• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik öncesi testler ve prolaktin değeri

İnş kısmet canım.ama moralim bozuldu tabi.bu ay başlıycaz bakalım nolcak.pazarttesi tahlillerin sonucunu alcam.bugün bide bana karma aşısı yaptı sanada yapmışlarmıydı.bide kızamıkcık testi yaptı

yok yaa bana ilk sayfada yazdıklarım dışında bi test yapmadılar. onlar da hormon testleri:50: devlet hastanesine gitmiştim iyi bi doktor ama çok kalabalık fazla sıra vardı. çok ilgilenemedi gibi ama bilmiyorum:50: folik asit iç bile demedi. ben kendim içiyorum 4 aydır.

yok yaa bana ilk sayfada yazdıklarım dışında bi test yapmadılar. onlar da hormon testleri:50: devlet hastanesine gitmiştim iyi bi doktor ama çok kalabalık fazla sıra vardı. çok ilgilenemedi gibi ama bilmiyorum:50: folik asit iç bile demedi. ben kendim içiyorum 4 aydır.

Kan tahlilinde benimde fsh tsh falan bakcaklar ek olarak kızamıkcığa bağışıklığıma bakcaklar bide karma aşı yaptılar.ama kızamıkcığa bağışıklığım yoksa aşı olup 3 ay bekliycekmişimde beklemeye hiç niyetim yok bugünkü söylediklerinden sonra onun aşısını olmam heralde

Canım hiç bozma moralini biliyorum sana söylemek kolay gelır dıyosundur ama morslini yuksek tutman lazım benımde yumurtam olusmuyodu sonrazar zzor bı tane olustu ama catlamamıstı dr catlatma ıgnesı yapıcaz sonrasında asılama dıye devam edecek demıstı ben o ay hamile kalmısım hıc bırıne gerek kalmadan yasını da kafana takma lutfen 40 yasında asılama yontemıyle hamıle kalan bı tanıdıgım var
bıde yanlış anlama ama ben senin yerinde olsam bı dr a daha gıderdım kı zamanında oyle yapmıstım lutfen uzulme

cevapppp lütfeennn:14:

Merhabalar, bende sana hikayemi yazayım , sana moral ve umut olacağını düşünüyorum; aralik ayinda evlendim , aralik, Ocak, subat gecti bende bisey yok mart ayinda tahlil yaptırmaya karar verdim,adetimin ikinci gunu dra gittim ve bana cok aceleci olduğumu gereksiz yere test yaptırdığimi en az 6 ay beklemem gerektigini söyledi ama benim yasim 36 testleri yaptırdım, sonuclari gorunce dr bana hemen tup bebek merkezine gitmen gerekiyor dedi, teşhisi erken menepoz, fsh, tsh, prolaktin (38 cikti) hepsi yüksekti , adetim bitince tup bebek merkezine gittik, sonuclari gorunce hamile kalman zor aşılama bile denemeyelim direkt tup bebek dedi, eutrox ve dostinex verdi, salı ve Cuma günleri yarim iciyordum, t3 ve t4 tahlilerinide istedi, dostinexi 3 kere içtim ve diger sonuclar çıkınca endokrin uzmanina gittim, dostinexi kesti, eutrox e devam dedi, hipofiz mr'ı çekileceği icin prolaktini serbest birakalim dedi 3 doz bekledim icmedim mr cekildi, bu arada fsh degerim yuksek çıktığı icin sabah aksam aslanpencesi cayi iciyordum, normalde nisanda tup bebek merkezine gidecektim adetimin ikinci gunu ama gidemedim cunku adet olmadım su an 11 haftalik hamileyim :) Allahin mucizesi nasil oldu ne oldu bilmiyorum bildigim tek sey kim ne derse desin Allahin dediği oluyor , ümidini ve dualarini kesme Allah hakkinda hayırlısını versin....
Özetlemeye calistim ama biraz uzun oldu galiba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabalar, bende sana hikayemi yazayım , sana moral ve umut olacağını düşünüyorum; aralik ayinda evlendim , aralik, Ocak, subat gecti bende bisey yok mart ayinda tahlil yaptırmaya karar verdim,adetimin ikinci gunu dra gittim ve bana cok aceleci olduğumu gereksiz yere test yaptırdığimi en az 6 ay beklemem gerektigini söyledi ama benim yasim 36 testleri yaptırdım, sonuclari gorunce dr bana hemen tup bebek merkezine gitmen gerekiyor dedi, teşhisi erken menepoz, fsh, tsh, prolaktin (38 cikti) hepsi yüksekti , adetim bitince tup bebek merkezine gittik, sonuclari gorunce hamile kalman zor aşılama bile denemeyelim direkt tup bebek dedi, eutrox ve dostinex verdi, salı ve Cuma günleri yarim iciyordum, t3 ve t4 tahlilerinide istedi, dostinexi 3 kere içtim ve diger sonuclar çıkınca endokrin uzmanina gittim, dostinexi kesti, eutrox e devam dedi, hipofiz mr'ı çekileceği icin prolaktini serbest birakalim dedi 3 doz bekledim icmedim mr cekildi, bu arada fsh degerim yuksek çıktığı icin sabah aksam aslanpencesi cayi iciyordum, normalde nisanda tup bebek merkezine gidecektim adetimin ikinci gunu ama gidemedim cunku adet olmadım su an 11 haftalik hamileyim :) Allahin mucizesi nasil oldu ne oldu bilmiyorum bildigim tek sey kim ne derse desin Allahin dediği oluyor , ümidini ve dualarini kesme Allah hakkinda hayırlısını versin....
Özetlemeye calistim ama biraz uzun oldu galiba

