• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik Düşünenler ve Deneyimleriniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cahiliyet döneminden kalma şeyler çocuk olmadı mı sadece kadından bilmek.. Önce bir tahlil versin eşin sonra konuşsun. Inançlı insansa bilir ki bizden değil Rabbim ya verir ya vermez. Kaldı ki 9 aylık bir evlilik henüz, senelerce bekleyenler var.. Herşey bebek mi yani? Evlilik bundan mı ibaret? Evet bizde istiyoruz özlem var, üzüntü var ama bunun yükünü sadece kadının omzuna atmak olmaz. Açık açık konuşun eşinizle ve tahlil yapmaya ikna edin madem beyfendi sabırsız hemen evlat sahibi olmk istiyor o da alsın önlemini değil mi ?

Kv'dene diyecek söz bulamıyorum zaten hemen hop hadi doktora gidelim... Sen çocuk doğurma makinesi değilsin, duyguların var kendi stresin zaten sana yeter onlara ne ??? Onlar mı bakacak olduğunda? Ya da babaanne dede olarak herşeyini alacaklar mı A'dan Z'ye? Sinir oldum kusura bakma ya.. Seni sindirmelerine izin verme!
Eşim dedigim gibi aile anne baba hakki diye kafasina asiri kazimis annesi ve babasi o yuzden asiri düşkün.. esimin cocuk isteme konusuna gelince baslarda bana zamani var diyen inançlı konuşan kisi annesi sorguladigindan beri ister oldu duskunlesti bunada ayri üzülüyorum. Esim tahlil konusuna birsey demiyor benim icin onda birsey olup olmamasida değil olsada cahil insanlarin gözünde yine kadinda diye görürler. Örneğin ben hormonlarima falan baktirdim ettirdim ona ragmen olmayınca zamani var diyen kisi gitti neden niye diyen birisi oldu. Bunlarin sebebi annesi ben annesinin yuvami etkilemesini istemiyorum. Esime dile getirdigim halde yine suçluyum. Esimde bende sorunda olmasa kayinvalidem yine susmucak bunu biliyorum. Rabbime sığındım Rabbim hatrina sabrediyorum.

İnşallah canım hepimize inşallah 🤗Benim eşim çok kontrolcü biridir onun ısrarıyla yemiştim ben de ama ne varsa doğal şeylerde var eşin de böyle düşünerek bakabilir bu olaya
Amin insaAllah canim benim 🤲❤ benim eşimde öyle ama kendisi olunca konu öyle değil. Gecen dışarıdayken dedim mesela keçiboynuzu pekmezini almayi ama ben yemem diyor inat olduğundan ikna edemiyorum haliyle almadik.

Aileyi suaturacak olan da eştir ama susturabilene...Ben 1 buçuk yıllık evliyim 10 ay vajinismusla yaşadım eşimin babaannesi her hamile birini duyduğunda gelip bana siz tembel çıktınız beceremediniz dedi çocuk istedi iğneleyici ağlatıcı neler söyledi neler eşimin erkekliğine bile laf etti.Eşim ameliyat oldu narkozdan ayılıyor o arada birinin hamile haberini aldık o amda bile bi siz denk getiremediniz diye bağırdı ölmek istiyordum öyle baskı vardı ki üzerimde.Tabi vajinismus da olunca çok etkilendik eşim de babaannesinden çok etkilenen yapıya sahip hep benim üstüme gelirdi millet bebek bekliyor biz aynı aşamadayız diye.Sürekli kavga ederdik babaannesine gider dokar gelirdi.Kayınvalidem durumları baştan biliyordu ona da geçti demek zorunda kalmıştık kayınpeder bebek konusunu açınca baskı yapınca eşim annesine vajinismusun geçmediğini anlatmış annesi gelip annemle konuştu tedavi ettirelim götürelim diye.Konuştuk tedaviye gittim çok zor zamanlar geçirdik.Yuvamı annemle kayınvalidem kurtardı diyebilirim.Vajinismus bitince 2 ay sonra hamile kaldım kaybettikten sonra eşimin babaannesi yine başladı herkesin yanında diyor bu da düşük yaptı bebek sevecektik bizim de olacaktı düştü falan hiç tanımadığım insanlara bile sürekli söylüyor.Bazen sırf aileler yüzünden çocuk olacağı varsa bile olmadığını düşünüyorum...Sürekli soruyor kürtajdan sonra adet oldun mu kaç adet oldu ne zaman deneyeceksin falan hep tersliyorum hatta utanmadan taktik veriyor bana yastık koy ayağa kalkma eşin hemen kalkmasın falan daha açık yazamıyorum anladınız.Kaç kere kızdım ama anlamıyor 😢

