• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe Hazırlık Hakkında Genel Bilgiler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.261
133
Arkadaşlar ben de gebelik düşünmeye başladım ilk olarak doğum kontrol hapını bırakacağım son 3 tabletim kaldı onları bitirince bırakacağım.
Bir de bu hafta içi bir gün aile hekimine gidip folik asit, d vitamini, b12 ,demir gibi değerlere baktıracağım eksiklik varsa takviyeye başlayacağım. Bu takviye ürünler reçeteli mi satılıyor kendimiz alabiliyor muyuz ? Alabiliyorsak ücretleri ne civarda bunu merak ettim.
Bunun haricinde en kısa zamanda sigarayı bırakacağım ( İnşallah ). Stresten de uzak durmaya çalışacağım ama bu biraz zor benim için, her şeyi detaylı düşünürüm...

Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler ( beslenme ve sağlık hakkında ) hamilelikte dikkat edilmesi gerekenleri paylaşalım isterim.
Tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz, teşekkür ederim şimdiden :)

Arkadaşlar ben de gebelik düşünmeye başladım ilk olarak doğum kontrol hapını bırakacağım son 3 tabletim kaldı onları bitirince bırakacağım.
Bir de bu hafta içi bir gün aile hekimine gidip folik asit, d vitamini, b12 ,demir gibi değerlere baktıracağım eksiklik varsa takviyeye başlayacağım. Bu takviye ürünler reçeteli mi satılıyor kendimiz alabiliyor muyuz ? Alabiliyorsak ücretleri ne civarda bunu merak ettim.
Bunun haricinde en kısa zamanda sigarayı bırakacağım ( İnşallah ). Stresten de uzak durmaya çalışacağım ama bu biraz zor benim için, her şeyi detaylı düşünürüm...

Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler ( beslenme ve sağlık hakkında ) hamilelikte dikkat edilmesi gerekenleri paylaşalım isterim.
Tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz, teşekkür ederim şimdiden :)
Çok bilinçli bir davranış sizi takdir ettim şu an 😊 D vitamini eksikliği ciddi ölçüde etkiliyormuş gebeliği ve sağlıklı yumurtlamayı. Zaten yumurta ve sperm kalitesini arttırıcı takviyelerin hepsi vitaminden oluşuyor. Sigarayı bencede bırakın. Birde fazla kilonuz var ise sağlıklı beslenmeye çalışın 😇 Çünkü fazla kilo gebeliktede problem. Bence gayet sağlıklı bir plan oluşturmuşsunuz kendinize, çok beklemeden gelsin bebeğiniz 🤗 Bu arada vitaminler reçetesiz alınıyor ama doktorda reçeteylede yazabiliyor ücretler pahalı değil diye biliyorum bize eşim almıştı sormamıştım fiyatını.

Çok bilinçli bir davranış sizi takdir ettim şu an 😊 D vitamini eksikliği ciddi ölçüde etkiliyormuş gebeliği ve sağlıklı yumurtlamayı. Zaten yumurta ve sperm kalitesini arttırıcı takviyelerin hepsi vitaminden oluşuyor. Sigarayı bencede bırakın. Birde fazla kilonuz var ise sağlıklı beslenmeye çalışın 😇 Çünkü fazla kilo gebeliktede problem. Bence gayet sağlıklı bir plan oluşturmuşsunuz kendinize, çok beklemeden gelsin bebeğiniz 🤗 Bu arada reçetesiz alınan takviyeler oluyor ama doktorda reçeteylede yazabiliyor ücretler pahalı değil diye biliyorum bize eşim almıştı sormamıştım fiyatını.
Çok teşekkür ederim. Bırakabilirsem, makarna ve pirinç pilavı gibi yüksek karbonhidratlı yiyecekleri ve ketçap mayonez hardal gibi hazır sosları da bırakmak istiyorum...

