Gebeliğim evliliğim ve gücümün son damlası...

Ne bilipte böyle yorum yapıyorsunuz KONU SAHİBİ HAKLI.... Bu benim fikrim kimseyi ilgilendirmez kimseye göre fikir yazmiyorum konu sahibine yazdım. İçsin çalışmadan kadının ilacını bile almadan içsin hastaneye gidemeyen hamile bir kadın haklı kimse kusura bakmasın iyide yapmış bu benim fikrim ya fikir vermeyin bana......

Peki, haklı.
Sizde canınız sıkılınca kocanızın esprisinden anlam çıkartıp onu evden kovuyorsunuz sanırım.
Sizde haklısınız ne diyim.

Peki, haklı.
Sizde canınız sıkılınca kocanızın esprisinden anlam çıkartıp onu evden kovuyorsunuz sanırım.

Arkadaşlar neden hıc empati yapmıyorsunuz.. fikirler farklı olabılır neden insanların fıkir hal ve hareketlerini alayvari sekılde karsılıyrsunuz. Sızın yasanmıslıklarınız hayat tecrubenız buyume sekliniz bıle bır baskasınkınden farklı olabılır.. Evet burada fıkır almak ıcın yazıyor soruyor ciziyor olabiliriz ama bazen de belkı altta yatan anlatılamayacak seyler oldugunu neden hıc dusunmuyorsunuz... İnsanlar burda sorunlarını yazıyorsa en son caresı oldugu ıcın dır.. Sızde birazcık empatı yapıp en azından genel bir fikir vermek yerine neden su kahkaha emojısını eklıyorsunuz mesela.... Baska bır ınsanın hatada olsa hayatını yıkan seyler sızın kahkahalarınızın neden esiri oluyor !!!

Peki, haklı.

Ben zaten haklı olsam buraya yazıp fıkır alma gereği bıle duymazdım... Sankı hala hak talep ediyormuşum gibi suclama yapıyorsunuz. Bu insan hatasının farkında zaten ve yaptıgı hata da namussuzluk ahlaksızlık kocasına laf getiren turden bısey degıl.... Dogru degıl ama en azından affedilemez bişey degıl ve adam hala evde yok bu kadarını hala hak ettıgımı dusunuyorsunuz ya umarım basınıza gelmez umarım buyuk konusmuyorsunuzdur!!

Bence yazmaya bile değmez yorumlar var. Ya fikrimize karışmak kimin haddine.. Kimene bana göre siz haklısınız bunu neden kimse kabullenemiyor yada kime hesap vermek zorundayım. Boş boş konuşuyorlar işte uğraşamiycam. Bence yorum silme diye bişey olmalı konu sahibi beğenmediği yorumu silmeli. Yok niye çocuk yaptın yok tvdeki kadınım kıskandın aayyyy illallah geldi

Konu ayrıntıları olmadığı için pek yorum yapamıyorum ancak;
Bence her erkek, eşi hamileyken trip nasıl çekilir dersi almalı. Ben kıskançlık, alınganlık vs yaşamadım hiç, çok rahat bir hamilelik geçirdim ancak ruh sağlığım bozuktu ve depresiftim. Doğum sonrası ise eski ben değil memeleri yaralı, göğsünden süt akan, gecelik ve emzirme atletiyle dolaşan, bölgesel kilo almış, göbeği sarkmış bir kadın gördüğüm için depresiftim. Zamanla her şey hafifledi ancak hamilelik ve doğum sonrası belirli bir süre kadın için hiç kolay değil. Erkek için de karısının yeni halleri kolay olmayabilir ancak kadın bin tane durumu göğüslerken erkek de bir zahmet daha anlayışlı olmayı becerebilsin.

