Garsonluk mu Satış Danışmanlığı mı?

Bulunduğunuz şehirde o meşhur kahve zinciri varsa orayı düşünebilirsiniz ayriyeten.
Keyifli bir çalışma ortamı var.

Garsonlugun da bahşiş almak gibi bir artısı oluyor, yukarıda da söylenmiş. Çalıştığınız yere göre dolgun bahşişler almanız mümkün. Bir tanıdığım mesela aşırı işlek bir yerde garson ve maaşı bahşişlerle neredeyse 5bini buluyor.
Gerçekten de bahşiş yerine göre çok değişiyor . 2011 yılında bağdat caddesinde ünlü bir markaya ait restoranda staj yapıyorum ve o yılda haftalık 200 lira tip alıyodum . Stajer maaşım 400 liraydı 😅200 lirayı da stajer olduğum için alıyodum .Garsonlar ne kadar alıyordu kim bilir .

Bugün satış danışmanı dediğiniz emekçilerin arefe günü yorgunluğuna denk geldim, yüzleri çökmüş adeta bir canavar gibi elli tane kıyafet deneyip yere fırlatan görgüsüz pisliklerin arkasını topluyorlardı. Çok çok üzüldüm hallerine. Nefret ediyorum bencil, görgüsüz insanlardan. Üzerinden çıkardığı kıyafeti insan gibi askıya asmak çok zor olmamalı. Yere fırlatmak nedir ya. Kolunu bile düzeltmeye tenezzül etmiyorlar.

Neyse konu bu değildi ama giyim mağazalarında durum bu. Tazmanya canavarı gibi kabinlere saldıran kadınları terslemeden çalışabilirim diyorsanız yapın. Ama bence dünyanın en zor işlerinden biri. Ben bugün benden önce kabinden çıkan ve denediği kıyafetleri paçavra gibi yere fırlatan kadına, "hayır yani dışından da insana benziyor ama bildiğin yaratık bunlar. Buranın hali nedir ya" diye çemkirdim. Bir şey demeden uzaklaştı. Hani çalışan olsam muhtemelen o kıyafetleri kafasına fırlatır kovulurdum. Bana uygun bir iş değil, sizi bilmem.
Canımsın 🤗Ağzına sağlık ❤️ aynı şeyi bende düşündüm konuyu okuyunca biz ailecek giyim alışverişine çıktık mi denediklerimizi düzeltip askıya takip aldığımız yere koyuyoruz bize uzaylı görmüş masum köylü gibi bakıyor herkes resmen ama yazık valla çalışanlara el insaf diye düşünüyorum ...
Konu sahibi arkadaşım sende dayanabilir misin öyle düşün kozmetik de de açma dediğin parfümü açan mi ararsın bütün makyajını tester ürünlerle yapıp çıkan mi ?? Garsonluk yapmışsınız daha önce anladığım kadarıyla onda hiç sorun yasadiniz mi ben bı şirkette çaycılık yaptım felaketti de 🙊😅

garsonlukta eziyet edilmesi açısından pek farklı değil.
kendi evinde çocuğunu yedirirken elinde kağıt havlu, ağzından, elinden düşecek her şeyi pusuda bekleyen anne, restoranda/cafede çocuğunu neredeyse 3 masa kirletirken, senin görevin diye bakıyor.

insanlar genel olarak kompleksli olduğu için fırsatlarını buldukları an insanlıktan çıkıp parasını veriyorum, sömürmeliyim modunda...

Benim zengin görümcem (epey zengin) geçen ay oğlunun doğum günü için tüm aileyi kahvaltıya götürdü iyi bir mekana. Kayınvalidem de kahvaltı sonrası kendi önünü temizlemeye başladı. İşte peçeteleri bir tabağa topluyor falan. Pek zengin görümcem "ay anneaa görgüsüz gibi toplama bırak garsonlar yapar" " diyerek anırdı. Yani güldü de bana daha çok anırdı gibi geldi. Oğlunun doğum günü mok olmasın diye tepki vermedim, kalktım masadan sigara içmeye çıktım. Bak işte bu tipler cafelerde ortalığa sıçıyor. Garson yapar çünkü işi ne ki.

Polemik yaratmak istemem ama garsonluk yaparken bir gözlemim vardı. Erkekler kadınlardan çok daha kibar davranıyorlar. Sipariş alırken kadınlar yüzüme bile bakmazlardı hele yanlarında bir erkek varsa aman Allahım asla tenezzül etmiyorlar ne bir teşekkür ne başka bir şey. Afiyet olsun diyorsun tepki gelmiyor. Yanlarındaki erkekler teşekkür ederiz diye dahil oluyor hemen kadından tepki gelmeyince. Hayret etmiştim

Polemik oluyorsa olsun, gayet net söylüyorum kadınlar bu tür konularda çok daha görgüsüz. Bizzat tecrübe ettim 32 yıllık hayatımda.

Gerçekten de bahşiş yerine göre çok değişiyor . 2011 yılında bağdat caddesinde ünlü bir markaya ait restoranda staj yapıyorum ve o yılda haftalık 200 lira tip alıyodum . Stajer maaşım 400 liraydı 😅200 lirayı da stajer olduğum için alıyodum .Garsonlar ne kadar alıyordu kim bilir .
Benim bahsettiğim arkadaş da Bağdat Caddesi'nde bir pubda çalışıyor 🤭

Bugün satış danışmanı dediğiniz emekçilerin arefe günü yorgunluğuna denk geldim, yüzleri çökmüş adeta bir canavar gibi elli tane kıyafet deneyip yere fırlatan görgüsüz pisliklerin arkasını topluyorlardı. Çok çok üzüldüm hallerine. Nefret ediyorum bencil, görgüsüz insanlardan. Üzerinden çıkardığı kıyafeti insan gibi askıya asmak çok zor olmamalı. Yere fırlatmak nedir ya. Kolunu bile düzeltmeye tenezzül etmiyorlar.

Neyse konu bu değildi ama giyim mağazalarında durum bu. Tazmanya canavarı gibi kabinlere saldıran kadınları terslemeden çalışabilirim diyorsanız yapın. Ama bence dünyanın en zor işlerinden biri. Ben bugün benden önce kabinden çıkan ve denediği kıyafetleri paçavra gibi yere fırlatan kadına, "hayır yani dışından da insana benziyor ama bildiğin yaratık bunlar. Buranın hali nedir ya" diye çemkirdim. Bir şey demeden uzaklaştı. Hani çalışan olsam muhtemelen o kıyafetleri kafasına fırlatır kovulurdum. Bana uygun bir iş değil, sizi bilmem.

Bu söz ettiğiniz tazmanya canavarları varya hani saygıdan bihaber , Iste onların karnı da acıkıyor ve aynı fütursuz hareketleri garsonlara da yapıyorlar.

Bence bunun kaliteli insan olmakla ilgisi yok. Daha doğrusu kalitenin parayla bir ilgisi yok. Çok iyi markaları tercih eden kitle az olduğu için, fazla karmaşa ve yoğunluk olmuyor ama onlar da başka türlü küstahlık sergiliyorlar. "canım şunun 36 bedenini getir bana" şeklinde konuşmalar...Ha giydiğini yere fırlatmış, ha bu üslubu kullanmış ne fark eder ki. He vücut yorgunluğu olarak evet daha az yorulur. Görgüsüz ve kaba insanlarla muhatap olma konusunda değişen bir durum yok ne yazık ki.

Yok aslında öyle demek istemedim, belki yanlış kelime de olmuş olabilir haklısınız daha rahat eder anlamındaydı.

Benim için hangi mağaza olursa olsun fark etmiyor çünkü🤷🏻‍♀️ evin sokağındaki mağazada da aldığımı yerine koyarım, markette kasada vazgeçsem de gider reyona koyarım. Tabi bu konular hiç para ile ilgisi olmayan konular, insanın kendisi düşünecek. Kimse kimsenin keyfi işleri için saatlerce uğraşmamalı.

Hiç çalışma hayatım olmadan önce de böyleydim, çalışma hayatım olduğunda çok daha iyi anladım🙏🏻

Benim arkadasim Ko***n'da calisiyordu ogrenciyken. Ciddiyim hic abartmiyorum kesinlikle. Birisi deneme kabinine s.çmışti.
Yani boyle insanlarla beraber yaşıyoruz...
Garsonluk mu satis danismanligi mi dersen sanki garsonluk daha kolay gibi.
Eski sevgilim garsonluk yaparken tanismistik. O cok keyif alirdi. Sosyallesirdi calisirken :) ayni sekilde benim de devamli gittigim kafelerde sohbet ettiğim calisanlar var.
Ayrica garsonken arkadaslarin seni ziyarete kafeye gelebilir. Gozun gonlun acilir,günün cabuk gecer:))
bilindik ve cok zincirli bir magazada satis danismaniysan da en azindan saatlerin-şiftin belli olur. Kacta girdigin çıktığın...
Ayrica garsonken ne idüğu belirsiz insanlarla daha cok muhatap olursun...
Ote yandaan garsonken tipbox diye bir gercek var. Cogu insan bozukluk almaz da tip boxa atar. Hele araplarin bol oldugu bir kafede calisiyorsan tipboxun dolup maasini gecebilir :))
Cok yardimci olacak bir mesaj olmadi ama umarim yaptigin is sana zevk verir ve paran bereketli olur.
Ben ogrenciyken yüz boyama palyacosu olurdum genelde. Ya da dogumgunlerinde falan çalışırdım. Haftasonlari bir avm oyun odasinda boya yaptırır çizgi film izlerdim:) Hem saati az, hem parasi daha yuksek, hem de eglenceli. Onu da tavsiye ederim

Vay arkadaş kabine sıçmak nedir ya. Pislik lanet! Bugün yeterince gerildim iyi ki böyle bir durumla karşılaşmadım. Valla muhteşem küfürlerim var bu durumlar için sakladığım.

