• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gdo 'yu tanıyın ve sizlerde hayır deyin!....

ya zaten ne yiyoruz belli değil
kanser neden bu kadar grip gibi çoğaldı dünyada ? neden bunlar sorgulanmıyor anlamıyorum

arkadaşlar tüm sayfaları henüz okuyamadım
somut olarak neler yapma fikrindesiniz
meclisin sitesine girip örnek olarak hazırlanmış bir maili hepsine gönderebiliriz evet
hem de her gün her gün
gerçi danışmanları okuyor o mailleri,kendileri okumuyor o ayrı
onun dışında kilit isimler bulup mecliste onlara da sürekli fax çekebiliriz netten
başka ne yapabilirizki acaba
bu konuda medya biraz bastırsa aslında çok iyi olur,her gün haber yapsalar mesela

bu konuda zaten hassasım ezelden beri,yoksa bi köye yerleşip kendim ekip kendim yicem valla

bu hükümetin belkide tek iyi!!!!!! tarafı kamuoyu tepkisini gördüklerinde geri adım atıyor olmaları..ama şunu da unutmamak gerekir birçok konuda geri adım attıktan birkaç ay sonra sessizce yine yapacaklarını yapıyorlar..bu durumda hafızamızı hep canlı tutmalı..nasılsa bu konu kapandı deyip bir tarafa bırakmamalı hep takipçisi olmalı..söylediklerinize de aynen katılıyorum..

Dünya ne kadarda yaşanılır bir yer olmaktan çıktı.Tek isteğimiz insanca yaşayabilmek.Görevliler nasılda zararlı olduğunu bildikleri ürünleri insanlığın sonunu düşünmeden onaylıyorlar anlayamıyorum.Herşey bozuldu herşey...

sadece onaylasalar yine iyi, bununla da kalmıyorlar..üzerlerinde gdo lu olduğunu bildiren notların yazılmasını da yasaklayarak seçme şansımızı da ortadan kaldırıyorlar..bu adamların yaptığı diktatörlükten başka birşey değil..bu tip durumlarda verilecek tepkiler kesinlikle demokrasiye sahip çıkma yolunda atılmış adımlar olacaktır..

arkadaşlar size güzel bir haberim var. :lepi:

sağlık sen üyeleri danıştaya dava açmıçlar gdo yasa tasarısının iptali için ve bugün danıştay önünde gösteri yapmışlar.umarım etkili olur.

sağlık seni tebrik etmek lazım.alkisalkisalkis alkisalkisalkis

çoook mutlu oldum.:teytey:
.

sağlık sen üyeleri danıştaya dava açmıçlar gdo yasa tasarısının iptali için ve bugün danıştay önünde gösteri yapmışlar.umarım etkili olur.

.

sonunda güzel bir haber hihoyyyt

inşallah lehimize sonuçlanır. amerikalılara para kazandıracağız diye milleti zehirlemeyi göze alanların da hevesleri kursağında kalır kötükedihüso

sonunda güzel bir haber hihoyyyt

inşallah lehimize sonuçlanır. amerikalılara para kazandıracağız diye milleti zehirlemeyi göze alanların da hevesleri kursağında kalır kötükedihüso

umarım öyle olur.:Saruboceq:
bu arada bizde yine elimzden geleni yapalım. bu haber üzerine herşeyi bırakmayalım.ne kadar ses getirirsek o kadar iyi olur bence.

.

umarım kurtuluruz. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

inşallah cnm bnm..bu ülkede sendikalara hep öcü gözüyle bakılır..ama onlarda olmasa ciddi bir tepki verebilecek hiç bir oluşum yok...kesinlikle tebrik ediyorum ve minnettarım...dilerim gözleri korkar..tabi bu olayı medyaya olduğu gibi yansıtacak yürekli,onurlu habercilere de ihtiyaç var..asıl o zaman tepkiler çığ gibi büyür..ama domuz gribi çığırtkanlığı ile meşguller..hiçbir yere vardırmayan tuhaf çırpınmalar içinde...

arkadaş köye yerleşeceğim demiş ya

artık bunlar da bitti köylü de hangi tohumu kullandığını bilmiyor içinde

onunda genetiği değiştirilmiş zararlılara karşı ürünler var ekiyorsun yine yiyiyorsun köylü de blmiyor.. ürünü fazla veriyor diye ekiyor tarlaya ekiyor tarlayaa

bi bakıyorsun toprağın yapısı değişmiş adam o tohumdan başkasını ekemiyor... bağımlı kalıyor

eskiden tarladan alınan maksulden sonra domates ekilmiş mesela 1 kasasını ayırır seneye tohum yaparlarmış çiftçilerimiz kokusu güzelliği doğallığı böyle olurmuş..

