- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.989
- 248
- Konu Sahibi EylulmelekEylulmelek13
-
Ayyy canım ya seni o kararı vermeye mecbur bırakanı Allah bildiği gibi yapsınBebeğimin ahı üzerinde olsun inşallah Allaha havale ettim kendisini
Yaşının genç olması, yanlış erkeğe aşık olmak ve tabii ki yaşadığın bu travmatik olay sebebiyle bir depresyon içerisindesin ama gerçekçi olmak gerekirse bence kendin için doğru kararı vermişsin.Burda yazılanlara takılma. Yaşın genç, çok daha iyi şartlarda anne olabilirsin. Keşke anne olmaya kendi başımıza karar verebildiğimiz ve verdiğimiz bu kararın arkadasında güçlü bir şekilde durabildiğimiz, babasız büyüyen bir çocuk ve bekar bir annenin başının öne eğilmesi gerekmeyen bir zaman ve ülkede yaşıyor olsaydık. Kendisi çocuk sahibi olamadığı için kürtaj yaptırmak zorunda kalan insanlara kızanları da anlamıyorum.Zorunda olmayıp sırf cocuk istemediğin için de kürtaj olabilirsin bu senin hakkın.Herkese selam 2 senedir kör kütük aşık olduğum bir adam vardı o 30 yaşında ben 23 canı sıkılınca benimle buluşurdu beni kullanıyordu zaafimi bildiği için tabi hayır demeyeceğimi biliyordu kendisi izmirde yunus polisi dilerim o kutsal meslekten atılır herneyse 9 mayısta regl oldum 20 mayısta erkek arkadaşımla buluştuk beraber olduk 3 günde tutmuş hamile kalmışım şiddetli bel ağrısı sürekli uyuma isteği baş dönmesi göz kararması ama en çok bel agrım vardı ve benim kilo alma problemim vardı bana bol gelen formamın üzerime tam oturduğunu farkettim şüphelendim 15 haziranda kıytırık test aldım pozitif çıktı sonra emin olmak için birtane daha yaptırdım ve pozitif hamileydim direk o şahısla paylaştım bu virüslü dünyaya çocuk mu getircen git aldır banane dedi aldirmicam dedim ama çaresizdim 18 haziranda kürtaj günü geldi uultrasona girdim 5 haftalık gebesin dedi göz yaşlarıma hakim olamayıp ağladım aldırmakta istemiyordum ama mecburdum o gün aldirdim o gün sadece ağırlık vardı üzerimde ama ertesi gün kasık agrimdan duramıyordum ve tabi bunun yaşattığı stres beni derinden yaraladı 10 gün ara ara hafif kanamam oldu 35 gün sonrada regl oldum ben kendimi toparlarım diye düşünürken her bebek çocuk gordugumde karnima dokunmam birden ağlamam bebeğimin günlerini kafamda canlandırmam beni affet diye çaresizce dua etmem içler acısı ben çok ani karar verdim şuan çok pişmanım keşke aldırmasaydım rabbim elbet yardım ederdi yiyecek ekmeği vardı belki de rabbimin bi bildiği vardı nasıl kıydım ki doğurup bakabilirdim tabi ailemi geri de bırakarak.. aklından hiç çıkmıyor keşke doğursaydım şuan 5 aylık olcaktik nasip olsaydı 13 şubatta kucağıma alacaktım meleğimi. Ben günün birinde elbet evlenicem ama bu acı hep benimle kalacak benim durumumda olan varsa eğer acele karar vermeyin iyice düşünün yoksa benim gibi pişman olursunuz
Bacım senin psikolojik sorunların var herhalde? o ne biçim beddua! Haddini asma . !Burda o kadar hamile kalmak isteyen hamile olabilmek için herşeyi yapacak insanlar var ki bunlardan biride benim gelmiş aldırdım diyorsun öbür dünyada hesabını nasıl vereceksiniz bakalım inşallah birdaha çocuk sahibi olamazsın için yanar ömür boyu seninde o patnerininde Allah sizi evlat kokusuna hasret bıraksın bi aç nasıl alınıyor bi izle de yüreğin yansın
