• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazdan etkilenen polis memuru şehit oldu

Sanırım bir kaybımız daha var, bu kez İstanbul'dan...Daha fazla olmasın lütfen, lütfen artık daha fazla kayıp vermeyelim...

İnsanlar ölüyor ve biz kime üzelelim diye tartışıyoruz insanlar ölüyor ve biz ölümün her türlüsüne karşıyız diyemiyoruz.

aynen ya siz biz mi var.ölen türkler,ötesi var mı.bu ayrıştırma neden:50:

Sandık falan değildir bunların çözümü.. Yolsuzluğunda, hırsızlığında, cinayetlerinde hesabını sorulacağı tek bir yer var o da bağımsız yargıdır. Malesef bizim ülkemizde ne bağımsız yargı kaldı ne de onurlu siyasetçi... Bir insan için su, aş neyse ülke içinde adalet odur, herkesin adalete ihtiyacı vardır... Adaletin olmadığı yerde kaos olur..

Sanırım bir kaybımız daha var, bu kez İstanbul'dan...Daha fazla olmasın lütfen, lütfen artık daha fazla kayıp vermeyelim...

Evet, lütfen bir kişinin dahi kılına zarar gelmesin ve canı yanmasın artık ne olur, değil ki ölüm haberi almak...

Son dakika haberlerinde rastlayamadım verdiğiniz bilgiye ve aldığınız duyumun da inşallah yanlış olmasını istiyorum şu an... Aslında sadece üzüntümü belirtmek, başsağlığı ve rahmet dileklerimi iki satırla olsa da paylaşmak için bu başlıktaydım, lakin yorumu okuyunca, ister istemez öncelikle oradan başlamış oldum.

Araç içinde bir kalp krizi ve gazdan dolayı bir etkilenmeden meydana geldiği düşünülüyor ise de yarınki otopsi belirleyecekmiş, şehit polisin kesin ölüm sebebini...

Hoş, neticenin hiç bir önemi yok artık.

Eğer -zaten insanlarda ne kadar tahribat yaptığı ve etkileri apaçık görülmekte olan gazdan- dolayı ise, Devlet büyüklerini belki -bu konuda ciddi düzenlemelere gidilmesi gerekliliğini düşündürmek adına- dikkate alınmaya vesile olabilir ama artık gideni geri getirmeyeceği aşikar.

84 doğumluymuş, daha 30 yaşında, gencecik bir adam ve henüz 8 aylık evliymiş...

Halkın can ve mal güvenliği için, ne kadar uzun saatler, hatta saat mefhumu olmadan görevinin başında olmaya çalışan, geçimini sağlayacak, evine ekmeğini götürebilecek bir işi olduğu için, bu vatanın polisi olduğu için canla başla çalışma azmiyle artık yuvasını da kurmuş olmanın huzuruyla, yarınlardan umutlarıyla, hayalleriyle hayata yeni başlamış olan gencecik bir insan...

Allah rahmet eylesin, eşine, ailesine, sevenlerine, dostlarına ve iş arkadaşlarına Allah sabırlar versin...

Hepimizin başısağolsun...

Ölümün ne yaşı ne de sırası olmaz, her ölüm erken gelir, insana... Ama bazı hallerde sebeplerin veya hayattan ebediyete intikal edenlerin çocuk ve genç olmalarının, bu acıyı kat bekat arttırdığı da muhakkak...

Bu güzel ülkede, bu cennet Vatan'da ve tüm dünyada; daima güzel, sevgi dolu, barış dolu, adalet dolu, hoşgörü - anlayış dolu, hakkaniyet dolu, acısız kedersiz günler yaşansın inşallah ...

Sevgimle

bibar gazı kimyasal bir silahtır denilirken "organik o hicbir sey yapmaz" denilmiyor muydu?

maalesef polis memuru devletin kendi silahıyla hayatını kaybetmistir,
bir eve daha ateş düşürdüler... yakınlarına bassaglıgı dilerim.

bibar gazı kimyasal bir silahtır denilirken "organik o hicbir sey yapmaz" denilmiyor muydu?

maalesef polis memuru devletin kendi silahıyla hayatını kaybetmistir,
bir eve daha ateş düşürdüler... yakınlarına bassaglıgı dilerim.