şimdi o tohumlara bi bağlandılar daha domatesin kendi tohumu ile bile ürün veremiyor toprak...

pazara gidiyoruz domateslerin kokusu var diyoruz o da genetiği oynanmış maalesef... artık herşeyi yapay yapabiliyorlar....

yeni çıkan yönetmeliğpe göre 1 yaşına kadar çocuklara bu gdo lu ürünler yasak

fakat çocuk 1 yaşını geçtikten sonra yallah gdo ya diyor ve o ana karnındaki çocuğun anasına da gdo lu ürünü kakalıyor bir güzel....

inşallah önce gdo yu onaylayanlar geberir biraz ağır oldu diyenlerde şöyle diyorum az bile can vermesinler....benim bebğimin günahı ne

bizim bir kısım köylümüz hormon ya da ilaç kullanmayı da bilmiyor. ya da biliyor da işine gelmiyor.

bizim komşumuzun üzüm bağı var. her sene bize de getirirler. kendilerine bir bölüm ayırmışlar. oraya ilaç veya hormon kullanmıyor diğer yerlere kullanıyorlarmış. sebebi ne? ticaret... çabuk olsun, güzel olsun, para gelsin....

gdo lu ürünler ne derece zararlıysa hem insan sağlığı hem toprak kalitesi için, bu bahsedilenler de öyle. adam rusya ya ihracat yapacak. rusya almıyor hormon oranı mı ilaç oranı mı ne yüksek diye, sonra ne oluyor. o ürün direk piyasaya sürülüyor. ben napıyorum insanları zehirliyorum diyen yok. para para para...

hibrit(kısır) tohum meselesi. amaç belli.. ürünlerden çıkan tohumdan yeni ekim yapamasın, tekrar alsın, para kazanayım. yani Lidyalıların kulaklarını çok çınlatır oldum bu ara...

işim gereği Bursanın çoğu ilçesini geziyorum ve öyle şeyler görüyorum duyuyorum ki hayaliniz almaz

tarlaların arasında gezerken çok rahatsız olduğum b. k kokusunu duydum bu ne koku dedim;?
dediki sizin yediğiniz taze fasulyelerin bool gübreli suları

lağım suları ile suluyorlarmış fasulyeleri....
biz de merkezde bayıla bayıla yiyiyoruz bunları

ahh aaahhhh öldük de ağlayanımız yok işte... daha neler neler....

[QUOTE=ilarzu;9923172]işim gereği Bursanın çoğu ilçesini geziyorum ve öyle şeyler görüyorum duyuyorum ki hayaliniz almaz

tarlaların arasında gezerken çok rahatsız olduğum b. k kokusunu duydum bu ne koku dedim;?

[/QUOTE]

akannehir akannehir akannehir göz görmeyince gönül katlanır derler...
çok doğru söylemişsin ,diğer yazdıklarına da aynen katılıyorum alkisalkisalkis

Son düzenleme:
bizim bir kısım köylümüz hormon ya da ilaç kullanmayı da bilmiyor. ya da biliyor da işine gelmiyor.

bizim komşumuzun üzüm bağı var. her sene bize de getirirler. kendilerine bir bölüm ayırmışlar. oraya ilaç veya hormon kullanmıyor diğer yerlere kullanıyorlarmış. sebebi ne? ticaret... çabuk olsun, güzel olsun, para gelsin....

gdo lu ürünler ne derece zararlıysa hem insan sağlığı hem toprak kalitesi için, bu bahsedilenler de öyle. adam rusya ya ihracat yapacak. rusya almıyor hormon oranı mı ilaç oranı mı ne yüksek diye, sonra ne oluyor. o ürün direk piyasaya sürülüyor. ben napıyorum insanları zehirliyorum diyen yok. para para para...

hibrit(kısır) tohum meselesi. amaç belli.. ürünlerden çıkan tohumdan yeni ekim yapamasın, tekrar alsın, para kazanayım. yani Lidyalıların kulaklarını çok çınlatır oldum bu ara...

yazdıklarına katılmamak ne mümkün.
üzülerek okuyorum walla :a015: :a015:

Son düzenleme:
Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, GDO yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenledi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerle ilgili yönetmelikle, GDO'lu ürünlerin ithalatına izin verilmediğini, tam aksine bu tür ürünlerin ithalatının önünün kesildiğini bildirdi.

Eker, 26 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda tartışmalara neden olan "Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair" yönetmelikle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Bakanlık konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eker, TBMM'de de yaptığı konuşmada yönetmeliğin amacını anlattığını fakat bazı basın yayın organlarında çok yanlış haberlerin çıktığını söyledi.

Eker, "Amacımız GDO'lu ürünlerin girişi nasıl kontrol altına alınır ve engellenirken, sanki bu ürünlerin ithalatına izin veriyormuşuz gibi bazı basın yayın organlarında haberler çıktı. Kamuoyunda adeta bir dezenformasyon yaşanıyor, spekülasyon yapılıyor" diye konuştu.