Geçmiş olsun canım zor bi durum ve sende zaten mecbur kalmışsın ve pişman da olmuşsun ne denir ki böyle bı durumda zor tercıh sonuçta sen istemedin böyle olmasını elinde olsa zaten imkanın el verseydi doğururdun ama işte o işler de tek olmuyor bunun hamılelığı var doğurması var büyütmesi var tek başına zaten altından kalkman çok zordu yanında biri olması lazımdı hem maddi hem manevı destek olacakHerkese selam 2 senedir kör kütük aşık olduğum bir adam vardı o 30 yaşında ben 23 canı sıkılınca benimle buluşurdu beni kullanıyordu zaafimi bildiği için tabi hayır demeyeceğimi biliyordu kendisi izmirde yunus polisi dilerim o kutsal meslekten atılır herneyse 9 mayısta regl oldum 20 mayısta erkek arkadaşımla buluştuk beraber olduk 3 günde tutmuş hamile kalmışım şiddetli bel ağrısı sürekli uyuma isteği baş dönmesi göz kararması ama en çok bel agrım vardı ve benim kilo alma problemim vardı bana bol gelen formamın üzerime tam oturduğunu farkettim şüphelendim 15 haziranda kıytırık test aldım pozitif çıktı sonra emin olmak için birtane daha yaptırdım ve pozitif hamileydim direk o şahısla paylaştım bu virüslü dünyaya çocuk mu getircen git aldır banane dedi aldirmicam dedim ama çaresizdim 18 haziranda kürtaj günü geldi uultrasona girdim 5 haftalık gebesin dedi göz yaşlarıma hakim olamayıp ağladım aldırmakta istemiyordum ama mecburdum o gün aldirdim o gün sadece ağırlık vardı üzerimde ama ertesi gün kasık agrimdan duramıyordum ve tabi bunun yaşattığı stres beni derinden yaraladı 10 gün ara ara hafif kanamam oldu 35 gün sonrada regl oldum ben kendimi toparlarım diye düşünürken her bebek çocuk gordugumde karnima dokunmam birden ağlamam bebeğimin günlerini kafamda canlandırmam beni affet diye çaresizce dua etmem içler acısı ben çok ani karar verdim şuan çok pişmanım keşke aldırmasaydım rabbim elbet yardım ederdi yiyecek ekmeği vardı belki de rabbimin bi bildiği vardı nasıl kıydım ki doğurup bakabilirdim tabi ailemi geri de bırakarak.. aklından hiç çıkmıyor keşke doğursaydım şuan 5 aylık olcaktik nasip olsaydı 13 şubatta kucağıma alacaktım meleğimi. Ben günün birinde elbet evlenicem ama bu acı hep benimle kalacak benim durumumda olan varsa eğer acele karar vermeyin iyice düşünün yoksa benim gibi pişman olursunuz
Çok çok teşekkür ederimm. Ulkemizde böyle şeyleri kaldırmaya müsait değil bekar çocuklu kadınlara bakış açıları farklı başka bir hanim efendi de inşallah çocuk sahibi olamazsın diyor insanın ister istemez zoruna gidiyorYaşının genç olması, yanlış erkeğe aşık olmak ve tabii ki yaşadığın bu travmatik olay sebebiyle bir depresyon içerisindesin ama gerçekçi olmak gerekirse bence kendin için doğru kararı vermişsin.Burda yazılanlara takılma. Yaşın genç, çok daha iyi şartlarda anne olabilirsin. Keşke anne olmaya kendi başımıza karar verebildiğimiz ve verdiğimiz bu kararın arkadasında güçlü bir şekilde durabildiğimiz, babasız büyüyen bir çocuk ve bekar bir annenin başının öne eğilmesi gerekmeyen bir zaman ve ülkede yaşıyor olsaydık. Kendisi çocuk sahibi olamadığı için kürtaj yaptırmak zorunda kalan insanlara kızanları da anlamıyorum.Zorunda olmayıp sırf cocuk istemediğin için de kürtaj olabilirsin bu senin hakkın.
Bu günler geçecek. Hepsi geride kalacak merak etme.
Canım seninle haddini aşma konusunda tartışırfım ama sonra ban yiyorum diyecehimi dedim okudugum 1 kuran harfinin hattı varsa rabbim kabul etsin sanada hayatta başarılar başkalarının çocuğunu bol bol izlersinBacım senin psikolojik sorunların var herhalde? o ne biçim beddua! Haddini asma . !
