Baktirdim hem bunlar hem vitaminlerime hem tüm kan hepsi Elhamdülillah iyi ve ovulasyon da yapıyorum Ekim'den beri bu hormon testlerinide ovuyu takip yaptığım halde olmadığı icin yaptirdim zaten doktor akışına bırak daha yenisin evliliğine odaklan tadini cikar bu zamanlarin dedi olacagi varsa olacak ama sen stres yaparsan olacagi varsa da olmaz dedi bu ay folik asite basladim. Eşimin tarafindan dolayi baski altinda hissediyorum buna esimde dahil.. Baslarda zamani var diyen eşim annesinin sorusturmasindan sonra üzerine düşer oldu.. Neden olmuyor niye gibi vs..prolaktin amh lh fsh hormonlarına baktır.belki ovulasyon günü kaçırıyor orada bilirsin bu yüzden ovulasyon testleri kullanmayı deneBu arada bir yıldan sonra hala Çocuk olmazsa eğer bir sorun varsa bunun eşinde de olabileceğini unutma
Folik asite bu ay basladim canim benim bende 2 aydir hayit tohumu ve testere disli aslan pencesi iciyorum günlük 1 bardak 21 gun icip 10 gun ara veriyorum gecen ay tarcin/çörekotu/cambali denedim bu ay da clife denedim birde iltihap falan varsa diye adacayi yagini 3, 4 damla tamponla koydum bunu gece yaptım 8 saat den fazla durmamaliymis. Ağustos ayinda da sogan suyunu uygulamistim düzenli ama ondada adetim bir degisti lekelenme gibi gördüm 2 ay ayrica Ağustos ta leke yasayinca şüphelendim beta hcg yaptirdik lekeden 10 gun sonra deger 2 cikmisti. Once doğal bitkisel seyler deniyorum Rabbim hayirlisiyla sağlıkla hepimize tez zamanda nasip eder insaAllah❤Ben ilk gebeliğimde çocuk düşündüğüm ay 1 kilo kadar inciri kendi başıma yemiştim.Aşure ayına denk gelmişti de ucuzduFolik asite başlamıştım.Eşim de bol bol ceviz fındık yemişti süt içmiştik beraber.Tabii bunlar vesile sadece o ay tutmuştu ama kalbi durdu kürtaj oldum.Bu ay ben de bebiş düşünüyorum bugün ya da yarın yum günüm yine yarım kilo kadar incir yedim tutar inşallah sen de dene derim bir de folik asit başla gebe kalmayı kolaylaştırıyormuş
Nasip iste yiyecek ekmegi yokmuş canim benim Rabbim insaAllah bu sefer saglikla hayirlisiyla nasip etsin sanadaBen ilk gebeliğimde çocuk düşündüğüm ay 1 kilo kadar inciri kendi başıma yemiştim.Aşure ayına denk gelmişti de ucuzduFolik asite başlamıştım.Eşim de bol bol ceviz fındık yemişti süt içmiştik beraber.Tabii bunlar vesile sadece o ay tutmuştu ama kalbi durdu kürtaj oldum.Bu ay ben de bebiş düşünüyorum bugün ya da yarın yum günüm yine yarım kilo kadar incir yedim tutar inşallah sen de dene derim bir de folik asit başla gebe kalmayı kolaylaştırıyormuş
Gitmedi doktorda söyledi zaten böyle konuda ilk eşin önemli maddi acidan erkekleri zorlayan bir durum olmaz ama kadinlarin çok maddi oluyor erkekte birsey yoksa kadina bakariz ona göre tedavi uygulariz diye söyledi ama daha cok yenisiniz kendiniz deneyin biraz akisina birak dedi mesgalen olsun dusunme bu kadar dedi Allah razi olsun duygularima tercuman olup konuştu eşim annesi yuzunden istemeye düştü sanki çünkü ilk aylar hep zamani var diyordu sonra annesi sorgulamaya basladi esim de ister oldu ve esim daha yeni yeni evliligi bir aile oldugunu farkediyor biraz ailesi ve benle dengeyi saglayamiyordu beni eksi ailesini arti görüyordu. Ailesine asiri düşkün öyle söyleyeyim ve ben annesi sorduğu icin istiyor diye düşünüyorum o yüzden duygularimda karmakarışık üzülüyorumEşiniz doktora gitti mi? Bence 1 yılı beklemeden gidebilir doktora. Bu kadar istekli olduğuna göre itiraz etmeyecektir.
