- 10 Eylül 2024
- 588
- 421
önceki ayımda ovulasyon denedim ben, periyodum hep düzenli olduğu için yumurtlamamı hesapladım (aynı zaman da p.c diye döngü uygulaması da kullanıyorum orada da uyarıyor zaten isterseniz sizde kullanabilirsiniz) ovulasyona 1-2 gün kala günde 1 tane yaptım pik yani net çizgileri gördüğümde denedik. Peşpeşe bikaç gün denedik. Ama açıkcası şöyle söyleyeyim çok da iyi hissettirmiyor o ilişki, sanki görevmiş gibi. 2 tarafın bunu biliyo olması ne bileyim ilk defa öyle hissettik yani ve ben adet olmadım geciktikçe gecikti, gebelik testi yapıyorum tek çizgi. Kaç defa yaptım 8 gün gecikti hala negatif. Sonra doktora gittik kandan gebelik testi yapıldı yine negatif çıktı, benim yumurtam çatlamamış meğer büyümüş de büyümüş foliküler kiste dönüşmüş. Yaklaşık neredeyse 2 aya yakın adet olamadım ve hep düzenli olan benim için çok korkunç bi dönemdi hep dua ettim o süreçte. İlaçla söndürdük kisti adet oldum, ve vitaminler ve femara kullanmaya başladım. Ve peşinde geçen ay çatlatma iğnesi oldum. Sonrasında o kadar üzülmelerim ve dualarıma karşılık çok şükür şimdi gebelik oldu elhamdullillah Çatlatma iğnesi olmadan 1-2 gün önce yine ovulasyon yaptım hafif silik çizgiydi. İğne sonrası yaptım çift çizgiydi. Sonra iğne sonrası her gün yaptım ovulasyon hep çift çizgiydi şok oldum. Doktora sorduğumda iğneden kaynaklı dedi yani benim ovulasyon testi tecrübelerim hiç amacına uymamış oldugebelikten önce ovulasyon testi yaptınız mı acaba ya da normal günaşırı ilişki şeklinde mi oldu ovulasyonla takip etmek istiyorum ama o şekilde de strese sokacakmışım gibi hissediyorum kendimi ama gebelik olmasını da çok istiyorum
Tavsiyem size p.c uygulamasından kendi ovulasyonunuzu takip edin ve normalleştirin görev edinmeyin. Bi de vitamin takviyeleri kullanın. ovulasyon dönemi peşpeşe akabinde gün aşırı deneyin. ben daha testi yapıp da gebe kalan görmedim çevremde
Umarım faydam olmuştur detaylıca yazdım size kendi tecrübemi.
Dilerim tez zamanda bu güzel duyguyu yaşamak size de nasip olur