• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gdo 'yu tanıyın ve sizlerde hayır deyin!....

burcudeniz verdiğin bilgiler için teşekkürler.
ek olarak GDO en çok şu ürünlerde bulunuyormuş.
--soya ürünleri(soya yağı,soya unu vb....)
--kanola yağı ve ürünleri...
--mısır yağı (mısır unu,nişastası vb....)
--fıstık ezmesi...
--hazır kek ve hazır fastfod ürünler...

Çocuklarımızın geleceğini hiçe sayıyorlar...
Allah hepsini bildiği gibi yapsın...... kötükedihüso

o zeki ve pratik şahsiyetler sulamanın getireceği maliyetten kaçmak için zaten oraya kadar gelen kanalizayson sularını böyle değerlendiriyorlarmış.....

maalesef böyle bir de süt ve ürünleri boyutu var kii anlatılmaz yaşanır

yaşıyor ve yiyiyoruz içiyoruz zaten maalesef kızlar....

çoluğunuza çocuğunuza blok kaşar peyniri yedirmeyin

mixli meyveli tatlılar yedirmeyin

şeker alırken şeker pancarından üretilenleri tercih edin bulabilrseniz
tuz alırken kaya tuzu yazsın üzerinde yoksa diğer tuzlardaki koku Konya ilimizin kanalizasyon atıklarının aktığı tuz gölünden gelmekte.....

ay midem bulandı ya mafoldumben

Her bir b.... yediriyorlar bize artık...

yazık,çocuklarım için çok üzülüyorum...:(

Her bir b.... yediriyorlar bize artık...

yazık,çocuklarım için çok üzülüyorum...:(

evet insan çocukları ve gelecek nesiller adına daha çok üzülüyor :çok üzgünüm:
hani eski topraklar daha sağlıklı diye bir laf vardır ya.gerçektende eski topraklar nerde şimdi ???
biz ve yeni nesillerde herhalde gdo lu toprak olacağız kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
cocuklar gıdaklamaya, domatesin içinden koca çekirdekler çıkmaya, mercimekler kafam kadar olmaya başladıgında anlıycaklar ama iş işten geçicek ya
ne demek geniyle oynanan besin!! dna larımız kalmıştı bi burunlarını sokmadıkları onuda hallettiler

gelicek nesillere çok üzülüyorum hiç güzel hayat beklemiyor onları
gelicekte çocuklarımıza kirli bi dünya bırakıcaz malesef
bazen düşünüyorum bu dünyaya çocuk getirip ona hakısızlık mı ederiz diye hep düşünüyorum

gelicek nesillere çok üzülüyorum hiç güzel hayat beklemiyor onları
gelicekte çocuklarımıza kirli bi dünya bırakıcaz malesef
bazen düşünüyorum bu dünyaya çocuk getirip ona hakısızlık mı ederiz diye hep düşünüyorum

bence bu saatten sonra artık şu yapılmalı, denizyıldızı hikayesi gibi herkes elinden geleni yapacak. az da olsa...

bence bu saatten sonra artık şu yapılmalı, denizyıldızı hikayesi gibi herkes elinden geleni yapacak. az da olsa...

evet
mesela ben evimde gece yatarken evden çıkarken prizde birşey bırkmıyorum sonuçta elektirik oluyor özellikle lcd lerde
yani elimden geldiği kadarıyla yapıyorum suları gerektiğinden fazla kullanmıyorum

GDO ların tam zıttı atadan babadan kalma böcek ilaçsız, hormonsuz, suni gübresiz ekim yapılan ve akredite firmalar tarafından periyodik olarak denetlenerek organik sertifika verilen tarım alanlarıdır.

Organik tarım yapılan alanlar fabrikalardan, otoyollardan, kentsel ve sanayi atıklarından uzak ve sertifika alabilmeleri için en az 3 yıl böcek ilacı, hormon, suni gübre vb. sentetiklerden arındırılmış tarım arazileri olmaları gerekir.

Konvansiyonel yani kimyasal ve sentetiklerin, GDO tohumların serbestçe kullanıldığı alanlar ile aralarında fiziki sınır ve uzaklık olması şartı da aranır.

Organik ürünlerin diğer ürünlerden daha pahalı olmasının en büyük nedeni ise çekirge vb. zararlıların GDO tahılları yemezken, özellikle ilaçlanmayan organik tarım sahalarındaki ürünlerde kayba neden olmalarıdır, yani verim düşmekte, birim alana düşen hasat önemli ölçüde azalmaktadır.

Tabii ki insanca yaşamak için de bu tür külfetlere katlanıp organik bazlı besin maddeleri ve kozmetikler tüketmek biraz kesemizi zorlasa da en doğru seçim.

Çekirgenin beğenmeyip yemediği GDO lu buğdayı bizler çocuklarımıza neden yedirelim ?

Organik ürün tüketimi artıp yaygınlaştıkça maliyet değerleri de aşağı çekilecektir.

GDO ların tam zıttı atadan babadan kalma böcek ilaçsız, hormonsuz, suni gübresiz ekim yapılan ve akredite firmalar tarafından periyodik olarak denetlenerek organik sertifika verilen tarım alanlarıdır.

Organik tarım yapılan alanlar fabrikalardan, otoyollardan, kentsel ve sanayi atıklarından uzak ve sertifika alabilmeleri için en az 3 yıl böcek ilacı, hormon, suni gübre vb. sentetiklerden arındırılmış tarım arazileri olmaları gerekir.

Konvansiyonel yani kimyasal ve sentetiklerin, GDO tohumların serbestçe kullanıldığı alanlar ile aralarında fiziki sınır ve uzaklık olması şartı da aranır.

Organik ürünlerin diğer ürünlerden daha pahalı olmasının en büyük nedeni ise çekirge vb. zararlıların GDO tahılları yemezken, özellikle ilaçlanmayan organik tarım sahalarındaki ürünlerde kayba neden olmalarıdır, yani verim düşmekte, birim alana düşen hasat önemli ölçüde azalmaktadır.

Tabii ki insanca yaşamak için de bu tür külfetlere katlanıp organik bazlı besin maddeleri ve kozmetikler tüketmek biraz kesemizi zorlasa da en doğru seçim.

Çekirgenin beğenmeyip yemediği GDO lu buğdayı bizler çocuklarımıza neden yedirelim ?

Organik ürün tüketimi artıp yaygınlaştıkça maliyet değerleri de aşağı çekilecektir.

çekirgelerin sezileri bizden daha güçlü tabi....ne yazıkki...vah körelmiş,köreltilmiş...elinden karar verme yetisi alınmış.... düşünme gibi bir lüksü olmayan halkım vah...ama müstehakkkk.....

yazınızı begenerek okudum alkisalkisalkis alkisalkisalkis
teşekkürler.çok haklısnız.
özellikle gdo lu ürünleri çekirgelerin yememesini hayretler içinde okudum.akannehir
mesela kurtlu elmalar daha sağlıklıymış,neden,çünkü kurt yediğine göre içinde kimyasal vb.şeyler yokmuş.
hayvanlar da doğal olanları tercih ediyorlar demek ki ,biz önümüze geleni yiyiyoruz :oklava:

geçen gün tvde gördüm, greenpeace gdo ile ilgili kısa film yapmış. herşeyi açık açık anlatıyor. anlamak isteyene...

arkadaşlar az önce haberlerde birşey duydum....abd yeni bir buluş peşindeymiş...söz konusu buluş eğer gerçekleştirilebilirse insanlar mısır gevreği yerken domuzgribi aşısını da yaptırmış olacak akannehirakannehirakannehirakannehirakannehir akannehirakannehirakannehirakannehirçünkü h1n1 aşısını gdo mısırların genlerine enjekte ederek bunu yapmayı planlıyorlarmış...ben böyle birşey görmedim...hem domuz gribi aşısının kullanımını yaygınlaştırmayı hem gdo lu ürünlere bir misyon yüklemeyi amaçlıyorlar...pes diyorum başka bir şey demiyorum ben....

lütfen sürekli uyanık olalım arkadaşlar..nöbetleşe uyuyalım ya da....çünkü bu adamlar bizi resmen ayakta uyutmaya çalışıyorlar...

Son düzenleme:
arkadaşlar az önce haberlerde birşey duydum....abd yeni bir buluş peşindeymiş...söz konusu buluş eğer gerçekleştirilebilirse insanlar mısır gevreği yerken domuzgribi aşısını da yaptırmış olacak...çünkü h1n1 aşısını gdo mısırların genlerine enjekte ederek bunu yapmayı planlıyorlarmış...ben böyle birşey görmedim...hem domuz gribi aşısının kullanımını yaygınlaştırmayı hem gdo lu ürünlere bir misyon yüklemeyi amaçlıyorlar...pes diyorum başka bir şey demiyorum ben....

lütfen sürekli uyanık olalım arkadaşlar..nöbetleşe uyuyalım ya da....çünkü bu adamlar bizi resmen ayakta uyutmaya çalışıyorlar...

ah canım amerikammm, bizi nasıl da düşünürlermiş. amerika olmasaydı şu zavallı dünya ahalisi ne yapacaktı. ülkelere kim barış getirecekti, sağlığımızı kim düşünecekti. sağol var ol amerika...

baş mikrop bunlar başşşşş :oklava:

ırakta 2 yıl yaşadım canım ve getirdikleri barış ortamına yakından şahit oldum.......

insanlar cenazelerine sahip bile çıkamıyorlardı çünkü ya cenazelerinin içine bomba doldurulmuş oluyordu ve etrafına gelenleri de öldürüyorlardı ya da etrafına gelenleri tespit edip sonradan öldürüyorlardı..böyle barış işte getirdikleri.....allah onlara versin öyle bir barış inşallah...

yurtdışında yasaklanan amituaz bulunan armutları bizim esnaf bize yedırıyomus kızlar, almanyadan geri dönen armutlarda normalden 6 kat fazla zehir çıkmış. armutta yemiyorum, sırayla herseyden mahrum kalıcaz yakında

ırakta 2 yıl yaşadım canım ve getirdikleri barış ortamına yakından şahit oldum.......

insanlar cenazelerine sahip bile çıkamıyorlardı çünkü ya cenazelerinin içine bomba doldurulmuş oluyordu ve etrafına gelenleri de öldürüyorlardı ya da etrafına gelenleri tespit edip sonradan öldürüyorlardı..böyle barış işte getirdikleri.....allah onlara versin öyle bir barış inşallah...

doğrudur. tv de bile neler gördük. hemen yayınlanmasını yasakladılar işkence görüntülerinin... amerika nereye girse batırdı zaten, vietnam, afganistan, ırak...

yurtdışında yasaklanan amituaz bulunan armutları bizim esnaf bize yedırıyomus kızlar, almanyadan geri dönen armutlarda normalden 6 kat fazla zehir çıkmış. armutta yemiyorum, sırayla herseyden mahrum kalıcaz yakında

bizim üreticimizde de iş yok maalesef. daha önce dediğim gibi dini imanı para bu tarz işler yapanların. tamam babasının hayrına ekmiyor o tarlayı ama insanda biraz vicdan olmaz mı? bas hormonu, bas zirai ilacı, gavur yemezse vatandaş yer....

ketçap ve mayonezde bile varmış
ben bir çikolata delisi olan biriyim ama artık eskisi gibi çikolata yemiycem
bu gidişle hiçbişey yiyemiycez

Back