• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

galiba eşimden 2.5 ayda soğudum...

Eşime söledm ablasıyla tartıştıgımı.konuşcam onla bi daha bişey diyemez fln dedi ben konuşturmadım hasta üzülür bişey olur dedim.ama hergün arıyo eşimi grüyorum telefonunda.ne konuştuklarını sormuyorum seni neden aradı demiyorum telefonunu karıştırdımı düşünmesin diye.oda sölemiyo zaten aramız yokya ablasıyla o yzden heralde.
Geçen pazar ablamın sözü oldu onda kalan bilezklerimi takmak istedm.biraz sinir olsada eşim werdi.
Akşam geri getir fln dedi.ben getrdm ama babama werdm kasaya koycak fln dedm.neden öle yaptın dedi bende sen her kararını banamı sölüyosun dedm(altınları bozdurdugunda pek fikrim alınmamıştı) aramız kötü geçti iki üç gün.hatta hastayım bahanesiyle yataga bile gelmedi içerde uyudu.
Içerde uyumasını cinselliğin olmamasınamı yoksa tartışmalarımızamı yormalıyım?
Cünkü daha öncede salonda uyudu bi kaç kere uyuyakaldım fln dedi sonra.aramız limoniydi yakınlaşmaya çalışıyodu ama ben ayrı yattıgı için sinirliydim.gönlmü aldı dün barıştık ama yaptıkları aklıma geliyo hep.

Annem hala aynı.babamla eşmn huyları çok benziyo bide eşim babama acayip düşkün.babamın bi kötü huyu olsa annem senin kocanda öyle falan diyo.ters bişey söylesem alınıyo hemen :/

anne abla sen sımdı bunları unut canım.esınle tam bırlesme yasamasan da onu mutlu etmeye calıs.sana dokunmasına karsı koyma.ve en kısa zamanda bu sorunu halledecegıne ınanıyorum.guclu ol pozıtıf dusun.

Sizce ben bu sorunumu çözersem eşim bana karşı dahamı iyi olur daha sıcak samimi olurmu?

Cinsellik konusunda egzersizlere başladım.hatta bayaa ilerledim diybilirim.ne zmn denemeliyim ilişkiyi bilmiyorum.
Aramızda cinsellik yok şuan.bende bütün sorumlarımızı buna yoruyorum :(
ablasıyla aram çok kötü kavga bile ettik bana hakaretler etti onun gerçek yüzünü gördüm.ama bişey demiyorum yine hasta çünkü kırmak istemiyorum.
Eşimlede aramıza soğukluk girdiğini hissediyorum...

egzerszlere baslamana sevndm cnm umarm en yakn zamanda tamamen sorunn çözülür lütfen artk herşeyi bırak eşinle mutlu olmaya bak..

Eşime söledm ablasıyla tartıştıgımı.konuşcam onla bi daha bişey diyemez fln dedi ben konuşturmadım hasta üzülür bişey olur dedim.ama hergün arıyo eşimi grüyorum telefonunda.ne konuştuklarını sormuyorum seni neden aradı demiyorum telefonunu karıştırdımı düşünmesin diye.oda sölemiyo zaten aramız yokya ablasıyla o yzden heralde.
Geçen pazar ablamın sözü oldu onda kalan bilezklerimi takmak istedm.biraz sinir olsada eşim werdi.
Akşam geri getir fln dedi.ben getrdm ama babama werdm kasaya koycak fln dedm.neden öle yaptın dedi bende sen her kararını banamı sölüyosun dedm(altınları bozdurdugunda pek fikrim alınmamıştı) aramız kötü geçti iki üç gün.hatta hastayım bahanesiyle yataga bile gelmedi içerde uyudu.
Cünkü daha öncede salonda uyudu bi kaç kere uyuyakaldım fln dedi sonra.aramız limoniydi yakınlaşmaya çalışıyodu ama ben ayrı yattıgı için sinirliydim.gönlmü aldı dün barıştık ama yaptıkları aklıma geliyo hep.

