Sırf kayınvaliden olsa bir derece..Bir de görümceler, kayınlar..
Maşallah eşinin tarafı oldukça kalabalık..
Eğer baştan bir sınır çizemezsen hayatınıza daha da müdahale etmeye kalkabilirler..
Yalnız eşinin onlara yakın bir yere taşınmayı düşündüğünü söylemişsin..
Eşini bir an önce bu fikirden vazgeçirmeye çalış..
Allah sabır versin sana..
Koskoca kadin bir evlilikte tartismanin
tuzu biber oldugunu bilmiyor mu?
Tartismaya farkli anlamlar yukluyor sanirim
once tartismanin anlamini,
sonra da fitne fesatligin kotu bir sey oldugunu,
kari koca arasina girilmeyecegini ogrensin!!
Boyle durumlarda esiniz ne yapiyor?
Her zaman soylerim
esin ailesi bu tur seyler yapmaya cesaret ediyorsa
once bir ese donup bakmak gerek
esiniz size farkli onlara farkli konusuyor olabilir
ha bu arada gercekten kavga ederseniz
(bakin tartisma demiyorum ) kayinvalidenize bir miktar kina gonderin
cok sinirlendim inanin
Allah sabir versin ...
Bunu da denesem mi acaba? zaten insanlar aklını yitirmişAma harbiden ALLAH KORUSUN da, öyle desem napacaklar sanki? yani ne yapmayı düşünürler o zaman? hedef, amaç nedir?
Hahahaiki oğlun varmış Allah bağışlasın canım.. Bu insanların hiç mi aklı fikri yok ben anlamıyorum. Ya da bizde mi var yani bizim ailelerimizde bi sorunmu var? benim ailem kesinlikle yapmaz ya yapmaz!
sagol canım benımm
insallah sende güzel bır ıs bulursunda kurtulursun
bende bazen dıyorum esıme annen gıbı olacam gelınlerın basını bekleyecem onlara hıc huzur vermeyecem dıye
oda dıyor ben ızın vermem ,dıyorum annene nıye ızın verıyosun, o zaman onada vermıyorum ama ne yapayım laf mı dınlıyor dıyor
yanı ınanın bana oyle bısey sordu kı bırgun ben utandım onun sordugu sorudan
bırde esım burun amleyatı olmsutu mısafılerım vardı gorumcemle kayanam fılanda var tabı su parasından cıktı konu esımde o zaman uyurken burnuna vurmayalım dıye ayrı yatıyor gordu yaa onu herkesın ıcınde dıyor kı ayrı yatıyorlar ya su parası ondan az gelmıstır
ben tam agzının payını verecektım alt kat komsu yok artık teyze senınde agzının hıc ayarı yok kımın ne yaptıgınımı kontrol edıyosun dedı
ne yapsın ınsanın ısı olmayınca dedım bende bısey dıyemedı
ama arada konusyor oyle eskısı kadar degıl
bi taraflarına kına yakarlar napıcaklar.
Acil önlem paketi;
-Eşinize bu akşam kavga etmeden,sakin bir tavırla taşınma işinin gereksiz olduğunu belirtin.Kendisi taşınmak için nasıl bir gerekçe sunuyor bilemem ama siz ona 6 haftalık evli bir çiftin tekrar taşınmasının mantıksız olduğunu belirtin(bu tatlı dil formulu,ben olsam direkt ailene yakın oturmak istemiyorum derdim)
-Kayınvalidenizi her gün aramanız bana çok luzumsuz geldi,bence bunu azaltın.Biraz mesafelütfen.Herkesin yeri belli olsun hele bir.
-Yatma kalkma işlerine bir son verin.Aynı şehirde oturan aileler pijama partisi tadında çılgın geceler geçirmediği takdirde birbirinde kalmanın bir manası yok.
-Madem eşinizi seviyorsunuz onunla asla 3, kişiler için kavga etmeyin.
-Kendi kararları olan bir biray olarak fikirlerinizi dile getirmekten çekinmeyin.
-Ya bir de şu kayınvalidenize '' bi sus anne hee,bi susta motorun soğusun'' deseniz ne güzel olacak ama hadi bunu 2.beş yıllık kalkınma planına dahil edelim.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki saydıklarının hepsini yaşadım.
Düğünün ertesi günü öğlen kv. kp. kayınlar, evimi bastı :)
3 günlük evliyken kv. zoruyla evinde kaldık benim 6 yıllık canım ciğerim sevgilimde, annem böyle istiyor kalacağız dedi çıktı işin içinden. Daha neler neler, Ertesi günü evime döner dönmez bir iki kıyafetimi alıp kaçmaya çalıştım evden. Çok ciddiydim arkama bakmadan bu manyaklardan kurtulmalıyım dedim. Tabi eşim bırakmadı zaman ver her şeyi halledicem özür diliyorum dedi.
Kv demle altlı üstlü oturmamamıza rağmen ben işteyken evime gelmeler. Ben işten geliyorum bir bakıyorum evimde yemekler yenmiş bulaşıklar beni bekliyor. Tuvaletime pisletilmiş...
HOŞGELDİİİİİİNNN! diyen, şaka gibi 4 insan... Daha 10 günlük evliyim. :) ve bu eziyete sadece 3 ay dayanabildim... Eşim evden çıkalım dedi çünkü biliyordu çıkalım demese her şeyi bırakıp kaçacaktım :))) Ve O Günün ertesi günü kayınvalideme veda ettim o gün bugündür kafam bir rahat ki sorma.... Hatta bu akşamda kendisine yemeğe gidicem. Artık nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor.
ahh ahh anılar canlandı gözümde o zamanlar ne çok ağlardım. Şimdi gülüyorum. Yaman çelişki işte :)
Canım Demem o ki. Kocan koca olacak. Eğer olmadı sen ona koca olmayı öğreteceksin.
Eşiniz bu ailenin ilk ve tek oğlu mu?
Şayet böyleyse k. valideniz sizi alenen kıskanıyor oğlundan.
Hiç takmayın . Her dediğine "Hı Hı" deyip geçin.
Belli bir süre sonra bu tavrından vazgeçecektir.
Tartıştınız mı konusunda ise gerçekten tartıştığınız da
"Evet ,ufak da olsa tartıştık ama kavga etmedik!" deyin.
Ve bu konuda eşinizle lütfen ağız birliği yapın.
Eşiniz farklı siz farklı konuşursanız ipler gerilir ve zamanla kopma aşamasına gelir.
Evi taşıma konusunda ise eşinizi ikna edin.
Ama bunu ailen ile ben arasında seçim yapmak zorundasın gibi değil de
eşinizin zaafını keşfederek ve o noktadan vurmaya çalışarak yapın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?