Gebeliğe Hazırlık Ganolf iğne kullananlar (belirtilerimizi paylasalım)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktor bu ay bana gonal f yazdi yaninada klomen yazdi eczaneye sor hangisi isine gelirse onu al dedi gonal f 450 dedi onu almadim klomen aldim. Klomenle gonal f nin farki ne ki ?

Himm ama klomeni kullandiktan sonra bidaha gittim klomen kullandim dedm. Himm ama guzel gelismis yumurtalarinn dedi banada.
Kizlar bende bu ay igne kullandim ama kendi yumurtam kadar ya da klomendeki kadar uyarilmadi dozuyla alakali sanirim

bende kullandım gonal f 450 bu ay aşılamam oldu
deri altından yapıldığı için gonal f klomene göre çok daha etkili hızlı bir süreçte etki ediyor

Kizlar bende bu ay igne kullandim ama kendi yumurtam kadar ya da klomendeki kadar uyarilmadi dozuyla alakali sanirim

Olabilir canim ben önce 50 ile bir hafta vuruldum sonra 75 e çıkardı doktor 4 günde öyle vuruldum 3 yumurtam olmuştu iğne vurmadı kendi çatlar dedi beklemedeyim bende

bende kullandım gonal f 450 bu ay aşılamam oldu
deri altından yapıldığı için gonal f klomene göre çok daha etkili hızlı bir süreçte etki ediyor

Sende bekliyorsun sanırım belirtin varmı?benim yumurtlamadan mi bilmem ama acayip göğüs agrım var uçları ağrıyor anlamadim:işsiz:

Sende bekliyorsun sanırım belirtin varmı?benim yumurtlamadan mi bilmem ama acayip göğüs agrım var uçları ağrıyor anlamadim:işsiz:

hiç belirtim yok malesef ki 1 hafta sonra test günüm ama hiç birşey hissetmiyorum
bende de göğüs hassasiyeti var ama ilacın yan etkisiymiş hamilelik belirtisi olabilir diye düşünmüştüm
belki adete yakınsa ondan dolayı olabilir seninki

hiç belirtim yok malesef ki 1 hafta sonra test günüm ama hiç birşey hissetmiyorum
bende de göğüs hassasiyeti var ama ilacın yan etkisiymiş hamilelik belirtisi olabilir diye düşünmüştüm
belki adete yakınsa ondan dolayı olabilir seninki

Yok canım daha adete 13 gun var 3 4 gündür ağrıyor çok erken başladı bu sefer anlam veremedim insallah seninde sonucun hayırlı çıkar heyecanla beklemekten başka bişey yok yapicak :anneadayı:

Doktor bu ay bana gonal f yazdi yaninada klomen yazdi eczaneye sor hangisi isine gelirse onu al dedi gonal f 450 dedi onu almadim klomen aldim. Klomenle gonal f nin farki ne ki ?
Afedersin ama doktorun resmen saçmalamış. Ben klomen kullandım 3 ay yumurtaları cevap vermedi şimdi merional iğne kullanıyorum ve takibim daha sıklaştı çünkü iğneler çok etkili. Klomenle cevap vermezsen iğneye geçersin ki bildiğim kadarıyla gonal f en etkilisi en ağırı. Benim doktor iğne verdiğinde çok tedirgin oldu ohhss diye bişi varmış ve çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyormuş.. Klomende bir kere kontrole giderken iğnelerde 3 defa gittim ikisi çok farklı kafasına göre birini kullan deyip göndermesi saçma olmuş

Afedersin ama doktorun resmen saçmalamış. Ben klomen kullandım 3 ay yumurtaları cevap vermedi şimdi merional iğne kullanıyorum ve takibim daha sıklaştı çünkü iğneler çok etkili. Klomenle cevap vermezsen iğneye geçersin ki bildiğim kadarıyla gonal f en etkilisi en ağırı. Benim doktor iğne verdiğinde çok tedirgin oldu ohhss diye bişi varmış ve çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyormuş.. Klomende bir kere kontrole giderken iğnelerde 3 defa gittim ikisi çok farklı kafasına göre birini kullan deyip göndermesi saçma olmuş

Aynen ben gonalf kullanıyorum ve doktorum çok yumurta olunca catlatma ignesi kullanmak istemiyoruz risk olmasın diye dedi ve kendi çatlamasını istedi çatlar dedi daha doğrusu boyutları çok güzel dedi ama catlatma iğnesinin içinde ki hcg hormonu ohss 'yi tetikliyormus o yüzden çok yumurta varken vurmamak lazımmış doktor çok önemli böyle tedavilerde

Aynen ben gonalf kullanıyorum ve doktorum çok yumurta olunca catlatma ignesi kullanmak istemiyoruz risk olmasın diye dedi ve kendi çatlamasını istedi çatlar dedi daha doğrusu boyutları çok güzel dedi ama catlatma iğnesinin içinde ki hcg hormonu ohss 'yi tetikliyormus o yüzden çok yumurta varken vurmamak lazımmış doktor çok önemli böyle tedavilerde
Tabi canım ben önce menagon iğne kullandum o işe yaramadı sonra merional verdi o işe yaradı. Eğer o da işe yaramazsa gonal f verecekti. Tüp bebek aşılama gibi tedavilerde veriliyormuş genelde çünkü en etkilisi o. Klomen tedavinin ilk adımı gonal f son adımı ve doktor kararı hastaya bırakmış. ÇokÇsayıda yumurta oluşursa su topluyormuş diğer organlara zarar veriyormuş.

Çok yumurtada çoğul gebelik riski açısından çatlatma iğnesi yapmıyordur. Senin çatlama sorunun yok demekki eğer çatlama sorunun varsa yumurtaların çatlmayıp kistleşebilir o da çok tehlikeli. Ama doktoeun seni tanıyor demekki yumurtaların çatlıyor iğne vermemiş. Benim doktor çatlatma iğnesinden sonra iki defa kontrole çağırdı bu iğneler etkili yumurtan çatlamassa büyümeye devam eder kistleşir dedi. Benim ilk iğneden 4 yumurta oluştu ama gebelik olmadı geçen ay 3 taneydi yine olmadı bu ay 2 tane salı günü çatlatma iğnesi oldum bekliyorum. Ben her tedavide yumurtam oluşmussa çatlatma iğnesi kesin oldum doktor riske atamayız dedi

Back