Gebeliğe Hazırlık Tiroid ve gebelige hazirlik...Lutfen bakar misiniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hamilelik dönemimden iki ay öncesinden beri euthyrox kullanıyorum. Tsh 4.32 civarındaydı. 50 mg ile başladım ama yetmedi dozu. Şimdi 4 gün 75 mg 3 gün 100 mg kullanıyorum. Hamile kalmayı engellemesini geçtim hamile kalsan bile bebekte gelişim bozukluklarına veya erken doğuma neden olabiliyormuş. Dahiliye endokrinolojiye gönderir mutlaka git

Cok sey okudum bunun hakkinda. Kokrtum daha dogrusu...
Dahiliye'ye gittigimde kadin doktor pek ilgilenmedi. TSH degerimi sordu ve ne zaman gebeligimi dusundugmu bilmek istedi. Ilac yazdi, 1 ay sonra yine kontrole gel dedi ve odadan ciktim. 2 dakika bile surmedi. Baska sehirde ozel hastaneye gitme karari aldim. Ovulasyon takibimi biraktim galiba gebeligimi erteleyecegim...

Cok sey okudum bunun hakkinda. Kokrtum daha dogrusu...
Dahiliye'ye gittigimde kadin doktor pek ilgilenmedi. TSH degerimi sordu ve ne zaman gebeligimi dusundugmu bilmek istedi. Ilac yazdi, 1 ay sonra yine kontrole gel dedi ve odadan ciktim. 2 dakika bile surmedi. Baska sehirde ozel hastaneye gitme karari aldim. Ovulasyon takibimi biraktim galiba gebeligimi erteleyecegim...
Bence de, imkanın varsa özele git.ben de özelde takip ediyorum heriki durumuda. Dırf troid yüzünden gebeliği erteleme bence, bak ben ikisini de beraber götürüyorum 😊

Tiroid hastası biri olarak söylüyorum. Değerlerini düzene sokmadan hamile kalma. 5 değeri çok yüksek dgl ama hamilelik düşünen biri için fazla Max. 2.5 larda olması gerek cnku hamilelikte hormonlardan sebep tekrar yukselior ve hamilelik boyunca da ilaç kullanman gerek ztn mutlaka dahiliyeye gorunmelisin :)

Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacaktı, internette araştırdım pek bir yanıt bulamadım.

Şöyle ki; gebeliğe hazırlık yapıyoruz. Sağlık ocağında kan testi yaptırdım. TSH 5.32 ve FT3 3.81 çıktı. Doktor tiroid bezin biraz yavaş çalışıyor, hamilelikte sorun olabilir dedi. İlk ay ovülasyon testiyle ovulasyonumu takip ettim ve değerlendirdik. Maalesef regl oldum yani tutmadı. Bu ay yine deneyeceğiz. Şimdi doktorunuza sorun diyeceksiniz, ama oda git dahiliyeden randevu al dedi. Küçük bir doğu şehirinde oturuyorum özel bir hastane yok. İmkan da çok yok. İlk randevu devlet hastanesinde 2 aralığa veriyor.

Doktor beni çok korkuttu 😔. acaba bu değerler ne anlama geliyor bilen var mı? Veya tiriod bezi yavaş çalışmasına rağmen sağlıklı gebe olan/doğuran var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻.
Merhaba benim çocukluktan beri tiroid rahatsızlığım var hergün ilaç kullanıyorum düşük de değil 100 ya da 125 mg. Dahiliye doktorları bana hep senin çocuğun zor olur dedi ergenliğim bunları duymakla geçti. Birkaç sene önce evlendiğimde kadın doğum doktoruna gittim genel muayene ve doğum kontrol ilacı danışmak için. O da kan testlerimi görünce sen hiç ilaç kullanma senin çocuğun zaten zor olur 6 ay 1 sene dene gel vakit kaybetme ilaç içerek, hem polikistiksin hem haşimato tiroidi bu değerlerle zor dedi. Ben yine çok üzüldüm tabi bebiş olmaz sanıyorum ama çok şükür ilk denemede oldu :KK200: bebeğimi ne yazık ki başka bir rahatsızlıktan 20 haftalıkken kaybettim. İLk bebek şans eseri mi hemen olmuştu artık bidaha olmaz mı derken yine bebek düşündük denedik ve 2. ayda çok şükür hamile kaldım:dua: hiç üzülmeyin tsh yüksek olunca ille bebek zor oluyor diye birşey asla yok. benim yumurtalıklardan ameliyatım olmasına rağmen yine de çok şükür hemen verdi rabbim. Önemli olan düzenli ilaç içmek. Hamilelikte ilaç dozu yetersiz kalıyor ilk haftalarda tsh 9 civarına fırlıyor benim. İlaç dozunu yükseltiyoruz değerim düşüyor her ay kan testiyle takip etmeniz gerekiyor o kadar :)

Merhaba benim çocukluktan beri tiroid rahatsızlığım var hergün ilaç kullanıyorum düşük de değil 100 ya da 125 mg. Dahiliye doktorları bana hep senin çocuğun zor olur dedi ergenliğim bunları duymakla geçti. Birkaç sene önce evlendiğimde kadın doğum doktoruna gittim genel muayene ve doğum kontrol ilacı danışmak için. O da kan testlerimi görünce sen hiç ilaç kullanma senin çocuğun zaten zor olur 6 ay 1 sene dene gel vakit kaybetme ilaç içerek, hem polikistiksin hem haşimato tiroidi bu değerlerle zor dedi. Ben yine çok üzüldüm tabi bebiş olmaz sanıyorum ama çok şükür ilk denemede oldu :KK200: bebeğimi ne yazık ki başka bir rahatsızlıktan 20 haftalıkken kaybettim. İLk bebek şans eseri mi hemen olmuştu artık bidaha olmaz mı derken yine bebek düşündük denedik ve 2. ayda çok şükür hamile kaldım:dua: hiç üzülmeyin tsh yüksek olunca ille bebek zor oluyor diye birşey asla yok. benim yumurtalıklardan ameliyatım olmasına rağmen yine de çok şükür hemen verdi rabbim. Önemli olan düzenli ilaç içmek. Hamilelikte ilaç dozu yetersiz kalıyor ilk haftalarda tsh 9 civarına fırlıyor benim. İlaç dozunu yükseltiyoruz değerim düşüyor her ay kan testiyle takip etmeniz gerekiyor o kadar :)

Yaa cok zor bir surec gecirmissiniz gecmis olsun. Ama Allah sabrinizin karisligini vermis. Allah saglikla bebisinizi kucaginiza almayi nasip eylesin :KK200:.

Ne yalan soyleyeyeim interneti karis karis ettim. Galiba bunu yapmakla kafami daha da cok karistirdim. Su an cok git gel yasiyorum gebelik konusunda. Her kafadan bir ses. Galiba en iyisi ic sesi dinlemek...

Bence de, imkanın varsa özele git.ben de özelde takip ediyorum heriki durumuda. Dırf troid yüzünden gebeliği erteleme bence, bak ben ikisini de beraber götürüyorum 😊

Ya cok guzel :KK200: Allah saglikla bebegeinizi kucaginiza almayi nasip eylesin. Cok git gel yasiyorum su an gebelik konusunda :KK43:. Sizin TSH degeriniz kacti?

Arkadaşlar merhaba,

Şöyle ki; gebeliğe hazırlık yapıyoruz. Sağlık ocağında kan testi yaptırdım. TSH 5.32 ve FT3 3.81 çıktı. Doktor tiroid bezin biraz yavaş çalışıyor, hamilelikte sorun olabilir dedi. İlk ay ovülasyon testiyle ovulasyonumu takip ettim ve değerlendirdik. Maalesef regl oldum yani tutmadı. Bu ay yine deneyeceğiz. Şimdi doktorunuza sorun diyeceksiniz, ama oda git dahiliyeden randevu al dedi. Küçük bir doğu şehirinde oturuyorum özel bir hastane yok. İmkan da çok yok. İlk randevu devlet hastanesinde 2 aralığa veriyor.

Doktor beni çok korkuttu 😔. acaba bu değerler ne anlama geliyor bilen var mı? Veya tiriod bezi yavaş çalışmasına rağmen sağlıklı gebe olan/doğuran var mı?

Tsh yüksekliği hem gebe kalmaya engel hem gebelikte sıkıntı ancak ilaçla hemen düşüyor hiç merak etmeyin bende de tsh sıkıntısı var ilaç kullanıyorum aile hekimizlede görüşebilirsiniz ilaca başlarsınız düşük dozda sonra dahiliye yada endokrin uzmanı doz ayarlamanızı yapar

Ya cok guzel :KK200: Allah saglikla bebegeinizi kucaginiza almayi nasip eylesin. Cok git gel yasiyorum su an gebelik konusunda :KK43:. Sizin TSH degeriniz kacti?
merhaba, kan sonucum çıktı, tsh 2,56. gebeliğin ilerleyen dönemlerini hesaba katarak ilacın dozunu azıcık arttırdı. bu arada ben ve bebek iyiyiz maşallah... kalbini ferah tut :KK200::KK15:

Arkadaşlar merhaba,

Canım sen randevu al dahiliye git saba ilaç verir kullanırsın tsh normale döner.Bende 4 aydır bebek için uğraşıyorum ama olmadı dogum doktoruna gttm muayene oldun hrsey normal dedi kan tahlili istedi hepsi normal çıktı tsh yğkek çıktı 6 lardaydı dahiliye git dedi gittim dahiliye muayene etti sonucuna baktı troid az çalışıyor dedi ilaç verdi 45 gün sonra tekrar kan ver sonuca bakalım dedi.Hamile kalsan bile tsh yüksek se bebek gelişimi engelleyebiliyormuş gebe kalmaya da engel olabiiliyormuş tsh yüksek olup gebe kalan da var tabi ama belli olmuyor her insan vuruldu farklı sonuçta biri gebe kalır biri kalmaz vs

Arkadaşlar merhaba,

Merhaba sonuç ne oldu hamile kalabildiniz mi acaba bende buna benzer bir sorun yaşıyorum profilimde var tsh yüksek 7,84 lerde 1 haftadır ilaç kullanıyorum 3 aydır bebek düşünüyoruz olmuyor bende tsh a bağladım

Benim ilk hamileliğimde 3.80 civarıydı doktor biraz korkuttu çocukta sıkıntılar olur falan diye tabi onlarında görevi en kötüye hazırlamak. Ama çocuğumda çok şükür sıkıntı olmadı. Geçen yine kan verdim 5 küsür çıktı ve şuan ben yine gebelik düşünüyorum. Doktora söylicem ona göre ilaç kullanmaya başlarım bu süreçte de nasipte varsa gebelikte olur. Olmazsa da olana kadar en azından ilaçla seviyeyi düşürmüş olurum.

X