Beddualar ederek hiç bir yere varamazsınız ve unutmayın ki her beddua döner dolaşır sahıbını bulur o yüzden kimseye beddua etmeyin.Canım seninle haddini aşma konusunda tartışırfım ama sonra ban yiyorum diyecehimi dedim okudugum 1 kuran harfinin hattı varsa rabbim kabul etsin sanada hayatta başarılar başkalarının çocuğunu bol bol izlersin
Hiç zoruna gitmesin. Sen yaptığın bir hatanın yükünü ömür boyu herkesi karşına alarak omuzlarında taşımak zorunda değilsin. Şu an olay yeni. Erkek arkadaşının tutumunun üzüntüsü de var. Acını yaşa meseleyi kapat hepsi geçer.Çok çok teşekkür ederimm. Ulkemizde böyle şeyleri kaldırmaya müsait değil bekar çocuklu kadınlara bakış açıları farklı başka bir hanim efendi de inşallah çocuk sahibi olamazsın diyor insanın ister istemez zoruna gidiyor
Canım sende boşuna hiç gerilme asla kötü düşünme Allah biliyor içini önemli olan o kim kötü söz ederse kötü dilerse aynısı döner dolaşır onu bulurÇok çok teşekkür ederimm. Ulkemizde böyle şeyleri kaldırmaya müsait değil bekar çocuklu kadınlara bakış açıları farklı başka bir hanim efendi de inşallah çocuk sahibi olamazsın diyor insanın ister istemez zoruna gidiyor
Ben kimseye kolay kolay beddua etmem ailemden korktum diyor beraber olurken korku yoktu hamile kalınca mı korku başladı burası Türkiye evlilik dışı beraberlik bu ülkede zinaya girer Allah'tan daha iyi bilmem gibi bişey mi var ben dua ediyorum daha iyi biliyorum demiyorum sonuçta fazla iyimsersiniz ne yapmış birine teselli veriyorsun bi düşünBeddualar ederek hiç bir yere varamazsınız ve unutmayın ki her beddua döner dolaşır sahıbını bulur o yüzden kimseye beddua etmeyin.
Ve ayrıca Allah’dan daha iyi mi biliyorsunuz kime çocuk nasip edip etmeyeceğini imtihan dünyası o yüzden kendi iyiliğiniz için beddua etmeyin bu konu için değil genel yaşantınız da da böyle kimseyi kötü düşünmeyin zamanı gelince kalbınıze göre verır Allah o bilir zamanı
Ettiğiniz şey dua değil beddua ve Yenı gördüm hamileymişsiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bak bende hamıleyim karnındaki bebek için yap kötü dua veya beddua etme kimseye zararı sana olur. Evet yapmış bir hata bu Allah ile onun arasında affetmek veya yargılamak bize düşmez içinde sıkıntı yapmış ki pişman derdini anlatmış burda oh iyi yaptım kürtaj oldum pişman değilim vs dememiş.Ben kimseye kolay kolay beddua etmem ailemden korktum diyor beraber olurken korku yoktu hamile kalınca mı korku başladı burası Türkiye evlilik dışı beraberlik bu ülkede zinaya girer Allah'tan daha iyi bilmem gibi bişey mi var ben dua ediyorum daha iyi biliyorum demiyorum sonuçta fazla iyimsersiniz ne yapmış birine teselli veriyorsun bi düşün
Türkiye’de evlilik dışı birliktelik zinaya girer anayasanın tam olarak kaçıncı maddesi? ayrıca zina dediğiniz şey İslam diniyle alakalıdır. Türkiye’de herkes İslam dinine göre yaşayacak diye bir kural yok.Ben kimseye kolay kolay beddua etmem ailemden korktum diyor beraber olurken korku yoktu hamile kalınca mı korku başladı burası Türkiye evlilik dışı beraberlik bu ülkede zinaya girer Allah'tan daha iyi bilmem gibi bişey mi var ben dua ediyorum daha iyi biliyorum demiyorum sonuçta fazla iyimsersiniz ne yapmış birine teselli veriyorsun bi düşün
yazamasaymış ne dememizi bekliyordu aferim iyi yapmışsın dememizi mi bekliyordu sende hamileymişsin saol allah razı olsun güxel duan için rabbim senin bebeginide sag saglim saglıklıca kucagına almayı nasip etsin herkesinkini inşallah öyle zor hamile kaldım ki 3 yıl bekledim 3 yıl ne demek bi köpegin bile yavrusunu görünce aglıyordum artık ne bekliyorsun benden iyi bişey yazamam aklım yazdırmaz vicdanım yazdırmaz ellerim yazmaya gitmez evet hiç yazmayıp geçebilirdim ama içi acısın istedim dahada acısın istedim bi topikleri gezsin görsün bebek için yanıp tutuşanlarıEttiğiniz şey dua değil beddua ve Yenı gördüm hamileymişsiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bak bende hamıleyim karnındaki bebek için yap kötü dua veya beddua etme kimseye zararı sana olur. Evet yapmış bir hata bu Allah ile onun arasında affetmek veya yargılamak bize düşmez içinde sıkıntı yapmış ki pişman derdini anlatmış burda oh iyi yaptım kürtaj oldum pişman değilim vs dememiş.
