Popüler Konu Gaziantep Gastronomi Festivali

Ben daha Antepliyim
bende sıfır valla hiç şive de yok . bazı arkadaslarım bır konusuyor dıyorum yavas anlamıyorum bu ne demek sen nasıl anteplısın dıyorlar bana
hıc bılmem de anlamamda ılk kez duydum cıdden

Ben buradan öğrendim
bazı teyzeler var cok degısık konusuyorlar komık sevımlı hızlı hızlı yanakları tombıs kırmızı kırmızı telaslı bayılıyorum onlara
cogunu anlamıyorum evet dıyorum ben sadece yemege odaklandıysam demek ismi bosvermısım

Aynen çok farklı bir şivesi var
İnicik çıkıcik gelicik

Aynen çok farklı bir şivesi var
İnicik çıkıcik gelicik
bır sure sonra esımın agzı kayıyor ama bıraz takılsın bır bakıyorum aynı o teyzeler gıbı oyle şiveli konusanlar cok guzel pimpirim aşı yapıyorlar sen kesın bunu guzel yapıyorsundur dıyorum yanılmıyorum yedın mı pürpürüm aşı ? semız otuna purpurum dıyorlar onu bılıyorum
bırde cama cıncık dıyorlar

Biliyorum canım bizde pirpirim deriz

Teşekkür ederim canım

Nisan ayında olur canım
Urfa halfetiyi görmeden gitmeyin derim.
Not alıyorum o zaman eşimin oradaki iş arkadaşlarından zaten eşim kurmuş planı programı

İnşallah canım çok isterim ama her yeri gezmek için de uzun bi tatil ayarlamak lazım. Bir haftada Gaziantep anca gezilir

Nevrestecim Antebi gezdim gözlerim dolu dolu... fotoğraflarin bir harikaydı....60 kiloyla gidip 64 ' le döndüm bu yaz...o kadar özlemişim ki yemekleri... Sırf mutfak değil el sanatlarıyla da muazzam bir şehir. O takunyalara Antepliler haphap derler. Çocukken giyerdik hamama giderken özellikle ...pek heveslenirdik cocukken çıkardığı tamir tukur seslere...meyan şerbeti göremedim ya da kaçırdım emin değilim...o da bize has bir soğuk içecektir. Antepliler pek severler özellikle Ramazan'da iftar sofrasının vazgeçilmezidir. Ellerine ayaklarına sağlık canım...görseller muhteşem..

Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız. Gitmiş kadar oldum ama o lezzetleri tatmak da isterdim. Kaptanım duymasın tam diyeti bozup yemeye gitmelik şahane görüntüler.
kişiye özel ayakkabı çamtalara ayrıca bayıldım gerçekten çok şıklar. İlerde birgün gitmek nasip olursa ilk alacağım şey kesinlikle ayakkabı çanta olur
herbiri birbirinden güzel el sanatları şahane inşallah gelecek nesiller de öğrenip devam eder

Ürünlerin % 95 şanlıurfaya ait

Çok teşekkür ederim.
Meyan şerbeti değil ama meyan kökü resmi var.Açıklamayı sizin hatırlatmanız sonucunda yazdım:)Haklısınız meyan şerbeti unutulur mu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…