Annem hala aynı.babamla eşmn huyları çok benziyo bide eşim babama acayip düşkün.babamın bi kötü huyu olsa annem senin kocanda öyle falan diyo.ters bişey söylesem alınıyo hemen :/

bır daha yazıyorum
benımde boyle bır evlılıgım vardı
benım tup yontemıyle bırde cocugum oldu
ne sorun cozuldu ne bısey degıstı
evlılıgın yarısını ayrı odalarda ayrı uyuyarak gecırdık
tabıkı cınsellık olmadıgı ıcın aranızda bır bag yok ne kadar acı olsada
pekı takıp etmedım
ama hala bır caban yokmu bu durumu asmak ıcın

Egzerszlere başladım henüz.biraz yol kat etmem lazım bu konuda.aslında denemeliyim arada bi.ama denediğimz we başarısız olundugunda eşim sinirleniyo.sen kendin istemiyosun beni o yüzden yapmk istemiyosun diyo.

zaten bence yumusak davranmasın yoksa sen kactıkca kacarsın
evlılık cınsellık uzerınde gıdıyor ben buna ınanıyorum
bende yasadım o sebebten dıyorum sanakı uzerıne gıt dıye sorunun
bızdekı daha karısıktı ama sonuc olarak cınsellık yoksa bagda yok karı koca degıl ev arkadası oluyorsun
butun sorunlar evet o yuzden buyuyor
dr randevuna neden gıtmedın
ıstanbuldamısın
calsııyormusun
capa tıp'a gıdersen grup terapisi yapılıyor orayı tavsıye ederım mekanık degıl ruhunuda duzeltmen lazım cunku

Sizce ben bu sorunumu çözersem eşim bana karşı dahamı iyi olur daha sıcak samimi olurmu?
Ne yazık ki cinsellik evlilik için önemli bir yapıtaşı. Ancak üzülme, sorununu çözdüğün zaman sen de zevk alackasın ve o zaman aranızdaki gerginliklerinin çoğunun kendiliğinden yok olduğunu göreceksin. Ama sizin cinsellikten daha önemli bir sorununuz var, o da geçmişi unutamamak. Bak hala altındasın, bileziktesin, öc alayım diye bileziklerini babana veriyorsun vs. İnan bunlara hiç gerek yok, Allah göstermesin bir kötü günde zaten yarım saatte gider o bilezikler. Sen bunları düşünme, kocanla aranı iyi tutmaya çalış. Sana dokunmasına izin ver. Hatta sen de ona yaklaş, dokun, yabancılama. Her çift her gece birlikte olmuyor ama birlikte sarılıp uyuyor. Bu bile negatif enerjinizi alır götürür.

Ben senin yerinde olsam eşimle sorunlarımı çözene dek annemle ilişkimi minimum düzeye indirirdim.
Egzerszlere başladım henüz.biraz yol kat etmem lazım bu konuda.aslında denemeliyim arada bi.ama denediğimz we başarısız olundugunda eşim sinirleniyo.sen kendin istemiyosun beni o yüzden yapmk istemiyosun diyo.
Alkol kullanıyor musun bilmiyorum ama deneme öncesi alkol alırsan biraz daha gevşersin.

Ablası benm kendi aileme daha çok gittiğimi onun ailesyle ilglenmediğimi düşünüyor.aslında haklı sayılır.ama çok kırıcı sözler söyledi.geçen hafta ablamın nişanı oldugu için yine bizdeydk.bu hafta sonu için ablası annemlere gidelm orada kalırız faln dedi eşimde hayır diyemedi uzun zmandır gitmiyoruz diye.
Orası burası derken doğru dürüst adapte olamadık ortam yaratmadık hep erteledim.
Egzersizler bitince deniycem istedğimde kalmadı nerdeyse.
Annem her hafta çağırıyor illaki.gitmesek surat yapıyor özlüyorum falan diyincede dayanamıyorum.
Hafta içi iki tarafada gitmiyoruz hiç.hafta sonlarıda hep ya orda ya ordayız.kendimize zaman ayıramıyoruz.

Içki denedm ama başm bile dönmedi o kadar içmeme ragmen.
Anestol diye bi krem aldım onuda deniycem.

Ablası benm kendi aileme daha çok gittiğimi onun ailesyle ilglenmediğimi düşünüyor.aslında haklı sayılır.ama çok kırıcı sözler söyledi.geçen hafta ablamın nişanı oldugu için yine bizdeydk.bu hafta sonu için ablası annemlere gidelm orada kalırız faln dedi eşimde hayır diyemedi uzun zmandır gitmiyoruz diye.
Orası burası derken doğru dürüst adapte olamadık ortam yaratmadık hep erteledim.
Egzersizler bitince deniycem istedğimde kalmadı nerdeyse.
Annem her hafta çağırıyor illaki.gitmesek surat yapıyor özlüyorum falan diyincede dayanamıyorum.
Hafta içi iki tarafada gitmiyoruz hiç.hafta sonlarıda hep ya orda ya ordayız.kendimize zaman ayıramıyoruz.

Içki denedm ama başm bile dönmedi o kadar içmeme ragmen.
Anestol diye bi krem aldım onuda deniycem.

Bak mesela bir cuma akşamı güzel bir sofra hazırla ya da hiç sofrayla uğraşmayıp dışarıda yemeyi teklif et, güzel bir yemek yiyin, içki de iç sen gene. Ve yemekte gelecek hayallerinden bahset, çocuğuna koymak istediğin isimden vs. Çünkü sen kendini halen bekar bir genç kız gibi algıladığın için korkuyorsun cinsellikten ve ilişkiye girersen babanın yüzüne nasıl bakacağını düşünüyorsun. O yüzden kendi kendine evli bir kadın olduğunu anlatman gerek. Sen evli bir kadınsın, kimseye hesap vermeden istediğin zaman istediğin yerde kocanla birlikte olabilirsin. İşte kendine bunu hatırlatmak için evli bir kadın gibi hayaller kur ve kocana bahset. Bu yaz tatile şuraya gidelim mi de, bayramda ilk gün başbaşa mı olsak de, öyle şeyler işte. Ama denemeyi bırakma. İnan bana, şimdi isteğin kalmadı ama denedikten sonra sen de diyeceksin ben bunun için mi üzmüşüm kendimi ve kocamı diye.
Annen biraz oğlan anneleri gibi. Beynini yemesine izin verme. İnan bana, sorununu çözdükten sonra ablası, annesi, annen çok da umrunda olmayacak ki. H.sonlarını hep başbaşa geçirmek isteyeceksiniz. Sadece cinselliği yaşamak için değil, siz artık tam bir çift olduğunuz için.

güzelim ikili ilişkilere 3. kişiler sokulmazzzzz:20: tamam anası ablası yengen teyzen şununu bunun gelsin yardım etsin oturun kalkın ama ilişkinizin içine sokmayın kimseyi. altınmı var kocanla napacaksanız yapın. tartıştınızmı kocanla hallet. kocanın kötü huylarımı var annen bıle olsa laf ettirmemeliisin. senin eşin o. kötü bi huyu varsada senin sorunun sen memnunsan kimseye laf söylemek düşmez. ki söyleyecekse bile o lafı söylemek senin görevin. kimsenin haddi değil. bunuda halledin eşinle. ablasını falan konuşturmasın sende annemi konuşturma. 3. kişiler hep ara bozar zaten. ve cinsel açıdan umarım halledersiniz. germe kendini çünkü evllilk =cinsellik demektir bence.. bunuda hallederseniz çok mutlu olursunuz eminim:16:

ablasının tek istediği annesine annem gibi davranmam kendi annemi ikinci plana atmam.hep onalra gitmem annemlere hiç gitmemem.yılbaşında önce kaynanamlara gttk oda ordaydı 9a kadar falan oradaydık öğlen gtmiştik.sonrada biraz bizde oturup yılbaşına kendi evimizde girecektik.annesini hemen doldurdu anne oğlunsuz geçirecegn ilk yılbaşı değil karısı ne isterse o oluyor falan dedi.ben sustum.annemler bize ayda 2 defa fln gelirler eşimde annem beni özlüyorsa gelsn bze görsn falan dedi.hemen atladı görümcem.orası zaten bizi evimiz biz anlayışlı insanlarız gelmeyiz çağrılmadan.aileme laf vuruyor güya.
Madem sen bu kadar iyi gelinsin neden kaynananlarda değilsin diye soran yok.bütün laflarını yutuyorum.böyle davrandıkçada sevemiyorum.bunu belli etmiyorum ama yinede ablam gibi davranıyorum.yaranamıyorum.

aynı benim görümcemi gördüm sankii:47::47:kendi anasına nasıl davranır benden ne bekler utanmadan...sen kendin başta annene düzgün davran .....herkesin birtane annesi birtane de babası vardır....ben onların annesine nasıl kendi annem gbi davranyım. Kimse kimseye anne baba evlat gibi davranamaz bence....bana diyorlar ki sen de bu evin kızısın....ama ben görümcemin onlara söylediklerinin yada davrandığının onda birini söylesem küsüp otururlar..kızınıza da küssenize...nasıl evlat hani..insan evladına küsermi...öyle olmuyor işte....ben onların evladı olmadığım gibi onlarda benim annem babam değiller olamazlar da....herkesin kendi anası babası var çok şükür..

güzelim ikili ilişkilere 3. Kişiler sokulmazzzzz:20: Tamam anası ablası yengen teyzen şununu bunun gelsin yardım etsin oturun kalkın ama ilişkinizin içine sokmayın kimseyi. Altınmı var kocanla napacaksanız yapın. Tartıştınızmı kocanla hallet. Kocanın kötü huylarımı var annen bıle olsa laf ettirmemeliisin. Senin eşin o. Kötü bi huyu varsada senin sorunun sen memnunsan kimseye laf söylemek düşmez. Ki söyleyecekse bile o lafı söylemek senin görevin. Kimsenin haddi değil. Bunuda halledin eşinle. Ablasını falan konuşturmasın sende annemi konuşturma. 3. Kişiler hep ara bozar zaten. Ve cinsel açıdan umarım halledersiniz. Germe kendini çünkü evllilk =cinsellik demektir bence.. Bunuda hallederseniz çok mutlu olursunuz eminim:16:

mesela benim 3.4.5.hatta kaynımla birlikte 6.kişiler zorla giriyor ama işte yaaa:43::43::43:nerdeyse evliliğimin içine edeyazlardı....eşim de kendi laf söyleyemediği gibi ben kızınca banada laf söyletmez....buaralar vukuat yok derin sessizlik var hayırlısı..fırtına öncesimidir nedir:47::47:durup durup farklı konularla ve beklemediğim şekilde çıkıyorlar karşıma morarıp kalıyorum.....

evliliği yıkan 3. kişilerdir. annen de olsa 3. kişidir. arayı kimseyi sokma. o öle dedi, bu böyle dedi, demeyide bırak. ben evliliğimin başında annemi ve kardeşimi uyardım. eşimin eğer bir yanlışını görürseniz bana söyleyin. ben hallederim diye. ikili diyaloğa sokamam onları. arada yıpranan ben olurum. altın konusunda, sen halkısın, sana sormadan vermemeliydi. ama vermiş bir kere, birdaha olmasın de, söz al, sonra yapılanı unut. ne için vermişti ki parayı onlara. hastalık içinmiydi? merak ettim.

diğer konuna gelince, doktordan yardım al. netten sağlıklı yardım alınamıyor.

ayrıca eşine sıcak ol. birlikte zaman geçirmek için vakit ayırın. romantik komediler seyeredin. dışarıda yemek yiyin. hafta sonunun bir gününü kendinize ayırın. annem/k.valide surat asıyor demeyin. illa gidecekseniz ve imkanınız varsa, haftaiçi gidin. hafta sonu size ait olsun. çağırırlarsa, senin ailen çağırırsa sen reddet, eşinin ailesi çağırırsa eşin reddetsin.

ablasına borç vardı ev almıştı eşim evlenmeden önce.
takıları bana sormadan ablasına vermiş oda bozdrmş.biz vermeden önce gelip ev alcam para yok diye diye beynimizi yemişti.şimdi ev alma dertleride bitti.meger parayo verene kadarmış.
bunlar böyle olunca bende onlara gitmek istemiyorum doğal değilmi bu.
doktora gittim konuyla ilgili oda egzersiz verdi onları yapıyorum.
sanki ikimizdede istek yok artık eşim defalarca denedkten sonra nede olsa olmuycak diye umutsuz.bende öyle.umarım yapabilirim çıkmazdayım bu konuda.

bırak canım dusunme aılelerı.sen kendıne ve esıne odaklan.mumkum oldugunca kendı aılenle de onun aılesıyle de az gorus.hıc kafana takma o bunu dedı bu sunu dedı.mutlu olmayı hak edıyorsun.esın de hakedıyor.dolayısıyla en cok yapman gereken sey egzersızlerın.

istek yoksa ne diyebilriizki
eşininde umutsuz olması dramatik

ilişki başlayınca en ufak bi öpüşmede bile şartlandırıyorum kendimi o olcak diye o zaman istek olmuyo.pskolojık.biz nişanlıyken bile öyle değildi.umarım aramızdaki duvar ilişki gerçekleşince düzelir.

Bence birlikte terapi almalısınız. Çünkü bu süreçte eşinin de desteği gerekli.
Cinselliği tabu olmaktan çıkarıp, bir iletişim biçimi olarak algılamana yardım etmeli.
Ve tabi konuşmalısınız da. Ufak dokunuşlar, okşamalar iyi gelecektir ikinize de.
Ama her dokunuşunda öyle sonlanacağını düşünme. Sadece o ana odaklan.
Nelerden hoşlandığını keşfetmeye bak, kendini tanı. Bizlere cinselliği öcü olarak
dayatarak yaptıkları en büyük kötülük bu aslında. Cinsel kimliğimiz oluşmuyor aslında.
Cinsiyet oluşuyor sadece, sadece kız ve erkek oluyoruz. Oysa bu hayatın idame biçimi,
aslında basit bir üreme davranışı. Olaya anlam yükleyen bizleriz. Ve tabu haline
getirilmesi nedeni ile o anlamı nasıl yükleyeceğimizi öğrenemiyoruz bunu. İlla ki birşey
yaşayarak yüklenmiyor ki bu anlam. İç dünyana bakarak da nelerden hoşlanacağını
pek ala tahmin edebiliyorsun ama aklına getirmeyi bile günah bellettikleri için erteliyorsun.
Sonra da hep hüsran yaşıyoruz işte.

Bence sizin en önemli sorununuz birbirinizle sağlıklı iletişim
kuramayışınız. Bu eksiklik nedeni ile çevrenize daha çok kulak asıyorsunuz sanki.
Bırakın para, pul meselelerini. Kim haklı, kim haksız bunu da bırakın. Sonuçta siz
rakip değilsiniz, o senin EŞİN, sen yani... Seni ihmal etmiyor, seninle iyi geçinmek
için çabalıyor, senin iyi bir hayat sürmeni sağlamak için uğraşıyorsa ve huzur
verecek bana diyebiliyorsan başka birşey düşünme. Hepsi dünya malı ve telaşı.
Haklısın ya da değilsin diye sorgulama artık ama içindekileri de biriktirme. Ancak
her zaman, her şeyi tatlı dille anlat.

Bilezikler mevzusunu hatırlatma sürekli. Tamam sana sormalıydı, birlikte hareket etmek
en tabii hakkın ama ifade edişinde biraz fevrilik var. Burada kopuyor aslında ipler.
Daha sakin ol. Mesela k.babana mesaj atmak yerine, eşin eve geldiğinde, birlikte tv
izlerken '' Kocacım takılar konusunda ne yapıcaz? Hadi birlikteyken konuşalım. '' falan
deseydin gerilim yaşamaz, tatlı canını üzmek zorunda kalmazdın. Şimdi bir mevzu
yüzünden kendini yiyip bitiriyorsun farkında olmadan. O konu her açıldığında savunmaya
geçiyorsun, zırh örüyorsun hemen kendine.

Yeri geldiğinde kendini eleştirirsen hiç sorunun kalmaz. Böylece sadece eşini ve ailesini
eleştiren kişi olmazsın. Senin objektif olduğunu düşünürler ve saygı duyarlar. Gurur
yaptığını sanıp, inat ediyorsun ama gurur öyle olmaz. Fazla inat aksilik getirir. Ben de
inatçı bir insanım ama asla eşime ve ailesine inat etmem. Ömrümü onunla geçirmek isterken
neden inat edeyim diyorum. Hiç yoktan neden kendimi bunaltayım diyorum en önemlisi.
Tabi bunları birgün içinde yapmanı bekleyemez kimse ama bence zamanla telkin edersin
kendini. Çünkü aslında güçlü bir profilin var.

Bir de kendinize zaman ayırmanız çok önemli. Bunu asla ihmal etmeyin. Yani ayda bir defa
kendi annene bir defa da eşinin annesine ziyarette bulunun bence. Ya da ne kadar uzak
olursa olsun ziyaretlerinizi hafta içine denk getirin. Hafta sonu sizin olsun. Elele gezin,
bir yerde bir şeyler için, birlikte film izleyin. Ailelerimizi hep çok severiz, herkes düşkündür
kendi ailesine. Anne, baba şefkati tatlı gelir belki ama artık o ailenin küçük kızı değiliz.
Kendi evimizin hanımıyız. Annelerimiz de düşkündür annelerine ama bak bakalım ne kadar
sık ziyaret ederler. Bir şekilde kendi hayatlarını döndürmeye çalışırlar. Ben anneme inanılmaz
düşkünüm, bize de çok yakın otururlar, hatta anneannem şimdi yanında rahatsız ama haftada
bir gün gidiyorum sadece. Çünkü özellikle anneannem bize küçüklüğümüzden beri sıkı sıkı
tembih eder hep '' Gittiğiniz yerde oturup kalmayın, hele ananızın evinde. Anana bir yaparsan
kaynana iki yap ki bir şey diyemesinler, huzurun bozulmasın ama en önemlisi vicdanın rahat
olsun.'' diye. Geçen hafta anneme gittim, bu hafta kayınvalideme giderim diğer iki hafta sonu
bana kalır. Sonuçta çalışıyorum ve işlerim var. Herkes bu duruma alışsın diye söyledim en baştan.

Sen önce kendinin herşeyi aşabileceğine inan ve sadece ikinize odaklan.
Her şey çok güzel olacak diye düşün ve emin ol olacak.
Allah yardımcın olsun.

Evet haklısın baştan tavrımı koyup aileme söylemeliydim ayda bir veya iki haftada bir gelirim diye.eşimin ailesi her hafta beklemiyor zaten bizi ama kendi annemlere gidince oraya ugramadık diye surat yapıyolar.haklılar.
Eşimde bende kızdıgımız zaman birbirmizi kırmak için yarışıyoruz resmen.istem dışı bu benim açımdan.o beni üzdüğünde sanki onu daha çok acıtacak laflar arıyorum buda aramızdaki saygıyı bitiriyor.
Zaten tam anlamıyla karı-koca olamadık bide üstüne gidiyorum.

Back