canım maaşallah:nazar::nazar::nazar::nazar: Allah tamamına erdirsin.. ümit oldun bana. Allah razı olsun.. evet şüphesiz Allahın dediği oluyor, O'nun istediği zamanda.. buna inanıyoruz çok şükür ama insanız işte sabretmek zor geliyor. Rabbim imtihanımızı kolay eylesin. İsteyen herkese bu güzelliği yaşamayı nasip etsin inşaallah.. Sana da bebeğin ve eşinle sağlıklı bir ömür diliyorum canımm

Canım hiç bozma moralini biliyorum sana söylemek kolay gelır dıyosundur ama morslini yuksek tutman lazım benımde yumurtam olusmuyodu sonrazar zzor bı tane olustu ama catlamamıstı dr catlatma ıgnesı yapıcaz sonrasında asılama dıye devam edecek demıstı ben o ay hamile kalmısım hıc bırıne gerek kalmadan yasını da kafana takma lutfen 40 yasında asılama yontemıyle hamıle kalan bı tanıdıgım var
bıde yanlış anlama ama ben senin yerinde olsam bı dr a daha gıderdım kı zamanında oyle yapmıstım lutfen uzulme

canı merhaba nasılsın? nasıl gidiyor hamilelik:49: bi sorayım dedim:1:

canım maaşallah:nazar::nazar::nazar::nazar: Allah tamamına erdirsin.. ümit oldun bana. Allah razı olsun.. evet şüphesiz Allahın dediği oluyor, O'nun istediği zamanda.. buna inanıyoruz çok şükür ama insanız işte sabretmek zor geliyor. Rabbim imtihanımızı kolay eylesin. İsteyen herkese bu güzelliği yaşamayı nasip etsin inşaallah.. Sana da bebeğin ve eşinle sağlıklı bir ömür diliyorum canımm

Teşekkür ederim canim, en kisa zamanda güzel haberlerini duymak üzere hoşçakal :)

canı merhaba nasılsın? nasıl gidiyor hamilelik:49: bi sorayım dedim:1:

hersey yolunda cok sukur :) bırtek seker testı yaptırdım gecen hafta 151 cıktı sonuc sınır 140 demıstı dr cumaartesı gunu 100 ml glkozla tekrar yapıcaz dedı yuklemeyı bakalım bunun dısında ıyı ıste cnm ya
sen nasılsın nasıl gıdıyor :) hersey yolundamı

Teşekkür ederim canim, en kisa zamanda güzel haberlerini duymak üzere hoşçakal :)

amiin insaallah canim.. öyle bi sey olursa hemen haber vereceğimden hic suphen olmasin:)

hersey yolunda cok sukur :) bırtek seker testı yaptırdım gecen hafta 151 cıktı sonuc sınır 140 demıstı dr cumaartesı gunu 100 ml glkozla tekrar yapıcaz dedı yuklemeyı bakalım bunun dısında ıyı ıste cnm ya
sen nasılsın nasıl gıdıyor :) hersey yolundamı

her şey güzel olur senin için inşaallah canim
. saglikla gecirmeni diliyorum hamileliğinin kalan kismini inşaallah.. iyiyim ben de şimdilik bir sey yok. bati bekliyorum ama en ufak bir belirti yasamadigimdan umitsizim. hayirlisi Allahtan...

