- 15 Kasım 2014
- 4.155
- 11.056
O zaman Güneydoğu mutfağı bayağı ortak:)Hatay mutfağının yemeği birçoğu...
Teşekkür ederim canım:)Gaziantep'e gitmem demek net 10 kilo demek
Allahım sen neler yaratmışsın neler yapmış bu kulların bunlarla aaaaaaa
Emeğine sağlık ben de de bir gurmeden şöyle bir resim kaldı bunu izmirde bulursam yerimEki Görüntüle 2307868
Antepliler uyanık çıkmış diyelim....O zaman Güneydoğu mutfağı bayağı ortak:)
Ama sadece Antep ün yapmış:)
Antepli değilim ama oldum olası bu yemekleri hep Antep ile bilirim:)Hatay deyince künefe,Urfa deyince çiğköfte,lahmacun ve kebaptan başkası gelmez aklımıza:)Antepliler uyanık çıkmış diyelim....
Mesela patlıcan kebabı da Urfa'ya ait...
Tiramisu muİçimizdeki İrlandalılar
Nevoş ve tüm topik ahalisine ikramımdır.
Hayaller hayatlar canlarım
Eki Görüntüle 2307882
Nev nasıl görüyorsan öyle. Şimdi biri buna baklava dese evet derim. Çünkü evde ne varsa onunla tatlımsı bişey yaptım. Puding kedi dili kakao hepsi buTiramisu muEllerine emeğine sağlık canım
Afiyet olsun canım bizde oda yok:)Nev nasıl görüyorsan öyle. Şimdi biri buna baklava dese evet derim. Çünkü evde ne varsa onunla tatlımsı bişey yaptım. Puding kedi dili kakao hepsi bukedi dillerini de sütlü kahve ile ıslattım.
Hataylıyım...Antepli değilim ama oldum olası bu yemekleri hep Antep ile bilirim:)Hatay deyince künefe,Urfa deyince çiğköfte,lahmacun ve kebaptan başkası gelmez aklımıza:)
İnşaallah nasip olur hiç gelmedim cidden merak ediyorum:)Dediğim gibi Güneydoğu mutfağı ortak bence kimse kimseden almamış:)Şehirler yakın kültürler ortak:)Hataylıyım...
Özel olarak beklerim Hatay'a...
Özellikle bizim gastronomi günümüze...
Sadece Hatay'a özgü Mezeler, kahvaltılıklar, yemekler, kebaplar ve tatlılar... saymakla bitirmem mümkün değil...
Antep yemeği diye tanıtılan yemekleri birde burada tadın..
Sağolasın ablacım, nazik davetin için teşekkür ederim, inşaallah bir gün oralara yolumuz düşerse sizleri de görmek isterimmune abla aılenle ıstedıgın zaman gelırsın kalacak yerınız evınız var burda basımızın ustunde yerınız var her zaman beklerız
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, her bölgemizin damak zevki yaşadıkları coğrafyanın onlara verdiği nimetlere göre, Karadeniz deyince o muhteşem hırçın denizden hamsi gibi bir nimet çıkıyor, o yüzden Karadeniz dediğimizde sofraların baş tacı hamsi, Ege'nin dağı taşı zeytin ağaçlarıyla dolu, haliyle burada sofraların olmazsa olmazı zeytinyağlı yiyecekler, Doğu hayvancılığın olduğu bir yer, sabahın kör karanlığında bile kahvaltı sofralarında ciğer olmazsa doydum denilmez, kan çekiyor desene :)) valla benimde anne tarafından bir çekim var:) gidemesek de sizlerin sayesinde haberdar olmak güzelTeşekkür ederim ablacım ne güzel anlatmışsın
Bende doğuluyum biliyorsun.O sebeple buranın kültürü bana hiç yabancı gelmiyor.
Ama cidden yemek işini çok iyi biliyorlar.
Bende elimden geldiği kadar tanıtmak istedim
Öyle ablacım her yörenin kendine özgü kültürleri var.Bölge bölge benzerlikte gösteriyor.Sağolasın ablacım, nazik davetin için teşekkür ederim, inşaallah bir gün oralara yolumuz düşerse sizleri de görmek isterim
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, her bölgemizin damak zevki yaşadıkları coğrafyanın onlara verdiği nimetlere göre, Karadeniz deyince o muhteşem hırçın denizden hamsi gibi bir nimet çıkıyor, o yüzden Karadeniz dediğimizde sofraların baş tacı hamsi, Ege'nin dağı taşı zeytin ağaçlarıyla dolu, haliyle burada sofraların olmazsa olmazı zeytinyağlı yiyecekler, Doğu hayvancılığın olduğu bir yer, sabahın kör karanlığında bile kahvaltı sofralarında ciğer olmazsa doydum denilmez, kan çekiyor desene :)) valla benimde anne tarafından bir çekim var:) gidemesek de sizlerin sayesinde haberdar olmak güzel
Bende olurum yemek kültürü mühimEgedeyiz ot ot
Severim otu da oğlanlar çiğköfteci içliköfteci
Bu doğulularda pek marifetli yaahu
Geçen hafta Adanadaydık kebap yedik yok böyle bişeyy
Ardından Antep baklavası getirdiler dondurmayla şahane
Birde dibek kahvesi ikram ettiler .
Bundan keri Adanalıyık Allahın adamıyık
Antepli de olurum
Rica ederimHarika muhteşem keşke orada olabilseydik ellerine saglik tatlim bu guzel paylaşım için cokkk teşekkür ederiz
Hangi ürünler meselaÜrünlerin % 95 şanlıurfaya ait
Urfa yemeklerinide çok iyi biliyorum ve antepliyim Antepte olan fıstık başka yerde aynı olmuyo ayrıca sizin oralara su gelip tarlaların sulanması barajdan sonra oldu birecikten sonra fıstık ağacı görmek çok zor çünkü ağaç yok hep tarla10 yıldır antepte yaşıyabilirsiniz ama urfanin mutfak kültürüne sahip cikmaya çalışıyorlar fıstık antebin degil urfanın aslında antebin fabrikalari urfanin 2 katı o yüzden urfadaki çifçiler mahsüllerini antebe getirip satıyorlar zamanla fıstığa sahip çıktılar şimdi de lahmacun ve etli köfte bizim diyorlar beyrani borani tamamen urfaya ait yine de güzel bi paylaşım olmuş elinize emeğinize sağlık ☺
Konuştuk anlaştık uzatmayalım canım:)Urfa yemeklerinide çok iyi biliyorum ve antepliyim Antepte olan fıstık başka yerde aynı olmuyo ayrıca sizin oralara su gelip tarlaların sulanması barajdan sonra oldu birecikten sonra fıstık ağacı görmek çok zor çünkü ağaç yok hep tarla
Memleket tarafınızı çok iyi anlamakla birlikte çok yanlış düşünüyorsunuz