Bastan sona okudum. Gercekten üzüldüm ama nasip iste Rabbim sizede tez vakitte sağlıkla hayirlisiyla nasip etsin inşaAllah bütün yaşadıklarınızı miniginizin gelişiyle Rabbim unuttursun insaAllah ve Rabbim yüreğinize, yüreğimize ferahlık versinÜzülme üzülmek sana zarar verir dolayislada hormonları etkiler demesi kolay biliyorum ama eşinle otur herşeyi konuş ancak birbirinize destek olursanız ve baskı altında hissetmezseniz emin ol kendiliğinden gelir ..benim hikayemde var ama ben artık takmıyorum yinede insan uzuluyo 2 buçuk yıllık evliyim 2017 eylülde evlendik ilk zamandan beri bebek istedik takı ben 2 ay adet olamayıp doktora gittiğimde cıktı sorun ondan öncesi doktor yumurta geliştirmek için komen vermişti fazla uyarmış fsh 72 lere fırlamıştı 2018 haziranında bana erken menopoz teşhisi konuldu çok zor kötü durumlardı hemen tüp bebek dediler ki şansımız azdı öylede oldu yumurta oluştu kalitesiz olduğundan dolayı döllenme yapılamadı esimdede morfoloji 1 dı şansımız yoktu normalden eşimin ailesi sadece benden dolayı cocugumuz olmadığını duymuş ki esimdede sorun vardı uzak sehirlerdeyiz hiç unutmam tatile yanlarına gittik bana kayinvalidem şunu pişir bunu pişir ye iç diye biseyler koyuyo bakliyat gibi ve bana dediği cümle hala hafızamda "yuvanı kurtarmak senin elinde " ben o an şok oldum dondum benim yuvamın kurtulacak biseyi yokki mutluyuz allah razı olsun eşim hep destekçim allahtan gelen bisey diyodu ve ben kaç ay sonra anlattım eşime annesinin dediğini ve kimse karışamaz benim yuvama dedi allaha çok dua ettim ve 2019 ocak ayından tatilden 2 ay sonra hamile kaldım doğaldan 5 haftalık olunca söyledik ailelere ve sevindiler tabi bide gorumcem var bize yakın yerde oturuyorlar 2 aydır gelmiyorlardı ve hamile olduğumu duyunca geldiler 4 yaşında bi çocuğu var ve geldiklerinde bize çocuğuna hep işte senin papucun dama atıldı dayının bebeği olacak kız olur falan diyodu onun oğlu var..onların geldiği ertesi gün kanamayla düşük oldu çok üzüldük tabi ama allahtan gelen bisey aradan 6 ay geçti tekrar normal yoldan hamile kaldım 1bucuk 2 ay kimseye söylemedik daha sonra ailelere söyledik kayinvalidem arayip soruyo nasilsin falan diye cok kotu geciyodu bu hamileligim mide bulantilarim coktu ve yine tesadüfmüdür bilmiyorum ama iyi niyetli düşünmeye calisiyorum 2 aydir falan gelmeyen gorumcem geldi ve ben cok kotu yataktan bile çıkamıyorum herşey kötü kokuyo bulantı yeme içme yok zaten ve yatmam gerekiyo geldi ben o halimle kalktım yemek yaptım kalkıp yardım bile etmedim telefonu aldı eline onla uğraştı hazırladım yedi kalktı oğlu da biraz yaramaz yatirmiyo beni bide akşama kaldı akşam yemeği hazırladım ama o zaman eşim vardı ve kalktı yardım etti esim olunca yapiyo neyse ve ben 2 gün sonra kontrole gittim bebegim atan kalbi 2 gün önce durmuş değerlere göre gorumcemin geldiği gün yani allahtan gelen bisey biliyorum ama tesadüfmü bilmiyorum kimseyi suçlamak istemiyorum ve ben kürtaj olma zorunda kaldım o zamandan beri kayinvalidem aramaz eşimle konuşurlar genelde ben ararım ama hava değişimi olsun diye köye gittim eşim gelmedi sebebini biraz zorlayınca bebeğimizin olmayisiymis o an anladım aile çevre...neyse kun fe yekun diyorum Allah'a teslimim çok uzun oldu helal edin vaktinizden caldiysam
