galiba eşimden 2.5 ayda soğudum...

evet benmde en çok korktugum şey eşimin benden uzaklaşması sonuçta 4 ay olacak hiç bi erkek karısıyla kardeş gibi yaşamak istemez,bide bu sorunları su yüzüne çıkarırsam benim zararıma olacak :/

Evet, bir insanın "ben eşimle birlikte olamıyorum" demesi zor olabilir ama unutma ki doktora ayıp olmaz. Bak konuyu açtığından bu yana 1 buçuk ay geçmiş ve sana ilk günden itibaren doktora gitmeni önerdik. Israr ettik. Ama sen de inatla gitmemeyi tercih ettin. Ben mesela senin sorunun için bir çaba göstermediğini gördüğüm için sana daha fazla çözüm önerisi getirmeyi kendi vaktimi boşa harcama olarak görürüm artık. Belki eşin de böyle düşünmeye başlamıştır. "Ben sabredip bekliyorum (ki beklemelidir) ama o daha bir adım bile atmıyor sorunumuzu çözmek için" diye. O yüzden kendi içine kapanması çok normal. Sen sorununu çözmek için çabalasan, doktora gitsen ve sorunun çözülmese, kocan böyle içine kapanmaz, "biz karı koca evliliğimiz için mücadele ediyoruz" der ve sana destek olur. Ama şu anda belki de o da desteğe ihtiyaç duyuyor.
Annen belli ki "nasıl olsa kızım hala bakire, boşatır başkasıyla evlendiririz" diye düşünüyor ama ikinci eşinle de vajinismus yaşamayacağının ya da yengenin ve annenin ikinci evliliğini de mutsuz kılmak için çabalamayacağının ne garantisi var? Annene tepki koyma vaktin de geldi hatta geçiyor. Ama bence sen de artık evliliğin bitsin istiyorsun. Ama sorumluluğu kendin alamayacağın için eşinin seni aldatmasını ya da bırakıp gitmesini bekliyorsun. Yanlış anlama, konunun başından beri sana çok destek olmaya çalıştım ama artık benim düşüncem bu yönde gelişiyor.

senın acından ok uzuldum arkadasın dedklerne katılıyorum evlılıgın ne anlamı kaldıkı o zaman herkes her seye karısıyor ise . bence sen en guzel anınızd karsına al duzgun bı sekılde konus gercı sende tanımıyorsunkı daha esini . normalde sogumaman gerekırdı ki soguma bıraz aba goster neden herseyı aılene ve aılesıne bırakıyorsun lafını gecırmeyı bır denesene nabza gore serbet vermeyı ogren ılk önce hep ıyı veya hep kotu olcak degılsın bır gun ıyılıklerını soyluyorsan ıkı gun kotuluklerını soyle ne bılım dırek esıne cullanma tabıkı ama sizin evlılgınız bı değişik olmuş cidden evlılık oncesi hazırlıklarda herkesde oluyor bu tarz sorunlar bizdede çok oldu fakat o gunluktu gecti .takılara gelınce takılar ikinizin degılmı senın onayın olmadan ablası kım bozduruyor ve ablasıa neden soyluyorda sana degıl ??

NE ANNEM BOŞANIRLAR DİYE DÜŞÜNÜR NEDE BEN BOŞANMAK İSTERİM.EVLİLİĞİ HİÇ İSTEMEZDİM BEN EŞİM KARŞIMA ÇIKANA KADAR ONDA TABULARIMI YIKTIM BİR NEVİ.SEVMESEM İSTEMESEM BU KADAR KAFAMA TAKARMIYIM.
BEN PASİFİM BU TEDAVI KONUSUNDA ONADA BU HAFTA BAŞLIYORUM.
Burcu_S
EVET BİR NEVİ HABERİM OLMADAN EŞİM ABLASINA SÖLEMİŞ BOZDUR BORCUNU AL DİYE.
ODA ÇOK MERAKLIDIR BİZE KARIŞMAYA,Bİ DK DURMAMIŞ.GÖRÜMCEMDEN NEFRET EDİYORUM ARTIK EMİNİM DUYGULARIMIZ KARŞILIKLI.

Görümce konusunda haksızsınız kabul edin artık.. Bu konuda ki haksızlığınızı kabul etmediğiniz için ne yapsa gözünüze batacaktır.. Görümceniz eşinize yardım amaçlı borç para vermiş... Gerçekten çok inatcısınız...

NE ANNEM BOŞANIRLAR DİYE DÜŞÜNÜR NEDE BEN BOŞANMAK İSTERİM.EVLİLİĞİ HİÇ İSTEMEZDİM BEN EŞİM KARŞIMA ÇIKANA KADAR ONDA TABULARIMI YIKTIM BİR NEVİ.SEVMESEM İSTEMESEM BU KADAR KAFAMA TAKARMIYIM.
Burcu_S
ODA ÇOK MERAKLIDIR BİZE KARIŞMAYA,Bİ DK DURMAMIŞ.GÖRÜMCEMDEN NEFRET EDİYORUM ARTIK EMİNİM DUYGULARIMIZ KARŞILIKLI.

Yaklaşık 1 ay önce de "bu hafta sonu doktora gideceğim" yazmıştın hatırlarsan.

Inan o kadar randevu aldımki ayaklarım hep geri geri gitti utanıyorum utanılacak bişey değil evet doktorada ayıp olmaz ama elimde değil.
Görümceme sırf o yüzden değil bi çok nedenden uyuz oluyorum.ailesini fala herkesi o dolduruyo eminim.laf sokmalarıda cabası.

Inan o kadar randevu aldımki ayaklarım hep geri geri gitti utanıyorum utanılacak bişey değil evet doktorada ayıp olmaz ama elimde değil.
Görümceme sırf o yüzden değil bi çok nedenden uyuz oluyorum.ailesini fala herkesi o dolduruyo eminim.laf sokmalarıda cabası.

Valla senin ailen de seni doldurmaya çalışıyor. Önce bir kendi ailene set çek, sonra görümcene sıra gelsin bence.

Burcu_S

annene eşinle birlikte olduğunu söyle madem.belki bu kadar karışmaz artık ve biran önce dr git.
ayrıca görümcen konusunda haksızsın:34:

senın acından ok uzuldum arkadasın dedklerne katılıyorum evlılıgın ne anlamı kaldıkı o zaman herkes her seye karısıyor ise . bence sen en guzel anınızd karsına al duzgun bı sekılde konus gercı sende tanımıyorsunkı daha esini . normalde sogumaman gerekırdı ki soguma bıraz aba goster neden herseyı aılene ve aılesıne bırakıyorsun lafını gecırmeyı bır denesene nabza gore serbet vermeyı ogren ılk önce hep ıyı veya hep kotu olcak degılsın bır gun ıyılıklerını soyluyorsan ıkı gun kotuluklerını soyle ne bılım dırek esıne cullanma tabıkı ama sizin evlılgınız bı değişik olmuş cidden evlılık oncesi hazırlıklarda herkesde oluyor bu tarz sorunlar bizdede çok oldu fakat o gunluktu gecti .takılara gelınce takılar ikinizin degılmı senın onayın olmadan ablası kım bozduruyor ve ablasıa neden soyluyorda sana degıl ??

Abalsı kim bozduyor demişsiniz.. Adı üstünde ablası... Anlamıyorum.. Siz evlendiğimiz zaman kendi ablanızı el yerine mi koyuyorsunuz...Belki de en güvendiğiniz ablanız olacaktır.. Çoookkk yazıkkkk..Arkadaşın eşinin yaptığı tek hata kendisi değilde ablasına atınları bozdurması için vermesi olmuş.. Ablasıda bozdurmaya giderken nezaketen arkadaşı da çağırmış.. Bunu büyütmenin manası nedir anlamıyorum.. Arkadaşın fikri kendi kafasına göre borç ödemek.. Ya siz aynı durumda olsaydınız kabul edermiydiniz taksit taksit ödeme yapmayı.. Gerçekten Allah arkadaşın kocasına sabır versin.. Sabit düşünceli ...

Ablası gerçekten benı kardeşi gibi görmüyor benı öyle görse zaten ben böyle hissetmem ona karşı.nişanlıyken eşmle kavga ettiğimizde bile beni az tehdit etmedi kardeşimi üzme cart curt.bu yılbaşında bile yıla onun yüzünden ağlayarak girdim.o bana karşı iyi birisi olsa yaptıgı haraketlerin altında kötü bişey aramam.

