- Konu Sahibi AngryPenguin
Dediklerinize katılıyorum ama gerçekten bu protestolar artık ters tepmeye başladı. Amacın güzel olması bizi güzel sonuçlara götürmedi, tam tersi bir etki yaratıyor bunun farkına varmalıyız. İnternette her taraftan yalan yanlış haberler yayılıyor ve bu haberler insanların kininin daha da artmasına neden oluyor. Sadece protesto alanlarında değil İnternette de çok büyük kavgalar yaşanıyor. Çözüm nedir diye sorarsanız kesinlikle bu protestolara bu şekilde devam etmek değil, bana göre kısa zamanda olmaz ama karşılıklı anlayış, hoşgörü ve her şeyi(inandıklarımızı bile) sorgulamak. Bizler her haberi didik didik ediyoruz gerçeği nedir diye öğrenmek için kendimizi yırtıyoruz ama gerekçesi ne olursa olsun kötü niyetli kişilerin yaptığı şeylere bazıları hiç sorgulamadan inanıyor ve protestolara olan kin gün geçtikçe daha da artıyor. Artık olay hükümetin yaptırımlarına direnmek aşamasını geçti, karşıt görüşlerin birbirine direnmesi aşamasına geldi ve bu durum hiç hayra alamet değil.
İyi niyetle gülümsedim çözümüne deylayt :)
Hepimizin istediği çözüm bu değil mi aslında? Saygı, sevgi, hoşgörü, barış..Ama öyle ütopik hale geldi ki Türkiye için bu olgular.
Öyle bir ayrıştık, öylesine düşman edildik ki birbirimize..
Aslında karşıt görüşlerin birbirine direnmesinin temelinde, yine bu iktidarın desteklenmesi, mevcut kitle tarafından ayakta tutulması yatmıyor mu? Tüm bu olanlara rağmen? Yani yine dolaylı yoldan hükümete karşı direniliyor, diğer kesme karşı değil.
Uzun sözün kısası, gidişatın hiç hayra alamet olmadığı konusunda hemfikirim.
Son düzenleyen: Moderatör: