...

Saglikli gebelikler dilerim...

benim geç döllenme olmuştu doktora gittiğimde 6 haftalık beklerken kese 5 haftalık görünmüştü. 1 hafta bekleyelim eger kese büyümezse bebek gelişmiyor demektir alıcaz dedi doktor. eğer mide bulantın olursa şükret bebek gelişiyor demektir demişti :) çarşamba gittim doktora kese büyümüş çok şükür. Hani mide bulantıma isyan etmiyorumda cidden rahatsız ediyor :) ama iyiki bulanıyor çok şükür demek lazım :)

Aynen oyle. Bemim dr. da oyle soylemisti. Aslinda sukretmemiz lazim aama iste zorlu bir surec oldugu icin boyleyiz. Ben ilk 3 ay 9 kg verdim. Serumlar yedim acillere gittim sudan bile tiksiniyordum. Ne yedim ne de ictim. Esim ve ailem aciyorlardi halime... kac kez agladim bilmiorum. 24 saat yatiyordum. Ahh ne gunlerdi...
Ama gelismisler buyumusler bebeklerim sukur Rabbime... 10. Haftayi gorebilirmiyim derdim bugunlere geldim sukurler olsun...
simdi kipir kipirlar. Devamli acikioruz.. verdigim 9 kg.min 3 unu geri aldim.

Arkadaşlar bende 7+2 haftalık hamileyim 5+2 haftalık iken bulantılarım başladı. 6 haftalıkken bulantılar arttı 5 gün hiçbirşey yiyemez oldum su da içemiyordum iki kere istifra ettim ve 5 günde 1,5 kilo verdim. Öncelikle Allah tüm hamilelere yardım etsin gerçekten çok zor. Benim kullandığım folik asitte birçok vitamin ve Demir de vardı ki demirin mide bulantısını tetiklediğini bitince öğrendim. Şu anda d vitamini ve folik asit kullanıyorum bulantılarım tam geçmese de çok şükür daha iyiyim eğer doktorunuzdan onay alırsanız çok Karışık olmayan bir folik asit Alın bence. Şu anda 2 saatte bir muhakkak bişeyler atıştırıyorum. Naneli limonlu çorbaya ekmek doğrayarak yemek iyi geldi bunun dışında limonlu zencefilli Çay, leblebi, haşlanmış sade patates, yağsız haşlanmış tuzlu bulgur, Salatalık, tuzlu cacık yanında kraker yada kızarmış ekmek ile. Ama herkesin dediği gibi bünyeye göre değişir tüm bunlar ayrıca dışarı çıkamayanlar en azından pencereyi açıp yakınına uzanırlarsa oksijeni solumak da iyi gelecektir. Allah herkese şifa versin

Arkadaşlar hamileligimin 7. Haftasindayim çok agir olmasa da grip oldum bebeğe etki eder mi nasıl geçer grip hamileyken bilen var mi ?

Arkadaşlar hamileligimin 7. Haftasindayim çok agir olmasa da grip oldum bebeğe etki eder mi nasıl geçer grip hamileyken bilen var mi ?
Ben hiç olmadım ama eltim olmuştu o zaman doktoru söylemiş grip yada soğuk algınlığının bebeğe hiç bir zararı yok sadece anne daha uzun zamanda hastalığı atlatabilirmiş. Geçmiş olsun ..

Merhaba bende 8.haftadayım bulantı acayip çok kusmamda arttı bayağı sabah bulantısı yerine öğle ve aksam artıyor geceleri devam tabi midem boş olunca bulantı fazla olmuyor bu seferde bebek beslenemez değilmi yemem lazım zar zor da olsa yiyorum ama kusuyorum hemen

benim hiç olmadı .. bulantı kusma vs.
Benimde hic olmadi.isin garibi bugun arkadasim doktor arkadasindan soyle birsey duymus.hamilelikte bulanti kusma olmuyorsa o hamilelikte bir sorun cikarmis.bana inandirici gelmedi her ne kadar 7.haftamda kanama gecirmis olsamda...bir yazida okumustum kadinin biri doktoruna hic bulantim yok sorun olurmu demis.doktoru dahaa ne istiyorsun iste demis...

benim ablamında olmadı mis gibi oğlu var .. Çok şükür bugünümüze.

Ben de 8 haftalık hamileyim bişi yiyip içemiyorum 2 kilo verdim ne yemek pişirebiliyorum ne de yiyebiliyorum çubuk kraker karpuz simit arada yiyebildiğim şeyler. Dr mide bulantsı için ilaç da yazdı ama etki etmiyo bol bol uyku getiriyo bana ilaç 3 aylık olunca geçse bari ya çok eziyet oluyo insana açlıktan ağlıyorum oturup bi de su içsem bile geğirme yapıyo nasıl bişi anlamadım ya

Ah canim cok zor iki gebeligimde de yasadim hic bisey yiyemedim su bile icemedim Kendini zorlama yiyicem diye ne seni tutuyosa onu ye bol bol uyu firsatin varsa yoksa gecmiyo gunler 2 bucuk yasinda kizima baktim ben ayni zamanda allah sabir versin canim 12. Haftada olmazsa 14. Haftada hafifliyo daha cekilir oluyo ama 20. Haftadan sonra agzinin tadi geri geliyo canim merak etme... sık disini gececek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…