biz GDO'ları tanıyoruz, zararını tahmin edebiliyoruz ancak bizim tanımamız bir şey ifade etmiyor.
devletin bir kere olsun doğru bir şey yapmasını umuyorum.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, GDO yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenledi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerle ilgili yönetmelikle, GDO'lu ürünlerin ithalatına izin verilmediğini, tam aksine bu tür ürünlerin ithalatının önünün kesildiğini bildirdi.
Eker, 26 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda tartışmalara neden olan "Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair" yönetmelikle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Bakanlık konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eker, TBMM'de de yaptığı konuşmada yönetmeliğin amacını anlattığını fakat bazı basın yayın organlarında çok yanlış haberlerin çıktığını söyledi.
Eker, "Amacımız GDO'lu ürünlerin girişi nasıl kontrol altına alınır ve engellenirken, sanki bu ürünlerin ithalatına izin veriyormuşuz gibi bazı basın yayın organlarında haberler çıktı. Kamuoyunda adeta bir dezenformasyon yaşanıyor, spekülasyon yapılıyor" diye konuştu.
Dünyada 20'nin üzerinde ülkenin yaklaşık 125 milyon hektar alanda bu tür üretim yaptığını ve dünyada birçok ülkede bu tür ürünlerin ticaretinin yapıldığını belirten Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak kendilerinin de bununla ilgili bir mevzuat olması için söz konusu yönetmeliği hazırladıklarını kaydetti.
inansak mı acaba :hulya:
porf.ibrahim adnan saraçoğlu bu konuya tv programlarında değinerek halkı bilinçlendiremeye çalışıyor,onuda ilgiyle takip ediyoruz.ve diyor ki gerekirse köy köy dolaşıp kıyıda köşede kalmış gerçek tohumları bulup çiftçimizi desteklemek,bu yönde bilinçlendirmek gerekir diyordu.onun söylediği gdo ile ilgili bir zararı paylaşayım.aklımda kaldığı kadarıyla.böyle giderse 30 yıl içinde kısırlık artacak,kimse doğal yoldan çocuk sahibi olamayacak.
porf.ibrahim adnan saraçoğlu bu konuya tv programlarında değinerek halkı bilinçlendiremeye çalışıyor,onuda ilgiyle takip ediyoruz.ve diyor ki gerekirse köy köy dolaşıp kıyıda köşede kalmış gerçek tohumları bulup çiftçimizi desteklemek,bu yönde bilinçlendirmek gerekir diyordu.onun söylediği gdo ile ilgili bir zararı paylaşayım.aklımda kaldığı kadarıyla.böyle giderse 30 yıl içinde kısırlık artacak,kimse doğal yoldan çocuk sahibi olamayacak.
saraçoğlu çok uzun zamandan beri söylüyor zaten bunu. ben sonuna kadar destek veriyorum. neden böyle bir alan oluşturulamıyor. bir sürü arazi var. çiftçiye ucuz ve NATUREL tohum tedarik etmek üzere bu tarz bir proje yapılabilmeli bence...
tavuk genli domatesten filan bahsediliyo kızlar düşünebiliyomusunuz!!!
sağlık bakanlığı ne yapmaya çalışıyo anlayamıyorum
saraçoğlu çok uzun zamandan beri söylüyor zaten bunu. ben sonuna kadar destek veriyorum. neden böyle bir alan oluşturulamıyor. bir sürü arazi var. çiftçiye ucuz ve NATUREL tohum tedarik etmek üzere bu tarz bir proje yapılabilmeli bence...
toprağa eğer gdo bir kez bulaşırsa, seneler boyunca o toprakta ve çevresinde yetişen tüm ürünlerede geçiyo ve bunu tüketen anenden bebeğine geçebiliyomus..bende tohum biriktiricem artık, çocuklarım uzaylı gibi doğsun istemiyorum!
:mymeka:insan genli hıyar yapılsın bence..hiç yabancılık çekmezler..:tomato:laelaelaelaelae
hadi ya akannehir akannehir
bugün yine bu konu hakkında araştırma yaparken şu ifade ile karşılaştım.
bu yüzyıl tohumlar savaşı yüzyılı olacakmış.:bbo:
arkadaşım çok haklısın bence de biriktir tohumları.hatta hepimiz , çevremizi de uyaralım bu konuda,herkes tohum biriktirisin.
sizin ve pınaripekçi arkadaşın da dediği gibi ''bir ebeveynin çocuğuna bırakabileceği şu anda en kıymetli şeylerden biri gerçek tohumlar olacak ''
zorunlu tutsun çiftçiyi. naturel tohum kullanacaksın, ne bileyim tarlanın % bilmem kaçını tohum için ayıracaksın, sonra bu tohumları çiftçi isterse kendi kullanacak isterse satışını yapabilecek.
saçma gdo yasasını çıkartana kadar bu ve benzeri şeylere kafa yorsalar ya. ama olmaaazz ,gerek yok kafa yormaya, işimiz az emekle sistemi bir şekilde kör topal oturtmak çünkü
özellikle hazır besinler, yani dondurulmuş gıdalar, hazır garnitürler ve yabancı patentli fastfoodlardan uzak durmamız lazımmış, mısır ve soyanın geniyle uzun zmaandır oynanıyomuş.hadi ya akannehir akannehir
bugün yine bu konu hakkında araştırma yaparken şu ifade ile karşılaştım.
bu yüzyıl tohumlar savaşı yüzyılı olacakmış.:bbo:
arkadaşım çok haklısın bence de biriktir tohumları.hatta hepimiz , çevremizi de uyaralım bu konuda,herkes tohum biriktirisin.
sizin ve pınaripekçi arkadaşın da dediği gibi ''bir ebeveynin çocuğuna bırakabileceği şu anda en kıymetli şeylerden biri gerçek tohumlar olacak ''
buda ülkemizin akıl sır ermez işleri tabiki, hangi akla hizmet bu kabul edildi bilemiyorum!!zorunlu tutsun çiftçiyi. naturel tohum kullanacaksın, ne bileyim tarlanın % bilmem kaçını tohum için ayıracaksın, sonra bu tohumları çiftçi isterse kendi kullanacak isterse satışını yapabilecek.
saçma gdo yasasını çıkartana kadar bu ve benzeri şeylere kafa yorsalar ya. ama olmaaazz ,gerek yok kafa yormaya, işimiz az emekle sistemi bir şekilde kör topal oturtmak çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?