Aileyi suaturacak olan da eştir ama susturabilene...Ben 1 buçuk yıllık evliyim 10 ay vajinismusla yaşadım eşimin babaannesi her hamile birini duyduğunda gelip bana siz tembel çıktınız beceremediniz dedi çocuk istedi iğneleyici ağlatıcı neler söyledi neler eşimin erkekliğine bile laf etti.Eşim ameliyat oldu narkozdan ayılıyor o arada birinin hamile haberini aldık o amda bile bi siz denk getiremediniz diye bağırdı ölmek istiyordum öyle baskı vardı ki üzerimde.Tabi vajinismus da olunca çok etkilendik eşim de babaannesinden çok etkilenen yapıya sahip hep benim üstüme gelirdi millet bebek bekliyor biz aynı aşamadayız diye.Sürekli kavga ederdik babaannesine gider dokar gelirdi.Kayınvalidem durumları baştan biliyordu ona da geçti demek zorunda kalmıştık kayınpeder bebek konusunu açınca baskı yapınca eşim annesine vajinismusun geçmediğini anlatmış annesi gelip annemle konuştu tedavi ettirelim götürelim diye.Konuştuk tedaviye gittim çok zor zamanlar geçirdik.Yuvamı annemle kayınvalidem kurtardı diyebilirim.Vajinismus bitince 2 ay sonra hamile kaldım kaybettikten sonra eşimin babaannesi yine başladı herkesin yanında diyor bu da düşük yaptı bebek sevecektik bizim de olacaktı düştü falan hiç tanımadığım insanlara bile sürekli söylüyor.Bazen sırf aileler yüzünden çocuk olacağı varsa bile olmadığını düşünüyorum...Sürekli soruyor kürtajdan sonra adet oldun mu kaç adet oldu ne zaman deneyeceksin falan hep tersliyorum hatta utanmadan taktik veriyor bana yastık koy ayağa kalkma eşin hemen kalkmasın falan daha açık yazamıyorum anladınız.Kaç kere kızdım ama anlamıyor 😢
Sinirle yanlış yazdığım kelimeler olmuş affola *o anda yazmam gerekirken başka yazmışım çook pardon

Insani kiram inciten zaten sözler değil mi? Allah size de hayırlısıyla sağlıkla tez zaman da nasip etsin inşaAllah gerçekten bu süreç zor.. Ve bu süre de sizi sizden baska anlayan varsa önce Rabbim sonra yaşayanlar ne güzel sizin kayinvalideniz destek olmuş. Yaşadıklarıniza üzüldüm Rabbim içinize yakin zamanda ferahlandirsin insaAllah 🤲❤ Rabbime olan inancimiz, umudumuz da olmasa ne yapardik bilmiyorum. Rabbim herkese isteyen tüm kardeslerime hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaAllah her zaman Duam bu.. Babaannesine ne laf düşer derdim fakat benim kayinvalidemin yani esimin ananeside sorup duruyor teyzesi.. yani esimin tarafi kisaca... Bu süreçte insan eşinden destek bekliyor ama herkesin eşi bir olmuyor işte inanir misin Kasimda tatil iznimizde annesigildeydik sabah annesi bana hastaneye gidelim konusu acmisken aksam esimle disari ciktigimiz da köylerine gitme konusu acilmisti. Esim dedi ki orada da sorarlar gitmeyelim bosver.. Sanki benden kaynakli gibi konustu. Bilmiyorum böyle ne olur ne biter. Sadece tek bildiğim 1 sene dolduktan sonra Rabbim vermezse de eşime ayrilma konusunu acmayi düşünüyorum çünkü annesi simdiden etkiliyor oglunu ve yuvamin huzurunu bozuyor. O zamani hic düşünemiyorum ve 9 ayda insan yorulur mu inanin yoruldum birşeyleri anlatmaktan ve boşa çıkmasından.. Şuan Rabbim hatrina sabrediyorum. Rabbim büyük yarinlar ne getirecek bilmiyorum sadece Dua, Sabr, Şükür sığınağım. Ayrica kayinvalideme söylenecek sözüm var ama onun seviyesine inmeye benim ahlakim el vermez. Kendisi 2. Cocuguna hamileyken çocuğunu aldiran birisi kocasi kenidisine katil bu diyerek bana bunu anlatti ki kendi yaptıklarına üzülüp laf etmemesi gerekirken kendide cesaret bulup konusuyor bana.. Ama Rabbime havale ettim. Buraya icimi acsam bitmez inanin.. Hakkinizi helal edin .

Eşim dedigim gibi aile anne baba hakki diye kafasina asiri kazimis annesi ve babasi o yuzden asiri düşkün.. esimin cocuk isteme konusuna gelince baslarda bana zamani var diyen inançlı konuşan kisi annesi sorguladigindan beri ister oldu duskunlesti bunada ayri üzülüyorum. Esim tahlil konusuna birsey demiyor benim icin onda birsey olup olmamasida değil olsada cahil insanlarin gözünde yine kadinda diye görürler. Örneğin ben hormonlarima falan baktirdim ettirdim ona ragmen olmayınca zamani var diyen kisi gitti neden niye diyen birisi oldu. Bunlarin sebebi annesi ben annesinin yuvami etkilemesini istemiyorum. Esime dile getirdigim halde yine suçluyum. Esimde bende sorunda olmasa kayinvalidem yine susmucak bunu biliyorum. Rabbime sığındım Rabbim hatrina sabrediyorum.

Seni en çok yarayalayan eşinin değişen tavrı, madem yaparim diyor tahlili bırak yapsın sorun onda çıkarsa bu kadar baskı yapmayı bırakır ailesine de tepksini koyar diye düşünüyorum..

9 aydir gebelik düşünüyorum fakat daha o minik mucizem gelmedi ve bu süreç zaman gecti içimi sıkmaya başladı. Hormonlarima vitamin degerlerime vs baktirdim Elhamdülillah iyi fakat eşimin ailesi tarafindan baski altinda hissediyorum kendimi gectim eşimde annesi sormaya başladığı zamandan sonra bebek istemeye daha çok ister gibi davranmaya başladı. Bebek mi evliliğim mi derken karmakarışık duygular icerine girdim. Bu yüzden de ağustostan beri elimden geldiğince arastirma içerisindeyim soğan kurunu yaptım daha baska seyler de bu ay basida hormonlarima aralık sonuda vitamin tüm kanima baktirdim Elhamdülillah iyi ama mucizem yok. Ancak kendimi kendim teselli ediyorum. Vakti saati dolunca olacak diye inancim sonsuz hayatta hersey Nasip ama bunu eşimin tarafina anlatamiyorum. Böyle dedikçe daha cok uzerime geliniyor sanki... Doktor da meşgalen olsun o kendi gelecektir sen stres altinda oldukca olacağı olanda olmaz dedi. Ama iste diyorum ya baslarda zamani var diye beni teselli eder gibi davranan eşim dahi artik neden olmuyor niye soyle hastalık zamani üzülüyor baslarda böyle değildi. Annesi sormaya basladi esim de degisti. Neyi nasil düşünecegimi düşünemiyorum. Allah'ım tüm isteyenlere hayırlısıyla sağlıkla evlat nasip etsin inşaAllah❤🤲. Bu sayfayi da benim gibi insanlar beni anlar diyerek acmak istedim.
Canim hic takma valla benim esiminde ailesi aciyor konuyu ama ben cevap veriyorum icime atmiyorum millet yatak odamiza kadar karisamaz sonucta kim olursa olsun icime atacagima catir catir soylerim onlar düşünsün