Çok teşekkür ederim. Bırakabilirsem, makarna ve pirinç pilavı gibi yüksek karbonhidratlı yiyecekleri ve ketçap mayonez hardal gibi hazır sosları da bırakmak istiyorum...
Eğer makarnayı benim gibi çok seviyorsanız kepekli ya da buğdaylı makarna önerebilirim size az tereyağı ile enfes oluyor lifli olduğu için besin değeri yüksek. Pilav ve hazır soslar, abur cubur hepsini bırakmaya çalışmalıyız bu dönemde. Bu arada size bunları yazıyorum ama 20 dk önce çikolata yedim 😄 İrade önemli benim gibi olmayın 😅

Eğer makarnayı benim gibi çok seviyorsanız kepekli ya da buğdaylı makarna önerebilirim size az tereyağı ile enfes oluyor lifli olduğu için besin değeri yüksek. Pilav ve hazır soslar, abur cubur hepsini bırakmaya çalışmalıyız bu dönemde. Bu arada size bunları yazıyorum ama 20 dk önce çikolata yedim 😄 İrade önemli benim gibi olmayın :😅
Tek tesellim çikolata sevmemek :D Kepekli makarnayı deneyeyim evdeki makarna stoğu bittikten sonra :))

Tek tesellim çikolata sevmemek :KK70: Kepekli makarnayı deneyeyim evdeki makarna stoğu bittikten sonra :))
Ay çok özendim size şu an 🤓 Deneyin tabi. Birde ne kadardır evlisiniz hiç doktor muayenesine gittiniz mi bilmiyorum ama adetin 2. yada 3.günü giderseniz folikül sayımı yapıyorlar adet dışı bir zamanda gidersenizde normal rahim vs o tarz şeylerinize bakıyorlar allah korusun bir problem var mı herşey olması gerektiği gibi mi diye.Aklınızda olsun eğer düşünürseniz gitmeyi.

Ay çok özendim size şu an 🤓 Deneyin tabi. Birde ne kadardır evlisiniz hiç doktor muayenesine gittiniz mi bilmiyorum ama adetin 2. yada 3.günü giderseniz folikül sayımı yapıyorlar adet dışı bir zamanda gidersenizde normal rahim vs o tarz şeylerinize bakıyorlar allah korusun bir problem var mı herşey olması gerektiği gibi mi diye.Aklınızda olsun eğer düşünürseniz gitmeyi.
Bir kere gitmiştim doğum kontrol hapı kullanmadan önce, tüm hormonlarımın normal olduğunu bir eksikliğin olmadığını söylemişti doktor. 2 yıldır evliyiz, şu iki gün içinde adet olmam gerekiyor o halde onu bekleyip öyle gideyim aile hekimine.

Bir kere gitmiştim doğum kontrol hapı kullanmadan önce, tüm hormonlarımın normal olduğunu bir eksikliğin olmadığını söylemişti doktor. 2 yıldır evliyiz, şu iki gün içinde adet olmam gerekiyor o halde onu bekleyip öyle gideyim aile hekimine.
Aile hekimi sadece size d ve b vitamini yazar. Alttan muayene için kadın doğuma gitmeniz gerekiyor.

Aile hekimi sadece size d ve b vitamini yazar. Alttan muayene için kadın doğuma gitmeniz gerekiyor.
O benim en korktuğum şey... :( aile hekiminden folik asit, b12, demir, d vitamini gibi takviye edicileri alsam daha sonra baktık gebe olmakla ilgili sorun var 4-5 ay sonra gidebilirim kadın doğum uzmanına..

O benim en korktuğum şey... :KK43: aile hekiminden folik asit, b12, demir, d vitamini gibi takviye edicileri alsam daha sonra baktık gebe olmakla ilgili sorun var 4-5 ay sonra gidebilirim kadın doğum uzmanına..
Yorum yaparken değerlerinize baktırmak istediğinizi unutmuşum 🤦🏻‍♀️ Evet kan değerlerinize bakıp vitamin verir. Siz kendinizi nasıl rahat hissederseniz tabiki öyle yapın her kadında gebelik düşünmeden önce gidip vajinal muayene olmuyor zaten 🌸

Arkadaşlar değerlerime baktırdım maşallah turp gibiymişim :))) Yine de Folik asite başlattı. korunmayı bıraktığın andan itibaren artık kendini gebe gibi düşünmeliymiş beslenmeni de bu şekilde ayarlamalıymışsın. Alkol sigara aşırı şekerli tüketimler yok yani anlayacağınız.

Back
X