Ben o gülücük işaretini size mi koymuşum? Hayır.
Sizin mesajınızla cevap olarak dalga mı geçmişim? Hayır.
Ee o zaman?
Benim takıldığım konu siz bile "ben haksızım" derken "Hayııırrr oo %100 haklııı tamaamm mııı?" diyen güruh. Kendiniz haksız olduğunuzu kabul ediyor musunuz? Evet, o zaman bitti gitti.
Kusura bakmayın,evet büyük konuşuyorum. Çünkü aklım fikrim yerinde, işsiz güçsüz, evde sürekli içen bir adamdan İSTEYEREK çocuk yapmam, evdeki çocuğuma yazık günah değil mi? Önce durumunu düzeltir öyle çocuk yaparım.
Ha empati yapayım:
Ben sürekli gereksiz kıskançlık yapıyorsam, eşime sürekli defol git diyerek evden kovuyorsam bu konuda da eşime hak veririm. Ben abartmışım derim. Dönüp dönmemek ise eşimin insiyatifinde olur. Çünkü hatalı olan benimdir ve adamın sabrını taşırmışımdır. Anladınız mı?
Nasıl bir kadın ortada bir "ahlaksızlık, namussuzluk" olmadan da evini terkedebiliyorsa (eşle anlaşamama, şiddetli Geçimsizlik ya da dayak vs), eşimde ben sabrını taşırdığımda evini terkedebilir. Ki eşinizi bu konuda savunmuyorum ama büyük oranda eşiniz haklı. Yersiz bir kıskançlıkta eşinizi evden kovup "ve evine gelmedii" diyerek mağdur edebiyatı yapıyorsanız ben eşinize hak veririm. Çünkü adamı kovan sizsiniz.
Ve %1000 eminim aynı olay tam tersi bir şekilde gerçekleşseydi, eşiniz sizin yaptığınız espriyi büyütüp size "evden defol giiitttt!!!!" deseydi burada bütün herkes eşinize hakaretler yağdırırdı. Ama siz söyleyince "hamilelik psikolojisi, alttan alsa olmaz mıymış" deniyor, bu ayrımcılık değil de nedir? Genelde kadınları savunurum, hatta hep kadınları savunurum ama bu konuda eşiniz haklı. Tavsiye mi istiyorsunuz? Veriyim o zaman. Bence eşinizle arayı yumuşatmaya çalışın, neden eve gelmedin diye azarlamadan güzelce konuşarak onu eve davet edin. Güzel de bir yemek hazırlayıp baş başa yiyin, birbirinize sözler verin. Mesela siz gereksiz kıskançlık yapmayacağınıza, bu huylarınızı törpüleyeceğinize dair uzunca bir konuşma yapın. Anlattığınıza göre bıkmış çünkü, ben bu şekilde ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Yoo sız anlamamakta cıdden ısrarcısınız bence bukadar yogun gereksız edebıyat yapıp yargı yerine butun detayları iyice bir okuyun... Ben 7 aylık hamıleyım ve esım 1 aydır ıssız ve biz sadece 1 aydır bu haldeyız..gercekten okadar gereksiz onyargılısınızkı ve evt gercekten cook buyuk konusuyorsunızkı bu hayattan saglam silleler yememissınız dıye dusunuyorum.. Ben hayatımı bılıyorum onceki evlılıgımide bılıyorum o evlılıkte nasıl saglam bır sille yedıgımide.. Hanı derler ya ihanetin sereflısı olmaz ama buda daniskası diye o şekilde işte. Bu evlılıgımde neden bukadar kucuk seylere takıldıgımıda bılıyorm nedenini cok ıyı bılıyorum ve Bunu esimde bıliyor... Suanda itibaren asla detay vermeyeceğim cunku gercekten anlamak istemeyene bıseyleri anlatamıyorsun.

Heşryi okumak zorunda mıyım? Parça parça anlatıyorsunuz konuyu, ben sizin her yorumunuzu tek tek takip etmek zorunda mıyım? Öyle bir zorunluluğum var mı?
Konunuzun başında 1 aydır işsiz olduğunu yazmamışsınız ki? Nereden bilebilirdim? Peki o zaman bu kısmı geri alıyorum ama yine de haksızsınız üzgünüm. Çünkü adamı bunaltıp evden kovan sizsiniz. Adam da sizin dediğinizi yapmış ve evden gitmiş. Eğer geri döndürmek istiyorsanız dediğim gibi klasik ama etkili bir konuşma yaparak ona söz vermeniz. Başka birşey değil.

Ha şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, beni tanımadan yaşadıklarım veya hayatım hakkında yorum yapma lüksüne sahip değilsiniz, burada benim hayatımı değil sizin konunuzu tartışıyoruz. Ve eminim sizde dahil buradaki bir çok kadın benim yaşadıklarımı yaşamamıştır. 22 yaşındayım ama bir başkası benim bu zamana kadar yaşadıklarımı yaşasaydı belki de intihar ederdi. Belki de sizinki kadar toz pembe bir hayatım olmadığı için kocama, sevgilime bu kadar şımarıklık yapıp evden defol git demiyorumdur, aramızdaki fark budur. Bir de neden bu kadsr küçük şeylere takıldığını bilmiyorsunuz falan demişsiniz, e o zaman anlatın da bilelim, belki gerçekten siz haklısınızdır.Sizi pohpohlayamadığım için özür dilerim, sanırım istediğiniz gibi yorum yapmadığım için "beni anlamıyorsunuz" dediniz. Neyse, iyi günler.