Canim senin eşin sana destek ve takdir ettim. Benim eşim icin annesi babasi abisi yengesi var. Inan ben hurmetimi ettiğim halde nerede ne olacagini bildigim halde siradan bir ornek verecegim. Yemek yeniliyor masada yengesinin bardagi bitmis bana göz isareti yapiyor onun bardaginida alip onada çay koyacagim yani tamam yaptim. Bunlardan gocunmam ama inan o boyle bir degil ben bu konulari dile getirmesem devami gekecekti eminim ama ben esimle bir konuyu dile getireyim hemen tavir aliyor. Onun ailesi hakkinda fitne veriyor musum gozuyle bakiyor halbuki olani bana davranisini söylüyorum suclu oluyorum inanir misin su 9 aylik evliliğim de sinirlerime hakim olamayip bagrismadigim zaman olmadi artik esime birsey anlatmaktan yoruldugum icin gecen ay artik beni oyle noktaya getirdi ki ya ailen ya ben dedim dedigimle kaldim mi bilmiyorum suan bir denge saglama cabasinda gibi ama bilmiyorum. Bence gorumcenizin nazari değiyor ve cift gözlü sanirim o yüzden aşırı tesir ediyor bence hamile olduğunuzu dahi söylemeyin ve dediginiz gibi de baya uzun sure hep bahane edin gorusmeyin cunku insani nazar mezara sokar bunu biliyirsunuzdur. Belki gebelikleriniz Rabbim bilir nazar degmesinden ötürü nasip olmamistir siz tedbirinizi alin takdir Allah'tan. Evet bosanmak care degil belki ama esimin ailesi yuzunden zaten huzuru olmayan bir yuvam var ki bana oyle diyen kayinvalidem yarin esimin aklina neler sokar Allah bilir. Sizin esiniz size sahip çıkmayı biliyor ve siz iki kisi bir aile olmussunuz ne güzel insaAllah tez zamanda sağlıkla hayirlisiyla Rabbim tekrar nasip etsin insaAllah içimden ben sizin adiniza gecen şey olacağına inanıyorum. Yuvanızi şenlendirecek bir melek gelecek insaAllah, Rabbim büyük ❤Anlıyorum seni ama ayrılmak çare değil ben herşeyi konuşuyorum esimle sende a dan z ye herşeyi konuş benim eşim yaşadıklarımızı bildiği için dediği su ne anne baba ne kardeş biz varız kimsenin kimseye faydası yok ve hic unutmuyorum 2. kurtaji olacağım zaman akşam 9 da en son yemek yedik sabah hastaneye gittik tahlil falan narkoz vurulacagindan yemem içmem yasak üstelik suni şancı verdiler 5 saat şancı çektim akşam 9 'dan ertesi günü 5 kadar hiç bişey yemedim esimde yemedi gözümü açtım o zaman eşim kuru ekmek almış yiyo ve bana yemek yedirmeye çalışıyo o saate kadar oda benle ac kaldı sayıklamışım bebegim nerde kizim nerde karnı açtır doyurmam lazım emzirmem lazım bebeğimi getirin diye ben ilk düşükte kürtaj oldum gorumcem gelmedi geçmiş olsuna bile 1 ay sonra geldi benim kürtaj olduğum zamanda kendi gorumcesinin çocuğu olmuş ona gitmis gitmese ayıp olurmuş esimde duydu bunu anladı onların niyetinide ben yinede kardeşine karşı asla doldurmadım aksine şunu alalım bunu alalım gidelim kaza yaptılar ilk biz koştuk herseylerine helâli hoş olsun renkli gözlü evet nazari degiyomu bilmiyorum mesela eve bi eşya aldığımızda aa yenimi aldınız falan dedi ertesi gün bozuldu eşya yinede iyi niyetle yaklaşıyorum hep elimden geldiğince zaten karar aldım tekrar rabbim nasip ederde hamile kalirsam 3 4 ay gelmek isterse kabul etmiycem kurmadan işte kalkmadan yatmam gerekiyo misafir kabul etmiyorum gibi....Allah'a sığınıyorum kalbimi niyetimi bozmamaya çalışıyorum sen de iyi niyetlisin eminim dualarını et eşinle iyi anlaş elinden geldiğince ailesine saygını göster öyledir eminim ve herzaman moralini yuksek tut çevreye kulağını kapat ve canım iyi bi doktor bulun Rabbimin verdiklerinin haddi hesabı yok inşaallah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar verecektir hep pozitif ol herşey gönlünce olur inşaallah