Teşekkür ederim canım ama umıtsızlığe kapılma lütfen :( dualarım seninle ınan bana Rabbim Her daim yardımcın olsun

arkadaşlar merhaba. 5 aydır bebek istememize rağmen hala sonuç elde edemedik:50: bir arkadaşım 10 haftalık gebe. tsh değeri çok yüksek çıktı. o da bebekte zeka geriliği yapıyormuş Allah korusun. arkadaşım çok üzüldü. keşke gebelik öncesi testlerimi yaptırsaydım dedi. onu görünce 5 aydır da sonuç alamamamın etkisiyle kontrole gitmeye karar verdim. zaten bu zamana kadar hiç kadın doğuma muayeneye gitmemiştim. ne durumdayım hiçbir fikrim yoktu. adetimin ikinci günü gittim. doktur ultrasonla muayene etti ve kan tahlili istedi.
tahlilde LH, FSH, TSH, Estradiol ve Prolaktin sonuçları yazıyor. Bunlardan başka bir teste gerek var mıydı? :44:doktorum başka test istemedi. bir de Prolaktin değerim 27 çıktı ilaç verdi. Bir sonraki ay adet olunca tekrar kontrole gel dedi. Değerim çok mu yüksek. Acaba ne zamana kadar düşer. Bu ilacı kullanıp sonra gebe kalan var mı :18: ne kadar zamanda gebe kaldınız kızlar :44:

Ben de 5 aylik denemeden sonra olmayinca gecen hafta doktora gittim..Hersey gorunurde cok guzel ama yine de benden hormon testi istedi adetimin 3. Gunu gidecegim ve buyuk ihtimalle daha sonra da hsg ile tupleri kontrol edecek..esimden de spermiyogram istedi..Umarim hic sorun cikmaz ciksa da cok cabuk kolayca cozulur..:(

Ben de 5 aylik denemeden sonra olmayinca gecen hafta doktora gittim..Hersey gorunurde cok guzel ama yine de benden hormon testi istedi adetimin 3. Gunu gidecegim ve buyuk ihtimalle daha sonra da hsg ile tupleri kontrol edecek..esimden de spermiyogram istedi..Umarim hic sorun cikmaz ciksa da cok cabuk kolayca cozulur..:(

umarım arkadaşım.. inşaallah hayırlı zamanda bebeğin gelir sana:16:

Teşekkür ederim canım ama umıtsızlığe kapılma lütfen :( dualarım seninle ınan bana Rabbim Her daim yardımcın olsun

sağol canım Allah razı olsun.. bugün çok rahatsızlandım. mide bulantısı ve baş ağrısı var çok fenayım:5: akşam üstü öylesine ovulasyon testi yaptım. kopkoyu ikinci çizgi çıktı. adetime 2-3 gün var. sence bazılarının dediği gibi bunu gebeliğe yormalı mıyım:44: bu arada bir kaç gün önce çok silikti tekrar koyulaştı yumurtam çatlayacak gibi.

Umutlandırmak iatemem ama dedıgın ihtimal de söz konusu sen aynen calısmaya devam et buarada bence cnm :)

canım merhaba ben 22 haftalık hamileyim bizde aylarca ugrastan sonra doktora gıttık ve doktor benden tahlıl ıstedı aynen sende yapılan tahlıl. bu hormon testıymıs aslındaa.prolaktınde sut hormonu anlamına gelıyormus benım prolaktınım yuksek cıkmıstı hatta tahlıl sonucumu buldum sana detaylı yazayım
sımdı normal prolaktın degerı 4.79 ıle 23.3 arasındaymıs senın 27 cıkmıs bıraz yuksek benım 39.17 cıkmıstı dıger tsh lh fsh testlerım normaldı prolaktın yukseklıgı gebelıge engelmıs oyle solemıstı dr bana ve parlodel dıye bı ılac vermıstı.her gece yarım ıcıyodum ama prolaktın degerı yuksek olup 200 lerde falan hamıle kaln cok kısı gordum yanı kafana takma bıldıgım kadarıyla streste tetıklıyomus bu hormonun yukselmesını.al sonuclarını ve goster dr a bılıyorum beklemek zor senı ıyı anlıyorum cunku bende bekledım cok.umarım ALLAH gonlune gore verır tez vakıtte guzel haberlerını alırım burdan ne zaman ıstersen yaz elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım dualarım hep senınle..doktordan sonra bılgı ver :)
-------------------
Merhabalar ben 6aylık evliyim 2gün önce doktora gittim ve kan testi istedi dr. Sonucumda 26,55 çıktı max 23,3 müş öyle yazıyor henüz doktora gösteremedim sonucumu izinliymiş doktorum. Merak ediyorum neolucak nedicek diye. Yardımcı olun nolur

Ben burdan yazıp kafanı karıştırmak istemem ama zaten sorunun içinde cevabında var
maximum 23 iken senin 26 cıkmıs
ama dert etme bnm 39 u gecmişti yazmıstım hatta yukarda...
bana dr um bi hap verdi o ay hamile kaldım
Buarada bu prolaktin süt hotmonuymus hatta daha yüksek cıktıgı durumlarda emzirmwyen yani bekarlarda bile göğüsten süt gelirmiş
ve stres yükselmesine sebep olurmus tüm bunları dr um anlatmıştı
ama dert etme kendine cok yüksek değil

Back