Vay arkadaş kabine sıçmak nedir ya. Pislik lanet! Bugün yeterince gerildim iyi ki böyle bir durumla karşılaşmadım. Valla muhteşem küfürlerim var bu durumlar için sakladığım.
Çok sık rastlanan bir durum ne yazık ki.
Bir zamanların maymun logolu giyim firmasında çalışan arkadaşım da aynı durumu yaşamıştı, hatta kabine değil, direkt kıyafetin üzerine yapmış yapan her kimse 🤷🏻‍♀️

Polemik yaratmak istemem ama garsonluk yaparken bir gözlemim vardı. Erkekler kadınlardan çok daha kibar davranıyorlar. Sipariş alırken kadınlar yüzüme bile bakmazlardı hele yanlarında bir erkek varsa aman Allahım asla tenezzül etmiyorlar ne bir teşekkür ne başka bir şey. Afiyet olsun diyorsun tepki gelmiyor. Yanlarındaki erkekler teşekkür ederiz diye dahil oluyor hemen kadından tepki gelmeyince. Hayret etmiştim

O erkekler , erkek garsonlara karşı kibar mi , değil.

bence genel olarak sosyal hayat içerisinde erkekler kadınlardan daha kibar ve düşünceli.

evde karısını döven adam çıkıyor kafede çay isterken bile rica minnet; evde dayak yiyen kadın da dışarı çıkınca sanırsın dünyanın sahibi, Bi kibir bi hava.

bunu son yıllarda tespit ettim ve niyeyse hic şaşmıyor anlamadim gitti

Benim zengin görümcem (epey zengin) geçen ay oğlunun doğum günü için tüm aileyi kahvaltıya götürdü iyi bir mekana. Kayınvalidem de kahvaltı sonrası kendi önünü temizlemeye başladı. İşte peçeteleri bir tabağa topluyor falan. Pek zengin görümcem "ay anneaa görgüsüz gibi toplama bırak garsonlar yapar" " diyerek anırdı. Yani güldü de bana daha çok anırdı gibi geldi. Oğlunun doğum günü mok olmasın diye tepki vermedim, kalktım masadan sigara içmeye çıktım. Bak işte bu tipler cafelerde ortalığa sıçıyor. Garson yapar çünkü işi ne ki.

garsonu geçtim insan annesine neden bunu yapar 🤦🏻‍♀️
annesine milletin içinde bunu yapan başkalarına neler yapmaz 🤷🏻‍♀️
benim evin alt katı meşhur kahve zinciri.
10 liralık kahve alandaki havayı görsen, inanamazsın.
sipariş veriyor, kız duymadı diye kıza bin hakaret.
amerika da aynı zincir de masalar tertemizdir, kimse pisliğini bırakmaz, burada bardağını çöpe atmaktan aciz.
zor. insanla uğraşmak gerçekten zor.

Çok tenha ve boş oluşundan sıkılmayacaksanız erkek giyim (takım elbise tarzı) ya da deri kıyafetler/pahalı ayakkabılar satan birkaç mağazayı öneririm. Ben küçük bir okul kıyafetleri mağazasında çalışmıştım günlerimiz yoğun geçiyordu o kadar yoruluyordum ki eve geldiğimde yorgunluğum yüzünden uyuyamıyordum ama bir süre sonra tempoya alışmıştım. İyi ki tenha değil yoksa çok sıkılırdım diyordum. Bu yaz için de bazı mağazalara başvurdum mesleğimi özelde yapabilecek olmama rağmen atanana kadar satış danışmanlığı yapmak istiyorum. Kıyafetleri/ayakkabıları seviyorsanız yere yığılmış kıyafetleri toplamak eğlenceli geliyor.

Polemik oluyorsa olsun, gayet net söylüyorum kadınlar bu tür konularda çok daha görgüsüz. Bizzat tecrübe ettim 32 yıllık hayatımda.

erkekler de geri kalmıyor inan.
arabasının anahtarını masaya koyduğu vakit mekanın onun olduğunu düşünen azımsanmayacak bir kesim var.

hele de yanlarında kız arkadaşları varsa.
aman yarabbi.

Çok tenha ve boş oluşundan sıkılmayacaksanız erkek giyim (takım elbise tarzı) ya da deri kıyafetler/pahalı ayakkabılar satan birkaç mağazayı öneririm. Ben küçük bir okul kıyafetleri mağazasında çalışmıştım günlerimiz yoğun geçiyordu o kadar yoruluyordum ki eve geldiğimde yorgunluğum yüzünden uyuyamıyordum ama bir süre sonra tempoya alışmıştım. İyi ki tenha değil yoksa çok sıkılırdım diyordum. Bu yaz için de bazı mağazalara başvurdum mesleğimi özelde yapabilecek olmama rağmen atanana kadar satış danışmanlığı yapmak istiyorum. Kıyafetleri/ayakkabıları seviyorsanız yere yığılmış kıyafetleri toplamak eğlenceli geliyor.
Ya benim korkum daha önce hiç satış danışmanlığı yapmadım. Mesela bana gelip detaylı yardım isterlerse ne yapıcam bilmiyorum. Kıyafetin çok detayı var kumaş yün ipek kadife vırt zırt hiç tecrübem olmayınca ilk gün nasıl olur bilemiyorum

erkekler de geri kalmıyor inan.
arabasının anahtarını masaya koyduğu vakit mekanın onun olduğunu düşünen azımsanmayacak bir kesim var.

hele de yanlarında kız arkadaşları varsa.
aman yarabbi.

Zengin kesimde evet doğru, ancak orta halli olanlar dışarıda pek kibar ne hikmetse. Ya daha geçen gün annemlerle iftara gittik bir mekana. Ön masadaki kadın görünümlü şirret yemeği biraz geç geldi diye ağzına geleni saydı garsona. Benim erkek kardeşim de sabırsızdır sinirlenince de ağzından çıkana hakim olamaz. "geç gelse ne olacak mevcut yağın mı eksilecek?" diye çıkıştı. Kardeşime kızdım bel altı vurdu diye ama kadın öyle aşağıladı, öyle fütursuzca konuştu ki, azıcık içimin yağları da eridi.

Zengin kesimde evet doğru, ancak orta halli olanlar dışarıda pek kibar ne hikmetse. Ya daha geçen gün annemlerle iftara gittik bir mekana. Ön masadaki kadın görünümlü şirret yemeği biraz geç geldi diye ağzına geleni saydı garsona. Benim erkek kardeşim de sabırsızdır sinirlenince de ağzından çıkana hakim olamaz. "geç gelse ne olacak mevcut yağın mı eksilecek?" diye çıkıştı. Kardeşime kızdım bel altı vurdu diye ama kadın öyle aşağıladı, öyle fütursuzca konuştu ki, azıcık içimin yağları da eridi.

6 yıldır dışarıda iftar yapmıyorum.
eşim bir yerde kavga etti ve bir daha gitmedik.
insanların insanlıktan çıktığı o vahşet anını görmek istemiyorum da 🤦🏻‍♀️
ola ki yemekleri geç gelsin, resmen insan yiyecek sinire ulaşıyorlar. niye ki?
hani açın halinden anlayacaktık?
3 dakika fazladan aç kalınca ne olacak?
israf ve fahiş fiyatlarda diğer sebepler.

ben yine de kabalaşma noktasında oyumu erkeklerden yana kullanıyorum.
dün arkadaşıma giderken tatlı almak icin durdum, valeye arabayı veren öküz çocuğun yanağına eli ile iki kere vurup, dikkat ediyorsun, canımı sıkmıyorsun dedi.
canın çıksın dememek için zor tuttum kendimi.

insanlarla birebir ilgilenilmesi gereken her iş; çok aşırı sabır ve vucut diriligi gerekir. Satıs danısmanı eger sabırlıysan gayet güzel olabilir🖐🏻 Ama binbir çesit insanla karsılasacagını asla unutma. Birsey dediklerinde cevap veremeyecegini unutma. Sinirlendiginde kendini yemen gerektigini unutma. Vs vs.. ama özellikle kurumsallaşmış sirketlere basvur her hakkını vermek zorundalar 🙏🏻

Satış danışmanıligi benim için çok sıkıcı ve zorlayıcı olurdu. Ben kozmetikte satış danışmanı olarak 19 yaşımda başladım ve hiç göründüğü gibi kolay olmuyor. Ama evet, güzel bir marka veya firmada çalışınca şartlar güzel oluyor. Garsonlukta kurumsal ve iyi bir firmada olmadığı sürece sıkıntılı. Genelde maaş ve iş saatleri sorun oluyor

Back
X