Galiba çıldırmak üzereyim!!!!

Amin canım. Taşınmıycam yaa, banane bu evden taşınırım yine onlara uzak taşınırım. Bugün sayenizde bana güven geldi.. kandırırım eşimi bi şekilde onlar sevinir sonra bir bakarla mahiber hooop almış eşini yine uzağa sürüklemiş

Ben laf sokmanı değil de,bildiğinden şaşmamanı tavsiye ediyorum.

Aramadınız diye sitem ediyorlarsa,sırf sitem yüzünden aramayın.
Sizin normaliniz günde 1 kez aramaksa,günde 1 kez arayın.

Hani çocuk ağlayınca,istediğini yaptırır.Bu sefer hep ağlamaya başlar.O hesap :) A-lış-tır-ma-yın.
Sizi böyle bilsinler,böyle kabullensinler.Bir zaman sonra pes ederler.

Eşinle açık açık konuş.Ama ailenden bıktım şeklinde değil tabii...
Ben bu tarz baskılara,ısrarlara alışık değilim diyebilirsin mesela.
Gece yatısı konusuna acil olarak çözüm bulmazsan,adet haline gelecektir.
Aman dikkat,henüz 6 haftalık evlisiniz,baştan nasıl başlarsa öyle gider.

AMİN.Eşim napıyor canım biliyormusun? o yaşlı kadın, iyiliğimiz için soruyor..klasik erkek lafları
onların sayesinde onlara inat kınada yapmadım, bak sende yara deşme

Bunu da denesem mi acaba? zaten insanlar aklını yitirmiş Ama harbiden ALLAH KORUSUN da, öyle desem napacaklar sanki? yani ne yapmayı düşünürler o zaman? hedef, amaç nedir?

bi taraflarına kına yakarlar napıcaklar.

Hahaha iki oğlun varmış Allah bağışlasın canım.. Bu insanların hiç mi aklı fikri yok ben anlamıyorum. Ya da bizde mi var yani bizim ailelerimizde bi sorunmu var? benim ailem kesinlikle yapmaz ya yapmaz!

sagol canım benımm

insallah sende güzel bır ıs bulursunda kurtulursun

bende bazen dıyorum esıme annen gıbı olacam gelınlerın basını bekleyecem onlara hıc huzur vermeyecem dıye

oda dıyor ben ızın vermem ,dıyorum annene nıye ızın verıyosun, o zaman onada vermıyorum ama ne yapayım laf mı dınlıyor dıyor

yanı ınanın bana oyle bısey sordu kı bırgun ben utandım onun sordugu sorudan

bırde esım burun amleyatı olmsutu mısafılerım vardı gorumcemle kayanam fılanda var tabı su parasından cıktı konu esımde o zaman uyurken burnuna vurmayalım dıye ayrı yatıyor gordu yaa onu herkesın ıcınde dıyor kı ayrı yatıyorlar ya su parası ondan az gelmıstır

ben tam agzının payını verecektım alt kat komsu yok artık teyze senınde agzının hıc ayarı yok kımın ne yaptıgınımı kontrol edıyosun dedı
ne yapsın ınsanın ısı olmayınca dedım bende bısey dıyemedı

ama arada konusyor oyle eskısı kadar degıl

Ben bu insanları anlamak dahi istemiyorum..

Acil önlem paketi;

-Eşinize bu akşam kavga etmeden,sakin bir tavırla taşınma işinin gereksiz olduğunu belirtin.Kendisi taşınmak için nasıl bir gerekçe sunuyor bilemem ama siz ona 6 haftalık evli bir çiftin tekrar taşınmasının mantıksız olduğunu belirtin(bu tatlı dil formulu,ben olsam direkt ailene yakın oturmak istemiyorum derdim)

-Kayınvalidenizi her gün aramanız bana çok luzumsuz geldi,bence bunu azaltın.Biraz mesafelütfen.Herkesin yeri belli olsun hele bir.

-Yatma kalkma işlerine bir son verin.Aynı şehirde oturan aileler pijama partisi tadında çılgın geceler geçirmediği takdirde birbirinde kalmanın bir manası yok.