Merhaba

Biber gazının hangi kategoriye girdiğinin bilimsel açıdan yerini bilmiyorum.

Ama kimyasal silah kategorisinde bulunmasa dahi; kullanılması neticesinde insan ve diğer canlılar üzerindeki o feci etkileri zaten cam ekranlardan, fotoğraf karelerinden bile gayet net anlaşılabiliyor.

Maruz kalan insanların beyanlarından da -ne feci bir şey olduğunu- defalarca okuyoruz ve duyuyoruz.

Kaldı ki; orta ve uzun vadede sebep olabileceği, kalıcı ve onarılmaz sağlık sorunları da cabası.

Eğer organikse ve hiç bir olumsuz etkisi olmuyorsa, çeşit olsun diye mi katılıyor ve kullanılıyor??? sorusunu bari sorabilmeli insan, böyle şeyler söylemeden, böyle ezbere bir yaklaşımda bulunup, laf olsun diye bile olsa bunu ifade etmeden önce, diye düşünüyorum.

Ben de tekrar başsağlığı diliyorum yakınlarına...

Merhaba

Biber gazının hangi kategoriye girdiğinin bilimsel açıdan yerini bilmiyorum.

Ama kimyasal silah kategorisinde bulunmasa dahi; kullanılması neticesinde insan ve diğer canlılar üzerindeki o feci etkileri zaten cam ekranlardan, fotoğraf karelerinden bile gayet net anlaşılabiliyor.

Maruz kalan insanların beyanlarından da -ne feci bir şey olduğunu- defalarca okuyoruz ve duyuyoruz.

Kaldı ki; orta ve uzun vadede sebep olabileceği, kalıcı ve onarılmaz sağlık sorunları da cabası.

Eğer organikse ve hiç bir olumsuz etkisi olmuyorsa, çeşit olsun diye mi katılıyor ve kullanılıyor??? sorusunu bari sorabilmeli insan, böyle şeyler söylemeden, böyle ezbere bir yaklaşımda bulunup, laf olsun diye bile olsa bunu ifade etmeden önce, diye düşünüyorum.

Ben de tekrar başsağlığı diliyorum yakınlarına...

bilimsel açıdan kimya ve kimya muhendisleri uretim aşamaları dolayısıyla ve tıpçılarla beraber yapılan çalışmalarda yarattıgı etkilerden ötürü bu kategoriye sokuyorlar. fakat bunu kullananlar kendilerini aklamak icin elbette bu sorunu yasal olarak tanımayacaklardır.

maalesef bilimin objektifligin kaybedildigi ortamlarda yapılmaya calısıldıgını ve universiteler ve kürsüler uzerindeki siyasi baskıyı da gozardı etmemek gerek, buna ragmen cıkan sesler var. fakat farklı ideolojilere sahip prof.lar oldugunu düşünürsek turkiye ve dunyada iktidarların kendilerine bilimsel olarak yandaşlar bulmaları yasalara bilimsel destekler sunmaları da bu işin normali olmus durumda.

ateşli silahların kullanılmasına karşı bir kamuoyu oldugu icin ve buna karsı korunmak amacıyla halkı silahlanmaya tesvik edecegi icin geri duruldugu bilinen birşey. fakat gaz vb maddeler icin boyle bir tehditin olmayacagını düsündükleri icin gozu dönmüs bir vaziyette saldırmayı mesru gorebiliyorlar ki gaz fiseginin başa isabet alınarak amacı dışında farklı bir silah olarak kullanılmasına dair bir sorusturma dahi açılmazken aşırı kullanımının sorgulanmaması normallesiyor... iskence konusunda dahi soruşturmaların zayıflıgı ortada.
insan hakları konusunda maalesef cok geriyiz, batı guzellemesi yapacak degilim, hangi ulkede olursa olsun dunyada olup bitene ses cıkarılmadıgı surece hükümetler baskılarını arttırdıkca güç kazanıyorlar...

