Çok bilinmeyenli denklem gibi olmuş, gerçekten ilginç bi durum.
Kötü niyetli birileri tarafından yönlendirilmeye çalışılıyor olabilirsiniz tabi. Ama durumun gerçek olma ihtimalini de yabana atmayın derim ben.
Bi düşünün mesela. Şimdi şurada bi konu açılsa; biri
"X diye bi kız hakkında bulunduğum ortamda çok kötü laflar ediyorlar. Özel hayatını anlatıp dalga geçiyorlar, dinine, örtüsüne laf ediyorlar. Biri arkadaşı biri sevgilisi olacak bir de. Sizce ne yapmalıyım? X e söylesem mi?"
dese mesela nasıl yorum gelir? Ya "Seni ilgilendirmez, başkalarının özel hayatı" derler ya da "Bilmek onun hakkı. Söyle ama sosyal medyadan kimliğini gizleyerek söyle. Sonra arada sen kalırsın, onlar barışır, çocuklar kızı yalanlarla kandırır, sana iftira atar sen kötü olursun." derler.
İşte biri bu 2. tavsiyeye uymuş, kendini zor duruma sokmadan sizi uyarmak istemiş olabilir. Durumun gercek olma ihtimali var anlayacağınız.
Hatta şöyle düşünüyorum. 2 sevgilinin arasını bozmak isteyen biri "sevgilin arkandan konuşuyo" der mi biri? Büyük ihtimalle demez, 2. kadın yalanına oynar. Kıskançlık çok daha fazla prim yapar.
Ya da arkandan konuşuyo mu diyecek illa, o zaman da biraz daha detaycı olur, damarınıza basmaya çalışır. Yani sizle ciddi değil der, amacı başka der, biraz süsler durumu.
Size yazan kişi resmen kırmamaya çalışmış, naif davranmış.
Ben bilemedim ama aklıma pis kokular geldi. Siz sadece dışarıya karşı değil, sevgiliniz ve arkadaşınıza karsı da tetikte olun bi süre.