-Madem eşinizi seviyorsunuz onunla asla 3, kişiler için kavga etmeyin.

-Kendi kararları olan bir biray olarak fikirlerinizi dile getirmekten çekinmeyin.

-Ya bir de şu kayınvalidenize '' bi sus anne hee,bi susta motorun soğusun'' deseniz ne güzel olacak ama hadi bunu 2.beş yıllık kalkınma planına dahil edelim.

yatıya kalmak yatıya gitmek nedir ya,daha bukadar yenı evlıyken,,
eşine söyledinmi hiç biz yenı evlıyız neden evımızde degılde baska yerde kalıyoruz
ben evıme eşime alışmak istiyorum dıye
kayınvalıden görümcen ısrarla aradıgında işimiz var de
işimizi halledersek gelebılırız ancak de,
uzun bi süre alacak belkı küsecekler ama sen çizgini bozmadan yavas yavas koy mesafenı
bu böyle olmaz çünkü
eşin tavır almalı,aileden önce eşini ikna etmelısın

Seni o kadar iyi anlıyorum ki saydıklarının hepsini yaşadım.
Düğünün ertesi günü öğlen kv. kp. kayınlar, evimi bastı :)
3 günlük evliyken kv. zoruyla evinde kaldık benim 6 yıllık canım ciğerim sevgilimde, annem böyle istiyor kalacağız dedi çıktı işin içinden. Daha neler neler, Ertesi günü evime döner dönmez bir iki kıyafetimi alıp kaçmaya çalıştım evden. Çok ciddiydim arkama bakmadan bu manyaklardan kurtulmalıyım dedim. Tabi eşim bırakmadı zaman ver her şeyi halledicem özür diliyorum dedi.

Kv demle altlı üstlü oturmamamıza rağmen ben işteyken evime gelmeler. Ben işten geliyorum bir bakıyorum evimde yemekler yenmiş bulaşıklar beni bekliyor. Tuvaletime pisletilmiş...
HOŞGELDİİİİİİNNN! diyen, şaka gibi 4 insan... Daha 10 günlük evliyim. :) ve bu eziyete sadece 3 ay dayanabildim... Eşim evden çıkalım dedi çünkü biliyordu çıkalım demese her şeyi bırakıp kaçacaktım :))) Ve O Günün ertesi günü kayınvalideme veda ettim o gün bugündür kafam bir rahat ki sorma.... Hatta bu akşamda kendisine yemeğe gidicem. Artık nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor.

ahh ahh anılar canlandı gözümde o zamanlar ne çok ağlardım. Şimdi gülüyorum. Yaman çelişki işte :)

Canım Demem o ki. Kocan koca olacak. Eğer olmadı sen ona koca olmayı öğreteceksin.

arkadaşım yaa, sorununu eşinle halletmelisin. onun bi dur demesi lazım bu olanlara. kalmak istemiyorum, evde ben sana daha güzel vakit geçirtirim desen, hiç mi nazın geçmez eşine. koca faktörü çok önemli. benim eşimin hayatta en iyi yaptığı şey ailesiyle benim aramda dengeyi kurmak. şükürler olsun ki bu konuda doğuştan yeteneği var. yoksa nolurdu bilmem. :18: eşinle konuş, ama asla kavga etmeden, güzel güzel konuş. onlara kızıp eşine çemkirirsen, sen zararlı çıkarsın, senden uzaklaşıp onlara yaklaşır. amaçlarına ulaşmış olurlar. onun için bu hataya düşme.