Allah ailesine sabır versin .

Çok üzgünüm , iki gündür elim yazmaya gitmiyor hiç bir yere .

LÜtfen dursun diye dua etmekten başka , çevremdekilerle konuşmak , bu yaşananlarda hangi fikirde olursa olsun itidale çağırmaktan başka ne yapılabilir ?

İtidal evet lütfen , ülke olarak ihtiyacımız olan bu .

Sosyal medya birbiri ardına çirkin yorumlarla dolu . Berkine , polise , sokaktakine , tepedekine . BU kadar öfkenin kimseye fayda sağlamayacağı kesin .

ülkeyi bu hale getirenler utansın..kardeşi kardeşe kırdıranlar utansın....olayları bahane edip kamu malına zarar verenler utansın...ekmeğinin peşinde koşup verilen emirleri yerine getirmeye çalışan polisleri bu hale getirenler utansın.....yazık günahhh...bi tarafta çocuklar gidiyor polisler gidiyor..gençler gidiyor..ülkem gidiyor...yeter yahu yater...noldu milletimize...noldu kardeşiliğmizee

Son düzenleme:
polisin ölüm sebebi belli değilmiş yalnız
gazdan olmaybilir diyolar bazı haberlerde otopsi sonucu öğrenilecekmiş

bu sebepten ölmediyse bile sağlığı kötü etkilediği belli
umarım bi önlem alınır artık

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin bir daha böyle olaylar yaşanmasın inşallah,

insanlara attıkları gazın ne kadar tehlikeli olduğunun bir göstergesi maalesef.

“Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu.. İnsanı insana kırdırdılar; biri aç biri toktu.”

Meydanlarda konuşacak konusu olacağı için mutludur artık başbakan. Benim yüzde ellim diyerek ülkenin diğer yarısını ötekileştirerek hatta başka ülkelerin evlatlarına ağlayıp bizim ülkemizim evlatlarına duyarsız kalarak gençlerinde polisinde vebalini taşıdığını unutmasın gün gelir devran döner. Polisler sadece onun piyonu. Emir büyük yerden.

Kimse birinin ölümüne sevinecek kadar mutlu olamaz , ol-ma-ma-lı !

Ne meydanlarda bizden de bir can gitti diyebileceği için sevinmeli birileri , ne gencecik bir canın ölümünden yeni bir ayaklanma çıkaracağına .

Ölene öldüğü için üzülmeli insan .

Berkin için , Burak için , Ahmet Küçükdağ için ...

Belki o kadar hırs bürümüştür ki insanların yüreğini , için için hepsi için aynı üzülmez . Ama ohh denmesin , de-ni-le-mez.

Sosyal medyadan iğrendim şu süreçte.

Berkine ohhh diyen , ne işi vardı yazanlar ,ona veda edenleri nekrofili ilan edenler !!!

Polise ne şehidi gebermiş diyenler !!!

Burak için küfürleri sıralayanlar ... !!!

Yeter gerçekten yeter .

En azından bizler bu platformda bu kirli oyunlar içinde sağda , solda , ortada yerimizi almayalım .

Tepki vermenin vicdanı yok eden bir açıklaması olamaz .

Üzügünüm ben , bence hepimiz üzülelim .

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun Rabbim ailesine sabırlar versin.

TUNCELİ - Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle kentteki gösteriler sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Vali, polis memurunun, olaylara müdahale esnasında gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiği şeklinde bazı basın yayın organlarında asılsız ve yoruma dayalı haberlerin yer aldığını bildirdi.

Güner, Küçüktağ'ın, göstericiler tarafından taşlı saldırıların yapıldığı sırada görev yaptığı ekip otosu içerisinde kalp krizi geçirdiğini ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu hatırlattı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25504072/

bu şekilde bi açıklama yapılmış

Son düzenleme:
TUNCELİ - Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle kentteki gösteriler sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Vali, polis memurunun, olaylara müdahale esnasında gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiği şeklinde bazı basın yayın organlarında asılsız ve yoruma dayalı haberlerin yer aldığını bildirdi.

