Popüler Konu Gaziantep Gastronomi Festivali

Gaziantep'e gitmem demek net 10 kilo demek
Allahım sen neler yaratmışsın neler yapmış bu kulların bunlarla aaaaaaa

Emeğine sağlık ben de de bir gurmeden şöyle bir resim kaldı bunu izmirde bulursam yerim

Antepli değilim ama oldum olası bu yemekleri hep Antep ile bilirim:)Hatay deyince künefe,Urfa deyince çiğköfte,lahmacun ve kebaptan başkası gelmez aklımıza:)
Hataylıyım...

Özel olarak beklerim Hatay'a...

Özellikle bizim gastronomi günümüze...

Sadece Hatay'a özgü Mezeler, kahvaltılıklar, yemekler, kebaplar ve tatlılar... saymakla bitirmem mümkün değil...

Antep yemeği diye tanıtılan yemekleri birde burada tadın..

İnşaallah nasip olur hiç gelmedim cidden merak ediyorum:)Dediğim gibi Güneydoğu mutfağı ortak bence kimse kimseden almamış:)Şehirler yakın kültürler ortak:)

mune abla aılenle ıstedıgın zaman gelırsın kalacak yerınız evınız var burda basımızın ustunde yerınız var her zaman beklerız
Sağolasın ablacım, nazik davetin için teşekkür ederim, inşaallah bir gün oralara yolumuz düşerse sizleri de görmek isterim

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, her bölgemizin damak zevki yaşadıkları coğrafyanın onlara verdiği nimetlere göre, Karadeniz deyince o muhteşem hırçın denizden hamsi gibi bir nimet çıkıyor, o yüzden Karadeniz dediğimizde sofraların baş tacı hamsi, Ege'nin dağı taşı zeytin ağaçlarıyla dolu, haliyle burada sofraların olmazsa olmazı zeytinyağlı yiyecekler, Doğu hayvancılığın olduğu bir yer, sabahın kör karanlığında bile kahvaltı sofralarında ciğer olmazsa doydum denilmez, kan çekiyor desene :)) valla benimde anne tarafından bir çekim var:) gidemesek de sizlerin sayesinde haberdar olmak güzel

Öyle ablacım her yörenin kendine özgü kültürleri var.Bölge bölge benzerlikte gösteriyor.
Ülkemizin taşı toprağı değerli

Egedeyiz ot ot
Severim otu da oğlanlar çiğköfteci içliköfteci
Bu doğulularda pek marifetli yaahu
Geçen hafta Adanadaydık kebap yedik yok böyle bişeyy
Ardından Antep baklavası getirdiler dondurmayla şahane
Birde dibek kahvesi ikram ettiler .
Bundan keri Adanalıyık Allahın adamıyık
Antepli de olurum

Bende olurum yemek kültürü mühim

Harika muhteşem keşke orada olabilseydik ellerine saglik tatlim bu guzel paylaşım için cokkk teşekkür ederiz

Urfa yemeklerinide çok iyi biliyorum ve antepliyim Antepte olan fıstık başka yerde aynı olmuyo ayrıca sizin oralara su gelip tarlaların sulanması barajdan sonra oldu birecikten sonra fıstık ağacı görmek çok zor çünkü ağaç yok hep tarla
Memleket tarafınızı çok iyi anlamakla birlikte çok yanlış düşünüyorsunuz

Konuştuk anlaştık uzatmayalım canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…