- 2 Eylül 2012
- 41.591
- 141.631
- 598
- Konu Sahibi AngryPenguin
İç savaşa sürükleniyoruz. Ve bu bilinçli yapılıyor.
Halkın sabrı taştı.
Kimse "halktan" medet umup bir şeyler beklemesin artık. Zira bu halk olabildiğince sağduyulu davrandı zaten.
Ben hayatımda kendi "insanın"dan bu kadar nefret eden, kendi "insanı" na bukadar düşman olan bir iktidar görmedim. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en çirkin siyasetini şu 12 yıldır yaşıyor.
İnsan hayatı döviz kurlarından, seçimden, oylardan daha değersiz olmamalı.
Ama ülkemizde artık böyle maalesef.
Zaten sorunda , yaşanan her biri bir diğerinden üzücü olaylarda bu noktada başlamıyor mu ?
Halkın sabrı taştı .
Ama halkın tamamın sabrı tek bir hedefe yönelik taşmadı . Herkesin sabrı taştı evet ama sabır taşını çatlatan kriterler ortak değil . Ortak olmadığı için de bir tarafta sevgili Berkinin ölümüne sevinenler , diğer tarafta da polis için ne şehidi yahu gebermiş diyenler ...
Bu halk topyekun sağduyulu davranmıyor ne yazık ki , bu çok ütopik ama keşke olsa .
Topyekun sağduyulu davranılmıyor çünkü topyekun hareket edemeyecek kadar ayrıştırıldı . Azami hassasiyet gösterek , itidal çağrısı yapacak olan devlet adamlarıdır bunda hiç şüphe yok . Ardından tüm partiler kendi kitlesine sağduyu çağrısı yapacak .
Ama biz ne görüyoruz ? Sosyal medyada , basında herkes bir diğerini hedef gösteriyor . Örnek çok verilir , kaynağa gerek yok . Karşılıklıdır da kimse kendi ideoloji safını aklamasın o sebeple .
12 yıldır çirkin siyasetten halkın tamamı rahatsız olsa idi , sokaklarda çatışmadan o hükümet çoktan tarihe karışırdı .
Ne yapılacak ? İşte bu noktada yine halk ülkesi için sağduyu gösterecek .
Erdoğan göstermiyor , bu gezi olaylarından beri aşikar . Bugün yazmıştım , tahminen bu ılıman konuşmayı otorite kaybı olarak görüyor . Yapmıyor . Yapmasını bekleyen çok kişi var evet ama yine tahminim yapmasını ''özür'' gibi , siz de haklısınız gibi geri adım görecek kişilerde var . O sebeple daha yumuşak bir tavırla olay değerlendirmesi yapmıyor .Yapmalı mı ? Şüphesiz.
Hem yapmıyor , hem aynı oranda bir halk tabanından destek görüyorsa , ve aynı destekleyen halk için de bu yapılan çatışmalar , sokağa dökülmeler ''sabır taşması''olarak addediliyorsa..Karşılıklı sabrı taşanlar mı çatışacak ? Bakınız Burak Karamanoğlu.
Maalesef olaylara sağ duyulu yaklaşmayan bir yönetim erki varsa , haksızlığa uğradığını düşünen tarafa hakkını sağduyu ile aramaktan başka ''hak'' yol var mı ?
Bu yol ölümlere neden oluyorsa hele ?
Keşke olmasa , keşke olmasa , keşke bitse ...
Ama bu nefret ve sevgi sürmeye devam edecek Başbakana ... Ne yapacağız ? Daha çok mu can vereceğiz ?