Siz nasıl ablasına gıcık gidiyorsanız ablası da size gıcık gidiyordur... Bir adım siz atsanız.. Sonuçta yaş olarak küçüksünüz.. Gururunuz mu kırılacak.. Burda hataların büyük başı aileniz ve sizsiniz.. Aileniz adına ve sizin adınıza pişman olduğunuza dair bir konuşma yapsanız , altınlara bozdurmaya giderken sende gelir misin diye sorarak ince düşünce gösteren görümceniz zannetmiyorum sizi geri cevirsin.. Biraz düşünün onun yerine koyun kendinizi.. Bende gelinim benimde görümcelerim var.. Sırası geldi mi böyle böyle kusura bakmayın diyebiliyorum.. Kaybeden siz olmazsınız inanın... Oturup konuşun.. Bacı kardeş gibi olcağınıza eminim.... Biraz da yaptığınız davranış ve hareketlerinizden sizi küçük görüp azarlamış olabilir hadi bir adım.. Kendiniz için olmasa bile eşiz için..

ablasının tek istediği annesine annem gibi davranmam kendi annemi ikinci plana atmam.hep onalra gitmem annemlere hiç gitmemem.yılbaşında önce kaynanamlara gttk oda ordaydı 9a kadar falan oradaydık öğlen gtmiştik.sonrada biraz bizde oturup yılbaşına kendi evimizde girecektik.annesini hemen doldurdu anne oğlunsuz geçirecegn ilk yılbaşı değil karısı ne isterse o oluyor falan dedi.ben sustum.annemler bize ayda 2 defa fln gelirler eşimde annem beni özlüyorsa gelsn bze görsn falan dedi.hemen atladı görümcem.orası zaten bizi evimiz biz anlayışlı insanlarız gelmeyiz çağrılmadan.aileme laf vuruyor güya.
madem sen bu kadar iyi gelinsin neden kaynananlarda değilsin diye soran yok.bütün laflarını yutuyorum.böyle davrandıkçada sevemiyorum.bunu belli etmiyorum ama yinede ablam gibi davranıyorum.yaranamıyorum.

ablasının tek istediği annesine annem gibi davranmam kendi annemi ikinci plana atmam.hep onalra gitmem annemlere hiç gitmemem.yılbaşında önce kaynanamlara gttk oda ordaydı 9a kadar falan oradaydık öğlen gtmiştik.sonrada biraz bizde oturup yılbaşına kendi evimizde girecektik.annesini hemen doldurdu anne oğlunsuz geçirecegn ilk yılbaşı değil karısı ne isterse o oluyor falan dedi.ben sustum.annemler bize ayda 2 defa fln gelirler eşimde annem beni özlüyorsa gelsn bze görsn falan dedi.hemen atladı görümcem.orası zaten bizi evimiz biz anlayışlı insanlarız gelmeyiz çağrılmadan.aileme laf vuruyor güya.
madem sen bu kadar iyi gelinsin neden kaynananlarda değilsin diye soran yok.bütün laflarını yutuyorum.böyle davrandıkçada sevemiyorum.bunu belli etmiyorum ama yinede ablam gibi davranıyorum.yaranamıyorum.

Arkadaşım benim kendi yengeme alışmam ve onu anlamaya çalışmam tam 1,5 yıl sürdü..Bunları boşver arada laf sokar sen eşinle iyi olmaya bak.. Senin iyi niyetini ve tatlı güler yüzlülüğünü gördükçe onlarda unutur ve yumuşar. Annenlerin size geldiğini seninde annenlere gittiğini onlara bildirme...Annene de aranızda ki sorunları anlatma sen anlattıkca annen seni yönlendirebilir sen hem kendini hem eşini yıpratırsın... Eve çağır buyur et bak eşinin yüzü nasıl gülecek.. İnan o mutlu oldukça seni de mutlu etmeye çalışacak... Tabi ki arada mesafe olsun.. Fazla yağlı bağlı da olma.. Ama herşeylerine güler yüzlü yaklaş..

Cok sevindim canim, okuman ve meslegin olmasi acisindan, ama kendini savunmayida ögren artik.
Sende esinde artik bir aile oldugunuzu ögrenin.
Eger icinden ablasina: iyi gelinsen, sen neden kaynananda degilsin su an " demeyide cesaretlen.
Cünkü artik bir disi aslan gibi kendini ve yuvani herkese karsi savun ama esine hep iyi davranaraktan, bak gör hersey daha güzel olacak.
Hayatini baskalarinin ellerine birakma, sensin o evin bayani, altinlar sana sorulmadan verilmez ablasina, bunu esine zamanla ögret, cizgini ciz, herkes sinirini bilsin.
Hayatimizi güzellestirmek bizim eimizde.
Sakin alinma , herkes burda senin iyiligin icin, gözlerini acman icin yorumlar yapiyor.
Ne mutluki böyle bir site var, herkes herkese yardim ediyor, yoksa bana ne senin mutlulugun veya mutsuzlugun, seni tanimam etmem.
Ama karsi düsüncede olalar her zaman insani düsündürmeye sevk eder.
Sevgiler ve mutluluklar dilerim.

