galiba eşimden 2.5 ayda soğudum...

Hafta içi gittiğinde az vakit geçirmiş olursun hem, dedikoduya ya da kırıcı söze sıra gelmez, 7de gitsen 9da kalkmak zorundasın, ertesi günü iş var, çamaşırları makinede bıraktım kokmasınlar vs diyerek. Ama hafta sonu gittin mi, ooffff kendi annenin evi bile olsa bütün bir günü hatta geceyi orada kalabalıkta geçirmen gerekir. Gerek yok buna. Onun yerine kocanla el ele gezersin, sinemaya gidersin, uzuuunnn bir pazar kahvaltısı yaparsınız, ya da dışarıya kahvaltıya gidersiniz, oturduğunuz yerin gezme yerlerine gidersiniz, alışverişe çıkarsınız vs. Yani sadece ikiniz olabilirsiniz. Bak benim görümcemler, kayınbiraderlerim falan hep yakın oturuyorlar, k.validem de sık sık gelir memleketten, büyük k.biraderimde kalır. Şimdi gitmesen olmaz. O yüzden ben eşimden önce teklif ederim, yarın akşam iş çıkışı abinlere gidelim, yemeği/çayı da orda yeriz/içeriz, anneni görmüş oluruz diye. E eşimin işten çıkışı zaten 8, gidip bi çay içip kek yiyene dek saat oluyor 10, daha ben demeden eşim esnemeye başlıyor, kalkıyoruz, sohbet yüzgöz olmadan bitiyor işte, haftasonu için de eşim demeden sanki o demiş gibi plan yapıyorum. "Bak takımlarda indirim varmış, gidip bakalım mı sana bi takım" diyorum mesela, ya da "bu cumartesi xle eşini davet edeyim diyorum kaç keredir arıyorlar hiç uygun olmuyoruz, çok ayıp oldu". Al işte, bitti gitti, haftasonum benim oldu. Çok elzemse h.içi bir gece daha gidiyoruz, kimsenin gönlü kalmıyor.
Zaten var ya, ileride hamile kaldığında falan hafta içi bile gitmesen olur, ay midem bulandı, senin de burnuna bi koku geliyor mu, belime masaj yapar mısın, çocuk doğunca da uyku saatini şaşırmayalım, aman doktor bilmem ne dedi, çocuğun banyo günü, çocuğun hiç kıyafeti kalmadı, çok boy atıyor, alışverişe gidelim mi derken günler geliiipp geçiyor. Yeter ki sen biraz aklına kullan ve iki tarafa da eşit mesafede olmayı bil. Elbette annen senin için daha değerlidir. Ama bunu göze sokmaya gerek yok. Ben bayramlarda hem kendi anneme hem eşimin annesine aynı hediyeyi alırım. Aynı renk, aynı desen, aynı boy vs. Ama arada hoşuma giden birşey oldu mu özel gün beklemeden anneme istediğim şeyi de alırım. Ama bunu göze sokmam. Ya da ikisi de bizde kaldığında gece yatmadan önce süt ısıtıp içiririm (ikisinde de kemik erimesi var), ama uzaktayken annemi her gün ararım, iyi mi hoş mu diye, eşimin annesini de eşim arar her gün.

Herkes kendi ailesini susturmasını bilmeli bence.
Ayıp değil mi ? sizin ailenizin de yaptıkları.
Ben temizlik yapıcam ,beğenmiyecekler filan.
Beğenmeseniz bile, o an ses çıkarmayacak.
Sonra birgün gizlice gidip evi istediğiniz gibi temizleyecektiniz.
Onlarda size karşılık vermişler işte.
Bence siz ailenize söz geçirmesini bilirseniz eşinizde bunu görüp aynı tutumu kendi ailesine gösterecektir.
Eşinizle konuşup ailenizin hatalarını kabul ettiğinizi ve onun ailesinin de , kendi ailenizin de hatalı olduğunu.
"Ailelerimize söz geçirelim hayatım, yoksa aramız bozulacak." Şeklinde ortak bir yol hakkında konuşun.​

bu nedir boyle herkes birbirine laf tasiyor..neden siz ikiniz aileniz bile olsa baskalarinin iliskinize karismasina bu kadar izin veriyorsunuz?

Evet haklısın baştan tavrımı koyup aileme söylemeliydim ayda bir veya iki haftada bir gelirim diye.eşimin ailesi her hafta beklemiyor zaten bizi ama kendi annemlere gidince oraya ugramadık diye surat yapıyolar.haklılar.
Eşimde bende kızdıgımız zaman birbirmizi kırmak için yarışıyoruz resmen.istem dışı bu benim açımdan.o beni üzdüğünde sanki onu daha çok acıtacak laflar arıyorum buda aramızdaki saygıyı bitiriyor.
Zaten tam anlamıyla karı-koca olamadık bide üstüne gidiyorum.