Biliyorum Elhamdülillah canim benim baslarda hep açıyordum ama yine tartisiyorken buluyorum amin inşaAllah sana da tez zamanda hayırlı saglikli evlat nasip etsin inşaAllah RabbimBenimde duam seninle kuran okumayı biliyosan bakara süresini oku canım yada sesli evinde ac cuma gunleri Rabbim yuvana huzur sağlık ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah
Hersey onla bitmiyor ki malesef.. Yaptirmayim demiyor yaptirmasi değil. Birsey olsun veya olmasin baslarda zamanivar diyen kisi gitti annesi sorgulamaya basladigindan beri üstüne dusen isteyen birisi oldu. Zamani var kelimesini diyen kisi yok oldu. Kisacasi sorunumuz olsun veya olmasin esim ailesinden etkilenen birisi hele annesinin sozlerini dikkate alan biri. Hani annesi gözünde kanatlari eksik melek gibi tabiri caizse.. Doktor bana mesgale bul stres yapma dedi ama işte malesef evlendiğimden beri 9 aydir stres baski esim yanimda olan biri değil hal hareketi bana onlari yansıttı bilmiyorum iste 1 aydir bir denge kurma cabasinda gibi sanki daha yeni evlilige odaklanıyor gibi.. Hic istihare duydunuz mu ? Yapan netice alanEşin kusura bakmasın da gidip bir tahlil versin. Belki de onda bir sorun var. Ne güzel her sorumluluğu kadına yıkmak, oh valla.
Eşin yanlış yolda. Onunla bu konuyu konuştun mu?Hersey onla bitmiyor ki malesef.. Yaptirmayim demiyor yaptirmasi değil. Birsey olsun veya olmasin baslarda zamanivar diyen kisi gitti annesi sorgulamaya basladigindan beri üstüne dusen isteyen birisi oldu. Zamani var kelimesini diyen kisi yok oldu. Kisacasi sorunumuz olsun veya olmasin esim ailesinden etkilenen birisi hele annesinin sozlerini dikkate alan biri. Hani annesi gözünde kanatlari eksik melek gibi tabiri caizse.. Doktor bana mesgale bul stres yapma dedi ama işte malesef evlendiğimden beri 9 aydir stres baski esim yanimda olan biri değil hal hareketi bana onlari yansıttı bilmiyorum iste 1 aydir bir denge kurma cabasinda gibi sanki daha yeni evlilige odaklanıyor gibi.. Hic istihare duydunuz mu ? Yapan netice alan
İnşallah canım hepimize inşallahNasip iste yiyecek ekmegi yokmuş canim benim Rabbim insaAllah bu sefer saglikla hayirlisiyla nasip etsin sanada❤benim esime birseyler yedirmem zor cok inat birisi
Konusmam mi konustum dile getirdim. Ama anlamak istemiyor. Ailesine toz kondurmak bir yana dünya bir yana tek suclu benim her konuda.. Çünkü ne zaman bir sıkıntımi söyleyecek olsam sonu tartismali bitiyor ve suclu oluyorum artik yorulduğum icin de gecen ay soylememem gerekeni dahi soyledim ya ailen ya ben diye ama ona ragmen yine ailesine soylediklerimin tam tersi seklinde haksiz birakti beni ve Rabbim hatrina sabret sus dedim. Değilse sonuc güzel yerlere varmazdi biliyorum. Suan 1 aydir bir denge kurma cabasinda gibi.. mesela annesi ile 1 gun konusmasa 1 gun konuşurdu 1 aydir haftada 2 veya 3 e indirdi çünkü en son dile getirdim. O yüzden karmasik duygular icine düşmüştüm gecen ay suan iyi sayilirim elhamdülillah. Çocuk icin yuvam icin hayirli mi olmasi yoksa olmamasi mi hayırlı diye çünkü ben düşününce yasadiklarimi bilemiyorum artik o yuzden Rabbime sığındım.Eşin yanlış yolda. Onunla bu konuyu konuştun mu?
Ne için istihareye yatacaksin ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?