Bastan sona okudum. Gercekten üzüldüm ama nasip iste Rabbim sizede tez vakitte sağlıkla hayirlisiyla nasip etsin inşaAllah bütün yaşadıklarınızı miniginizin gelişiyle Rabbim unuttursun insaAllah ve Rabbim yüreğinize, yüreğimize ferahlık versin🤲❤. Böyle insanlari anlamıyorum. Benim kayinvalidemse Kasimda 7 aylik evli olmama rağmen dolayli yolla bunlarin tanidiginin gelininde olmamis annesi 11 tane dogurdugundan kendimi dogurgan saniyordum demis kiz. Bizde 5 kardesiz bana olmuyor mu yoksa istemiyor musunuz diye sordu bende hayirlisi nasip demelerime rağmen hadi olmuyorsa hastaneye gidelim kalk dedi bende gerek yok dedim sonra bana bunu söyledi. Evde o an ikimizdik ve ben uyuma bahanesiyle baska odaya gectim esime anlattim durumu ve annesini korumsar tarzda konustu kapattı ve sadece ağladım üzüldüm. Baslarda esim istemiyormus gibi hep zamani var diyordu inanin o isi bile yapmaktan kacar gibi uyuyordu. Üzüldüğümle kalıyordum. Annesi ne zaman sorgulamaya basladi esim üstüne dustu ister oldu. Gecen ay acaba yuvam hayirli degil de ondan mi diye dusuncelere bile daldim. Çünkü kendimi mutsuzluguma bir canida mutsuz etmeye hakkim yok gibi düşündüm. Suan son tartismamdan sonra esime dedim ya ailen ya ben diye tabi ailesini savunan sözler söyledi o an sıktım yumruğumu Rabbim senin hatrin icin susuyorum, senin hatrin icin sabrediyorum dedim. Suan bilmiyorum ama 1 aydir o dengeyi kurma cabasinda gibi eşim.. Ben esimin etkilendiginin farkina vardigim icin olmayacaksa 1 sene sonrasinda da olmazsa esime ayriligi acmayi dahi düşünüyorum çünkü annesinden etkileniyor ve sözlerine deger veriyor o yüzden evliliğimde huzurun annesi yüzünden olmayacağını düşünüyorum. Hele bu çocuk konusundan dolayi inanir misin esim beni köylerine götürmek istemedi oradakiler de sorarlar diye.. o kadar üzüldüm ki suclu ben misim gibi... icim cok dolu sizde hakkinizi helal edin. Ayrica belki görümcenizin nazari geciyor olabilir. Çift gözlü olan insanlarin nazari insani kötü eder. Nazar ediyor olabilir o yuzden hamile kalirsaniz elinizden geldigi kadar soylemeyin ve kendinizi bol bol okutun. InsaAllah Rabbim tez zamanda bizlerede hayirlisi ile saglikla nasip eder❤🤲
Çok zor bi süreç ben 2 yıldır yaşyrm. Ama eşim hiçbir zaman laf etmedi hep ben olsun artk yeter dedm ben hep üstüne gittim. Bizm 9 ay olmaynca eşime test yaptrdk bazı değerleri düşük cıktı morfolojisi falan kötü. Şimdi ameliyat olacak ve düzelecek Allah'ın izniyle. Sizde tez zamanda eşinizi bi ürolog doktoruna götürün onda problem diye düşünüyorm. Eğer gitmeyi kesinlikle reddederse bence da açın ayrılık konusunu çünkü sorun onda olablr yada olmayadabilir ama birbrnze destek olun başta çok kötü günler geçireblrsnz bizde geçirdik çok zor gerçekten herkesn icinde kucagn boş Allah düşmanıma bile vermesn ama buda bi sınav napalm katlancaz

Üzülme üzülmek sana zarar verir dolayislada hormonları etkiler demesi kolay biliyorum ama eşinle otur herşeyi konuş ancak birbirinize destek olursanız ve baskı altında hissetmezseniz emin ol kendiliğinden gelir ..benim hikayemde var ama ben artık takmıyorum yinede insan uzuluyo 2 buçuk yıllık evliyim 2017 eylülde evlendik ilk zamandan beri bebek istedik takı ben 2 ay adet olamayıp doktora gittiğimde cıktı sorun ondan öncesi doktor yumurta geliştirmek için komen vermişti fazla uyarmış fsh 72 lere fırlamıştı 2018 haziranında bana erken menopoz teşhisi konuldu çok zor kötü durumlardı hemen tüp bebek dediler ki şansımız azdı öylede oldu yumurta oluştu kalitesiz olduğundan dolayı döllenme yapılamadı esimdede morfoloji 1 dı şansımız yoktu normalden eşimin ailesi sadece benden dolayı cocugumuz olmadığını duymuş ki esimdede sorun vardı uzak sehirlerdeyiz hiç unutmam tatile yanlarına gittik bana kayinvalidem şunu pişir bunu pişir ye iç diye biseyler koyuyo bakliyat gibi ve bana dediği cümle hala hafızamda "yuvanı kurtarmak senin elinde " ben o an şok oldum dondum benim yuvamın kurtulacak biseyi yokki mutluyuz allah razı olsun eşim hep destekçim allahtan gelen bisey diyodu ve ben kaç ay sonra anlattım eşime annesinin dediğini ve kimse karışamaz benim yuvama dedi allaha çok dua ettim ve 2019 ocak ayından tatilden 2 ay sonra hamile kaldım doğaldan 5 haftalık olunca söyledik ailelere ve sevindiler tabi bide gorumcem var bize yakın yerde oturuyorlar 2 aydır gelmiyorlardı ve hamile olduğumu duyunca geldiler 4 yaşında bi çocuğu var ve geldiklerinde bize çocuğuna hep işte senin papucun dama atıldı dayının bebeği olacak kız olur falan diyodu onun oğlu var..onların geldiği ertesi gün kanamayla düşük oldu çok üzüldük tabi ama allahtan gelen bisey aradan 6 ay geçti tekrar normal yoldan hamile kaldım 1bucuk 2 ay kimseye söylemedik daha sonra ailelere söyledik kayinvalidem arayip soruyo nasilsin falan diye cok kotu geciyodu bu hamileligim mide bulantilarim coktu ve yine tesadüfmüdür bilmiyorum ama iyi niyetli düşünmeye calisiyorum 2 aydir falan gelmeyen gorumcem geldi ve ben cok kotu yataktan bile çıkamıyorum herşey kötü kokuyo bulantı yeme içme yok zaten ve yatmam gerekiyo geldi ben o halimle kalktım yemek yaptım kalkıp yardım bile etmedim telefonu aldı eline onla uğraştı hazırladım yedi kalktı oğlu da biraz yaramaz yatirmiyo beni bide akşama kaldı akşam yemeği hazırladım ama o zaman eşim vardı ve kalktı yardım etti esim olunca yapiyo neyse ve ben 2 gün sonra kontrole gittim bebegim atan kalbi 2 gün önce durmuş değerlere göre gorumcemin geldiği gün yani allahtan gelen bisey biliyorum ama tesadüfmü bilmiyorum kimseyi suçlamak istemiyorum ve ben kürtaj olma zorunda kaldım o zamandan beri kayinvalidem aramaz eşimle konuşurlar genelde ben ararım ama hava değişimi olsun diye köye gittim eşim gelmedi sebebini biraz zorlayınca bebeğimizin olmayisiymis o an anladım aile çevre...neyse kun fe yekun diyorum Allah'a teslimim çok uzun oldu helal edin vaktinizden caldiysam
Yaa nasıl üzüldüm içim yandı resmen ne zor şeyler atlatmışsın rabbim kucağını doldursun inşallah bu sefer olursa eşinden başka hiçkimseye söyleme göz değiyo belli ki. Bide bebek tutunsun diye ilaç vermedi mi doktorun

Insani kiram inciten zaten sözler değil mi? Allah size de hayırlısıyla sağlıkla tez zaman da nasip etsin inşaAllah gerçekten bu süreç zor.. Ve bu süre de sizi sizden baska anlayan varsa önce Rabbim sonra yaşayanlar ne güzel sizin kayinvalideniz destek olmuş. Yaşadıklarıniza üzüldüm Rabbim içinize yakin zamanda ferahlandirsin insaAllah 🤲❤ Rabbime olan inancimiz, umudumuz da olmasa ne yapardik bilmiyorum. Rabbim herkese isteyen tüm kardeslerime hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaAllah her zaman Duam bu.. Babaannesine ne laf düşer derdim fakat benim kayinvalidemin yani esimin ananeside sorup duruyor teyzesi.. yani esimin tarafi kisaca... Bu süreçte insan eşinden destek bekliyor ama herkesin eşi bir olmuyor işte inanir misin Kasimda tatil iznimizde annesigildeydik sabah annesi bana hastaneye gidelim konusu acmisken aksam esimle disari ciktigimiz da köylerine gitme konusu acilmisti. Esim dedi ki orada da sorarlar gitmeyelim bosver.. Sanki benden kaynakli gibi konustu. Bilmiyorum böyle ne olur ne biter. Sadece tek bildiğim 1 sene dolduktan sonra Rabbim vermezse de eşime ayrilma konusunu acmayi düşünüyorum çünkü annesi simdiden etkiliyor oglunu ve yuvamin huzurunu bozuyor. O zamani hic düşünemiyorum ve 9 ayda insan yorulur mu inanin yoruldum birşeyleri anlatmaktan ve boşa çıkmasından.. Şuan Rabbim hatrina sabrediyorum. Rabbim büyük yarinlar ne getirecek bilmiyorum sadece Dua, Sabr, Şükür sığınağım. Ayrica kayinvalideme söylenecek sözüm var ama onun seviyesine inmeye benim ahlakim el vermez. Kendisi 2. Cocuguna hamileyken çocuğunu aldiran birisi kocasi kenidisine katil bu diyerek bana bunu anlatti ki kendi yaptıklarına üzülüp laf etmemesi gerekirken kendide cesaret bulup konusuyor bana.. Ama Rabbime havale ettim. Buraya icimi acsam bitmez inanin.. Hakkinizi helal edin .
Ben bu gece rüyamda eşimden boşandığımı gördüm dünyam başıma yıkılmıştı araya fitne fesatlar girmişti aileme gidememiştim ev tutmak istemiştim giriş bi daireye bakıyodum 1200 lira kira diyodu ben napıcam nasıl edicem eşim nerde ben niye boşandım kim sebep oldu diye kendimi yerken kalbim dahasını kaldıramadı herhalde uyandım ve çok şükür dedim rabbim rüyaymış şimdi boşanmak kısmı öyle kolay değil hem maddi hem manevi kolay değil. Bi büyüğüm şey derdi bana ben boşanırdım da en kötü koca bile kocasızlıktan iyidir diye boşanmadım dul kadın olmayı yediremedim kendime demişti bence sen öncelikle evliliğini nasıl ne şekilde kurtarabilirm onun derdine düş çocuk mutsuz bi yuvaya gelmesin diye düşünüyorum ve eşini gerçekten seviyosan ailesine inat eşine yuvaana sahip çık derim yuvayı dişi kuş yapıyor maalesef ve tıpta çok şükür herşeyin çaresi var eşin de tahlillerini yapsın belki eşin sana söylemiyodur ailesinin daha neler dediğini kafasına takılan şeyler vardır belki o yüzden birbirinizi anlamaya çalışın ve bence izniniz varsa eğer bi hafta telefonları evde bırakıp bi tatile çıkın kafa dinleyin beraber olun rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah

Seni en çok yarayalayan eşinin değişen tavrı, madem yaparim diyor tahlili bırak yapsın sorun onda çıkarsa bu kadar baskı yapmayı bırakır ailesine de tepksini koyar diye düşünüyorum..
Malesef tavır koyabilecek birisi değil canım benim. Neden diyeceksin annesi eşim araba alacakti beğendiği arabada fazla pahaliydi ve annesi faizle almak istemesine engellemeye calismak yerine kocasina diger oglu haram vs demelerine ragmen annesi alsin beğenmiş etmis daha neler diyerek esimde ne abisini ne babasini galeye aliyor tabi annesini dinliyor duyuyor abisi diyor annem senin iyiligini istemiyor esim diyor yok abi annem de benim icin diyor diye söylüyor yani benim param olmasa biriken arabayi almak istediği para kendinin olsa annesini dinler gider faizle alirdi. Ama ben de abi ve babasindan yana olup istemiyorum dedim günah diye anlattim anca ikna oldu tatilimiz araba konusu yüzünden harap oldu o derece ve eger faizle alsaydi annesini izinden gidip su 1 sene sonra ayrilma sözünü gerçekten açacaktım. Çünkü iki hayatımız da cehenneme dönecekti ve bu yola sadece bu hayat icin cikmamistim o yüzden cehennemde yanmayi yeglemek yerine ayrilmayi tercih etmeyi dusunecek kadar kafam donuklasmisti Allah'ım yardimcim oldu da Elhamdülillah faize girmedi. Yani kendisinde sorun olmasi annesini susturacagi anlami tasimaz esim icin çünkü annesi gercekten tabiri caizse kanatsiz melek ona toz konduramıyor kendide dile getirir cennet annelerin ayagi altinda diye ama bilmiyor ki her anneni değil. Bunu diyorum bunu söylediği zaman susuyor baska konuya geçiyor canim benim sen düşün .

Canim hic takma valla benim esiminde ailesi aciyor konuyu ama ben cevap veriyorum icime atmiyorum millet yatak odamiza kadar karisamaz sonucta kim olursa olsun icime atacagima catir catir soylerim onlar düşünsün
Canim benim sorduklarinda susmuyorum insan gibi cevaplarini veriyorum hayirlisi nasip ne zamansa o zaman diye ama inan daha cok üzerime geliyorlar. Teyzesine dahi böyle cevap veriyorum hala devam ediyor sanki hamileymisim gibi erkek mi kiz mi istiyorsunuz sen düşün bunlara cevap yetismez.. Demisler ya cahille münakaşa ya girme gercekten öyle birileri susmak bilmiyorlar.

Çok zor bi süreç ben 2 yıldır yaşyrm. Ama eşim hiçbir zaman laf etmedi hep ben olsun artk yeter dedm ben hep üstüne gittim. Bizm 9 ay olmaynca eşime test yaptrdk bazı değerleri düşük cıktı morfolojisi falan kötü. Şimdi ameliyat olacak ve düzelecek Allah'ın izniyle. Sizde tez zamanda eşinizi bi ürolog doktoruna götürün onda problem diye düşünüyorm. Eğer gitmeyi kesinlikle reddederse bence da açın ayrılık konusunu çünkü sorun onda olablr yada olmayadabilir ama birbrnze destek olun başta çok kötü günler geçireblrsnz bizde geçirdik çok zor gerçekten herkesn icinde kucagn boş Allah düşmanıma bile vermesn ama buda bi sınav napalm katlancaz
Aynen benim 1 sene sonra ayrilik düşünme sebebim zaten eşim çünkü bana destek çıkan sahiplenen birisi değil. Bu yüzden beni o dusunceye itiyor değilse kim ister yuvasi yıkılsın. Ondan istediğim denge kurmasi ama maalesef son tartismadan sonra yapmaya çalışıyor gibi ama bilmiyorum inşaAllah hicbirseye gerek kalmaz hayirlisiyla sağlıkla Rabbim tüm isteyenlere de bizede nasip etsin inşaAllah 🤲