Ablası hasta kafasında bi kitle var o yüzden herkes onu baştacı etmiş durumda.ne kadar damarıma bassada hasta diye tek kelime etmiyorum.üzülecek bişey olsa ben sorumlu olucam.eşime söyledim yaptıgının yanlış oldugunu oda bana beraber bozdursaydık aman şu kalsın bunu bozdurmam diycektin parayı denkleştiremiycektik diyor.kendince benim öyle yapabilcemi düşünmüş.daha önce azar azar verelim dedim diye.ama öyle yapmazdım gelip benmle doğru düzgün konuşsaydı.aramızda iletişimsizlik oldu galiba.
Ilk başlarda bu cinsellik sorunumu çözmemekle hata ettim zira zaman geçtikçe daha zor bişeyler başlamak.

Ablası hasta kafasında bi kitle var o yüzden herkes onu baştacı etmiş durumda.ne kadar damarıma bassada hasta diye tek kelime etmiyorum.üzülecek bişey olsa ben sorumlu olucam.eşime söyledim yaptıgının yanlış oldugunu oda bana beraber bozdursaydık aman şu kalsın bunu bozdurmam diycektin parayı denkleştiremiycektik diyor.kendince benim öyle yapabilcemi düşünmüş.daha önce azar azar verelim dedim diye.ama öyle yapmazdım gelip benmle doğru düzgün konuşsaydı.aramızda iletişimsizlik oldu galiba.
Ilk başlarda bu cinsellik sorunumu çözmemekle hata ettim zira zaman geçtikçe daha zor bişeyler başlamak.

gamzecim seni çok merak etmiştim düzeldinmi diye ama hala aynı sorunları yaşıyosun canım.doktor randevularına gitmemişsin sakın çekinme utanma insanın başına herşey gelebilir önemli olan bunlarla mücadele etmek ve sorunları aşmak.bende hastanede çalıştığımdan dolayı çok şeylerle karşılaşıyorum senin gibi insan çok geliyo hatta bi bayan tutamadı kendini omzumda ağladı vajınusmus sorunu varmış dertleşti benimle.pes etme doktora git sen bizim tavsiyelerimizi dinlemiyosun inatçılığından vazgeçmiyosun tatlım.evlilikte cinsellik çok önemli,hani demiştim ya romantik ortamlar hazırla diye yaptınmı onları.şu olayı kafandan sil vajinusmusum deme.bak ben başım ağrımıyo ama başım ağrıyo diye akşama kadar düşündüğümde gerçekten ağrıtıyorum.beynine o komutu veriyorsun sen zaten oda onu yapıyor.korkulacak bişey yok bikere sen sevdiğin adamla evlenmedinmi sonuçta onunla hayaller kurmadınmı aynı çatı altında olsak evimiz olsa akşama kadar beraber vakit geçirsek ayrılmasak vs.vs...bunu herkes yaşamıştır.çok üzüldüğünün farkındayım ama bunları aşmak için çaba göstermiyorsun galiba...

Cinsellik konusunda egzersizlere başladım.hatta bayaa ilerledim diybilirim.ne zmn denemeliyim ilişkiyi bilmiyorum.
Aramızda cinsellik yok şuan.bende bütün sorumlarımızı buna yoruyorum :(
ablasıyla aram çok kötü kavga bile ettik bana hakaretler etti onun gerçek yüzünü gördüm.ama bişey demiyorum yine hasta çünkü kırmak istemiyorum.
Eşimlede aramıza soğukluk girdiğini hissediyorum...

cinsellliği hallet, eşinlede artık bu ailesinin konularına girme, ablasının sizin yuvanızın ve senin psikolojinin vede senden etkillenen eşinin psikolojisini bozmasına izin verme..
bir ruh hastası için ruh sağlığından olma...
o görümcenin amacı huzurunuzu bozmak...bu oyuna gelme, onların inadına eşine daha sıkı sarıl, onların yanında eşine daha çok deger ver allım güllüm ol, bırak çatyanlar çatlasın..kendi annenide takma, kusura bakma ama biraz cahil geldi sana söyledikleri,onun için sen kendi yolunda ilerle

Back