yok canım bu doğru bişey değil, olabilecek yapılacak en büyük yanlış hareketler ve tavırlarla geliyorlar üstüne, eşin taşınmak istiyorsa ona gülerek yanaklarını okşarak taşınabilirsin hayatım...evli olmak aynı çatı altında olacağız anlamına gelmiyor bu saatten sonra.... ben seni seviyorum ve mutlu olmak istiyorum fakat ailen senin benle mutlu olmadığını düşündüklerinden, sen ailenle mutlu yaşa bende onlardan uzakta mutlu olayım...haaa arada bir gelirsin beraber olur gidersin tekrar...ben iş bakacam (pardon çalışıyorsan ben geçinirim dersin çalışmıyorsan böyle dersin) hayatın bir ucundan tutmam lazım neme gerek insanoğluyuz ne yaşıyacağımız belli değil...istersen ev tutma sen direk ailenin evine yerleş masrafın olmaz, bak ağlıyor üzülüyorlar özledikkkkkkkkkkk diyeee üzme onları ha bide evimin ihtiyaclarını ben karşılarım sana masraf söylemem...
eğer taşınmak istiyorsan şartlar bunlardan ibaret canım kocacımmmmmm...amaç herkesin mutlu olması değil mi...
-eşin ailesinin yakınlarında mutlu olacak bundan dolayı taşınmak istiyor...seni düşünse asla yapmaz bunu...
-eşinin ailesi oğullarıyla mutlu olacak ev tutmasına gerek yok yanlarına gitsin onlarda öyle mutlu olsun....
-sen eşinin ailesinden uzakta olarak mutlu olacaksın, o zaman uzakta ol...arada bir görüşürsünüz...eşinde gidecez derse
gayettttt ciddi kendinden emin bakış ve tavrılarınla Gitttt hayatım bişey mi dedim de...sinir hastasımı olacaksın ne düşünüyorsun....
bunları de ve hadi iyi geceler de yat...sende kalacağına onda kalsın...
ya hanımlar biraz adamlara kaybetme korkusunu kalplerine kazık sokar gibi sokunn blöf mülöfff ama yapınnn, en azından hangi tarafın ağr bastığını görüp adamı daha net tanırsınız.....

eşime pat diye söyledim dün akşam. ben dedim senin ailene yakın oturmam, bırak bu da benim hakkım olsun dedim. Gülümsedi ve öptü. Bundan ne çıkarmalıyım çözemedim ama sanki iyi brişeydi gibi geldi bana

Ben kayınvalidemi aramıyorum. o arıyor ve ALLAH inandırsın çoğu zaman telefona çıkmıyorum hehe.. ama kadın ısrarcı arıyoooor da arıyoooorrr..

Yatma kalkma işlerini de eşime 3 gün oldu en son bizde kalın olayından sonra dedim ki bizim bir evimiz var. biz o eve aitiz o evde bize madem böyle olacaktı ev üstüne ev kursaydık hee nasıl olurdu dedim.. adam direk eve getirdi beni.. ama ebedi anladığını sanmıyorum.

Bir daha 3.şahıslar için kavga etmeyeceğim..ama kolay değilki arkadaşım. Etmemek için artık atarax ile kanki oldum
Şu son tavsiyeyi de bence biraz daha erken uygulayalım ki uygulamak zorunda kalacağız bu gidişte 6 ay

çok güldüm, sesli güldüm Allah da seni güldürsün.. Çok iyi yapmışsın. eşinide tebrik ediyorum.. harbi adammış yani.. ben çekip gidecektim bir kere bana sadece o kapıdan nefesin dahi çıkamaz dedi ..KIROOO

Bilmiyorum acil birşeyler değiştirmem lazım çok acil...çünkü olan bana oluyor, geri kalan herkes rahat. Bu arada annem eşimi çok sever, annem çok takdir ederdi hep eşimi ama dün akşam hepsini anlatınca annem SALAK dedi eşime yani aile konusunda salak dedi, gözü görmüyor hiç birşey anlamıyor, evliliin farkında bile değil dedi..

Eşiniz bu ailenin ilk ve tek oğlu mu?

Şayet böyleyse k. valideniz sizi alenen kıskanıyor oğlundan.
Hiç takmayın . Her dediğine "Hı Hı" deyip geçin.
Belli bir süre sonra bu tavrından vazgeçecektir.
Tartıştınız mı konusunda ise gerçekten tartıştığınız da
"Evet ,ufak da olsa tartıştık ama kavga etmedik!" deyin.
Ve bu konuda eşinizle lütfen ağız birliği yapın.
Eşiniz farklı siz farklı konuşursanız ipler gerilir ve zamanla kopma aşamasına gelir.