Dünyada 20'nin üzerinde ülkenin yaklaşık 125 milyon hektar alanda bu tür üretim yaptığını ve dünyada birçok ülkede bu tür ürünlerin ticaretinin yapıldığını belirten Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak kendilerinin de bununla ilgili bir mevzuat olması için söz konusu yönetmeliği hazırladıklarını kaydetti.

inansak mı acaba :hulya:

işim gereği Bursanın çoğu ilçesini geziyorum ve öyle şeyler görüyorum duyuyorum ki hayaliniz almaz

okurken, sen b.k kokusu deyince saftirik ben düşündüm ki " ne güzel doğal gübre kullanıyolar"

sonrası şok etkisi oldu... allah cezalarını versin yani başka birşey demiyorum. ha hayvan pisliği ha kanalizasyon diye mi düşündü acaba zeki ve pratik şahsiyet...

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, GDO yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenledi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerle ilgili yönetmelikle, GDO'lu ürünlerin ithalatına izin verilmediğini, tam aksine bu tür ürünlerin ithalatının önünün kesildiğini bildirdi.

Eker, 26 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda tartışmalara neden olan "Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair" yönetmelikle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Bakanlık konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eker, TBMM'de de yaptığı konuşmada yönetmeliğin amacını anlattığını fakat bazı basın yayın organlarında çok yanlış haberlerin çıktığını söyledi.

Eker, "Amacımız GDO'lu ürünlerin girişi nasıl kontrol altına alınır ve engellenirken, sanki bu ürünlerin ithalatına izin veriyormuşuz gibi bazı basın yayın organlarında haberler çıktı. Kamuoyunda adeta bir dezenformasyon yaşanıyor, spekülasyon yapılıyor" diye konuştu.

Dünyada 20'nin üzerinde ülkenin yaklaşık 125 milyon hektar alanda bu tür üretim yaptığını ve dünyada birçok ülkede bu tür ürünlerin ticaretinin yapıldığını belirten Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak kendilerinin de bununla ilgili bir mevzuat olması için söz konusu yönetmeliği hazırladıklarını kaydetti.

inansak mı acaba :hulya:

hiiiçç inanasım gelmedi. yok efendim bu ürünlerin geçişini kontrol etmek içinmiş. İthalatta zorunlu belge olarak iste bunu. GDO olup olmadığı belirlenemeyen ürünlerin geçişini yasakla. Belgesi olan da kapı gibi göstersin girsin. Dünyada gdo ihracatınının %90 ını tek bir amerikan şirketi gerçekleştiriyorsa bunu denetlemek daha kolay olur herhalde...

birçok ülkede var dediği acaba zehirlenen hangi ve kaçıncı dünya ülkeleri?

okurken, sen b.k kokusu deyince saftirik ben düşündüm ki " ne güzel doğal gübre kullanıyolar"

sonrası şok etkisi oldu... allah cezalarını versin yani başka birşey demiyorum. ha hayvan pisliği ha kanalizasyon diye mi düşündü acaba zeki ve pratik şahsiyet...

o zeki ve pratik şahsiyetler sulamanın getireceği maliyetten kaçmak için zaten oraya kadar gelen kanalizayson sularını böyle değerlendiriyorlarmış.....

maalesef böyle bir de süt ve ürünleri boyutu var kii anlatılmaz yaşanır

yaşıyor ve yiyiyoruz içiyoruz zaten maalesef kızlar....

çoluğunuza çocuğunuza blok kaşar peyniri yedirmeyin

mixli meyveli tatlılar yedirmeyin

şeker alırken şeker pancarından üretilenleri tercih edin bulabilrseniz
tuz alırken kaya tuzu yazsın üzerinde yoksa diğer tuzlardaki koku Konya ilimizin kanalizasyon atıklarının aktığı tuz gölünden gelmekte.....

o zeki ve pratik şahsiyetler sulamanın getireceği maliyetten kaçmak için zaten oraya kadar gelen kanalizayson sularını böyle değerlendiriyorlarmış.....

maalesef böyle bir de süt ve ürünleri boyutu var kii anlatılmaz yaşanır

yaşıyor ve yiyiyoruz içiyoruz zaten maalesef kızlar....

çoluğunuza çocuğunuza blok kaşar peyniri yedirmeyin

mixli meyveli tatlılar yedirmeyin

şeker alırken şeker pancarından üretilenleri tercih edin bulabilrseniz
tuz alırken kaya tuzu yazsın üzerinde yoksa diğer tuzlardaki koku Konya ilimizin kanalizasyon atıklarının aktığı tuz gölünden gelmekte.....

ıyy midem kalktı vallahi... doğru göz görmeyince gönül katlanıyor ama bu başı boşluk da nereye kadar :olmaz:

Back