(beddua en korktuğum şey o olur da çok kızarsam nefes alışverişi yapıyorum bu kim olursa olsun sinirlendiğim kişi asla ama asla dikkat ediyorum beddua etmiyorum kötü enerjı bebegınede zarar aklında bulunsun )
Inançlı olann birisi çocuk sahibi olmuyor diye başkalarını karalayarak geçecek ömrü en çokta buna üzülüyorum yinede rabbim nasip etsin insallahbsanaCanım seninle haddini aşma konusunda tartışırfım ama sonra ban yiyorum diyecehimi dedim okudugum 1 kuran harfinin hattı varsa rabbim kabul etsin sanada hayatta başarılar başkalarının çocuğunu bol bol izlersin
Türkiye’de evlilik dışı birliktelik zinaya girer anayasanın tam olarak kaçıncı maddesi? ayrıca zina dediğiniz şey İslam diniyle alakalıdır. Türkiye’de herkes İslam dinine göre yaşayacak diye bir kural yok.
Ha ayrıca bildiğim kadarıyla Kur’an başkasını ayıplayan, hor gören, hatasını yüzüne vuran ve beddua edenler için de hoş şeyler yazmıyor ama siz bilirsiniz.
Içim zaten yanıyor ama sana düşmezyazamasaymış ne dememizi bekliyordu aferim iyi yapmışsın dememizi mi bekliyordu sende hamileymişsin saol allah razı olsun güxel duan için rabbim senin bebeginide sag saglim saglıklıca kucagına almayı nasip etsin herkesinkini inşallah öyle zor hamile kaldım ki 3 yıl bekledim 3 yıl ne demek bi köpegin bile yavrusunu görünce aglıyordum artık ne bekliyorsun benden iyi bişey yazamam aklım yazdırmaz vicdanım yazdırmaz ellerim yazmaya gitmez evet hiç yazmayıp geçebilirdim ama içi acısın istedim dahada acısın istedim bi topikleri gezsin görsün bebek için yanıp tutuşanları
bu ülkenin dini islamdır ve evet herkes islam dinine göre yaşamak zorundadır bu ülkenin örf adetleri var anayasadan kaldırıldı ama inşallah yeniden eklenecekTürkiye’de evlilik dışı birliktelik zinaya girer anayasanın tam olarak kaçıncı maddesi? ayrıca zina dediğiniz şey İslam diniyle alakalıdır. Türkiye’de herkes İslam dinine göre yaşayacak diye bir kural yok.
Ha ayrıca bildiğim kadarıyla Kur’an başkasını ayıplayan, hor gören, hatasını yüzüne vuran ve beddua edenler için de hoş şeyler yazmıyor ama siz bilirsiniz.
ben çocugum olmadıgı zamanları snaa yormadım seni suçlamadım senin yaptıgın ile seni suçluyorumInançlı olann birisi çocuk sahibi olmuyor diye başkalarını karalayarak geçecek ömrü en çokta buna üzülüyorum yinede rabbim nasip etsin insallahbsana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?