Günaydın kuzum

nasıl geçiyor hamileliğin? Çok sevindim

mthfr genlerinin vücuttaki folik asit depolarıyla ilgili genler olduğunu ve yüksek dozda folik asit kullanmam gerektiğini söyledi doktor. Benim de mthfr1298 homozigot. Öğrendiğimden beri 0,8 lik folik kullanıyorum. Zaten hayatım boyunca anlama veremediğim folik asit ve b12 eksikliğim vardı. Sebebi bu genmiş. Hamile değilim hala bu arada
Cok saol bakalim drye bir gideyimde ilaclrimi kullanayim artk gerisi nasip elimzden geleni yptik gerisi Allahtan hayirlisi
Kizlar bu cevabim her ikinize de:) kafaniz ne kadar rahat olursa o kadar sansiniz yukseliyor bilesiniz.
Doktorlarin hamile kalamazsin yumurtlamiyorsun dedigi bir hastaydim ben. asla anne olamazsam diye duydugum kaygiyi anlatamam. Korunma suresi bitse bir an once calismalara baslasam diye kendime kutular dolusu inofolic, 50 li ovulasyon testi, koli koli ot cop ari poleni iviri ziviri almistim. Forumda gordugummhrr turlu yontem ve kürü siralamaya koydum bu ay bu su ay su yapilacak diye...
Korunma suremin bittigi ay evimizi tasiyorduk, evden butik tasarimlar yaptigim icin hem evimi hem de atolyemi tasimam gerekiyordu, ikimiz de yogun calisiyorduk esimle, yardim edecek kimsemiz yoktu, gece isten gelip gece 3-4 e kadar atolye tasiyor yerlestiriyorduk yeni eve aman allahim cocuk mocuk dusunecek halim yok zaten oyle bir yogunuz ki gectim birlikte olmayi adamla opusmeye vaktimiz yok:)
Bu yogunlukta sadece bir defa birlikte olduk, o da tamamen hormonel uykumuzun arasinda:) cok acik oldu ama ozellikle anlatiyorum. Kafamizda cocuk fikrinin zerresi yokken, pozisyon denemeden, yumurtlama gunu kovalamadan, otun copun derdine dusmeden...
Ve o ay hamile kaldim! Esimle oturup baya kara kara ne zaman birlikte olduk ki diye dusunduk hatirlamiyoruz bile...
Eger ben eve tasindigimizda o otlari copleri yapmaya baslasaydim, tuttu mu tutacakmi diye birlikte olacak belki de uzun sure hersey ragmen hamile kalamayacaktim.
Diyecegim o ki, herseyin bir zamani var kizlar. Allah kismet ettiginde zaten siz ugrassaniz da ugrasmasaniz da oluyor... stres yapmak takip etmek planlamak herzaman ise yaramiyor... siz folic asit alin, gerisini birakin unutun o fikri...
Rabbim hepinize ilk firsatta nasip etsin insallah