Ben o gülücük işaretini size mi koymuşum? Hayır.
Sizin mesajınızla cevap olarak dalga mı geçmişim? Hayır.
Ee o zaman?
Benim takıldığım konu siz bile "ben haksızım" derken "Hayııırrr oo %100 haklııı tamaamm mııı?" diyen güruh. Kendiniz haksız olduğunuzu kabul ediyor musunuz? Evet, o zaman bitti gitti.
Kusura bakmayın,evet büyük konuşuyorum. Çünkü aklım fikrim yerinde, işsiz güçsüz, evde sürekli içen bir adamdan İSTEYEREK çocuk yapmam, evdeki çocuğuma yazık günah değil mi? Önce durumunu düzeltir öyle çocuk yaparım.
Ha empati yapayım:
Ben sürekli gereksiz kıskançlık yapıyorsam, eşime sürekli defol git diyerek evden kovuyorsam bu konuda da eşime hak veririm. Ben abartmışım derim. Dönüp dönmemek ise eşimin insiyatifinde olur. Çünkü hatalı olan benimdir ve adamın sabrını taşırmışımdır. Anladınız mı?
Nasıl bir kadın ortada bir "ahlaksızlık, namussuzluk" olmadan da evini terkedebiliyorsa (eşle anlaşamama, şiddetli Geçimsizlik ya da dayak vs), eşimde ben sabrını taşırdığımda evini terkedebilir. Ki eşinizi bu konuda savunmuyorum ama büyük oranda eşiniz haklı. Yersiz bir kıskançlıkta eşinizi evden kovup "ve evine gelmedii" diyerek mağdur edebiyatı yapıyorsanız ben eşinize hak veririm. Çünkü adamı kovan sizsiniz.
Ve %1000 eminim aynı olay tam tersi bir şekilde gerçekleşseydi, eşiniz sizin yaptığınız espriyi büyütüp size "evden defol giiitttt!!!!" deseydi burada bütün herkes eşinize hakaretler yağdırırdı. Ama siz söyleyince "hamilelik psikolojisi, alttan alsa olmaz mıymış" deniyor, bu ayrımcılık değil de nedir? Genelde kadınları savunurum, hatta hep kadınları savunurum ama bu konuda eşiniz haklı. Tavsiye mi istiyorsunuz? Veriyim o zaman. Bence eşinizle arayı yumuşatmaya çalışın, neden eve gelmedin diye azarlamadan güzelce konuşarak onu eve davet edin. Güzel de bir yemek hazırlayıp baş başa yiyin, birbirinize sözler verin. Mesela siz gereksiz kıskançlık yapmayacağınıza, bu huylarınızı törpüleyeceğinize dair uzunca bir konuşma yapın. Anlattığınıza göre bıkmış çünkü, ben bu şekilde ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum.