- 30 Aralık 2013
- 10.762
- 11.404
- 37
Halfeti ile yemeklerin ne ilgisi var evet antebe bağlı idi bunu antepli olan herkes bilir ve sahip çıkar ayrıca Halfeti de antebe sahip çıkar her işini alışverişi Antepten yaparÇünkü ben urfalıyım bizim burda halfetiyi urfadaya ait demezler antebe ait deriz çünkü zamaninda halfeti urfanin değil antebindi
Urfa daki farklı Antep teki farklı patlıcan kebapdırAntepliler uyanık çıkmış diyelim....
Mesela patlıcan kebabı da Urfa'ya ait...
ya takma kafanı yunanlılarda baklava bızım dıyor sorun degılHalfeti ile yemeklerin ne ilgisi var evet antebe bağlı idi bunu antepli olan herkes bilir ve sahip çıkar ayrıca Halfeti de antebe sahip çıkar her işini alışverişi Antepten yapar
Hataylıyım...
Özel olarak beklerim Hatay'a...
Özellikle bizim gastronomi günümüze...
Sadece Hatay'a özgü Mezeler, kahvaltılıklar, yemekler, kebaplar ve tatlılar... saymakla bitirmem mümkün değil...
Antep yemeği diye tanıtılan yemekleri birde burada tadın..
Kirece yatırıyorlar çıtır çıtır o olabilir mi:)Ben universitedeyken kultur gezisinde Hatay'i ziyaret ettim.
Harikaydi
Hayatimda gordugum en degisik sehirdi diyebilirim. Dokusu, havasi büyülü binbir gece masallarındaki uzak doğu diyarları gibi. Çok etkilenmiştim
Yemeye içmeye gelince....yemeyi içmeyi seviyorum malum mezeler de kebap türü de her şey süperdiKabak tatlısı yediydim bir de valla tadını unutamadım hala
Kirece yatırıyorlar çıtır çıtır o olabilir mi:)
O mu sadece onu söyleVay arkadas ben bu topikten gidiyorum gece gece kudurdum valla
Mardin ve Şiirt Mutfağıda çok iyidir:)Mardinli arkadaşım var yemekleri çok leziz sarmalarına bayılıyorum:)Valla gastro turu denince aklıma ilk Güney ve Güneydoğu illerimiz gelir. Acaip mezeler kebaplar tatlılar var. Avrupaya gittim Amerikaya gittim böyle yemek kültürü görmedim. Fransız mutfağı falan Antepin Hatayın falan önünde diz çöküp tövbe ister
aynen kirece yatırıyorlar gercekten harıka oluyor bırde mezelerı cok ıyı humusu harıka bayılıyorumKirece yatırıyorlar çıtır çıtır o olabilir mi:)
mardinin şaraplarıda guzel :) siirt otlu peynır oyyy :) bayılırımMardin ve Şiirt Mutfağıda çok iyidir:)Mardinli arkadaşım var yemekleri çok leziz sarmalarına bayılıyorum:)
Öyle vallahi çok güzel oluyor:)aynen kirece yatırıyorlar gercekten harıka oluyor bırde mezelerı cok ıyı humusu harıka bayılıyorum
yasamak ıcın degıl yemek ıcın yasıyoruzÖyle vallahi çok güzel oluyor:)
Ne kadar yemek delisiyiz:)
Farklı tatları ve kültürleri çok seviyorum:)
Otlu peynir demeseydin iyiydi bayağıdır istiyorum:)Buralarda var mıdır:)Bir ara bir marketten almıştım şimdi yok:)mardinin şaraplarıda guzel :) siirt otlu peynır oyyy :) bayılırım
O mu sadece onu söyle
Aynı benyasamak ıcın degıl yemek ıcın yasıyoruzyemek olsunda lezzetlı olduktan sonra herseyı yerım
Yersin inşaallah ne diyelim:)Yok, kebap ve fistik sarma ikilisi aslinda. Fistik sarmayi cok cok seviyorum valla. yemegin ustune sicak cayla boyle yanaklarim kizara kiara yiyesim var.
Otlu peynir demeseydin iyiydi bayağıdır istiyorum:)Buralarda var mıdır:)Bir ara bir marketten almıştım şimdi yok:)
emek mahallesınde ekın pastanesının 100 metre ılerısınde celal dogana dogru orda peynırcıde varAynı ben
Eşim daha fenaTek sorun o kilo almıyor ben hemen alıyorum:)
Aaaa hatta kurstan bir arkadaş eşim kale altında peynirci demişti şimdi aklıma geldiemek mahallesınde ekın pastanesının 100 metre ılerısınde celal dogana dogru orda peynırcıde var
bırde kale altında peynırcı cok orda da ıyılerı var sıırtden ıyısını getırtıyorlar