Hepsını okumuyorsanız o halde yorum yapma hakkınada sahip degılsınız kusura bakmayın.. Pohpohlamak evet ne pohpoh ne pohpoh.. Yaptıgım hatayı kabul ediyorum yıne pohpoh diyorsunuz.. Yazık ya vlla yazık... Neyse..bu sıkıntımın arasında size laf yetıstırmekle ugrasamayacagım...

Hanımefendi ben konuyu okur geçerim ama siz konunun içerisinde detayları belirtmek zorundasınız. Anlatabiliyor muyum?
Sıkıntınızı anlayabiliyorum, üzüldüm de halinize. Ama çözümü belli değil mi? Siz hala "ve eve gelmedi" tantanasındasınız, adamı kovmuşsunuz zaten e haksız olduğunuzu da kabule diyorsanız konuşun kocanızla. Zor mu bu kadar? Aslında bu açıdan düşünün kocanız 1 ay önce işsiz kalmış, 2. Çocuk yolda geliyor bir çocuk daha var, e adam stres olmuştur size patlamıştır. Bunları hiç mi düşünemiyorsunuz?

Bakın ben ona git dedim evet gıttı sonra aradım ozur dıledm geldı ve geldıgınde ıs aramaması ve elindeki paranın nerden geldıgını sordugum da asla ve asla cevap vermek ıstemedı bu sefer kalktı cantasını hazırlayıp kendisi gıtmek istedi ben bırakmadım ama ne yaptı valizi bırakıp evde ıctı ıctı sonrada cıkıp gıttı.. Ben ozrumu dıledıkten sonra yınede boylesine değişen bir adami nasıl tekrar arada gel derim soylerm isiniz.. Fazlasını ıstyor suan yalvarmamı belkıde hadı yaptım cocuklarım ıcın ama benım ona gel demem aramam bundan sonrası ıcın yıne rısk cunku cok degstı herseyde ego yapıyor boburlenıyor resmen ve bu adam 1 ayda bu hale geldi...git dedın gittim sonra da kopek gıbı agladın telefonda gelmem ıcın diyen bir adamı tekrar nasıl arayıpta tepeme cıkarırım soylermısınız?

Ve artık onunla benım degil bır buyugumuzun konusması gerekıyor. Boyle duşunuyorum.

İşte böyle anlatacaksınız hanımefendi.
Siz bunu asıl konunuza yazmadığınız için millet size yükleniyor, çünkü olayın içeriğini vs bilmiyorlar. Bunu konunuza güncelleme olarak yazın, ona göre insanlar yorum yapsın.

Ben bir büyüğünüzün eşinizle konuşmasının bir işe yarayacağını sanmıyorum, eşiniz zaten gemileri yakmış gibi duruyor. Ha sizin asıl tasalanmanız gereken konu evden gitmesi değil, elindeki parayı nereden bulduğu.

Erkek kardeşinden para istedı borcum vr diye onlar 4 bin TL gönderdiler birkac gun once... Bense bu parayı borca verdiysen neden hala cebin para dolu dedıgımde asla soylemeyıp ustume yurudu... Ailesinden cekınıyor aslında hele annesinin uzulmesını hıc istemez. Ama onlarda bıkmış artık kimse ugrasmak istemiyor. Muhtemelen kumar oynuyor ailesi soyledi.... Bugun ogrendım bunuda....

Eğer böyle bir durum varsa - ki, sizden para saklıyor, borca verdim dediği parayı vermiyor vs- bence 2 çocuğunuzun selameti için ayrılmalısınız. Ayrılmak bir seçenek değilse bile ciddi bir konuşma yapmanız gerekiyor.

Bu kadar olandan sonra hele eve gelmeme gıbı bır durum var iken affetmelımıyim bilemiyorum.. Zaten adam ortada yok ama bır gun muhakkak gelecek. Zaten valizini almadı ustu bası oldugu gıbı cıktı.. Elindeki o para bıttıgınde ne yapacak cok merak ediyorum.

Ben olsam bu kadar yalan söyleyen bir adamı affetmem. Hadi o parası sizden sakınıp içkiye kumara yatırıyor, 2 çocuğunun boğazından sakınmaya ne hakkı var?

Ben olsam bu kadar yalan söyleyen bir adamı affetmem. Hadi o parası sizden sakınıp içkiye kumara yatırıyor, 2 çocuğunun boğazından sakınmaya ne hakkı var?

Allah bna yasattıgını dokturdugu gozyaslarının bin katını yasatsın..Her adımında ayagı tasa takılsın demekten baska ne carem ne sozum kaldı.Bu kadar kin ve nfret dolu bı insanı omrumde gormedim tanımadım... Her insan hata yapar özur dedim ama nafile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…