Aynen benim 1 sene sonra ayrilik düşünme sebebim zaten eşim çünkü bana destek çıkan sahiplenen birisi değil. Bu yüzden beni o dusunceye itiyor değilse kim ister yuvasi yıkılsın. Ondan istediğim denge kurmasi ama maalesef son tartismadan sonra yapmaya çalışıyor gibi ama bilmiyorum inşaAllah hicbirseye gerek kalmaz hayirlisiyla sağlıkla Rabbim tüm isteyenlere de bizede nasip etsin inşaAllah 🤲
Üzüldüm senin için canm ya benm eşim bana destek olmasa ben duramazdm heralde annesini bile terslyo yeri geliyo beni göndermyo eltilermn bebeklerni görüp üzülürüm diye sen istersen git dio istemzsen gitme diyo. Insallah düzelir aranz canm herşeyden önemlisi sizin ilişkinz

Ben bu gece rüyamda eşimden boşandığımı gördüm dünyam başıma yıkılmıştı araya fitne fesatlar girmişti aileme gidememiştim ev tutmak istemiştim giriş bi daireye bakıyodum 1200 lira kira diyodu ben napıcam nasıl edicem eşim nerde ben niye boşandım kim sebep oldu diye kendimi yerken kalbim dahasını kaldıramadı herhalde uyandım ve çok şükür dedim rabbim rüyaymış şimdi boşanmak kısmı öyle kolay değil hem maddi hem manevi kolay değil. Bi büyüğüm şey derdi bana ben boşanırdım da en kötü koca bile kocasızlıktan iyidir diye boşanmadım dul kadın olmayı yediremedim kendime demişti bence sen öncelikle evliliğini nasıl ne şekilde kurtarabilirm onun derdine düş çocuk mutsuz bi yuvaya gelmesin diye düşünüyorum ve eşini gerçekten seviyosan ailesine inat eşine yuvaana sahip çık derim yuvayı dişi kuş yapıyor maalesef ve tıpta çok şükür herşeyin çaresi var eşin de tahlillerini yapsın belki eşin sana söylemiyodur ailesinin daha neler dediğini kafasına takılan şeyler vardır belki o yüzden birbirinizi anlamaya çalışın ve bence izniniz varsa eğer bi hafta telefonları evde bırakıp bi tatile çıkın kafa dinleyin beraber olun rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah
Cok doğru demissin canım benim. Bunlari evlendigim den beri düşünüyorum inan. Mutsuz bir yere veya bir evliliği çocuk kurtarmıyor bunlari oyle cok düşündüm ki.. dedigin gibi eşimde ki sorunlari çözmeye calistigimda kendimi tartisma hir gürün icinde buluyorum.. benimde bildiğim vir sözdür. Insanın yastığı değişir de yazisi değişmezmis. O yuzden bunu aklimdan hic cikarmam. Ve Rabbim hatrina sabrediyorum inan ve herseyi yapıyorum ama esim değişik ben yokum sanki onun gözünde ailesine tapar gibi buraya özet cümle yaziyorum yasadiklarimi yazsam ne demek istedigimi neden boyle düşündüğümü anlarsin. Ayrilik konusunu kafama Kasimda olustu. Çünkü dünyalık birseyde eşim yine onu yanlış yonlendiren annesini dinliyordu faize girmeye girecekti o derece dogru soyleyenleri duymuyor ama annesini duyuyor cunku kafasinda annelerin ayaklari altinda cennet anne melek gözünde böyle kafasi cocukluktan yikanmis diye düşünüyorum yada oyle gormeyi istiyor bilmiyorum. Ben birşeyleri anlatmaya calisayim anlmak istemiyor beni suclu olan birisi oluyorum. Biz aileyiz diyorum kararlarini kendin ver yanlis da olsa olsun öğren ama yok kendi fikri yok babasi annesi onaylarsa her konuyu danisir. Haliyle onlarda herseyde söz sahibi dusun 1 sene sonra ailesinin yanina gideriz belki diye sirf annesi kış zamani tasinmaz diye dogu kutbuna bakan bi evde soguk mu soguk bi evde bana kisi gecirtecek kadar annesini dinleyip ben tasinalim dememe ragmen sozumun bir anlami olmadi. Daha ne yapa yim bilmiyorum..

