- Konu Sahibi kirmizigitar
-
Folbiol 5mg kullanıyorum doktorum verdi pıhtılaşma olduğu için folbiol+coraspin de verdi bnakizceler selam olsun:)
Trombofili sonucumda Mtfhr c677t heterozigot mutasyon ciktiktan sonra kucuk capli bir arastirmaya girdim ve bu durumun folic asit hatta bir kac farkli daha vitaminin eksikliginden ortaya ciktigini ogrendim. Velhasil gebelik oncesi folic asit miktarimin yeterli duzeyde olmadigi gibi bir durum. ( hatta buna bagli olarak kanda pihtilasma yatkinligi) doktorumu aradim raporu gonderdim inceleyip donucem dedi ama unuttu herhalde tekrar rahatsiz etmek istemedim bende.
Su an folic 1 kullaniyorum zaten ama sanirim daha yuksek bir doz kullanmam gerekiyormus gebelik oncesinde. Bilgisi fikri olan var mi?
Gebelik oncesi kullandiginiz folic asit kac mg di?
Gebelik yok degilmi canim? Bende farkli bir folic icsem diyorum daha yuksek dozlu filan...Folbiol 5mg kullanıyorum doktorum verdi pıhtılaşma olduğu için folbiol+coraspin de verdi bna
Yok daha gebelikGebelik yok degilmi canim? Bende farkli bir folic icsem diyorum daha yuksek dozlu filan...
Hic bilmiyorum kiiii doktorum hamile kaldigimda folic 1 vermisti sonra kaybettigimde simdilik icme cocuk dusunmeye basladiginda icersin demisti kutusunda da yazmiyor hicbirsey ilac degildir ibaresi var sadece:)Yok daha gebelik. Bence gerek yok sen devam et folikte b12 vitaminide var demi canm ?
Doktoruna sor bence ama bak folic plus varms içinde kalsiyum ve d vitamini de varmış hamile kalmaya da yardımcı olur belkiHic bilmiyorum kiiii doktorum hamile kaldigimda folic 1 vermisti sonra kaybettigimde simdilik icme cocuk dusunmeye basladiginda icersin demisti kutusunda da yazmiyor hicbirsey ilac degildir ibaresi var sadece:)
Doktorum donse konusucam da:) adami tekrar aramayayim dedim o illaki doner bana zaten de kimbilir ne zaman:) aile hekimi anlamaz mi acaba bundan? Ona sorsam o da yonlendirir belkiDoktoruna sor bence ama bak folic plus varms içinde kalsiyum ve d vitamini de varmış hamile kalmaya da yardımcı olur belki
Anlar bence canm bu bitsin bende folidoce diye var onu kullanacağım suan hem b12 hem folbiol hem coraspin kullanıyorum 3 bir gereksiz folik asit ve b12 icern ilaç var sonuçtaDoktorum donse konusucam da:) adami tekrar aramayayim dedim o illaki doner bana zaten de kimbilir ne zaman:) aile hekimi anlamaz mi acaba bundan? Ona sorsam o da yonlendirir belki
Anlar bence canm bu bitsin bende folidoce diye var onu kullanacağım suan hem b12 hem folbiol hem coraspin kullanıyorum 3 bir gereksiz folik asit ve b12 icern ilaç var sonuçta
Evet ben ilk firsatta aile hekimine gideyim hic olmadi bir eczaneye danisayim :) sagolasin canim
Selam canim peki igne verdimi pihtilasma icin.genetik testlemi anladnz pihtilasmayi?Folbiol 5mg kullanıyorum doktorum verdi pıhtılaşma olduğu için folbiol+coraspin de verdi bna
Gecmis olsn canim kalp atisi duyabilmismiydin peki genl de pihtilasmada kalp atisi duruyor diyorlarda?Folbiol yeterli olur ki ondan daha yüksek yok diye biliyorum heterozigotlularda homosistein düşüklüğüne baglı olarak folbiolun yanında b12 vitAminde veriyorlar,ilk hamileliğimde folbiol ve b12 vitamin kullanmıştm 1 ay snra hamile kalmıştm ama kürtajla sonuçlanmıştı, kan pıhtılaşması oldugu için,
Genetik test mi yaptrmistn canim?gebelk kaybi varmiydi daha once?kacinci ay igneye basladnz400mglik kullandım hamile kalmadan önce bende tasiyiciyim hamile kaldıktan sonra coraspin kullandım sonrada iğne
Anladm canm hyrlisi olsn ins.bsey sorucsm o zaman sen bilirsn bu trombosit denen bi test var gebelere kana bakiyorlarya onun icinde kan pihtilasmasi falan yazio aciklamasn da.ayni seymi trombofoliyleIki düşük oldu biri 7 haftalık diğeri daha küçüktü araştırma hastanesinde trombofili testi yapıldı tasiyiciyim hamile kalana kadar doktorum kansulandirici vermedi pihtilasmayi engellediği için adetin ilk günü öğrendim o zaman coraspin verdi ( kan sulandirici hap) 7. Haftada kalp sesini duyduk iğne verdi hibor diye ve 13. Yani bu hafta biraktirdi iğneyi şimdi sadece coraspin kullanıyorum
Amin cnm trombosit te pihtilasmayla ilgili kanda olan miktarına bakılıyor ama trombofili testinde genlere bakılıyor ve ortalama sonucu 40 günde falan çıkıyor ben öyle almıştım sonucumuAnladm canm hyrlisi olsn ins.bsey sorucsm o zaman sen bilirsn bu trombosit denen bi test var gebelere kana bakiyorlarya onun icinde kan pihtilasmasi falan yazio aciklamasn da.ayni seymi trombofoliyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?