• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazdan etkilenen polis memuru şehit oldu

Dediklerinize katılıyorum ama gerçekten bu protestolar artık ters tepmeye başladı. Amacın güzel olması bizi güzel sonuçlara götürmedi, tam tersi bir etki yaratıyor bunun farkına varmalıyız. İnternette her taraftan yalan yanlış haberler yayılıyor ve bu haberler insanların kininin daha da artmasına neden oluyor. Sadece protesto alanlarında değil İnternette de çok büyük kavgalar yaşanıyor. Çözüm nedir diye sorarsanız kesinlikle bu protestolara bu şekilde devam etmek değil, bana göre kısa zamanda olmaz ama karşılıklı anlayış, hoşgörü ve her şeyi(inandıklarımızı bile) sorgulamak. Bizler her haberi didik didik ediyoruz gerçeği nedir diye öğrenmek için kendimizi yırtıyoruz ama gerekçesi ne olursa olsun kötü niyetli kişilerin yaptığı şeylere bazıları hiç sorgulamadan inanıyor ve protestolara olan kin gün geçtikçe daha da artıyor. Artık olay hükümetin yaptırımlarına direnmek aşamasını geçti, karşıt görüşlerin birbirine direnmesi aşamasına geldi ve bu durum hiç hayra alamet değil.

İyi niyetle gülümsedim çözümüne deylayt :)
Hepimizin istediği çözüm bu değil mi aslında? Saygı, sevgi, hoşgörü, barış..Ama öyle ütopik hale geldi ki Türkiye için bu olgular.
Öyle bir ayrıştık, öylesine düşman edildik ki birbirimize..

Aslında karşıt görüşlerin birbirine direnmesinin temelinde, yine bu iktidarın desteklenmesi, mevcut kitle tarafından ayakta tutulması yatmıyor mu? Tüm bu olanlara rağmen? Yani yine dolaylı yoldan hükümete karşı direniliyor, diğer kesme karşı değil.

Uzun sözün kısası, gidişatın hiç hayra alamet olmadığı konusunda hemfikirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ausencia ve deylayt benimle hemen hemen aynı görüşleri paylaşmışlar
söylemek istediğim herşeyi söylemişler
aynen katıldığımı belirtmek isterim
beğeni butonunda bi sorun olduğu için beğenemedim burdan yazmak istedim

arkadaşlar ölen polis memurunun kalp pili olduğu,doktor raporlu olarak doğuda çalışamayacağı halde cemaat polisi diye doğuya sürüldüğü iddia ediliyor

Herkes sağduyulu olmak zorunda, en çok da eğitimliyim her şeyi görüyorum olayların iç yüzünü anlayabiliyorum diyenler. Bir fanus düşünün, biz hepimiz içindeyiz görüşü ne olursa olsun ve o bize tepeden bakıp sadece gülüyor bizse içerde kendi aramızda debelenip duruyoruz. Bu fanusu o kaldırıp hepimizi serbest bırakabilir ama yapmıyor işte duymuyor bizi. Eğer birlik olup bu fanusu kıramazsak içinde debelenmekten bir gün nefessiz kalıp hep birlikte boğulup gidicez. Ha nefesim illa ki bu fanusun içinde tükenecekse savaşarak değil "konuşarak" tükenmesinden yanayım.

Sadece biz mi sağduyul olucaz derken sağduyulu olmak istemiyoruz demiyorum biz zaten yeterince sağ duyuluyuz ki ölen bir çocuğu ne yaptığına, nasıl öldüğüne bakmadan savunuyoruz çünkü çocuk ölümler istemiyoruz ama karşımızda bunu yok sayan, olmamış gibi davranan bir başbakan ve çevresi var ne yapsaydık konuşalım çözelim minvalinde bir şey yok ki karşımızda dinleyen yok o yüzden zorla dinletmeyi seçiyor insanlar orada bir cenaze varken kimse evinde oturamazdı. Sadece hakkını ararken elbette saldırganlaşmanın iyi bir şey olmadığını savunuyorum bende ama görüyoruz ki polis ayrıştırmak yerine herkese şiddet uyguluyor polisin olmadığı yerde hiçte olaylar çıkmıyor cenaze de bir olay çıkmadı cenaze bitti dağılın çağrısı yapılmadı daığılma olmadı diye şiddet başladı. Metrodan çıkanlara bile direkt gaz sıkıldı. Bu ülkede oturma durma eylemi yapanlar, İzmir'de oturan genç kızlar, tekerlekli sandalyede elinde bayrak eylemini yapan amca herkes nasibini aldı keşke karşımızda konuşarak birşeyleri çözeceğimiz birileri olsa oradaki gençler valiyle de oturdu aynı masaya dertlerini söyledi Başbakan yapmadı bunu. Herneyse dediğim gibi sadece sağduyu karşı taraftan beklenmesin bazı kişilere neyin ne olduğunu kavrayamayan insanlara sesimizi duyurmakta lazım bilmeleri lazım gerçekleri kimin safında olup yanlış yaptıklarını ama asla saldırarak değil sahip çıkmak bunun adı yitip giden cana sahip çıkmak biz burdayız demek..

Sadece biz mi sağduyul olucaz derken sağduyulu olmak istemiyoruz demiyorum biz zaten yeterince sağ duyuluyuz ki ölen bir çocuğu ne yaptığına, nasıl öldüğüne bakmadan savunuyoruz çünkü çocuk ölümler istemiyoruz ama karşımızda bunu yok sayan, olmamış gibi davranan bir başbakan ve çevresi var ne yapsaydık konuşalım çözelim minvalinde bir şey yok ki karşımızda dinleyen yok o yüzden zorla dinletmeyi seçiyor insanlar orada bir cenaze varken kimse evinde oturamazdı. Sadece hakkını ararken elbette saldırganlaşmanın iyi bir şey olmadığını savunuyorum bende ama görüyoruz ki polis ayrıştırmak yerine herkese şiddet uyguluyor polisin olmadığı yerde hiçte olaylar çıkmıyor cenaze de bir olay çıkmadı cenaze bitti dağılın çağrısı yapılmadı daığılma olmadı diye şiddet başladı. Metrodan çıkanlara bile direkt gaz sıkıldı. Bu ülkede oturma durma eylemi yapanlar, İzmir'de oturan genç kızlar, tekerlekli sandalyede elinde bayrak eylemini yapan amca herkes nasibini aldı keşke karşımızda konuşarak birşeyleri çözeceğimiz birileri olsa oradaki gençler valiyle de oturdu aynı masaya dertlerini söyledi Başbakan yapmadı bunu. Herneyse dediğim gibi sadece sağduyu karşı taraftan beklenmesin bazı kişilere neyin ne olduğunu kavrayamayan insanlara sesimizi duyurmakta lazım bilmeleri lazım gerçekleri kimin safında olup yanlış yaptıklarını ama asla saldırarak değil sahip çıkmak bunun adı yitip giden cana sahip çıkmak biz burdayız demek..

Endişelerinizi inanın anlıyorum. Yerinde oturup seyirci kalmak da değil benim kastım. Tabii ki bir şeyler yapacağız ama görünen o ki biz gibi amacı sadece insanın hak ve özgülükleri olan bunu da yakıp yıkmadan sadece protesto ederek yapan insanlar onların gözünde "YOK". Protestolar sadece devleti karıştırmak için yapılıyor gibi görülüyor dışardan. Demişsiniz ya polisin olmadığı yerde olaylar çıkmıyor diye, yaşamını yitiren Burakcan polislerin olmadığı yerde öldürüldü şeklinde iddialar var. Dışardan görünen sadece "kaos". Biz bir şeyleri bu şekilde anlatmaya çalıştıkça başka birileri de bundan çıkar sağlıyor, bunu artık görmeliyiz diye düşünüyorum. Bu protestolar görünen o ki bazılarının olayları çarpıtabilmesi için bir "koz" haline geliyor. Haklıyken haksız duruma düşmek var ya, haklıyken haksız duruma düşen/düşürülen bir kitle var ortada. Siz olayların içindesiniz belki her şeyi net olarak görebiliyorsunuz ama olayların farklı yansıtıldığı bir kesim de var ki onların içindeki kin, gün geçtikçe artıyor. Ayrıca şöyle de bir şey var ki protesto eden kesimden herkes sütten çıkma ak kaşık değil, siz sağduyulu olabiliyorsunuz ama herkes bu olgunluğa sahip mi acaba?

Bu olaylar nereye kadar sürecek bir fikriniz var mı? Başbakan görmezden geliyor işte, burada hemfikiriz zaten değil mi? Olaylar devam ederse bir gün ağzından olumlu bir laf çıkacağına inanıyor musunuz? Ben açıkçası hiç zannetmiyorum, ee çıkmadı diyelim ne olcak? İç savaş mı? Siz neyi öngörüyorsunuz merak ediyorum.

Yetişkin insanlar olarak bir kere şunu bilmeniz lazım.
başbakan geri adım atmıyor. ee? o zaman eylemciler çekilsin. e hadi çekilsin.
böyle susturulup, bastırılmış millet çekilince daha huzurlu yaşayacağına siz inanıyor musunuz?

bu bastırılan düşünceler çekilir çekilmez bitecek öyle mi? öyle değil işte.
elbette bir yerde yine patlak verecek. orta yol bulunmadıkça çekilmeyle, sinmeyle olacak iş değil o. ki bastırmak daha büyük sorunlara yol açar. tabi ki herkese teker teker istediği verilemez ama orta yolu bulması gereken yönetimdir. bu halk ayaklandıysa demek ki eksiklik var. hala daha ben istediğimi yaparım.la huzur sağlanmaz. ülkenin çoğunluğu memnun diye diğerleri boşverilemez.

Back