Canım şimdi şöyle , kadınların hormonları tiroid ve böbrek üstün bezlerinden salgılanıyor, erkeklik hormonu yükseldiğinde mesela adet düzensizliği gecikmeler oluyor , progrestoron da rahim içini hazırlayan hormon yani aslında rahim kalınlaşır sonra adetle birlikte o duvar dökülür ya öyle.. bu yüzden kadınlarda tiroid önemli rol oynuyor. Eğer progestoron hormonu düşük çıktıysa ,ben mesela uzun süre tedavi gördüm adet olamıyordum duphaston adında bi ilaç vermişlerdi ben onu 8-9 ay kullandım.
Bu ilacın içinde hem progestan var hemde ,adet sökücü yani adet olamıyorsan söküyor ama aynı zamanda da bebeğin tutunmasına yardımcı. Hamile kalırsan hiç bi zararı olmuyor progestan sayesinde rahim kalınlaşıyor. Bunu doktoruna sorabilirsin kombinasyonlu bir ilaçtır. ve sana iyi gelebilir haftaya değerlerine bakınca bide kadın doktoruna gidip bunu danışabilirsin. Onun dışında ben sana inositol vitaminini öneririm ,yumurtalıkları felan kalşteleştiriyor olgunlaştırıyor , aynı zamanda saç dökülmesi tırnak kırılmasıni önlüyor azaltıyor ve hormonları da denge de tutuyor. Daha çok pko da verilen bir vitamin olsa da ,pko olmayan çok arkadaşım kullanıyor çoğu da hamile kaldı vitaminle. Bence bağışıklığını felan bu şekilde destekleyebilirsin.
Haşimato ve tiroid hastaları için belli beslenme programı da önemli ,lahana gibi şeyler pek önerilmiyor brokoli lahana şalgam gibi şeyler iyi gelmiyormuş ama bunu doktoruna sor ,randevuda neler iyi gelir neler iyi gelmez tuzu da sor bazısı tuz iyi diyor bazısı iyi değil diyor ..