Evi taşıma konusunda ise eşinizi ikna edin.
Ama bunu ailen ile ben arasında seçim yapmak zorundasın gibi değil de
eşinizin zaafını keşfederek ve o noktadan vurmaya çalışarak yapın.

eşim ailenin ilk oğlu ondan iki büyük ablası ve 4 küçük kardeşi var 2si erkek 2si kız. Ama hep benim eşim yapmış herşeylerini onları okutmuş, ev almış vs.
Hı Hı deyip geçtikçe eşime yükleniyorlar ve birşey daha belirtmek istiyorum. en kötüsüde bu gerçekten, benim sadece kayınvalidemm değil görümcelerim tümü herşeyimize maydanoz hadi onu susturuyorsun o başlıyor.. geçen gün hastanede işte tutturdular bizde kalın bizde kalın bu saatte eve gidilirmi? eşimde iş yerişndeydi bende onun yanına gidecektim hayır hayır dedim ve enn sonunda patladım. bizim bi evimiz var dedim eşim kalmak istiyorsa kalsın benim bir düzenim var dedim. döndü bana dedi ki sizde yakına taşının madem. Bende (çok ciddiyim ) eğildim yanına, gözlerinin içine bakarak, kaşlarımı çatarak dedim ki Onu da BEN istemiyorum.. yani patladım .. hiç birşey diyemedi ama..

Bir gün açıkça sorun ona;

-Anne sen hasta mısın?
-Ortada kavga yokken neden hep kavga ettiğimizi düşünüyorsun?
-Aklıma iki cevap geliyor.
-Ya kavga ediş haberimizi almak seni mutlu edecek ya da beni o kadar çoook seviyorsun ki evliliğimiz bitecek diye korkuyorsun.
-Bıdı bıdı bıdı da bıdı bıdı eee tabii evliliğiniz bitmesin kızım ,aaahhh vahhh falan filan.(ilkine evet deme cesareti 0)
-Eeeee madem beni seviyorsun anne,bir daha bu soruyu asla ne bana ne oğluna sorma!

sevcannnn gülmek böyle oldummm ...ben tasımı tarağımı alır hemen terkederim ama mantıklı ve bunun sonu olmaz diye görüdüğüm konularda baktım beni aşıyor yok abi,iiiii kiminle baş edeceksinnn....

Baş edemiyorsunuz arkadaşlarım, başedemiyorsunuz. dediğim gibi, o susuyor o başlıyor
Ama ben bunu çok iyi biliyorum ki büyük olay eşimde patlıyor, o aklını başına toplaması lazım. Ama şimdilik kesinlikle bunu yapmıyor ve yapmıycak gibi görünüyor al... çöktü yine çaresizlik.. bayramı iple çekiyorum, sadece 2 ve 3 gününü tabii ki.ilk gün onlarda oalcağız sonra ben ailemin babamın yanına gideceğim bayramlaşmaya.. ahhh babamm ahhh bi bilse bunları çıldırır heralde. Ne olur bana dua edin istediğim yerde iyi bir iş bulayım ne olurr ALLAHIM sana yalvarıyorum..

Farkındaysınız herşeyi gülerek anlattım, herşeyi umudumu kesmeden sizinde başınızı şişirmeden anlatmaya çalışıyorum. ama bazen o eşimin böyle aile ve ana delisi olmazı beni öyle alıp gidiyor ki, geceleri salona geçip hıçkırarak babaa babaa diye ağlıyorum. al yine ağlıyorum benim babam annem böyle yetiştirmedi beni, beni özgür ve bağımsız güven dolu yetiştirdiler. hiç birşeye zorlamadan.. tamam sustum.. ağlamak istemiyorum

evet de hergün kavga ediyoruz saç başa mutsusuz açıkcası başbaşa kalamıyoruz gelen gidenden de sende onu delirt:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…