Konusmam mi konustum dile getirdim. Ama anlamak istemiyor. Ailesine toz kondurmak bir yana dünya bir yana tek suclu benim her konuda.. Çünkü ne zaman bir sıkıntımi söyleyecek olsam sonu tartismali bitiyor ve suclu oluyorum artik yorulduğum icin de gecen ay soylememem gerekeni dahi soyledim ya ailen ya ben diye ama ona ragmen yine ailesine soylediklerimin tam tersi seklinde haksiz birakti beni ve Rabbim hatrina sabret sus dedim. Değilse sonuc güzel yerlere varmazdi biliyorum. Suan 1 aydir bir denge kurma cabasinda gibi.. mesela annesi ile 1 gun konusmasa 1 gun konuşurdu 1 aydir haftada 2 veya 3 e indirdi çünkü en son dile getirdim. O yüzden karmasik duygular icine düşmüştüm gecen ay suan iyi sayilirim elhamdülillah. Çocuk icin yuvam icin hayirli mi olmasi yoksa olmamasi mi hayırlı diye çünkü ben düşününce yasadiklarimi bilemiyorum artik o yuzden Rabbime sığındım.
Bu sorunlar çözülmeden bence çocuk denemeyin. İstihareye de yatabilirsin için nasıl rahat edecekse. Ama eşine anneni arama demen ters teper. En soğuk adam bile.oyle deyince yapışıyor anasına.

Üzüldüm senin için canm ya benm eşim bana destek olmasa ben duramazdm heralde annesini bile terslyo yeri geliyo beni göndermyo eltilermn bebeklerni görüp üzülürüm diye sen istersen git dio istemzsen gitme diyo. Insallah düzelir aranz canm herşeyden önemlisi sizin ilişkinz
Ne güzel maşallah canim benim malesef benim eşim eltimin çay bardağını kalkip doldurmam icin göz işaretiyle hani anne çocuğuna hrrkes icinde yapar ya onu yapip beni yonlendirip eltimin bardagini doldurtan birisi en basit daha neler buraya hangi birini yazayim ki...

Malesef tavır koyabilecek birisi değil canım benim. Neden diyeceksin annesi eşim araba alacakti beğendiği arabada fazla pahaliydi ve annesi faizle almak istemesine engellemeye calismak yerine kocasina diger oglu haram vs demelerine ragmen annesi alsin beğenmiş etmis daha neler diyerek esimde ne abisini ne babasini galeye aliyor tabi annesini dinliyor duyuyor abisi diyor annem senin iyiligini istemiyor esim diyor yok abi annem de benim icin diyor diye söylüyor yani benim param olmasa biriken arabayi almak istediği para kendinin olsa annesini dinler gider faizle alirdi. Ama ben de abi ve babasindan yana olup istemiyorum dedim günah diye anlattim anca ikna oldu tatilimiz araba konusu yüzünden harap oldu o derece ve eger faizle alsaydi annesini izinden gidip su 1 sene sonra ayrilma sözünü gerçekten açacaktım. Çünkü iki hayatımız da cehenneme dönecekti ve bu yola sadece bu hayat icin cikmamistim o yüzden cehennemde yanmayi yeglemek yerine ayrilmayi tercih etmeyi dusunecek kadar kafam donuklasmisti Allah'ım yardimcim oldu da Elhamdülillah faize girmedi. Yani kendisinde sorun olmasi annesini susturacagi anlami tasimaz esim icin çünkü annesi gercekten tabiri caizse kanatsiz melek ona toz konduramıyor kendide dile getirir cennet annelerin ayagi altinda diye ama bilmiyor ki her anneni değil. Bunu diyorum bunu söylediği zaman susuyor baska konuya geçiyor canim benim sen düşün .

Yuh ya onları anne doğurdu bizi doğurmadı mı, annesine tapıyor resmen 🙄 işin çok zor ana kuzusu biriyle... Allah yardımcın olsun canım.

Bu sorunlar çözülmeden bence çocuk denemeyin. İstihareye de yatabilirsin için nasıl rahat edecekse. Ama eşine anneni arama demen ters teper. En soğuk adam bile.oyle deyince yapışıyor anasına.
Hic arama falan gibi cumleler kullamiyorum aramak konusmak değil. Konussun onlari atsin da demiyorum ona sadece denge kur bana fistigim diyorsa yavrum diyorsa annesine de söylüyor yani bana cicim diyorsa ona canim demeli bunu yapmiyor bende oyle düşünüyorum ama nasil olur bilmiyorum.

• Beğen
Reactions: Kuf
Yuh ya onları anne doğurdu bizi doğurmadı mı, annesine tapıyor resmen 🙄 işin çok zor ana kuzusu biriyle... Allah yardımcın olsun canım.
Evet tapiyor burada söylediklerimin daha fazlasi var. Allah razi olsun canim bende ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Karmakarisigim..

Back