- 21 Nisan 2013
- 2.825
- 3.481
- 108
- 34
- Konu Sahibi kirmizigitar
-
Sendeki pihtilaşma onemli seviyede degil mthr 677t heterozigotu doktorlar önemsemez bilekizceler selam olsun:)
Trombofili sonucumda Mtfhr c677t heterozigot mutasyon ciktiktan sonra kucuk capli bir arastirmaya girdim ve bu durumun folic asit hatta bir kac farkli daha vitaminin eksikliginden ortaya ciktigini ogrendim. Velhasil gebelik oncesi folic asit miktarimin yeterli duzeyde olmadigi gibi bir durum. ( hatta buna bagli olarak kanda pihtilasma yatkinligi) doktorumu aradim raporu gonderdim inceleyip donucem dedi ama unuttu herhalde tekrar rahatsiz etmek istemedim bende.
Su an folic 1 kullaniyorum zaten ama sanirim daha yuksek bir doz kullanmam gerekiyormus gebelik oncesinde. Bilgisi fikri olan var mi?
Gebelik oncesi kullandiginiz folic asit kac mg di?
Senin trombositte bir prblem varmiydi peki ordan mi anladnzAmin cnm trombosit te pihtilasmayla ilgili kanda olan miktarına bakılıyor ama trombofili testinde genlere bakılıyor ve ortalama sonucu 40 günde falan çıkıyor ben öyle almıştım sonucumu
Merhabalar size bir sorum olacak kan pihtilasmasi testi genetik olarak elimde yok tam kan testinde trombosit 270 civari.coraspin kullaniyrm 1 dusugmvar die pihtilasma varda bile coraspin yeterlimolurmuMerhaba sevgili konu sahibi, arastirip inceledgnz icin sizi tebrik ederim.
Hamile olmasina ragmen ne kadar onemli oldgnu anlayamayip midr bulandiriyor vs. Gerekceleriyle folik asidi birakan bilincsiz anne adaylarini gordgm icin yaptgnzi takdir ettim.
Ben de gebelikten yaklasik 1 ay once basladim. 175likten 1 hap aliyordum. Normalde gebe deglken folik asit ihtiyaci gunde 200 ama gebeyken bu oran 400e cikiyor.bu yuzden hamile kalijca gunde 3 adete cikarmistm folik asidi. Ama Her folik asit cesidinin orani farklidir. Su an farkli bir marka kullaniyorm vinalac. O 400luk. Ondan 1 adet kullaniyorum
Hayır yoktu düşük olunca doktorum trombofili testine gönderdi başka anlaşılmaz genetik test ile anlaşılıyor bide eğer tasiyiciysan coraspin yeterli oluyorSenin trombositte bir prblem varmiydi peki ordan mi anladnz
en iyi kadin dogum doktorunuz bilir miktarini ben su kadar veya bu kadar icin diyemem. Trombosit miktari cok cok yuksek degl ama bu sebeple dusugunuz oldysa daha gebelgn baslangicindan itibaren ilac kullanmanz gerekiyor.ihmal etmeyin amanMerhabalar size bir sorum olacak kan pihtilasmasi testi genetik olarak elimde yok tam kan testinde trombosit 270 civari.coraspin kullaniyrm 1 dusugmvar die pihtilasma varda bile coraspin yeterlimolurmu
Dr lar bildigim kadaryla tasiyicilara coraspon arti igne veriyorlar??Hayır yoktu düşük olunca doktorum trombofili testine gönderdi başka anlaşılmaz genetik test ile anlaşılıyor bide eğer tasiyiciysan coraspin yeterli oluyor
Çoğu vermiyor iğneyi sadece coraspin veriyor benimkide 6 hafta iğne verdi sadeceDr lar bildigim kadaryla tasiyicilara coraspon arti igne veriyorlar??