Güner, Küçüktağ'ın, göstericiler tarafından taşlı saldırıların yapıldığı sırada görev yaptığı ekip otosu içerisinde kalp krizi geçirdiğini ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu hatırlattı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25504072/

bu şekilde bi açıklama yapılmış

gerçek farklı olsa da bundan fazla açıklama yapılacağını düşünmüyorum.otopsi sonucunun bile farklı olacağını düşünmüyorum:50:

gerçek farklı olsa da bundan fazla açıklama yapılacağını düşünmüyorum.otopsi sonucunun bile farklı olacağını düşünmüyorum:50:

bilmediğim bi konu o yüzden yalan veya gerçek diyemem
kimsenin günahını almak istemem

Allah rahmet eylesin diyorum sadece

kimse birinin ölümüne sevinecek kadar mutlu olamaz , ol-ma-ma-lı !

Ne meydanlarda bizden de bir can gitti diyebileceği için sevinmeli birileri , ne gencecik bir canın ölümünden yeni bir ayaklanma çıkaracağına .

ölene öldüğü için üzülmeli insan .

Berkin için , burak için , ahmet küçükdağ için ...

Belki o kadar hırs bürümüştür ki insanların yüreğini , için için hepsi için aynı üzülmez . Ama ohh denmesin , de-ni-le-mez.

Sosyal medyadan iğrendim şu süreçte.

Berkine ohhh diyen , ne işi vardı yazanlar ,ona veda edenleri nekrofili ilan edenler !!!

Polise ne şehidi gebermiş diyenler !!!

Burak için küfürleri sıralayanlar ... !!!

Yeter gerçekten yeter .

En azından bizler bu platformda bu kirli oyunlar içinde sağda , solda , ortada yerimizi almayalım .

Tepki vermenin vicdanı yok eden bir açıklaması olamaz .

üzügünüm ben , bence hepimiz üzülelim .

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum auscum :29:
Dün başta ankara,istanbul.. Içler acısıydı..
Her iki taraf için söylüyorum..
Olaylar bu duruma gelmemeliydi..
Medeniyet diyoruz fakat ne hale gelmişiz..
Yakışmıyor yakışmamalı..
Kendi içimizde uzlaşabilmeyi niye bilemiyoruz anlayamıyorum bu şekilde her yönden zarar vererek ele geçen hiç birşey yok..
çözüm bu olmamalı..
Ben de gerçekten üzgünüm..
Ne denilebilir ki allah sonumuzu hayır etsin..

Allah ailesine sabır versin .

Çok üzgünüm , iki gündür elim yazmaya gitmiyor hiç bir yere .

LÜtfen dursun diye dua etmekten başka , çevremdekilerle konuşmak , bu yaşananlarda hangi fikirde olursa olsun itidale çağırmaktan başka ne yapılabilir ?

İtidal evet lütfen , ülke olarak ihtiyacımız olan bu .

Sosyal medya birbiri ardına çirkin yorumlarla dolu . Berkine , polise , sokaktakine , tepedekine . BU kadar öfkenin kimseye fayda sağlamayacağı kesin .

Renklendirdiğim bölümü ve bunun ehemmiyetini siz veya ben veya daha pek çok yurttaş görüp düşünebilmekte iken;

Türk Dil Kurumu

İtidal :

1. isim, Aşırı olmama durumu, ılımlılık, ölçülülük

2. Soğukkanlılık

Halk tarafından devlet yönetimi kendilerine verilmiş, kendilerine emanet edilmiş olan devlet büyüklerinin, devlet yöneticilerinin, özellikle devletin en üst yöneticisinin - itidal veya itidal çağrısında - bir yeri var mıdır?

Olmalı mıdır?

Yoksa bundan -muaf veya istisna- olma durumu var mıdır?

Kısaca;

Devleti yöneten kimselerin, devletin en üst kademesinin -itidal ve itidal çağrısındaki yeri- ve -bu hususta bulundukları yerin, olayların seyrini müsbet veya menfii değiştirebilme, etkileyebilme gücü ve fonksiyonu- nedir? Ne kadardır?

Back