Bak ne güzel özeleştiri yapmaya başladın. Hassas bir yapın var, bu her halinden belli ve bir
noktaya takılıyorsun. Daha geniş bak olaylara. Ne kadar detayına inersen, orada huzursuzluk
başlar. Hem empati kur, ben hep öyle yaparım. Ben olsam ne yaparım demem ama, kesinlikle
empati bu değil çünkü. Karşımızdakinin de tıpkı bizim gibi, kendine özgü bir düşünce yapısı vardır.
Ona göre nasıl davranırım diye düşünürüm. Örneğin kıskanç biridir karşındaki, öyle bakarım,
kıskanç olsam ne yaparım diye. Sadece bir örnek bu.

Senin eşine gösterdiğin her çaba sana dönecek. Sen şimdi sadece yaşayacağınız mutlu anları
düşün, hazırlan. Yok yere üzme kendini.

başta akılcı davranamadım aslında.iki tarafıda eşit tutamadım.en azından tutmasamda öyleymiş gibi gösteremedm.bu saatten sonra yapsamda yapmacık gelcek onlarada.zaten hep laf sokuyolar bana.eşimin annesi oğlunu gördüğü an ağlamaya başlıyor.el bebek gül bebek büyütmşler.benden bekledikleri de hep onlara gidiyim kendi aileme misafir gibi olayım.kendi aileme bir yapıyosam onlara beş yapayım.
görümcem fitilliyo ailesinide.onlardayken rahat edemiyorum.iyi davranıyorum hep sinir oldugumu bile belli etmiyorum.ama onlar benden hep memnunsuz.,
kayınpederm çok terler bazen öpmüyorum diye arıyo eşime şikayet ediyo beni.
resmen aramızı bozmaya çalışıyolar.
eşimde etkileniyor bunlardan.sonuçta ailesi,dinliyor.
ister istemez tepki veriyo.
annem eşim ve ailesi hakkında konuşunca benim etkilendiğim gibi.
aileler gerçekten olumsuz etkiliyor bizi.benim ailemde onun aileside.

Klasik aileler işin içine girince bozulan ilişki türü..Birçok arkadaşımda yaşadım bunu.Aileler mevzuya girince dağlar kadar sorunlar çıkıyor..
Bazen anlamıyorum anlayamıyorum bu aileleri..Sen her iki tarafada seviyeli dur ve eşinle söylenenleri duyma bence..

Son düzenleme:
önce kendi ailemn baskılarından nie gelmiosunuz baskısından kurtulursam biraz daha iyi olabilir herşey.
Anneme hafta içi gelin diyorum.ne gerek var hafta sonu gelirsiniz zaten diyor.o tarafada gidin falan hiç demiyo bile.

önce kendi ailemn baskılarından nie gelmiosunuz baskısından kurtulursam biraz daha iyi olabilir herşey.
Anneme hafta içi gelin diyorum.ne gerek var hafta sonu gelirsiniz zaten diyor.o tarafada gidin falan hiç demiyo bile.

Annene açıkça "biz daha yeni evliyiz, birbirimizi tanımak istiyoruz" demelisin. Hiç değilse "hayır anne bu haftasonu çok işim var, evi temizleyeceğim, perdeleri indireceğim, gelemeyiz, ama hafta içi bir akşam uğrarız" demelisin. Sen sürekli kendi ailene gidilmesi gerek dedikçe, eşin de haklı olarak kendi ailesini öne sürer. Bak göz göre göre bitireceksin evliliğini, yapma böyle.

hafta içi gitmiyorum eşim asla gitmek istemiyo ne o tarafa ne kendi ailesine.hafta içi işe gidiyoruz erken kalkamıyoruz sabah zor oluyo diyo.
anca hafta sonu gidiyoruz.ondada illa kavga ediyoruz.sen ailenin yanında şunu dednde sen ailenin yanında bunu dedinde gibi.
bizi zora sokan en büyük etken aileler.oda hayır diyemiyişimizden kaynaklı.

Arkadaşlar bi problemim daha var sanırım..
Konuyu takip edenler bilir biz hala ilişkiye giremedik 5 aylık evliyiz.ama egzersiz yapıyorum en geç 1 aya yapabilicemi sanıyorum.
çalışıyorum ben,eşim diyoki bi sene daha çalış sonra çocuk yapalım.ben istemiyorum çocuk.daha 23 yaşıma giricem çok erken.evlenmeden önce,biraz borçlar bitene kadar çocuk yapmayız diyodu şimdi çocuk meraklısı oldu.1 sene sonra 24 olurum ve bana yine çok erken geliyo :( nasıl vazgeçirebilirim eşimi akıl verirmisiniz?:43:

canım, öncelikle 1 seneye kadar belki sen isteyeceksin... eşin ister olabilir ama sizin daha aşmanız gereken şeyler var. buna takılma. öncelikle cinselliği çözün. sonra aileleri düzene sokun. evliliğinin oturduğunu görünce kendin istersin zaten. eşin isterse de "5ayımız zaten ayrı geçti, hamilelik. çocuk... gene cinsel yönden ayrı kalacağız biraz bu zamanlarımızı yaşayalım" dersin. o zaman için şimdiden endişelenme. kocana da "istemiyorum çocuk" deme. önce şu meleseyi bir halledin. vajinusmusu yener yenmez hamile kalmak iyi olmaz.

evet zaten çok sağlıklı bulmuyorum evlendikten sonra en az 2 sene çocuk yapmayı.hem kendimi hazır hissetmiyorum.evliliğimde çok hızlı gelişti daha evliliğe alışamamışken çocuk yapamam.kendine güvenmeli insan ben bi çocuga bakarım demeli ama ben diyemem.eşim çok istekli eminimki çokta iyi baba olur.zaten arkadaşları hep evlendi çocuk yaptı birazda onları görünce heves ediyor.
eşim çocuk diye tutturunca bende galiba ilişki yaşarsak çocuk olacak o yüzden olmamalı diye düşünüyorum.:18:

Arkadaşlar bi problemim daha var sanırım..
Konuyu takip edenler bilir biz hala ilişkiye giremedik 5 aylık evliyiz.ama egzersiz yapıyorum en geç 1 aya yapabilicemi sanıyorum.
çalışıyorum ben,eşim diyoki bi sene daha çalış sonra çocuk yapalım.ben istemiyorum çocuk.daha 23 yaşıma giricem çok erken.evlenmeden önce,biraz borçlar bitene kadar çocuk yapmayız diyodu şimdi çocuk meraklısı oldu.1 sene sonra 24 olurum ve bana yine çok erken geliyo :( nasıl vazgeçirebilirim eşimi akıl verirmisiniz?:43:

Gelecek senenin planını şimdiden yapmayın, bakarsın 2 ay sonra sen çocuk istersin:) Önce sorunlarınızı çözün, biraz birikim yapın, çocuklu arkadaşlarınızla takılın, bakın bakalım çocuklu yaşam nasılmış. Uzaktan çocuk sevmek güzeldir. Ama eşin gecenin 3ünde çocuk ağladığında onu uyutmak için ayakta 2 saat volta atmayı göze alacak mı? Alt değiştirirken sana yardım edecek mi? Gecenin bir yarısı çocuk çarşaflarınıza işedi diye uykulu uykulu koca nevresim takımını baştan değiştirecek mi sen bebeği emzirirken? Ya da senin çalışmadığın dönemdeki maddi eksiklerinizi giderebilecek misiniz? Çocuk demek masraf demek, sorumluluk demek. Ama bir yandan da dünyanın en güzel şeyi. Gözlerimin içine baktığı her an (ben 29 yaşında anne oldum) keşke çok daha önce yapsaymışım paşamı diyorum.

20 yazmışım yaşımı, 29 diye düzelttim.

Son düzenleme:
dediğiniz gibi uzaktan sevmek çok güzel.ama daha yenı evliyiz evliliği yaşayamadan resmen eve bağlanıcam.belki eşim istedigi zaman çıkabilecek ama ben evde olacagım.çocuga programlı olacağım resmen.çocuk istemek kolay ama sorumlulugu almak zor.hem yaşım 22 ilişkiye girmeye korkarken bi bebegi vücüdumdan çıkarmayı düşünemiyorum bile:27:
maddi olarak,eşim zaten benim maaşıma dokunmuyor.daha yenı oldugumuz için çekiniyor heralde :) o senin diyor ama ben yinede eve yardm ediyorum.en azından market alışverişine.kredi borcumuzda var.onun maaşı evi geçindirmeye anca yetiyor.bunları söyledğimde çocuk rızkıyla beraber gelir,borç hiç bitermi diyor.çocuk istemeyen çocuga bi haller oldu :25:

gamze bırak cocuk dusunmeyı arkadasım bırak
cınsellıgı halledın o egzersızler o akdar uzun surmez ortalam 10-15 gun ıcınde asmıs olman gerek-gerekırdı bılmıyorum ne asamadasın

siz bahane arkasına sıgınıyorsunuzbellıkı esınızde hıc sorun yok gıbı davranıyor
sız cocuk ıstemedıgınız ıcın ılıskıye gırmıyor degılsınız problemınızı cozmenız gerekıyor once kabullenmelı bırde

Evet o kadar uzun sürmüyo egzerszler ama ben bi süre devam edemedim.bide o kadar hızlı değilim eğzerszlerde.hemen bir diğer egzersize geçemiyorum yani.
Problemim oldugunu kabul ediyorum farkında oldugum için egzersz aşamasındayım zaten

Back