Coraspin kan pihtilasmasnda faydaliysa neden arti igne veriyorlar bn onu anlamadm:/Çoğu vermiyor iğneyi sadece coraspin veriyor benimkide 6 hafta iğne verdi sadece
Benim iki dusugum vardı ne olur ne olmaz diye verdi banaCoraspin kan pihtilasmasnda faydaliysa neden arti igne veriyorlar bn onu anlamadm:/
Evet canm eşime bna kromozom analizi yapıldı onlar temz çıktı bna trombofili paneli testi yapıldı onda çıktı pıhtılaşmaya meyil . Su anlık kanin pıhtılaşmamasi icn coraspin kullanıyorum gebelk olunca iğne kullanacm 9 ay boyuncaSelam canim peki igne verdimi pihtilasma icin.genetik testlemi anladnz pihtilasmayi?
Teşekkür ederim evet duymuştuk 9. Haftada kalbi durmuştu, bu gebeliğimde iğne kullanıyrmGecmis olsn canim kalp atisi duyabilmismiydin peki genl de pihtilasmada kalp atisi duruyor diyorlarda?
Coraspin yeterli olmiyrmu acaba pihtilasmayi onlemek icinTeşekkür ederim evet duymuştuk 9. Haftada kalbi durmuştu, bu gebeliğimde iğne kullanıyrm
Aspirin iğneden daha cok sulandırıyor kanı , bana aspirine gerek yok iğne yeterli dedi doktorum, her doktor farklı aspirin veren var ikisini de veren varCoraspin yeterli olmiyrmu acaba pihtilasmayi onlemek icin
Anladm canim bnm anladgm rapor olmadan tasiyici vs..igne vermyorlar aspirini onlem olsun die veriyorlar merak ettgm sadece aspirinde ywterli olurmu sadece pihtilasma ihtilamine karsiAspirin iğneden daha cok sulandırıyor kanı , bana aspirine gerek yok iğne yeterli dedi doktorum, her doktor farklı aspirin veren var ikisini de veren var
doktorum pıhtılaşma sorunu olan bir hastasında sadece aspirin kullandıklarını söylemişti ,yeterli oluyor aspirin ama homozigotta belki yeterli olmayabilirAnladm canim bnm anladgm rapor olmadan tasiyici vs..igne vermyorlar aspirini onlem olsun die veriyorlar merak ettgm sadece aspirinde ywterli olurmu sadece pihtilasma ihtilamine karsi
Canim peki 9. Haftada kalbi duran da hatrlatmak gbi olmasinda,kacinci haftada kalp atisini duymustnz haftasyla uyumlumuydu yani bir sorun oldugu izlenimi varmiydi??Teşekkür ederim evet duymuştuk 9. Haftada kalbi durmuştu, bu gebeliğimde iğne kullanıyrm
hayır canım hiç bir sorunumuz yoktu 6.haftada kalp atışını duyduk,Canim peki 9. Haftada kalbi duran da hatrlatmak gbi olmasinda,kacinci haftada kalp atisini duymustnz haftasyla uyumlumuydu yani bir sorun oldugu izlenimi varmiydi??
Merhaba bende bugun sonucumu aldim ve folik asit b12 eksikligi cikti dusuge sebep oluyor vs dedi ck cnm skildi sizde durum nasil acaba duzeldimi gecici birseymi bu eksiklikler :/kizceler selam olsun:)
Trombofili sonucumda Mtfhr c677t heterozigot mutasyon ciktiktan sonra kucuk capli bir arastirmaya girdim ve bu durumun folic asit hatta bir kac farkli daha vitaminin eksikliginden ortaya ciktigini ogrendim. Velhasil gebelik oncesi folic asit miktarimin yeterli duzeyde olmadigi gibi bir durum. ( hatta buna bagli olarak kanda pihtilasma yatkinligi) doktorumu aradim raporu gonderdim inceleyip donucem dedi ama unuttu herhalde tekrar rahatsiz etmek istemedim bende.
Su an folic 1 kullaniyorum zaten ama sanirim daha yuksek bir doz kullanmam gerekiyormus gebelik oncesinde. Bilgisi fikri olan var mi?
Gebelik oncesi kullandiginiz folic asit kac mg di?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?